Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

A sta je PayPal i sta znaci rec "placanje"? Plz pomozite!

Teško bez elaborata i čitanja prve teme :D Stvarno teško, možda neko stručniji da pomogne??? :D :D :D Možda je bolje da zaobiđete PayPal i pređete na Skril jednostavniji za korišćenje, ipak ste tek početnik, ima vremena nije teško ... :D prvo osnove pa onda napredni kurs, ali ipak treba da upišete osnove korišćenja računara, pa onda osnove internet trgovine :D polako, a posle korišćenje foruma... :D

Sarkazam

Poslednja izmena:
Jel je slobodna telefonska linija ako koristim internet? :D

Nece jos dugo Intesa izgubiti klijente za Visa Electron/Internet :)

Nije moguce primanje novca na Mastercard, ne samo sa PayPal-a vec uopste. Banka Inteza ne naplacuje odrzavanje deviznog racuna za koji mozes da vezes Visa karticu, mislim da ni ostale banke ne naplacuju, ali nisam siguran.

Na Mastercard banke Intesa je moguce primanje novca. Sa PayPal-a ne znam, ali sa nekih drugih servisa meni radi bez problema.

ne moze da se odradi nikako withdraw sa PP-a na MC bez obzira na banku izdavaoca MC-e.

login na PP > My accoiunt >Profile (desni padajuci meni) > Add/Edit Credit Card > te se tu nalazi kartica ili kartice preko kojih PP moze da radi > preko MasterCard-a nema mogucnosti primanja para sa PP-a u celom svetu -> mora npr. Visa da se ubaci ( te je staviti kao Primary) kako bi pisalo >> Accepts PayPal withdrawals <<
d4Av55h.jpg

Poslednja izmena:
E upravo tako sa te dve kartice i ja koristim PP :)
Nego zna li neko kako radi PayPal app na Androidu i WP? Znam da je za WP bila problematican login posto je Serbian account, pa verovatno nije podzan login...

Auh čekaj čekaj. Dakle ja koji imam MC, mogu da povučem pare na PP nalog ako mi neko uplati, ali one će tamo da budu da kažem zarobljene dok ne izvadim u Intesi neku glupu Visu koja je vezana za devizni račun?

Tako je, mada ih mozes na PayPalu koristiti kao balance valjda? (ne koristim PP za primanje pa nisam proverio da li moze balance da se koristi kod nas)
Ne moras Intesinu Visa Electron/Internet, ali moras neku VIsu. A Intesina VI/VE su najbolji izbor.
Na Mastercard banke Intesa je moguce primanje novca. Sa PayPal-a ne znam, ali sa nekih drugih servisa meni radi bez problema.
Tako je, ali veruj, taj broj i mogucnosti su bile mnogo vece ranije. Npr. 2010. sam sa svih servisa mogao primati nazad novac.
VAT Refunds inace i dalje rade na MC! A meni licno je to najbitnije.

Poslednja izmena:
Radi i povraćaj novca na MC, u smislu platio sam nešto 205 eura i posle nedelju dana tražio povraćaj, i posle par dana je bio na kartici. E sad samo primanje izgleda ne može po ovom screenu gore...

Da li je neko imao iskustva sa ovim...

Istekla mi je Intezina Visa internet, tj. datum isticanja joj je ovaj mesec. Uzeo sam danas novu. Broj je isti, samo se razlikuje exp. datum i CSC/VC/CCV (kako god, trocifreni broj). Odem na "update expiration date", stavim novu godinu za exp., novi trocifreni broj, uradim "save" i dobijem poruku "you have successfully updated your credit card information".

Medjutim, nikakve promene. Ne dobijem ni mail, ni godina ne stoji nova. Da li treba da prodje neko vreme, da li to ne moze da se uradi u mesecu menjanja kartice (vec sledeceg) ili je nesto trece u pitanju?

Savete u vezi menjanja exp. kartice nisam nasao u prva dva post-a, pa reko da pitam ovde ako je neko imao iskustva. Tenkju :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Jel su ti skinuli pare za verifikaciju?

Radi i povraćaj novca na MC, u smislu platio sam nešto 205 eura i posle nedelju dana tražio povraćaj, i posle par dana je bio na kartici. E sad samo primanje izgleda ne može po ovom screenu gore...

Radi i VAT Refund i kada nije placeno tom karticom, znaci efektivno uplata na karticu.

Da li je neko imao iskustva sa ovim...

Istekla mi je Intezina Visa internet, tj. datum isticanja joj je ovaj mesec. Uzeo sam danas novu. Broj je isti, samo se razlikuje exp. datum i CSC/VC/CCV (kako god, trocifreni broj). Odem na "update expiration date", stavim novu godinu za exp., novi trocifreni broj, uradim "save" i dobijem poruku "you have successfully updated your credit card information".

Medjutim, nikakve promene. Ne dobijem ni mail, ni godina ne stoji nova. Da li treba da prodje neko vreme, da li to ne moze da se uradi u mesecu menjanja kartice (vec sledeceg) ili je nesto trece u pitanju?

Savete u vezi menjanja exp. kartice nisam nasao u prva dva post-a, pa reko da pitam ovde ako je neko imao iskustva. Tenkju :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

treba da prođe 24 sata od kad si podigao karticu. rečeno već.
ponovi sve to isto sutra.

edit: bez obzira što ti piše na intesinom online sajtu da ti je kartica aktivna.

Poslednja izmena:
E upravo tako sa te dve kartice i ja koristim PP :)
Nego zna li neko kako radi PayPal app na Androidu i WP? Znam da je za WP bila problematican login posto je Serbian account, pa verovatno nije podzan login...
App na androidu radi savrseno, bar kod mene na fonu.

Znaci losa podrska za WP, klasika...

Znas i sam, losa podrska za WP

Kao i velika vecina ovde nemam ni jednu Visa karticu pa se nisam ni trudio da je otvorim iako sam deo novca preusmeravao na PP a main mi je Skrill. Povukao sam pre 2 nedelje novac na devojkinu Visu Inspire (koja je naravno verifikovana na PP) u Intezi cisto iz zezanja u nedelju, PP je proknjizio uplatu (Completed) u cetvrtak a novac je inteza proknjizila tek u utorak. Dakle 7 radnih dana total u mom slucaju. Nisam navikao na toliko cekanje jos od vremena kad sam povlacio navac sa Skrilla na racun ali...

I da odrase me na konverziju dolara na PP jer sam imao malo USD i EUR (da ne bih placao 2 withdrawn-a jer nisam primetio da ce samo jednom zaracunati fee) tako da bih to predlozio da se ne radi...

PS Balance sa PP nisam mogao da iskoristim za placanje iako stoji opcija balance koja je samo text. I app na androidu radi ok, malo smara pocetna stranica ali...

Poslednja izmena:
Kada kupuješ nešto sa PP, prvo skida sa balance, a ostatak ako fali sa primarne kartice.

Nisam imao dovoljeno novca na PP pa mi je ceno iznos skinuo sa kartice, nije samo onu razliku koja nedostaje.

Izgleda da kod nas ne pusta novac sam Paypal prvog u mesecu bez naknade?

Na nalogu stoji onih 1.5 evra za registraciju, i deluju mi "zarobljeno" :D

I kod mene ista situacija , isto tako prilikom potrde kartice na bankingu mi je izbacilo jos nekih 0,92 evra da je Paypal skinuo a nisu jos vracene , ima 20 dana kako sam verifikovao nalog

I kod mene ista situacija , isto tako prilikom potrde kartice na bankingu mi je izbacilo jos nekih 0,92 evra da je Paypal skinuo a nisu jos vracene , ima 20 dana kako sam verifikovao nalog

To je kako da objasnim, potvrda da kartica radi i sajt za placanje.
To banka skida sama, i drzi kod sebe i posle vraca. U sustini sluzi kao provera da li je sve ok, sa tim sajt za placanje nema veze.
To sam sretao na paypalu, ebay, nekim jos sajtovima..

Mozda im napisem mail kad me ne bude mrzelo, da vidim sta je sa tih 1.5 evra. Pre ovog "normalnog" primanja, secam se da su vracali sami.

^Rezervacija. Ako ne stigne zahtev za naplatu to bi trebalo da se vrati za 7 radnih dana, u praksi moze da traje dosta duze.

Ja sam 3 puta verifikovao karticu i nikad mi nisu vratili to sto skinu!

Onih 1.5€ se vraca na racun za ~7 dana. A onaj 1$ odnosno 0.9€ se vrati za 40-ak. Ne secam se vise za sta se skida 1.5, a za sta 0.9, ali je svakako sve bilo vraceno...

Ne znam sta je to 1.5, meni je skinuto 3x po dolar otprilike (posto je racun dinarski) i nikad nije vraceno. Neka im kad su prokleti!

Vrh Dno