Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pozdrav svima.Takodje imam problem sa visa electron od banke intesa.Paypal je ne prihvata,dobijem poruku"card is not accepted,please insert different card",tako nesto.Dobio sam je prekljuce,uplatio 20 evra,proverio na nalogu od banke intese,pise da su tu 20 evrica i da je aktivna.Jel mozda problem sto je "sveza" kartica pa treba da prodje par dana?Uglavnom,poslao sam im poruku,cekam da odgovore.Ali gledajuci po googlu vidim ima dosta zalbi u zadnjih nekoliko meseci bas sa tom visa electron...
Prvo da se izvinim zbog glupog pitanja,videh slican problem stranicu-dve uunazad.I da,trebalo je da sacekam malo,uspeo bez problema.E sad,dole u useful information-see how much you can send with PayPal,moj dnevni withdrawal limit je -€0.01 EUR per day.Zasto to,zna li ko?

Nisam dugo koristio withdraw, radi li sve kako treba? Na visa elektron, vezana za devizni, i poale nekoliko dana, legnu evri?

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Отворио сам Пејпел налог и потврдио картицу. Али погрешно ми је изабрана држава Румунија пошто користим ВПН. Интересује ме да ли ће бити неких проблема приликом повлачења новца са Пејпела на картицу у Србији?

Naravno da ne. Nego, javi kako je u Bukureštu, koje su cene režije i tako to...

Може ли неко да објасни процедуру пријема на Пејпел рачун и процедуру преноса са Пејпела на Виза картицу? Да бих знао шта да радим даље...

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Nemas nikakvu komplikovanu proceduru, das tome ko ti salje paypal adresu ili mu posaljes zahtev za pare i cim posalje sticice ti mail da ti je legla kinta.
Kad hoces da povučes pare na karticu Ides na ono withdraw i tu izaberes koliki ces iznos i tamo stavis da povučes na karticu.
Kinta ti legne na karticu cini mi se za 7-10 radnih dana.

Nemas nikakvu komplikovanu proceduru, das tome ko ti salje paypal adresu ili mu posaljes zahtev za pare i cim posalje sticice ti mail da ti je legla kinta.
Kad hoces da povučes pare na karticu Ides na ono withdraw i tu izaberes koliki ces iznos i tamo stavis da povučes na karticu.
Kinta ti legne na karticu cini mi se za 7-10 radnih dana.
Значи нема никакве везе то што је на Пејпелу држава Румунија а повезана картица из Србије?

Значи нема никакве везе то што је на Пејпелу држава Румунија а повезана картица из Србије?

Pre nije bilo problema. Jer, pre nego što se zvanično PP pojavio i kod nas, većina ljudi je to setovanje na PP-u oko država držalo na Hrvatskoj ili BiH, pa je isplata prolazila. Sada? Možda su uslovi pooštreni, pa više proveravaju takve stvari, a možda je kao i pre - ne interesuje ih preterano.

ima veze, lako moze da bude zatvoren nalog pogotovo ako bude vecih uplata
- primer 1> ortak pre par godina PP na Sloveniju poceo malo vise da zaradjuje i puff - blokiran nalog/pare, trazili dokaz da zivi tamo i ostao bez para
- primer 2> ortak prosle godine PP na Bosnu zbog besplatnog povlacenja svakog 1.og (da ne placa po povlacenju 4e/5$)- radilo 2 meseca, trazili dokaz da zivi tamo i ostao bez neke sitne kinte
oba primera kartice iz Srbije, bez koriscenja Vpn-a, samo https

Хвала на одговорима. Мени ако прође ова једна уплата и врате депозит за потврду картице, затварам налог и правим нови. Иначе, видео сам да приликом регистрације за нови српски Пејпел налог траже лични број неког документа, док тог поља нема када сам се регистровао као Румун...

A ako ne prodje nemoj slucajno da dodjes ovde da se zalis. Nije da te nismo upozorili :)

@nebeski letac: kad budeš registrovao taj novi nalog, nećeš moći da uneseš karticu koju si upotrebio za ovaj "rumunski" nalog.

Pitanje za sve: kolike ste max iznose povlačili sa svog PP-a na karticu, da li vam je banka tražila neki dokument kao opravdanje ili je bilo nekih drugih komplikacija?

zasto nece moci? ja imam dvanaloga na dve drzave I istu karticu I koristim godinama. doduse ne povlacim pare ali ih trosim

Ne znam kada si ih i kako registrovao. Jedan PP nalog sam otvorio dok nije moglo na nas, pa je adresa moja a država je Bosna. Kad su pustili ovde legalno probao sam da otvorim sa istom karticom, rekli mi da ne može jer je već registrovana.

Inače, znam lično dva slučaja kojima su godinama radili ovi divča PP nalozi sve dok su samo kupovali, čim su počele neke pare da stižu tj da povlače novac išla je blokada i provera.

ja sam na oba imao provere ali su mi oba naloga verifikovana iako nemam nikakve veze sa drugom zemljom

***, ti imaš te moći da obezbediš dokument ili račun za struju sa tvojim prezimenom na adresi Gandijeva 123 stan xxx, Zvornik :D mi to nismo umeli.

Hoću da kupim neki mobilni i na tom sam sajtu dao adresu od svastike u Beču a u mom paypal nalogu je moja adresa u Srbiji.Da li ću da imam problema da platim nešto a da ide u drugu državu ili treba da zamenom adresu i u paypalu ili već kako.Hvala unapred.

Sent from my x600 using Tapatalk

Ne bi trebao da imas problema, ali dosta prodavaca ignorise "naknadnu" adresu pa automatski radi shipping na adresu koja je dodata na Paypal nalogu (zbog seller protection radi se shipping samo na Paypal adresu). Ja ti savetujem da ako je moguce da izmenis sada shipping informacije, da odes na Paypal i da u podesavanjima dodas jednu Gift adresu sa informacijama tvoje svastike.

Da, obavezno upiši tu adresu u PayPal nalog i onda nećeš imati nikakvih problema.

Kako da upise adresu iz DRUGE DRZAVE u PayPal nalogu?

to uopšte nije odgovor na pitanje kako.

ja znam za ebay pa kad plaćas PP izaberes adresu ali za sam PP nemam pojma i mislim da nije moguce ali napisi kako pa me demantuj :-devil-:

Pa nemam pojma, možda manje da mislite :D kad je već lako probati, u jednom potezu. Možda dobijete nešto ovako

c82de54d15abc6a202b75f5b176c84cb.jpg

samo što će ti u adresi ispod AUSTRIA pisati Serbia :)

Neće, piše Austrija.

EDIT: sad kapiram na šta misliš, ne piše država ispod ove druge adrese.

Ukratko: imam 2 PP naloga na dve AMEX kartice iz Inteze. Jedan je registrovan na Bosnu, drugi na Srbiju. Bosna je mnogo pre nas dobila PP.
Kod nekih kupovina mi je odbijao slanje za Austriju, uz poruku da se tamo ne može slati kad je nalog iz druge zemlje. Onda to isto plaćanje obavim nakon što sam prethodno ubacio ovu adresu, i nema problema sve prolazi.

Poslednja izmena:
nalog ti je otvoren na koju zemlju

Vrh Dno