Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja sva ta azuriranja redovno ignorisem. Bas me iskreno zabole patka za njihova azuriranja.

Taj čitač otiska košta 45$ u Kini.

Sent from my Le X820

To azuriranje LK jeste obavezno, u Telenor Banci zabranjuju koriscenje racuna ako se ne uradi :)
U ostalim bankama nista. Ja u RF jos nisam to uradio (mozda oni jesu nekom prilikom kada sam prilozio LK) :)

Meni je stiglo pisto od inteze, sa datumom.

U roku od 15 dana kazu od datuma slanja jednostrano raskidaju ugovor :)

Zbog zakona o pranju novca i finansiranju terorizma, mora se azurirati pisu.

Onda su meni automatski uradili kada sam menjao LK, pa sam slucajno bio do saltera ;)

Da, ja svaki put dam LK, verovatno to urade bez znanja. A ako uzmemo u obzir cinjenicu da sam zaboravio LK kod njih pre 15 dana, i jos nisam otisao da uzmem, ko zna sta sam sve potpisao do sad. :D

Offtopic, kad god vidim tvoj nick ne mogu da se ne zapitam WTF, kako je od Nebuchadnezzar dosli na srpski Nabukodonosor :)

Pozdrav,
Nešto malo sam plaćao do sada PP-om i zaboravio sam kakve su provizije. Recimo, ako hoću da kupim na sajtu koji prima direkt karticu ali nudi i preko PP, da li ću plaćanjem preko PP imati veći trošak (proviziju), ako imam nula sredstava na PP nalogu i sve samo povuče sa kartice?

Sem toga, da li mi PP time omogućava Protection program? Da li je savet da kada mogu direkt karticom i PP-om, da platim preko PP-a? Hvala! :)

Pa videces na sajtu kada izaberes nacin placanja. Ako ima dodatnih troskova bice posebna stavka.

registrovo sam se na paypal sa progresive telenor računom. sada sam prešao na starter telenor. da li će raditi normalno paypal? (iako još nisam ni probao paypal ni sa progresive)?hvala

Za sada nema nikakve razlike za PayPal.

Pa videces na sajtu kada izaberes nacin placanja. Ako ima dodatnih troskova bice posebna stavka.
Dobro, inače kada se placa PP i samo povlači novac sa debitne kartice ima li provizije ili ne?

Ako kupujem na sajtu koji direkt prima kartice ali nudi i PP, da li je svejedno kako placam, ili bolje PP? Imam li time PP Protection? Primer: kineski GearBest.

Koliko znam ista je cifra :)

Znaci da li placas karticom ili PP, isto novca.

PP proviziju placa prodavac. Neki od njih uracunaju dodatni trosak ako se placa preko PP. Licno ne volim da kupujem kod takvih stipsi. Provizije koje naplacuje banka naravno idu na racun kupca.

^ Hvala. A vezano za dodatne usluge (PP Protection, recimo)? Ako na GearBest mogu da biram između direkt plaćanja karticom i PP, da li da biram PP, dobijam li kvalitetnu medijaciju u slucaju spora? Ono sto bi na AliExpress-u bio pandan Ali Protection-u i kvalitetnoj obradi dispute-a.

Znam kako izgleda dispute ako se placa karticom direkt, zalis se banci i to ocajno dugo i komplikovano traje. AliExpress sistem zaštite mi je sjajan.

srecna nova godina svima..

Ja se izvinjavam ako je vec bilo pitanje i ako mi je promaklo u prvom postu.
Dakle, da li je moguce povuci pare sa paypala na intesinu internet karticu. Povukao sam i pisalo je 3-5 radnih dana. Jos cekam ali ne znam da li pare mogu da se registruju na moj racun internet kartice To jest da li je komunikacija dvosmerna
Hvala

Hvala na odgovoru.. pisalo je 3-5 dana ali mogu da cekam i 10. Vazno mi samo da mogu da legne..
Sad nije mi palo na pamet da li u banci prave problem za podizanje. Jel moze da se podigne, posto sam cuo (van foruma) da ne dozvoljavaju podizanje vec samo uplatu na tu internet karticu? Ako budu pravili problem otvoricu devizni kod njih pa prebaciti to na devizni.. Kako to funkcionise ?

Ako budu pravili problem otvoricu devizni kod njih pa prebaciti to na devizni.. Kako to funkcionise ?

Bez problema online prebacis sa racuna na racun, posle podigneš na šalteru evre, ili sa VISA elektron (ako je vezes na taj drugi racun) podizes dinare na bankomatu.

Ovo prvo sam radio bez problema.

Pozdrav! :cigar:

Pa u banci intesi imam samo internet karticu. nemam devizni racun. Reko da li ce praviti problem ako podizem direktno sa internet kartice na salteru banke.
E sad da te pitam.. Ako su povezane da li to znaci da ako pare stoje na deviznom racunu, a na internet racunu 0 evra, da li paypal moze da povuce pare?
Mislim da banka sama prebaci na internet racun pa to ode za paypal..

Poslednja izmena:
Pa u banci intesi imam samo internet karticu. nemam devizni racun. Reko da li ce praviti problem ako podizem direktno sa internet kartice na salteru banke.

Nisam ti odgovorio na to pitanje. Odgovorio sam ti na ono sto sam citirao :)

A direktno sa kartice nemam licno iskustvo (zato ti nisam ni pisao o tome) ali sam cuo od drugih da moze i tako.

E sad da te pitam.. Ako su povezane da li to znaci da ako pare stoje na deviznom racunu, a na internet racunu 0 evra, da li paypal moze da povuce pare?

To ne bi trebalo/smelo da moze.

Pozdrav! :cigar:

ne možeš da imaš karticu ako nemaš devitni račun (u ovom slučaju namenski devizni račun za karticu)
Ne nemožeš sa kartice da dižeš pare u banci jer je to internet kartica-
Odes u banku tražis da otvoris obican devizni račun i tražiš ebanking (online banking ili kako ga zovu). Kad ti pare legnu na namenski devizni račun od kartice ti on line prebacis pare na obican devizni račun i odeš u banku da dižeš pare :-devil-:

nadam se da je malo jasnije :p

Ne nemožeš sa kartice da dižeš pare u banci jer je to internet kartica-
Inteza intenet kartica je vezana za namenski devizni racun i na isti moze da se uplati novac, a i da se podigne novac na salteru banke.
Jedino sto kartica moze da se koristi iskljucivo za online transakcije.

Uz obican devizni racun koji takodje nema odrzavanje moze da se uzme debitna kartica i koristi svuda.

moze da se podigne ali ne karticom visa vec id karticom racuna

Sent from my mobile

To sam mislio da sam napisao ali svejedno, sustina je da moze da se podigne.
Ja sam podizao i samo sa licnom kartom.

Nazad
Vrh Dno