- Učlanjen(a)
- 25.12.2012
- Poena
- 69
Ajde sada da vidim kada pocnemo da izvozimo sve i svasta, mislim PayPal je bio razlog sto nismo do sada
Ali ozbiljno, samo cekam dezurne "samo nam PayPal treba, sve ostalo mozemo"![]()
lmao post ispod tvog
Ajde sada da vidim kada pocnemo da izvozimo sve i svasta, mislim PayPal je bio razlog sto nismo do sada
Ali ozbiljno, samo cekam dezurne "samo nam PayPal treba, sve ostalo mozemo"![]()
Nazalost, prosle godine su prilicno digli cene, pre toga su bili konkurentni. Ne mozes da poredis sa Kinezima ali cene su bile ili i dalje jesu slicne evropskim.Sa cenama naše Pošte mali preduzetnici nikada u ovom životu neće biti konkurentni u svetu.
Pozdrav svima. Trazim na sajtu paypal-a o nacinu placanja. Konkretno zanima me da li je moguce povuci pare ako mi neko uplati preko metode "Send money to friends or family"
Dakle prodavao bih nesto i vidim da na tom sajtu svi traze slanje novca metodom "friends or family".
Jel moze neko objasnjenje? Tipa da li postoje provizije, da li je moguce povuci taj novac (da li mogu da me prevare), kad se taj novac uplacuje na internet karticu..? sve sto znate
Hvala
http://startit.rs/paypal-opet-funkcionise-u-srbiji-sada-omoguceno-i-primanje-novca/
Fee je 3.4% + €0.35 EUR, upravo isprobano.
Poslao sam request za 0.62, dobio sam 0.25. To je tacno 3.4%+0.35, domestic transakcija.
Kada se pare prebace na racun kod domace banke, koje informacije ima banka o transakciji? Da li je to za banku samo PayPal ili imaju i informaciju o onome ko je uplatio na PayPal?
Kada se pare prebace na racun kod domace banke, koje informacije ima banka o transakciji? Da li je to za banku samo PayPal ili imaju i informaciju o onome ko je uplatio na PayPal?
Pošto ima ovaj fiksni deo od 0.35 Evra pretpostavljam da ako neko recimo pošalje 0.3 Evra da se dobije na paypal nalog 0 Evra ili možda još mora i da im se doplati...?
Bitno je da oni rade na tome! Bio sam 100% siguran da cemo cekati godinu dana na prijem novca od kako su dosli, kao sto je bio slucaj u zemljama u okruzenju...
E sad da se jave ovi iskusni koji prodaju vec godinama preko naloga u Bosni i Hrvatskoj pa da nam malo pomognu... da nas ne zeznu Nigerijci i sl.![]()
Pratim ovu temu vec duze vreme, a inace radim vec 7-8 godina "online" i imam prilicno mnogo iskustva sa svim opcijama placanja. Nisam imala ideju da treba da komentarisem, iako je bilo mnogo lupetanja po pitanju paypal-a, ali ovaj odgovor prosto zahteva kometar. Dakle fee(u daljem tekstu provizija) placa prodavac, visina provizje zavisi od zemlje do zemlje, najveci broj kupaca bira opciju Send money to friends or family zato sto onda primalac ne placa proviziju . Neke zemlje nemaju tu opciju. Na primer, 4 godine sam radila sa likom iz Engleske, placala sam mu % zarade za usluge primanja novca na njegov paypal i prebacivanje istog na skrill (nekad moneybookers). Njegov pp je imao opciju Send money to friends or family i uglavnom smo trazili da nam tako placaju, ne samo zbog provizije nego takav nacin placanja iskljucuje refund. Zadnjih godina radim sa devojkom iz Brazila, placam % zarade za uslugu primanja novca i slanja ali ovog puta na Western union. Brazil nema opciju Send money to friends or family, tako da placamo prilicno visoke provizije paypal-u a kako sam cula od jednog kupca ni Nemacka nema tu opciju. Sledeca problematika je prebacivanje u lokalnu valutu, kod Engleza nije bila velika razlika kursa, medjutim Brazil s vremena na vreme ima problem, pa obicno cekamo najpovoljniji odnos da povucemo pare, zato je skrill ispao iz igre i kao bolja varijanta usao WU (za neverovati), i obicno povlacim novac u posti u dinarima jer je WU kurs uvek bolji.Već je napisano o tome kolika je provizija za prijem novca http://forum.benchmark.rs/showthrea...prvom-postu)&p=4178179&viewfull=1#post4178179
Inače to što govoriš i prodaja nikako nemogu zajedno da budu. Zna se šta je prodaja i kako to klasifikuje PP, a zna se šta je izbegavanje ili ti vađenje na cake "Pošalji opcijom familija i slično".
Šta da ti kažem više, engleski jezik i dobro prouči PP poslovanje od pravilnika do upustva za korišćenje... sve ima na njihovom sajtu do najsitnijih detalja "sažvakano"...
Jednostavno nije da neću da pomognem, ali ovo je sad nešto novo kada se radi o prijemu novca za fizička lica, kao i drugačije gledanje na prodaju robe/usluga, slanja računa tako da će biti potrebno razdvojiti teme i plus što treba napisati obiman vodič za prodaju, slanje novca itd...
Sve ostalo sto nije jasno prvo pitajte, nije glupo pitati, glupo je praviti se da sve znas i delis savete a pojma nemas.
Purchase Protection also does not cover items that you purchase in person, or money you send to friends and family.
Veoma dobro znam šta sam rekao i kako, očigledno nikada ali nikada nisi poslovala sa našim ljudima ili sarađivala na nekoj višoj instanci pa zaključak izvodiš na osnovu nekog "mutavog" pisanja sveobuhvatnog komentara koji je mogao biti iskazan u sažetom obliku.
Da imaš "mnogo" opcija onda bi zasigurno znala da PP nije jedino rešenje ili u prevodu nisi znala alternativni način dolaska do rešavanja problema. Takođe kada neko ne čita šta se napiše onda je to još veći problem u komunikaciji, pa otuda i ovo "malograđansko" vređanje sa izvrnutim rečenicama.
Prvo i osnovno što je napisano u citiranom odgovoru jeste poznavanje engleskog jezika i pravilnika PayPal-a što onako olako demantuješ, a "navodno" radiš toliko godina u online biznisu.
Kada neko radi u online biznisu, a hoće da pomogne ljudima pogotovo sa našeg podneblja koji žele, a imaju problem u komunikaciji onda treba u jasnim i kratkim crtama objasniti sve do detalja (imaš moj vodič pa pogledaj malo bolje), a drugo to se isključivo odnosilo na 348 strana jedne teme + i druge teme gde se pitalo sve i svašta od banalnih do ozbiljnih stvari itd...
A ovo što spominješ kao slanje novca "familiji" u cilju sticanja materijalne koristi ili pokušaja da malo "zaokreneš" stvar što se tiče PP samo je jedno od onih stvari koje ne treba raditi na PP, a što dovoljno govori u pokušaju tvog "lažiranja podataka" i davanja lažne adrese kako bi neometano primala novac.
Zašto je kupac majmun, pa ispao verovatno zbog pokušaja prevare ili loše usluge pa se zato žalio, otkud sad to, sve lepo i sjajno, a sam pisac svojom logikom nameće "kršite PP pravila, i ja sam tako, a posle me kupac prijavio pa mi nalog zatvorili", e da se malo ne lažemo na bajkama i sličnim stvarima.
Samo još da kažeš u svemu tome da i "Donacija" može da prođe kao "Slanje novca familiji" itd... da ne navodim više primera...
A razlog još jedan gde se lepo vidi da neko neće da čita ili olako nastavlja po svojoj nekoj filizofiji se ogleda u tome da ne razdvaja digitalni proizvod od stvarnog proizvoda i kako gleda PP na sve to, kao i da su pravila ta koja se poštuju, a nije lokalni buvljak gde u fazonu "lako ćemo ispod ruke, *****ati PP" i tome slične fore...
Još jednom pre komentara dotične osobe da pročita šta je prodaja (fizička roba), a šta je digitalni proizvod kad se već toliko do detalja razume u sve ovo kao nemi posmatrač iz labudovog gnezda...
A zašto je ta opcija "Pošalji novac familiji" jako bitna, pa iz prostog razloga što se tu neće umešati PP, pa je lako podložna mahinaciji, ne iz poštovanja kupca prema prodavcu kako dotična navodi nego baš suprotno...
, to samo pokazuje tvoje iskustvo a i cinjenicu da si sve sto sam napisala citao kao pravi malogradjanin, vidis podvalu tamo gde je nema. Ja sam lepo navela da radim preko drugih ljudi koji imaju regularne pp adrese i racune u banci, da sam cekala srpski pp verovatno ne bi nikada nista zaradila. Da imas malo iskustva (pravog ne teoriskog) verovatno bi znao da se opcija "Pošalji novac familiji" masovno koristi iz razloga navedenih u mom postu. Uzmi pitaj malo okolo, upotrebi znanje engleskog pa pitaj.A ovo što spominješ kao slanje novca "familiji" u cilju sticanja materijalne koristi ili pokušaja da malo "zaokreneš" stvar što se tiče PP samo je jedno od onih stvari koje ne treba raditi na PP, a što dovoljno govori u pokušaju tvog "lažiranja podataka" i davanja lažne adrese kako bi neometano primala novac.
- neznam gde procita sve ovo sto iznosis i kako si tako siguran da si u pravu i volis da nameces neka pravila, najludje pravila pp kao da radis za nih.
Na Payoneer, koliko znam moze, tako sto posaljes na racun u USA, a Payoneer ima to, zar ne? (nisam probao, samo je dedukcija u pitanju, jer mi se cini da kolega ima USA racun preko Payoneera, ali znam da ima neko ogranicenje da mogu samo USA kompanije da mu salju na njega, ne znam da li je time zabranjeno da PayPal salje)Verovatno vec pitano, ali aj kratko da pitam... Je l' moze da se povuce novac sa PP na Skrill? Na Payoneer vidim da ne moze.
Neki njihov sef za Jugoistocnu Evropu je javio da je sada zvanicno pustena opcija.ja sam saznao da je primanje novca ponovo dostupno kada sam video da su mi stigle pare od youtube
valjda nece vise ukidati tu opciju
Kako da ti pomognemo kad nisi naveo koja kartica je u pitanju, a to sto ti pise je prilicno jasno... Ocigledno nije odgovarajuca kartica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari