Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

To što si dodao karticu sa lažnim podacima, i što je ona registrovana ne mora da znači da ćeš moći i da primaš uplate, kao što si uostalom i video, ima veze, očigledno, jer uplatu nisi dobio. Ne možeš živeti na Novom Zelandu, i koristiti karticu Banke Intese jer se to kosi sa pravilima Paypala, čak nemaš ni mogućnost da promeniš državu ako se preseliš, već moraš otvarati novi nalog. A ono za odbranu Intese - no comment. :)

Druže, kartica nije sa lažnim podacima nego su to ispravni podaci (nije tražena država prilikom prijavljivanja kartice). Uz to prošla je verifikaciju od strane PayPal-a tako da znači da taj razlog ne postoji. Uostalom, sve sam poslao u pritužbu NBS pa da vidimo dokle će se doći.

Imas li neku potvrdu ili dokaz da je PP ispravno uradio transfer para? Zato sto u ovakvim situacijama onaj ko je poslao pare moze da im udje u trag lakse nego onaj ko je trebao da ih primi. Intesa mozda uopste nije dobila te pare, pa i nije cudno da nemoze da ih nadje.
Pozdrav

Druze sta ti nije jasno, ranije se kartice koje su izdavane kod nas nisu regionalno potpisivale. Zato neki od nas koji imamo dugo kartice a samo se produzavaju smo mogli da vucemo sa stranih, (u nekom trenutku su poceli da izdaju regionalno potpisane kartice). Medjutim ni to vise ne funkcionise. Sto se paypala tice tu je stvar jasna prekrsio si ToC mogu da ti blokiraju nalog a tim i pare dok ne podneses dokaze, koje nemas. Kada se pare budu vratile, a vratice se ako ti ne limitiraju odmah nalog vadi pare ili ih potrosi sto pre. Ako ti limitiraju oprosti se i gotovo.

Druze sta ti nije jasno, ranije se kartice koje su izdavane kod nas nisu regionalno potpisivale. Zato neki od nas koji imamo dugo kartice a samo se produzavaju smo mogli da vucemo sa stranih, (u nekom trenutku su poceli da izdaju regionalno potpisane kartice). Medjutim ni to vise ne funkcionise. Sto se paypala tice tu je stvar jasna prekrsio si ToC mogu da ti blokiraju nalog a tim i pare dok ne podneses dokaze, koje nemas. Kada se pare budu vratile, a vratice se ako ti ne limitiraju odmah nalog vadi pare ili ih potrosi sto pre. Ako ti limitiraju oprosti se i gotovo.

A čekaj, sad mi objasni fino kako sam mogao 2011.godine (kada mi je za taj PayPal nalog bila vezana American Express kartica, pa posle Master Card) da upload-ujem novac na taj PayPal nalog i da plaćam i prenosim novac i kupujem sa neta sa njega i tada i sada 2015.? I uostalom, zašto je PayPal dozvolio whithdraw na moju VISA Interent karticu ako je uočio bilo kakve nepravilnosti? Zašto mi odmah nije blokirao nalog (sada mi je blokiran ali zato što sam pokušao da otvorim drugi nalog iz Srbije sa drugom email adresom jer mi treba za neka online plaćanja koja dobijam, jer su valjda prepoznali istu IP adresu)? :mad: Uostalom, limitirali mi nalog ili ne, šta to znači 'oprosti se i gotovo'? Odakle njima pravo da zadrže moj novac?

Imas li neku potvrdu ili dokaz da je PP ispravno uradio transfer para? Zato sto u ovakvim situacijama onaj ko je poslao pare moze da im udje u trag lakse nego onaj ko je trebao da ih primi. Intesa mozda uopste nije dobila te pare, pa i nije cudno da nemoze da ih nadje.
Pozdrav

Meni je PayPal dao u mailu broj transakcije pod kojom je novac prebačen i, citiram :

'You recently contacted us for help locating a withdrawal to your credit or debit card in the amount of €125.00 EUR less the fee of €4.00 EUR. I have reviewed your transactions and can see that the withdrawal to the card ending in xx72 initiated on 27/08/2015 was completed successfully.

If you are unable to find your withdrawal by reviewing your card or bank statements, please provide the following reference number to your card issuer: xxxxxxxxxxxxxxxxxx' (broj transakcije)

Kako ako ima referentni broj transakcije bilo koja banka u svetu kojoj je upućen novac, taj novac ne može da nađe??? Laik sam, ali logički razmišljam.

Evo ovako iz iskustva ti pricam. Oni imaju puno pravo da zadrze tvoj novac tj da ti blokiraju sredstva dok ne dokazes da si rezident hrvatske, da zivis na adresi koju si naveo u gradu Beogradu koji se nalazi u Hrvatskoj. A posto je to sve fiktivno mozes da se oprostis od para jer je to sto si uradio protiv user agreementa PayPala. Mnogi ovde su izgubili i oprostili se od vise hiljada dolara, resenja nema. Svi znamo rizik i guramo dok nas ne uhvate, to je bilo ionako prelazno resenje dok PP ne proradi kod nas.
Nezvanicno PayPal tolerise do 2 naloga sa istim imenom i prezimenom, i podatcima, tako da te ne brine ako si otvorio i Srpski nalog.
To sto si ti mogao i mozes da placas nema nikakve veze sa podizanjem para. Nismo vise u 2011 godini pa su se neke stvari i promenile a i sada imamo nove mogucnosti koje pre nismo imali. Nisi jedini u ovome niti je to nesto specificno samo za tvoj slucaj, samo smo mi svesni kakav rizik smo preduzimali i prihvatili ga da bi imali tu pogodnost.

Dalje, ako je tvoj slucaj isti ko i moj pre par meseci kada sam cistio taj HR account, novac ce ti se vratiti na PP treba vremena ali ce se vratiti. Da li ce ti oni istog tog trenutka blokirati account i traziti da dokazes podatke ostaje pitanje. Otud i moj savet da istog trenutka kada dodje nazad cupas te pare jer pitanje je vremena kada ces da dobijes cuveni request i posle stvarno mozes da se slikas sa parama ma sta ti mislio.

Poslednja izmena:
Evo ovako iz iskustva ti pricam. Oni imaju puno pravo da zadrze tvoj novac tj da ti blokiraju sredstva dok ne dokazes da si rezident hrvatske, da zivis na adresi koju si naveo u gradu Beogradu koji se nalazi u Hrvatskoj. A posto je to sve fiktivno mozes da se oprostis od para jer je to sto si uradio protiv user agreementa PayPala. Mnogi ovde su izgubili i oprostili se od vise hiljada dolara, resenja nema. Svi znamo rizik i guramo dok nas ne uhvate, to je bilo ionako prelazno resenje dok PP ne proradi kod nas.
Nezvanicno PayPal tolerise do 2 naloga sa istim imenom i prezimenom, i podatcima, tako da te ne brine ako si otvorio i Srpski nalog.
To sto si ti mogao i mozes da placas nema nikakve veze sa podizanjem para. Nismo vise u 2011 godini pa su se neke stvari i promenile a i sada imamo nove mogucnosti koje pre nismo imali. Nisi jedini u ovome niti je to nesto specificno samo za tvoj slucaj, samo smo mi svesni kakav rizik smo preduzimali i prihvatili ga da bi imali tu pogodnost.

Dalje, ako je tvoj slucaj isti ko i moj pre par meseci kada sam cistio taj HR account, novac ce ti se vratiti na PP treba vremena ali ce se vratiti. Da li ce ti oni istog tog trenutka blokirati account i traziti da dokazes podatke ostaje pitanje. Otud i moj savet da istog trenutka kada dodje nazad cupas te pare jer pitanje je vremena kada ces da dobijes cuveni request i posle stvarno mozes da se slikas sa parama ma sta ti mislio.

Ne dopada mi se to što čujem ali svakako hvala na odgovoru i pojašnjenju. Ja sam pokrenuo Pritužbu preko NBS, a šta će od toga biti svakako ću vas obavestiti.

Jedno pitanje...

Sta se desava kada otvoris dispute na paypalu, pa posle odredjenog vremena eskaliras problem jer komunikacija sa prodavcem prestane, tj prodavac prestane da odgovara na mejlove a obecanog povracaja nema. Sta reduzima paypal. Je'l neko imao slicno iskustvo?

ja sam imao takav slucaj radilo se o nekoj maloj sumi za kodove (igre) oko $5 i paypal je resimo to brzo u moju korist.mada nisu vratili svih 5 neko nesto oko 4

Mozda su to vratili jer je mala suma, bez razmisljanja, treba videti sta se desava sa vecim sumama.

Dosta prodavaca vani vrati sitne sume stalnim musterijama, bez da proverava da li su u pravu (iHerb mi je vratio 2-3 puta za iteme koji su stigli polomljeni/losi, tipa slomljena staklena casa, ili kakao krem koji se otvorio tokom transporta jer uopste nije smisljen za transport po toplijem od 20*C, i razlio se po ostatku posiljke :D - i to su uradili bez da traze dokaz, jer im je sitna stvra da se cimaju, no pitanje je da li bi to radili da je u pitanju 100$ a ne 20$, bez obzira na cestu kupovinu)

Ovaj sto sam kupovao nije bio prodavac nego prevarant sa laznim kodovima i nisu vratili na balanace zato sto tada nije bilo moguce vec na karticu,verovatno je bilo manje jer su me u banci odrali dvostrukom konverzijom

Mozda jedno glupo pitanje: Da li sada mogu da primam novac preko PayPal-a u Srbiji?
Znam da je jedno vreme moglo , a onda su to ukinuli.

Iz prvog posta:
"Za povlacenje novca sa PayPala, pustite da Visa uradi konverziju, ne Paypal. Dakle, valutu koju imate na PayPal nalogu, u njoj povucite sredstva, bez da PayPal radi konverziju u Evre, a pogotovu ne u dinare. "

Ti covece mesas PLACANJE i WINTHDRAW(povlacenje novca na racun)

Ta ebena podesavanja su za PLACANJE,ne postoje NIKAKVA PODESAVANJA ZA WINTHDRAW novca sa paypal

Samo zbunjujes ove koji nemaju pojma,ajde nadji gde su podesavanja za WINTHDRAW

Kako ja da "pustim da neko odradi konverziju"

Evo imam dolare i evre,i NE POSTOJI NACIN da znam-podesim, ko ce odradit konverziju dolara-paypal ili visa,
osim da bacim pasulj,pa sta kaze

Poslednja izmena:
3D-Elite je napisao negde da se zove PP podrska za to podesavanje, a trebalo je da podesavanje za placanje to isto odradi.

Kada budem imao na PP-u nesto da povucem, mogu da probam licno opet, ja nista nisam podesavao preko ovoga.

A jesi ti imao problem sa kursom pri povlacenju, a nisi nista izveo do kraja? (ne secam se nikova)
E vidis, ja sam pokazao da je sa 99% sigurnosti problem do PP-a jer se u promil uklapa koliko je manje dobio svako ko je imao problem sa procentom koji PP uzima za conversion fee.

Kontaktirao sam paypal mailom i kao promenili su mi karticu u USD
Paypal vidi Intesa visa karticu kao RSD-dinari
Ali opet nije jasno ako je vide kao RSD,kako kad se povlaci u evrima nema konverzije,dok za dolare rade konverziju

Evo mail koji sam dobio

I understand the importance of your concern with regard to updating your cards currency. Let me take this opportunity to assist you.

I tried to call you today to help you solve the problem on phone using the phone number (381 381613xxxxxx) you registered in your PayPal account but no one is answering. Nothing to worry though, I'll be glad to provide you with all the information through this email.

Good news, I went ahead and updated your cards currency (card ending in xx68) from RSD to USD. For your future payments everything will be in USD and there shouldn't be any conversion if you are sending payments in the same

Poslednja izmena:
Koji ti je primary currency na PP-u? Jesi li nekada placao preko kartice na koju povlacis?
(na sta ciljam: mozda je do default currency EUR, ili do toga da ako je placano tom karticom, i selektovano "Bill me in seller's currency", da samim tim nece ni za withdrawal raditi conversion)

Nesto mi se ne dodaje Visa Inspire za probu, mislim da bi samo zamutila sliku, a nemam drugih visa sem nje i Electron na koji sam povlacio.

Poslednja izmena:
Primary mi je dolar,naravno da sam placao,nema to veze-kad radis winthdraw mozes sa bilo kog balanca

Taj primary balance mozes 55 puta dnevno da promenis ako ti znaci nesto

Bill me in seller's currency se odnosi na placanje-kad placas da se ne radi konverzija

Moguce da paypal vidi Srpske kartice kao dvovalutne RSD-EURO,sto je veoma moguce
posto je ovde euro jedini priznat-kao druga valuta
Intesa devizni racun mi je dvovalutni euro-dolar i uvek se sve prevede u evro

Imas Visa Internet intesin?
Pada mi na pamet da je mozda do toga da je EUR primarna valuta ;)

Pozdrav ljudi. Imam Paypal nalog preko 5 godina registrovan na Bosnu I Hercegovinu. Verifikovan skroz, tip naloga je kao onaj biznis. Preko njega sam primio dosad preko hiljadu uplata minimum u ukupnom iznosu od minimum 4-5000$. Za svaku uplatu cekam onaj odredjeni broj dana 20+ kako bi uplata presla iz pendinga u available i kako bih mogao da je povucem na moju payoneer masterkarticu preko onog njihovog ACH US servisa. E sad interesuje me , da li se neko odavde uspesno resio pending balansa zauvek? Pritom ne mislim na one slucaje kada posiljaoc konfirma transakciju pa ona automatski predje u dostupna sredstva ili kad se placa usluga ili poklon. Meni iskljucivo treba za prodaju obicnih stvari.

Ne moze vise sa PP preko ACH u Payoneer. PP ne dozvoljava vec neko vreme, bilo je lepo dok je moglo.

Ovo je 100% tačno.
I ja još uvek imam HR account još od 2007., ali sam istog trenutka kada je to moglo otvorio SRB nalog i samo njega koristim, iako su mi od PayPal-a do sada mali milion puta stizali mailovi gde me podsećaju na moj HR nalog koji miruje.

Ne moze vise sa PP preko ACH u Payoneer. PP ne dozvoljava vec neko vreme, bilo je lepo dok je moglo.

Istina, ne dozvoljavaju vise dodavanje onog payoneer bankovnog racuna od bank of america. Ali ukoliko imas od ranije povezan mozes i dalje koristiti za svakodnevno povlacenje novca. Imam ukljucen onaj automatski swap i paypal mi automatski na kraju svakog dana sve sto je u available balance povlaci na taj payoneer-ov racun http://prntscr.com/932cua

Poslednja izmena:
Zanima me da li mogu da primam novac sa Paypal racuna na Visa Virtuon karticu?

Pitanje za znalce... Imam VISA karticu registrovanu i verifikovanu na PP, koja je ujedno vezana za vise racuna u mojoj banci (RSD, EUR i GBP).
Sta staviti kao primary currency u PP, EUR ili GBP? Da li zavisi odakle mi stize uplata? Npr, ako mi neko iz UK uplati nesto da li ce da PP to prebaci na moj GBP ili EUR racun?

Neko moje iskustvo:
- Visa karta vezana za račun u EUR (nemam drugih računa ni valuta u toj banci)
- Na PPu setovan EUR kao primarna valuta
- Međutim, PP povlači u dinarima, pa banka prvo konvertuje EUR u RSD, a PP onda RSD u $US za plaćanja (ukupno oko 5% provizije).

Pisao sam im preko contact centra, kažu da naša banka predstavlja račun kao dinarski (iako je EUR).

"Dear Zoran, I checked your account and I can confirm that the currency of your Visa card is in your local currency, RSD and this information was obtained from your bank/your card company’s record. As requested, I have successfully changed the currency of your Visa card from RSD to EUR. Moving forward, all transactions using this card will be in EUR."

Dakle, ne može da se podesi nego mora da im se piše da oni to podese.

Pozdrav ljudi. Imam Paypal nalog preko 5 godina registrovan na Bosnu I Hercegovinu. Verifikovan skroz, tip naloga je kao onaj biznis. Preko njega sam primio dosad preko hiljadu uplata minimum u ukupnom iznosu od minimum 4-5000$. Za svaku uplatu cekam onaj odredjeni broj dana 20+ kako bi uplata presla iz pendinga u available i kako bih mogao da je povucem na moju payoneer masterkarticu preko onog njihovog ACH US servisa. E sad interesuje me , da li se neko odavde uspesno resio pending balansa zauvek? Pritom ne mislim na one slucaje kada posiljaoc konfirma transakciju pa ona automatski predje u dostupna sredstva ili kad se placa usluga ili poklon. Meni iskljucivo treba za prodaju obicnih stvari.

meni je uvek avaliable ispod $100 a pending preko $100 doduse imao sam samo jednu prodaju preko 100 a 3-4 ispod

pa avaliablea ne trebas da se resavas vec pendinga,kazu da trebas imati dugu istoriju prodaja da bi se vreme smanjilo ili mozda ukinulo

Ako si stari korisnik sa mnogo uspesnih transakcija sto je preduslov, da li markiras shipped i upises treking broj u paypal. Kada treking broj predje u status delivered , par dana kasnije ti prelazi u available. Ne bitno odakle saljes.
Gde prodajes? Ebay?

Nazad
Vrh Dno