Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Evo ovako, imam dolare na PP nalogu jer su mi dolari uplaćeni, u evrima nemam ništa, kao što i piše. Primarna valuta na PP mi je evro i PP mi preračunava cifru iz dolara u evre. PP je vezan na Visa karticu u Banca Intesa. Kako da podignem pare a da me najmanje košta konverzija? Koliko sam čuo Intesa za prijem sve valute preračunava u evre po lošem kursu. Da li je dovoljno da stoji ovako kako jeste i da će PP i Intesa da shvate da mi se uplaćuju evri ili treba nešto drugo da uradim?

Nije isto, promenio sam valutu kako PayPal vidi moju vezanu Visu Internet karticu, evo kopiracu konverzaciju:

Ja sam kontaktirao PayPal i rekao sam im da mi prebace Visu Internet na USD (bila je RSD)..Iz podrske su me zvali na Viber :) i uradili su to ali su mi napomenuli da nisu sigurni sta ce da se desava sa konverzijom i to mi je 3x napomenula da ne moze da garantuje i da ne moze da garantuje da li ce biti povoljno po mene, ali sam ja insistirao da prebace u USD.

Imam Visu Electron, vezanu za devizni račun. Kada povlačim USD sa Paypal-a, oni meni šalju USD, a Visa ih konvertuje u EUR. I dalje mi nije jasno šta se s ovim postiže?

Mada to me nije sprečilo da im i ja tražim isto :D. Evo šta su mi odgovorili:

Since you are requesting us to change the currency of your card, I am pleased to inform you that I have successfully updated your card’s currency from RSD to USD. For your future payments with us, I can assure you that we will be requesting payments in USD.

As much as we want to apply the change in your card currency even in withdrawals, we don’t have a control for it. The system will base it on the currency of the country you registered your account with even your card is under a dollar account. We will be sending it in USD but since your country is Serbia, then it will automatically be converted.

Sad mi nije jasno da li je dobro ovo što su mi podesili USD kao valutu prilikom plaćanja.

Evo ovako, imam dolare na PP nalogu jer su mi dolari uplaćeni, u evrima nemam ništa, kao što i piše. Primarna valuta na PP mi je evro i PP mi preračunava cifru iz dolara u evre. PP je vezan na Visa karticu u Banca Intesa. Kako da podignem pare a da me najmanje košta konverzija? Koliko sam čuo Intesa za prijem sve valute preračunava u evre po lošem kursu. Da li je dovoljno da stoji ovako kako jeste i da će PP i Intesa da shvate da mi se uplaćuju evri ili treba nešto drugo da uradim?

Ovako je i meni bilo vise puta..mozes da ih prebacis direknto na PP u evre za sta ce biti najnepovoljniji kurs, a mozes da prebacis direktno dolare i to ce ti se na karticu prebaciti u evre odmah ali ce isto banka da radi po najnepovoljnijem kursu i da uzme sebi neki deo...ja se ne secam ja mislim da sam za 260 dolara dobio 220 evra.. sto je tada bilo izracunato banka uzela sebi cisto 11 evra..

Ovako je i meni bilo vise puta..mozes da ih prebacis direknto na PP u evre za sta ce biti najnepovoljniji kurs, a mozes da prebacis direktno dolare i to ce ti se na karticu prebaciti u evre odmah ali ce isto banka da radi po najnepovoljnijem kursu i da uzme sebi neki deo...ja se ne secam ja mislim da sam za 260 dolara dobio 220 evra.. sto je tada bilo izracunato banka uzela sebi cisto 11 evra..

Nemoj opet molim te.... pokazao sam ti da je to tacno 4.2% i da je u pitanju tacno znaci fee koji PayPal uzima, a ne banka!

Kupio sam mobilni preko interneta JD je prodavnica, plaćeno paypalom, oprečna su mišljenja o prodavcu, pa mi je sada sve sumnjivo, recimo ovo što pod description nema ništa

Prilozi

• jd.jpg
    jd.jpg
    43 KB · Pregleda: 125
  • Сell phone Letv Le1 (X600)32G (Get a $40 discount coupon(JD558))-Mobile Phones-JD.1.pdf
    234.9 KB · Pregleda: 105
Procitah poslednjih 50 strana ali mi dosta stvari nije jasno za povlacenje novca. Valjda sam procitao dosta pa sad ne znam ni sta sam procitao. Korisitim Paypal od kada se pojavio kod nas. Placam nesto maltene svaki dan. Primao sam iznose vise puta ali nikada nisam povlacio vec sam iste koristio za razna placanja.

Treba da primim malo veci iznos za brata pa me zanima da li da povlacim na Visa internet ili Visa elektron karticu Banke Intesa i da li ima onih dosadnih peripetija tipa potpis osnova priliva i slicno?

Takodje me buni deo oko pending/available balansa.

kad stoji pending to nemozes da trosis i podizes.obicno ga skidaju posle dvadesetak dana

Jedno pitanje - primio sam neki novac na PP, pokrenuo Withdraw u prošli četvrtak, status "pending" je stajao do petka popodne i od tada je status na "completed". U kom roku od trenutka kada status pređe na "completed" bi lova trebalo da bude na računu, vidim da se ovde na forumu pominje neki rok od oko 5 radnih dana? Visa Electron Intesina je u pitanju.

Ja sam primio novac preko PP u cetvrtak, odmah povukao i leglo mi je na karticu/racun u utorak.

Trebalo bi da je kod svih isto što se tiče povlačenja novca sa PP, ovo se odnosi na prvo povlačenje novca kada PP vrši proveru i to traje 3-5 dana. Svako sledeće povlačenje novca je instant od strane PP-a, odmah po zakazivanju u roku od par minuta PP prebacuje novac, a banka onda malo razvuče knjiženje uplate, iako dobijete sms da je PP izvršio transfer.

Primer: Nedelja povlačenje novca, u roku od par minuta PP prebacio, stigao SMS od banke da je PP uplatio, novac dostupan u sredu na računu.

Cccc, ovi m@jmuni sami menjaju moje opcije na PP!? Vidim ja odrase me na jednoj transakciji iz Japana, rekoh kad je to jen skocio ispod 130, sad opet za drugu trazi da skine 53€ za nepunih 50€, ja proverim konverziju, a ono ukljuceno opet PP konverzija, a promenio sam to odavno na opciju 2!? Kako smeju i mogu to, jel to rade neki reset na default povremeno, jel posle svakog update-a onih njihovih polisa ili???

I meni se to vraćalo na njihovu konverziju, pa sam im pisao da fiksiraju... videćemo.

Cccc, ovi m@jmuni sami menjaju moje opcije na PP!? Vidim ja odrase me na jednoj transakciji iz Japana, rekoh kad je to jen skocio ispod 130, sad opet za drugu trazi da skine 53€ za nepunih 50€, ja proverim konverziju, a ono ukljuceno opet PP konverzija, a promenio sam to odavno na opciju 2!? Kako smeju i mogu to, jel to rade neki reset na default povremeno, jel posle svakog update-a onih njihovih polisa ili???

Da i meni se desilo pre 3 dana kad sam hteo da platim nesto i pise da ce me zaduziti sa toliko i toliko RSD, ja gledam kako bre kad placam u $ kad odem i pogledam vraceno da PP vrsi konverziju ne banka, odmah sam vratio na drugu opciju i sve ok.
Nego sto rece jel oni to uvek resetuju kad rade update polisa?

Izgleda da je to za Vas koji trošite previše novca na kupovinu :D :D :D pa hoće PayPal malo da zaradi na kursu...

0PN7nzU.jpg

Ja prikovo ovu opciju, nema da mrda nigde... šalu na stranu mnogo je prošlo otkad koristim PP i tih promena uslova korišćenja, ali ništa nije vraćeno na standardna podešavanja...

Potvrdio i drugu karticu na Paypalu, uredno skinuli 1.50 € i vec 30 dana niko nista ne vraca.
Pojeo vuk magarca. :)

Poslednja izmena:
Da li stoji na PayPal stanju? Meni isto nisu vratili ali su iskoristili pri prvoj kupovini neke sitnice...

Nema ni na stanju. Probao nesto da kupim za 1 $ i ne prolazi. Ne isplati mi da se cimam s njima za 1.5 $, ali eto primer kad znaju i da ne vrate.

Moze mala pomoc?
Nekoliko puta mesecno dobijam uplate na pay pal.
Npr nekoliko njih iz Nemacke kad mis salje dobijem celu sumu bez da mi ista pay pal uzme.
Dok npr jedan iz Brazila kad mi salje,pay pal mi uzme standardnu proviziju za prijem novca.
Kako je to moguce izbeci?

mozda je svaba platio proviziju a brazilac nije,meni svaba jednom uplatio standardno mi skinuli

Potvrdio i drugu karticu na Paypalu, uredno skinuli 1.50 € i vec 30 dana niko nista ne vraca.
Pojeo vuk magarca. :)
Ja koliko sam skapirao ne vracaju vise.
Meni vratili davno kad sam prvu karticu ubacivao na PP nalog, svaku sledecu a imam ih 5 nisu mi uopste vratili kad su verifikovali.
Osladila im se kinta valja sta li.

Moze mala pomoc?
Npr nekoliko njih iz Nemacke kad mis salje dobijem celu sumu bez da mi ista pay pal uzme.
Dok npr jedan iz Brazila kad mi salje,pay pal mi uzme standardnu proviziju za prijem novca.
Cini mi se ali nisam siguran a nadam se da ce ti neko ko se bolje razume u PP zavrzlamu pojasniti bolje, naime neke zemlje a medju njima je DE svakako, imaju opciju da salju pare kao GIFT i na to se ne skida nista opet kazem kako ja to negde procitah i svatih dok verovatno brazilci tu opciju nemaju.
Eto cini mi se da je to samo razlog a neko pametniji od mene ce ti reci bolje posto nisam bas sa PP na TI :)

Moze mala pomoc?

Pa kad se salje kao gift,nema provizije i ne moze da trazi refund

Kad se salje kao placanje robe,ima provizije i moze da trazi refund-otvara dispute

moze li mala pomoc... koristio sam ranije intesa internet karticu, preko nje sam otvorio paypal i kupovao par softverskih dodataka. kada mi je istekla i dobio novu, editovao sam podatke na paypalu sa novim datumom isteka i od tada ne mogu nista da kupim, uvek mi odbiju transakciju. treba li nesto jos da se uradi pored ovoga?
pokusavam sad da kupim neku stvar koja kosta $38, prebacio sam malopre $41 na intesa karticu ali kad odem na pp stanje je 0.00

Nazad
Vrh Dno