Pise odmah pored opaske da se ne koriste Inspire/Amex u prvom postuPosto se spominje da i Visa radi neku konverziju, pa da li to znaci da ce ipak racun biti zaduzen malo vise ili?
@alfaunits bez bana pliz![]()
Pise odmah pored opaske da se ne koriste Inspire/Amex u prvom postuPosto se spominje da i Visa radi neku konverziju, pa da li to znaci da ce ipak racun biti zaduzen malo vise ili?
@alfaunits bez bana pliz![]()
Pise odmah pored opaske da se ne koriste Inspire/Amex u prvom postu
Druze, u mom prethodnom postu sam i napisao da sam nasao odgovor zasto mi je konvertovano u dinare i da sam odmah tu opciju iskljucio, tako da jesam procitao prvi post, ali kasno, jer mi je bila hica da kupim kartu, posto je ostalo jos 4 slobodna mesta.Nije to odgovor.
Odgovor je u biranju načina naplate, a i to je XY puta napisano.
I da si pročitao prvi post, a očigledno da OPET nisi, našao bi odgovor zašto si platio više, i kako da to sprečiš u budućnosti...
Ako se neko vec odluci da potrosi vreme da napise kritiku, onda je mogao toliko isto vremena i reci potrositi ali na pravi odgovor.
Praktično je svejedno od koje je banke debitna kartica (takođe visa ili master).2. VISA Electron Banca Intese je najbolji izbor, nema dodatnih plaćanja, debitna je (ne može niko da ti skine više kao kod kreditne, ako ti hakuje karticu)
***a, ti si prošao malo skuplje, ali to ne znači da ćeš napraviti pametan potez gašenjem PayPal naloga.
Saveti i konstatacije...
1. Gledaj da plaćanje bude u eurima.
2. VISA Electron Banca Intese je najbolji izbor, nema dodatnih plaćanja, debitna je (ne može niko da ti skine više kao kod kreditne, ako ti hakuje karticu).
3. Banka UVEK rezerviše nešto više sredstava kod plaćanja, zato moraš da imaš 5-10% više na kartici od onoga koliko plaćaš. Kada se transakcija realizuje platićeš tačno onoliko koliko treba, višak ostaje na kartici.
4. PayPal je ubedljivo najsigurnije sredstvo za online plaćanje koje trenutno postoji i savetovao bih da buduća plaćanja obavljaš isključivo preko ovog servisa.
U pravu si sa te strane, ali tesko bi ti poverovao da ja nisam od tih koji bi postavljali jos gomilu pitanja koja si nabrojao. Ja kad sam u guzvi postavim pitanje, sledeci put kad dodjem ako nema odgovora, ja dalje ne pitam, vec se snalazim sam. Ali da ne duzimo, bitno da znamo za ubuduce sta i kakoargument svih koji taku banu sa pitanjem koje je XYZ bude obradjeno i odgovoreno.
Pokušano je i tako... Niko ništa ne piše.
Prodje 12/24 sata, i onda se opet javi isti
"Niko?"
Pa onda i dalje niko ništa ne piše, onda opet on:
""Šta, nemoguće da niko ne zna?"
Znači, u stanju je da čeka i 3 dana da neko samo i specijaln njemu napiše, ono što piše i u prvom postu, i plus još najmanje 5 puta u toku teme....
A sa svakim istim odgovorom, tema se samo još više bespotrebno širi, i puni istim odgovorima....
Eto, malo i druge strane...
Naravno da nije svejedno, nemoj zeznuti ljude da se predju sa Piraeus, Raiffeisen, Erste, Sberbank ili Alpha bank debitnim karticama za placanje vani. I AIK za neke debitne. (ovo su banke za koje znam da naplacuju dodatno, mozda jos neke naplacuju)Praktično je svejedno od koje je banke debitna kartica (takođe visa ili master).
Isto je.Moje jos jedino pitanje, da li se u pogledu zaduzivanja racuna isto tretira Visa Elektron i Visa za internet placanja?
Koja ista valuta? Ako ti je kartica u istoj valuti kao i naplata, nema konverzije.Ali meni i dalje nije jasno ( mislim jeste, treba i oni od necega da zive [emoji4] ) zasto Visa i MC , rade konverzije kad je u pitanju ista valuta, ma koliko ta opcija najpovoljnija bila?!?
Kako si uspeo doci do tog zakljucka, kada je kurs EUR/RSD bio ispod 123 ovih desetak dana, a tebi je po 127 naplaceno?Bas sam probao onaj kalkulator za Visu sto je okacio Alfa, i konktetno u mom slucaju da sam imao iskljucenu konverziju PP a ukljucenu preko Visa, karta bi me izasla nekih 8 eur skuplje, sto je svakako manje od 58 eur koliko me je PP odero [emoji20].
A kako bi onda zaradile ni na cemuZar ne bi bilo lakse i prakticnije za korisnike da kazu, provizija je toliko i toliko kad je ista valuta u pitanju, a ako se radi konverzija iz jedne u drugu valutu, menja se po srednjem ili prodajnom kursu i nema zabune onda.
Moras, i danas ne mozes znati koliki ce biti kurs ako platis nesto danas, jer ce tek na dan knjizenja se znati kurs (koji se vodi po FOREX trzistu).Ovako, moramo biti babavange i gatati koliko moze da izadje na kraju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari