Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pitanje:

Da li je tacno kada ja mom ortaku poslajem pare preko PP koji je u Nemackoj,oko 300 eura da kada on bude otisao u banku to da podigne na te pare ce ici porez od 20% koji vazi u Nemackoj ???

Poslednja izmena:
To već mora on da ode u banku i da pita.... Ne znamo nemačke zakone, jelte...

U Nemackoj nema tako sitnih limita za poreza na poklon (ovo se racuna u poklon), niti je porez 20% (ne placa sigurno VAT/MwSt./PDV kako god zelis da zoves, vec neki drugi porez za primanja ili ovaj na poklon).

To vazi i kod nas - ali to niko nikada nije kontrolisao. (das komsiji 300eur, on je prekrsio poreski zakon jer nije prijavio to - ako ti vrati, ti si prekrsio sto si pozajmio novac, a nemas zakonsko pravo da se time bavis ;))

Satel, ma zeza Mod, pitao sam 2x da stavi to pitanje na vrh posta, jer najvise njih se na to zezne :D

Pitanje:

Da li je tacno kada ja mom ortaku poslajem pare preko PP koji je u Nemackoj,oko 300 eura da kada on bude otisao u banku to da podigne na te pare ce ici porez od 20% koji vazi u Nemackoj ???

Da, ako je Nemacki drzavljanin, ali je u obavezi da plati porez kada bude radio obracun PDV-a koji oni imaju, zaboravih na koji period (placao sam svabi pa znam). Ako je nas drzavljanin nece biti u obavezi da bilo sta plati (slao sam novac "nasima", zagustilo...).

Kakav PDV na slanje izmedju fizickih lica, ljudi? Aman :D

U pitanju je porez na dohodak građana. Problem je što naš poreski sistem smatra da za svaku uplatu ns račun treba platiti pripadajuće poreze: doprinos, penzijsko i zdravstveno.
Međutim, naši poreski organi nisu u stanju da obrade celokupan promet novca u državi, pa većina prođe bez plaćanja poreza, dok se na nekima slomi.
Potrebno je promeniti način obračuna poreza da bi uhvatili korak sa svetom. To je čuvena "Tranzicija" od koje nismo videli ni T.

Ajde kad si vec tu, prebaci ono pitanje na vrh prvog posta, a ne na samo dno :) Vidis koliko njih prosto se smori da cita onaj opsiran FAQ a najbitnija stvar na dnu :D

You can now receive payments into your PayPal account.

Stigao mail eto tek sada :D

Da, ako je Nemacki drzavljanin, ali je u obavezi da plati porez kada bude radio obracun PDV-a koji oni imaju, zaboravih na koji period (placao sam svabi pa znam). Ako je nas drzavljanin nece biti u obavezi da bilo sta plati (slao sam novac "nasima", zagustilo...).

Pa nas je ali ima Nemacko drzavljanstvo majku im $@$*&@^%$**!^#(!@^(#@!$%*%@#$!(@##)*!@#_!@$*)(@#$&(#@^$@^! !!!!!!

:mad:

Poslednja izmena:
Nema veze ciji je drzavljanin (sem ako je americki), bitno je ciji je rezident!

Nemojte deliti poreske savete ili jos bolje, nemojte ih traziti ovde. Ni ja nisam poreski savetnik, ali neke stvari znam dobro - ovo sto se na forumu prica oko poreza je lupanje 99%. Onih 1% je prica oko povracaja poreza pri prelasku granice :D

Kako se tretira PayPal donate dugme na sajtu?

Sa strane PayPala ili poreske?
Da li je moguce uopste sada imati Donate dugme kod nas? (cini mi se da nije bilo?)

To i mene zanima da li može pošto niko ne pominje. Nije moglo do sada.

Imam pitanje u vezi kartice za pay pal.
Da li je moguce primanje novca na mastercard karticu, posto mi je najlakse da uzmem karticu u telenoru, a i odrzavanje je besplatno.
Ako ipak ne moze, moracu da uzmem neku visa karticu ?
Kapiram da ta kartica iako besplatna, mora da bude vezana za neki racun, a cije odrzavanje banka normalno naplacuje.
Gde je najmanji harac za odrzavanje racuna ?
Primam male iznose od 50-200$ kvartalno, pa ne bih da placam odrzavanje racuna vise od 1000 dinara godisnje, jer sve drugo gubi smisao za ovako male iznose.
U tom slucaju ostao bih na WU.
Hvala

Nema Donate opcija za Srbiju. Samo Shopping Cart, Buy Now, Gift certificates i Subscriptions.
2015-05-25_143556.jpg

Imam pitanje u vezi kartice za pay pal.
Da li je moguce primanje novca na mastercard karticu, posto mi je najlakse da uzmem karticu u telenoru, a i odrzavanje je besplatno.
Ako ipak ne moze, moracu da uzmem neku visa karticu ?
Kapiram da ta kartica iako besplatna, mora da bude vezana za neki racun, a cije odrzavanje banka normalno naplacuje.
Gde je najmanji harac za odrzavanje racuna ?
Primam male iznose od 50-200$ kvartalno, pa ne bih da placam odrzavanje racuna vise od 1000 dinara godisnje, jer sve drugo gubi smisao za ovako male iznose.
U tom slucaju ostao bih na WU.
Hvala
Nije moguce primanje novca na Mastercard, ne samo sa PayPal-a vec uopste. Banka Inteza ne naplacuje odrzavanje deviznog racuna za koji mozes da vezes Visa karticu, mislim da ni ostale banke ne naplacuju, ali nisam siguran.

paypal.png

Sa strane PayPala ili poreske?
Da li je moguce uopste sada imati Donate dugme kod nas? (cini mi se da nije bilo?)

Ovo i mene zanima ?
Konkretno iz android aplikacija izbacio bih reklame, a postavio DONATE dugme ...

Poslednja izmena:
Imam visa electron piraeus banke u dinarima. Zanima me oko povlačenja novca. Da li trebam da menjam nešto za konverziju valuta, uplate su uglavnom u $? Čitao sam prvi post ali i dalje mi ovo nije jasno... [emoji15]

Ono iz prvog posta trebas uraditi uvek. (iako nema veze sa primanjem izgleda :))

BTW, javi kada primis koliko si primio, i datum transakcije (kada ti je stiglo na karticu, sto ces tek u izvodu videti, sem mozda e-mailom ako to ne javljaju). Bas me zanima da li naplacuju 1.5% i na ta primanja.

U banci sam dobio internet karticu,uplatio 25 eura,e moze li neko uputstvo kako da istu povezem sa pay pal i kako da narucim.racunao sam ako uzmem piston 2 da kostaju oko 21 euro,e sad hoce li mi to biti dovoljno sto sam uplatio.neki pominju i pdv te tracking.Sta se sve tu naplacuje,sem vrijednosti slusalica?samo nemojte me upucivati na neke druge forume please

Pogledaj prvi post u ovoj temi. Tamo je sve objasnjeno.

Da malo citaj ,nije nam tesko da ti napisemo ali vec je napisano i stoo x ponovljeno.

Uredno MC iz Telenora je za odliv a za priliv je tu Intesina Viza :) sta da se radi ja bih najradije koristio samo karticu TB, al eto.

^

Ima li neki poseban razlog (neka finta :) ) zasto za priliv koristis Vizu a za odliv master card?

A sta je PayPal i sta znaci rec "placanje"? Plz pomozite!

^

Ima li neki poseban razlog (neka finta :) ) zasto za priliv koristis Vizu a za odliv master card?

Mislim da mozes da shvatis iz mog teksta da Visu od Inteze za priliv moram da koristim a ne zato sto zelim :) a treca banka ili koja vec me ne zanima...

^Mislim da je hteo da te pita zasto ne koristis Visu i za odliv, ali mozda i gresim.

Zbog friteze ;) slabo je obilazim, a imam basic racun, samo podizem na bankomatu novac i ponekad na salteru zbog evrica.. Generalno sam zadovoljan TB zato zalim sto nema Vise u ponudi, odmah bi ugasio racun u Intezi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno