Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pozdrav
Da li mi mozete reci u kojoj banci ( sem intese ) je besplatno ili najjeftinije odrzavanje deviznog racuna i visa electron kartice?

Je l može neko da me usmeri odakle da počnem da čitam ovu temu, interesuje me korišćenje PayPala u svrhu prodaje (da meni uplaćuju novac iz inostranstva)? Interesuju me svi detalji vezano za to, da li je moguće, kako funkcioniše itd.. ova tema je kilometarska sigurno se to isto pitanje provlačilo više puta?

Nazalost, nisu, nema maltene uopste price o prodaji preko PayPala. Mogla bi posebna tema da se otvori za to, bila bi mnogo cistija i korisnija?

Pozdrav
Da li mi mozete reci u kojoj banci ( sem intese ) je besplatno ili najjeftinije odrzavanje deviznog racuna i visa electron kartice?
Telenor banka. Osim što nije Visa nego Master. Jedini trošak je izdavanje kartice 500 RSD. O to je to. Održavanje računa je free. Imaju netbanking, mbanking i bankomate na kojima možeš uplatiti novac. I dinarski i devizni. Ja sam uplaćivao i evre i dinare. Mislim da je devizni ograničen ne evro.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Uaplata/isplata deviza jeste ogranicena na evro. Ali sam racun moze i druge valute imati.

Nazalost, nisu, nema maltene uopste price o prodaji preko PayPala. Mogla bi posebna tema da se otvori za to, bila bi mnogo cistija i korisnija?

Ne mogu da verujem da se u preko 6500 postova ne govori o tome. Pa zar ljudima u ovoj bednoj zemlji, na kraju krajeva, nije u cilju da najpre nešto prodaju, zarade?! Svi imaju viška para i samo troše? Ovo su više retorička pitanja, čuđenje, nikakv prigovor vama..:)
Nije problem, napraviću ja novi thread baš na tu temu, samo mi je neverovatno da se o tome već uveliko nije pričalo...

Ne mogu da verujem da se u preko 6500 postova ne govori o tome. Pa zar ljudima u ovoj bednoj zemlji, na kraju krajeva, nije u cilju da najpre nešto prodaju, zarade?! Svi imaju viška para i samo troše? Ovo su više retorička pitanja, čuđenje, nikakv prigovor vama..:)
Nije problem, napraviću ja novi thread baš na tu temu, samo mi je neverovatno da se o tome već uveliko nije pričalo...
To se ja pitam kako to nikad niko nije ni pomenuo...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

^ To i jeste glavni problem ove zemlje: vise ne mozemo nikome nista da prodamo.
Pozdrav

A шта вреди кад и продаш нешто а наша пошта ти омогући праћење само до изласка из земље и то је то.

А ти касније објашњавај купцу зашто није добио пакет...

Sent from RMN2

Da, ali opet sa druge strane bio sam u par navrata nešto načuo da neko ipak koristi mogućnost upate na PP. Detalji mi naravno nisu poznati. Moguće da je jedina opcija da se otvori račun u inostranstvu (Mađarska recimo) pa se preko njih obavlja... Ne znam. Meni bi, za početak, odgovarala bilo koja mogućnost, svakako bolje nego ništa. Verujem da postoji NEKI način. Definitivno tema zavređuje poseban thread, pa će se valjda već neko javiti ko nešto zna.

A шта вреди кад и продаш нешто а наша пошта ти омогући праћење само до изласка из земље и то је то.

А ти касније објашњавај купцу зашто није добио пакет...

Sent from RMN2

Pa za ozbiljnije stvari ne bih uopšte koristio usluge naše pošte. u principu, gledao bih da kada god je to moguće, izbegnem bilo kakvu našu uslugu.

Naplata preko PP-a uopste nije teska za nas vise, to radi. Ali u detalje se nisam upustao, jer:
- za mene licno je isplativije preko MyCommerce ili drugih Digital River portala, posto je manja provizija nego na PP-u, a prodajem digitalne stvari samo (tj. firma prodaje), i mnogo je lakse plus.
- za druge je veci problem nase poste, sto neko rece, i isplativnost barem da se to salje van. Tako da kada me drugi pitaju za prodaju preko PayPala, i kazem im da smo to mogli jos 1999. da radimo (preko DR servisa, ili za fizicke stvari preko Authorize.net, 2Checkout i ostalih generic payment gateway-a), ne vredi objasnjavati :)

Dodje mi da otvorim firmu koja ce im naplacivati da rade naplatu preko PayPala :D Stvarno su neki na tom nivou :(

Nije teska,samo sto moze za 6 meseci da te zaebe ko kad hoce i da ostanes bez novca
Aj ne pricajte gluposti,imam i previse iskustava sa ebay-paypal isti k...c i mogu reci samo sitno,jel zavisite
u potpunosti od dobre volje kupca da li ce uzeti novac nazad

Podrska nula na kvadrat,sta god uvek favorizuju i refundiraju kupca,cak mislim da to ide automatski sa nekim klise odgovorima

Od 1000 case otvorenih u 999 refundiraju kupca i naravno uzimaju tvoj novac-onaj jedan ako je slucajno vec zaebo 20 tak prodavca
sa istog naloga pa ga registrovao sistem

Kada povlacim pare sa PP, da li nase banke vide izvore sa kojih su te pare legle na PP? Pocela je fudbalska sezona, pa bih da uplatim ponekad neku opkladu preko betfaira i slicnih, bolje su mi opcije nego u domacim kladionicama. Pare bih uplatio direktno sa PP ako to dozvoljavaju, ne sa kartice, samo ne znam u slucaju da budem u plusu, da li mogu neometano da povucem te pare sa pp na karticu? Koliko znam, uplate preko nasih banaka na te sajtove su blokirane, negde sam procitao da sve te uplate u kladionicama imaju jedinstven kod,ili deo koda, pa ih preko toga blokiraju, a ne znam da li u slucaju isplata vazi isto, i da li banka, kada ja povucem npr. 100$ sa PP, vidi odakle je uplacen svaki dolar?

Jos nesto, sajt preko kojeg sam nekad zaradjivao su hakovali, pa je nakon toga poslata poruka svima da promene sifre za PP. Da li stvarno mogu da provale moju sifru hakovanjem nekog tamo levog sajta?

Poslednja izmena:
Ne vide banke odakle ti dolaze uplate. Pogotovu sto ti ne povlacis uvek celu cifru mozda, ali svejedno, banka samo vidi da je stiglo od PayPala. Dalje je pitanje gde uopste mozes preko PPa uplatiti kladionice.

Ne mogu videti sifru tvoju za PayPal, sem ako nisi bas bio glup i ostavio nekom sajtu sifru za PayPal! A za tako nesto ako uradis... no comment :)
Ali promenom sifre za PayPal se mozda resetuje povezanost sa sajtovima?

Pre bih rekao da je cista predostroznost da se promene sifre na PPu ako su kojim slucajem slicne onima na tom sajtu, jer tako se je jedino lako hakuju sifre. (a ako su hakovali sajt, nasli su i tvoj PP e-mail, pa po sifri sa tog sajta ce probati rucno da pretpostave kakve ti je sifra za PP)

Ne vide banke odakle ti dolaze uplate. Pogotovu sto ti ne povlacis uvek celu cifru mozda, ali svejedno, banka samo vidi da je stiglo od PayPala. Dalje je pitanje gde uopste mozes preko PPa uplatiti kladionice

Ha ha,dobra fora,uplatis kladionicu preko PP i posle 5 dana otvoris dispute-nisi zadovoljan sto izgubio besiktas :)

Ko nadje kladionicu koja prima Paypal neka javi,odigrao bih nesto

PP je tezak shit ,u usa ,evropi ga sve vise izbegavaju,idu na Lockal pick up-narocito za vrednije stvari

Koja je to glupost,prodas polovan telefon i posle 5 meseci ti trazi novac nazad

Poslednja izmena:
To je kada nemas iskustvo sa prodajom, ali iskusniji znaci kako se to resava (nisam medju njima).

Local pickup radi u normalnoj Evropi, u UK sam vidjao da na eBayu uvek stoji velikim slovima "no pickup!" ;)

Ne vide banke odakle ti dolaze uplate. Pogotovu sto ti ne povlacis uvek celu cifru mozda, ali svejedno, banka samo vidi da je stiglo od PayPala. Dalje je pitanje gde uopste mozes preko PPa uplatiti kladionice.

Ne mogu videti sifru tvoju za PayPal, sem ako nisi bas bio glup i ostavio nekom sajtu sifru za PayPal! A za tako nesto ako uradis... no comment :)
Ali promenom sifre za PayPal se mozda resetuje povezanost sa sajtovima?

Pre bih rekao da je cista predostroznost da se promene sifre na PPu ako su kojim slucajem slicne onima na tom sajtu, jer tako se je jedino lako hakuju sifre. (a ako su hakovali sajt, nasli su i tvoj PP e-mail, pa po sifri sa tog sajta ce probati rucno da pretpostave kakve ti je sifra za PP)

E, hvala, to me je i zanimalo. Mogao sam ja i preko Netellera, ali to mi je gnjavaza da prebacujem na karticu, pa sa kartice na Neteller+provizije, ako vec moze ovako direktno. Nesto sumnjam da cu povuci bilo sta sa kladionice :D ali to mi je cisto onako, da isprobam neke stvari koje sam hteo, a i ne bih da se navucem na kocku. Koliko sam procitao, betfair ima PP,oni me i zanimaju. Ali, oni nisu klasicna kladionica vec vise berza, gde sam mozes da glumis kladionicu pa igras protiv drugih igraca i botova, ali tu tvoja ponuda mora da se poklopi sa kontra-ponudom nekog drugog, da bi legla opklada.

Nisam stavljao iste sifre, za svaki sajt obicno promenim i username i sifru, mejl... Video sam i da mi stizu mejlovi na gmail za PP od Kineza od kojih sam narucivao nesto, moracu da nadjem opciju da dozvoli samo mejlove od PP-a.

Nakon svih ovih ****** oko paypal-a i zelje da nam uvedu porez od 40% odlucio sam da napustim ovu drzavu ne moze se vise ovako!!!

Ako je tebe PP naterao da pališ iz zemlje onda si baš u problemu

Kakav porez od 40%?:)

Nije mene PP naterao da palim iz zemlje vec retardirani politicari hoce da uvedu porez od 40% na freelancere kazu inosimo novac iz zemlje ja ne zelim da radim za parazite i stranacke botove! A drzavi je krivo i hoce da se umesa i da uzme kolac ni zasta sta su oni nama pomogli nista, pomazu onu retardiranu zabarsku firmu i sakom i kapom a IT sektor zaradi 3 puta vise od fiata do juna ove godine!

Odakle ti to za porez? Svasta se pricalo po netu, ali nemojmo da prihvatamo Trumpove kod nas :)

Stvarno, odakle taj info za porez?

Ako to uvedu, opet ostaje paušal kao najpovoljnije rešenje.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Jel moze novac da se posalje preko PP drugom fizickom licu u inostranstvo? Jer kod nas nema opcija send to friends and family.

Vrh Dno