Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja sam plaćao sa novcem koji se nalazi na paypalu, nije povlačio sa kartice.

@Censored - Nisam govorio o deponovanju novca na PP račun, nego o korišćenju novca koji se nalazi na računu, a koji je dobijen od neke usluge/prijatelja/rođaka etc... kako god, ali se nalazi na PP Balansu i sa njim se može plaćati.

@tiha - Kako nije dostupna, kada se plaća bez problema sa PP Balansom? Ne povlači novac sa kartice, nego direktno sa PP računa.

Rekoh mozda nisam upucen za neki detalj, jer iskreno nisam probao deponovanje i koriscenje PP balansa (imam korejski PP za primanje).
Ali ovo izgleda dodju padobranci opet, ne procitaju nista sem zadnjeg posta, i onda opet stranice i stranice nepotrebnog objasnjavanja necega sto je na svakoj prethodnoj receno :)

Rekoh mozda nisam upucen za neki detalj, jer iskreno nisam probao deponovanje i koriscenje PP balansa (imam korejski PP za primanje).
Ali ovo izgleda dodju padobranci opet, ne procitaju nista sem zadnjeg posta, i onda opet stranice i stranice nepotrebnog objasnjavanja necega sto je na svakoj prethodnoj receno :)

Odvojene su stavke ako što sam rekao deponovanje nije moguće, a korišćenje PP balansa je moguće što je odlično u odnosu na HR gde su čekali godinu dana na tu opciju :)

PS: Treba u toku dana da dođe i dopuna prvog posta, a posebna stavka je prijem uplata... :) malo da se pojasni ako će neko hteti da čita :D

Mnogo njih ne cita, ali vidan je pomak bio od kad ima FAQ u prvim postovima, barem malo.

Jel postoji neki limit na uplate ?

Drug je trebao da mi posalje oko 600 $, ali kada ukuca moj email pise mu da taj account ne moze da primi tu sumu novca ?
Account mi je Premier i verifikovan je i dodate su 2 kartice na njega.

Jel postoji neki limit na uplate ?

Drug je trebao da mi posalje oko 600 $, ali kada ukuca moj email pise mu da taj account ne moze da primi tu sumu novca ?
Account mi je Premier i verifikovan je i dodate su 2 kartice na njega.

Najbolje rešenje je da se obratiš PP podršci, iz prostor razloga što ti ovde niko nemože reći 100% sigurno zašto taj iznos nije moguće primiti i kakvo je stanje naloga.

Koji je limit za povlacenja novca na karticu ?

Meni stroji "Your daily card withdrawal limit is: -€0.01 EUR per day"

Prođe prvi u mesecu a pare mi i dalje stoje na balansu,nisu se prebacile na vizu virtuon kako sam očekivao,gde li je problem?

Imam još jedno pitanje za sve vas. Kako podizati dolare u banci ? Dakle da se ne vrši nekakva konverzija prilikom povlačenja.

Slao sam Intezi email i rekli su mi da na jedan devizni račun mogu da zatražim otvaranje potpartije u drugoj valuti, ali ne znam da li je to dovoljno kada budem povlačio novac?
I drugo pitanje je da li da povlačenje uradim sa Visa Electron (devizni račun) ili na Visa Internet (isto devizni), mislim da je KizaTheDeath negde spomenuo da je povukao novac na Internet karticu iako u Intezi govore da se na nju ne može povlačiti novac?

Hvala na objašnjenju. :)

Poslednja izmena:
Ne mogu dolari da se povuku preko kartica.
Ali i da ih povuces preko kartice, nema tu PayPal/bankarske konverzije. AKo hoces bas da podignes dolare, onda moras bas na racun da ih posaljes, a ne na karticu.

Ne razumem kako na račun, kad ne možemo da spojimo bankovni račun sa PayPalom ?

Mislio sam da u banci otvorim dodatni devizni račun sa tom potpartijom u dolarima, kada na PayPal odaberem preko npr Visa Internet kartice da povučem tih 400 dolara da ih zatim putem ebankinga prebacim na tu potpartiju u dolarima?
Sve mi se čini da sam zakomplikovao mnogo, problem je u tome što bi mi više odgovaralo da dobijem te dolare u Srbiji umesto eura ...

Ne mozes preko kartice dobiti u dolarima - vec sam rekao ;)

Ne razumem kako na račun, kad ne možemo da spojimo bankovni račun sa PayPalom ?
Spoji ovo sa onim sto sam rekao i imas odgovor :) (nisam bio siguran da li moze na racun kod nas, znam da na US racun moze)

Prođe prvi u mesecu a pare mi i dalje stoje na balansu,nisu se prebacile na vizu virtuon kako sam očekivao,gde li je problem?

Pošalji poruku PP i reci koji imaš problem. Izgleda da je opet menjano nešto oko pravila pa nisam siguran da je i Srbije u tom košu. U svakom slučaju PP Support...

Stiglo mi i zvanično na mejl....

Za PP koji sam napravio na firmu kad je "došao" kod nas ....

paypal prima.PNG

kako nisu izvrsili automatsko prebacivanje 1.og,
u nedelju (3.5) uvece oko 10h sam poslao zahtev za prenos na Visu,
pare legle na racun juce oko 12h - Aik banka / kurs zvanican Visa 107.63 banka 107.48

Koja kartica u AIK-u?
Mada nikada nisam uspeo da tacno pohvatam koji dan se koristi i da li se uvek koristi exchange rate sa tih MC/Visa konverter, u ovom slucaju jeste taj dan, ali gledaj obratni kurs otprilike (kartica USD, naplata u RSD, kurs 107.43)

Kazem,nisam pohvatao tacno koji se kurs koristi, jer sam proverio nekoliko transakcija, i za jednu transakciju MC u krugu od 10 dana tokom februarau (dan knjizenja +/-10 dana) nije imao taj kurs, ali jeste bio median kurs evra za taj dan u cent :D Dok za drugi nije, vec MC kurs...
Ne moze covek da ih pohvata, ali u svakom slucaju extremno bolje nego da banke konvertuju.

BTW, 6.5. je srednji za dolar bio 107,3934.

Poslednja izmena:
zelena Visa Elektron, pored nje jos imam i crnu MasterCard na koju PP ne moze slati novce + domacu sivu Dinu (odrzavanje total 170 din/mesecno)
vezano za kurs
visa 5.6.jpg
a srednji banke od 107.48 sam dobio tako sto sam podelio iznos dinara koji je legao na racun sa iznosom $ koje sam svukao sa PP i dobio 107.4819
--
sad sam pogledao NBS srednji juce bi 107,3934 sto znaci da me je banka dodatno orobila 9 para po 1$ :d
dok je srednji zvanicni kurs sa sajta banke jos nizi
--
te nevezano za PP primetio sam na Aliju il DX kad koristim isti dan Visu i MC (na istom sajtu) da ova prva kartica daje uvek malo bolji kurs (tj racuna nizi) - tipa razlika bude i do 20ak para po 1$

Poslednja izmena:
Aha, znaci debitna, zbog toga sam pitao (da vidim da li provizija za devizne ide i na primanje novca!)
Meni u Intesi, za istog dana proknjizene transakcije, uvek je MC kurs bio povoljniji za mene.

Još jedna potvrda i od mene da preuzimanje novca preko Paypal-a radi lepo i kod nas. :)

28. aprila sam povukao novac (dolare) sa kartice, naplaćeno mi je 5$ za taj transfer i 7. maja tj. juče oko 16h su mi legle pare na račun. Inače, izgasio sam ono da Paypal konvertuje dolare, već direktno da ih šalje na Visu Internet, pa nek' Visa sa svojim (povoljnijim) kursom to odradi. Jutros otišao do Intese i podigao iste bez dodatnih otvaranja novih EUR partija. Samo sam predao l. kartu i karticu računa, rekao iznos i to je to.

Izgleda da je 4 dana neko srednje vreme koliko treba parama da legnu na račun. Kažem to jer je i Kizi, kao i meni, toliko trebalo. Moram uporedo i da pojasnim kako sam došao do tih 4 dana. :) 28-og sam povukao, ali je tek 30-og pisalo na Paypalu da je transfer "completed". 1. maj se nije radio, vikend isto, pa efektivno se računa od ponedeljka 4-og, do četvrtka 7-og tj. 4 dana.

Sve dok radi - odlično. ***a, ja sam nekako skeptičan oko bilo čega dobrog u ovoj državi. Ne traje dugo nažalost.

Poslednja izmena:
I sta si dobio na kartici, dolare ili evre?:) Kakve dodatne EUR partije?

Evre.

Kakve dodatne EUR partije?

Na ovo dole citirano sam mislio...

Ali "formalno" ne moze, nego se otvori novi devizni, isto besplatni sa EUR partijom, pare se "formalno" prebace na taj i onda podigne.

Mada dizanje sa Internet kartice ide tako što ti otvore jedan besplatan racun u EUR i sa internet kartice prebace na taj racun i onda ti daju pare na ruke. Čista formalnost ništa što nas treba puno da interesuje.
Napisano je vec nekoliko puta u temi.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje posto sam neiskusan sa pp. Narucio san neku futrolu za mob i platio preko pp-a. Dva dana kasnije prodavac mi javlja da nema futrolu i da ce izvrsiti refund. Stize mi mejl da je refund izvrsen a ja koliko se secam proverio sam stanje na Visa internet kartici i pare su vracene. Medjutim par dana posle toga ja vidim da mi nema tih para na racunu, proverim pp nalog i vidim kad je izvrseno placanje pa posle toga refund medjutim posle refunda opet se javlja placanje prodavcu iako vise nismo nikakvu kupovinu obavili. Moje pitanje je da li je ovo uobicajena procedura prilikom refunda ili su nesto zeznuli?

Imam jedno pitanje posto sam neiskusan sa pp. Narucio san neku futrolu za mob i platio preko pp-a. Dva dana kasnije prodavac mi javlja da nema futrolu i da ce izvrsiti refund. Stize mi mejl da je refund izvrsen a ja koliko se secam proverio sam stanje na Visa internet kartici i pare su vracene. Medjutim par dana posle toga ja vidim da mi nema tih para na racunu, proverim pp nalog i vidim kad je izvrseno placanje pa posle toga refund medjutim posle refunda opet se javlja placanje prodavcu iako vise nismo nikakvu kupovinu obavili. Moje pitanje je da li je ovo uobicajena procedura prilikom refunda ili su nesto zeznuli?

Negde si ti pogrešio u svemu tome pa je malo verovatno sve ovo. Prvo da bi inicirao plaćanje sa PP moraš biti ulogovan na njihov servis, znači greška da sam PP plati prodavcu je ravna statističkoj grešci tj. nemoguće bez ljudskog faktora.

Vraćen ti je novac od strane prodavca, OK to je uredu, taj novac si imao na bankovnom računu (ako nemaš net.bankarstvo traži izvod iz banke da se setiš da li je ili ne vraćeno na tvoj račun), onda kažeš da je posle par dana ponovo izvršeno plaćanje prema tom prodavcu ili je pak bilo u pitanju da si našao futorlu kod drugog prodavca pa sam platio.

U svakom slučaj ovde je greška isključivo do tebe, verovatno i nešto preskočio ili pogrešno odradio pa si sam inicirao plaćanje ili neko ima pristup tvom nalogu pa je to uradio (nesvesno) i platio ponovo futrolu.

Zaključak: Samo ti i niko drugi nemože da izvrši plaćanje bez da ima podatke od paypal naloga i pristupa tom sajtu na kojem naručuješ futrolu.

Poslednja izmena:
Evo print skrina sa Paypal naloga sta se desavalo. Kazem stigao mi je mejl da su pare refundirane i cini mi se da ih je bilo na bankovnom racunu a sada ih nema. Nisam nista narucivao sto bi se placalo preko paypala.
pp.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja stavka je skidanje para sa pejpal balansa i vracanje istih na tvoju karticu. Klikni na details i procitaj.

...

Paypal nije bankovni racun.

Ili ja gresim, ili ti nisi gledao stanje na svoj racunu vezanom za VISA karticu?

Nazad
Vrh Dno