Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Hocu da otvorim novi paypal nalog, medjutim sada traze br. licne karte, vozacke ili pasosa, ne secam se da je to ranije bilo, otvorila sam nalog jos dok nije postojao kod nas u Srbiji, pa me interesuje jel to sada neka novina? Banka me je zvala jer su ovi sa fishovanjem, nastavili opet i juce pokusali da skinu sa kartice 1200 $, pucaju bas visoko pa ne bih novu karticu rizikovala sa registrovanjem na stari paypal nalog i pored toga sto sam promenila sifru. :mad:

Znači bio sam u pravu, ipak je onaj mail što si kliknula bio navlakuša za krađu ličnih podataka :)
Ne bi znao za paypal da ti kažem, ja sam, baš zbog te zezancije što nemožeš jednostavno da se zatvori stari i otvori novi nalog sa istim podacima, osim adrese, trpeo bez njega dok konačno nisu omogućili i u srbiji slobodno otvaranje i tad sam napravio regularan nalog... Čini mi se da su tražili podatke iz LK!!!

Juce su poslali jos jedan fishing mail, gde su trazili da upisem podatke za mobilni, verovatno posle neuspele transakcije, ali je taj mail dosao u junk folder ovaj put. Ne znam sada traze podatke kao za payonner karticu da se verifikuje verodostojnost, ali sam u tripu posle svega jer mi je oko dve ipo godine bas lepo radio i pratila sam transakcije, pogotovo refund :D. Jedino sto mi se desilo na slicnu foru jeste kod ebaya da su kao pronasli neregularnost pa blokirali account gde sam morala da izvrsim recovery. Mislim da je placanje sa moba jos uvek nesigurno, ko zna app sta sve spijuniraju i skeniraju, pokusavam da povezem neke stvari.

Trazio mi da verifikujem karticu, i ja verifikovao, i pisalo mi da mi je uspeno skinut limit, ali kad probam da svucem recimo 1500e ne dozvoljava mi kaze da povecam limit...

Trazio mi da verifikujem karticu, i ja verifikovao, i pisalo mi da mi je uspeno skinut limit, ali kad probam da svucem recimo 1500e ne dozvoljava mi kaze da povecam limit...

Верификуј налог и са документима, када то урадиш затражи од подршке (преко телефона) ревизију рачуна и повећање лимита.

Pa kako da verifikujem verifikovan? Imam nalog od samog pocetka PP placao sam bez problema, verifikovao CC i sad da vidim samo kako da verifikujem opet...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Zvao sam ih sad, javio mi se neki indijac :)

Kaze da ja nemam limit na mom nalogu i da je limit u stvari kod Vise i to je 1200e, i to mogu bukvalno neogranicen broj puta u toku dana da uradim, ali maximalno 1200 u cugu...

Poslednja izmena:
Mali OT, ali cisto da pomenem: VAT Refunds preko Global Blue i dalje mogu na MasterCard da se rade. (ne mora ni biti placeno tom karticom)

A što ne može da se skine aplikacija za PayPal sa play prodavnice za našu zemlju?

Ko odgovori gubi 5 bambija :D

Ljudi, pokusavam da skinem neki novac koji sam dobio na pp, ali mi svaki put na zadnjem koraku kaze "Sorry, we are not able to process your request. Please try again later." Jel se desava nekom? sta da radim?

p.s. sve je uredno, kartica vazi, uredno verifikovana, ranije sam vec povlacio itd itd..

Poslednja izmena:
Imam 2 pitanja, pa ako je neko raspolozen da odgovori...

1. Povukao sam jednom dolare koji su mi legli na Paypal, a radnica u Intezi mi rece da moze samo u evrima da mi isplati. Cuo sam da ima po Bgu poslovnica gde isplacuju i dolare,isplate tacno onoliko koliko i imas na racunu. Mada sam cuo da to i nije po zakonu... Mene zanima, kada preracunate, da li vam uzmu mnogo na kursu (zaboravio sam kako je bilo kad sam ja podizao), ili vam dodje otprilike isto kao da ste podigli u dolarima? Ako je znacajnija razlika, moze li neko da mi kaze gde u Bg isplacuju i dolare?

2. Imam nameru da se isprobam kao (pre)prodavac na Ebay-u, nesto sitno, cisto da probam. Negde sam procitao da kada placam robu preko Paypala, mogu da je porucim samo na adresu koja stoji na mom Paypalu. Je li to istina? Na primer, ako neka Ljovisna iz Kolumbije kupi proizvod koji ja prodajem na Ebay-u i uplati mi pare na moj PP, ja ne mogu da kupim taj proizvod od dobavljaca i platim ga takodje preko PP, ako stavim adresu te Ljovisne? Ako ovo moze da prodje, ima li nesto na sta moram tu da obratim paznju, a vezano je za PP, neka zackoljica?

A dajte bre ljudi, pa i meni je omiljeni odgovor "ej, procitaj poslednjih 1000 strana". :d Samo sto ne znam da li su odgovori koji me zanimaju na poslednjih 20, 50, ili 200 strana. Da je ovo prvo ili drugo, pa i nekako. Za sad sam prelistao samo prvu i poslednjih par strana. Ali ako ne bude bilo druge, procitacu i svih 400+. A onda cu i ja da delim bambije, 15 komada ako treba. :D Al ajde, dok su bambiji tu, pretpostavljam da nije ni srna toliko daleko, i to je nesto. :D

Danas mi je uplacen refund na paypal, kada ce to leci na moj racun?

Imam 2 pitanja, pa ako je neko raspolozen da odgovori...

1. Povukao sam jednom dolare koji su mi legli na Paypal, a radnica u Intezi mi rece da moze samo u evrima da mi isplati. Cuo sam da ima po Bgu poslovnica gde isplacuju i dolare,isplate tacno onoliko koliko i imas na racunu. Mada sam cuo da to i nije po zakonu... Mene zanima, kada preracunate, da li vam uzmu mnogo na kursu (zaboravio sam kako je bilo kad sam ja podizao), ili vam dodje otprilike isto kao da ste podigli u dolarima? Ako je znacajnija razlika, moze li neko da mi kaze gde u Bg isplacuju i dolare?

2. Imam nameru da se isprobam kao (pre)prodavac na Ebay-u, nesto sitno, cisto da probam. Negde sam procitao da kada placam robu preko Paypala, mogu da je porucim samo na adresu koja stoji na mom Paypalu. Je li to istina? Na primer, ako neka Ljovisna iz Kolumbije kupi proizvod koji ja prodajem na Ebay-u i uplati mi pare na moj PP, ja ne mogu da kupim taj proizvod od dobavljaca i platim ga takodje preko PP, ako stavim adresu te Ljovisne? Ako ovo moze da prodje, ima li nesto na sta moram tu da obratim paznju, a vezano je za PP, neka zackoljica?
Za adresu proveri za svaki slucaj sa prodavcem pošto oni nekada uslovljavaju. Imao sam bas dosta kupovina preko PP i nikada mi nije isporučeno na adresu iz registracije, inače i ne znnam gde se ta adresa tačno nalazi [emoji4]

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Meni je automatski popuni kada kliknem na ono da kupujem preko PP. Verovatno je nesto u podesavanjima, moracu da potrazim. Hvala. :wave:

Zapo, za ovo prvo inas FAQ.

Za ovo drugo zavisi od prodavca samo.

Одговор на друго питање гласи: Dropshipping, за све остало око Ebay имаш засебну тему на форуму па прочитај.

Prebacio sam sa pp naloga 500$ na visa electron Bance Intese .. proslo je 9 dana i jos uvek nista ..ima li neko iskustva zasto ovoliko dugo traje

A kako znas da li ti je stiglo na nalog VBE?

Kupio sam nešto preko paypala, cena je 19,99$.
Odmah posle plaćanja stornirao sam electron karticu kojom plaćam.
Posle toga sam dobio SMS u kojem mi se saopštava da je moje plaćanje prema paypal u iznosu od 1$ stornirano.
Kakav je to 1 dolar?

Kako si stornirao karticu? 1$ ti paypal skida pri dodavanju kartice na nalog.

Pa lepo, Telenor Banka master kartica. Upalim opciju za internet plaćanje samo kad nešto plaćam, inače je ugašena.
Bila je upaljena samo kad sam kupovao. Kasnije je stigao sms za storniranu transakciju.

Poslednja izmena:
:) ne znam onda, ali mogu ti reci da telenor baguje samo tako. Gro puta mi se desilo da stigne poruka da je transakcija stornirana, a na sajtu na kom sam kupio sve ok, placanje proslo.

Proveri u transakcijama na cekanju pravo stanje, te sms poruke i push notifikacije su im jos u alfa fazi...

U ja fazi? :D

Storniranje moze da dodje kasnije, a da su 1$ rezervisali dok ti je bila ukljucena kartica.

Da li i dalje prolazi Raiffeisen Visa Virtuon kartica?
Godinama sam je koristio za paypal i sada sam dobio nobu po isteku starecali nece da secverifikuje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno