Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@Masic - Nemoj molim te više da prenosiš informacije.

Dal nisi čuo da je Žika Traktor kupio novu gumu od Dževe iz Jahinaca pa se čeka samo specijalni šraf kako bi podesio vibrirajuću osovinu koja sprečava prikolicu sa teretom da preko 1t poskakuje i ljulja levo desno sa sve komšikom iz senika kod Cicija koji je onomad koristio istu komšinku za zamenu freze koja mu pridržavala osovinu da ne padne, a pri tome se sva okupala u ulje od starog FAP kamiona koji je otišao na otpad kod Dula Štangle jer su mu doktori rekli kako neće u skorije vreme imati levi kuk, a kako bi mu stavili do znanja zato i dobio nadimak. Čim Dževe iz Jahinaca dobije deo ostaje samo tehnički detalj sa ključem da se to reši i da komšinka provuče par puta kako bi podmazala sa uljem od FAP-a, sa sve slamkom u kosi.

Na nasu zalost ovo je najbolji i najrelaniji komentar do sada i oslikava u detalje PP iscekivanja! :)

Dear ***

Good day, my name is Jose from PayPal Customer Support.

To start off, we appreciate that you have considered us to be one of your business partners to cater your online transactions. I understand that you have an inquiry regarding receiving payment. I know that this is important and as soon as I received your email, I really wanted to call you directly via phone however upon checking the time in Serbia, it is currently 2:52 AM which is outside the regular business hours and we would not like to disturb your personal time. Even if we were not able to reach you via phone, we will do our best to help you via email.

Currently, PayPal accounts in Serbia can send payments. In order for PayPal to remain compliant with the local and international financial regulations, the feature to receive money is not yet available for PayPal Serbia. To receive money, you may:

- Contact your buyers and make arrangement if they are will ling to send you money through money orders or check.
- Look for another payment processor that is available in Serbia and that would allow you to receive payments.

We would like to still thank you for taking the time to send your inquiry. Rest assured, that we take into consideration the feedback sent to us by our loyal customers like you. To cite and example previously we have 60 countries who only have the ability to send money just like Serbia. After May 2011, 29 countries like Saudi Arabia, Bahamas, Bahrain, Algeria, Jordan, etc. have been granted to have capabilities to receive money. This is a result of the continuous efforts partnered by PayPal, the country's government and banking institutions, and more importantly our customers. The more users who express their intention of using PayPal and what can be done to better improve service is highly appreciated because this will help us convince local and international financial regulators to make this available for you. If in case a new feature becomes available in your region, we will update this on our website and we will notify you.

Our best interest is to provide you with a fast resolution. I am glad I was able to assist a valued member today. We will appreciate if you recommend us to your friends and family!

Thank you for trusting PayPal.

Sincerely,

Jose

Ja sam slao mail, a ovo mi je odgovor

^ Koliki mail, mogao je da skrati na jednu recenicu. ;) copy-paste BS!

Ovo bas i nije tipican PP copy/paste e-mail... cak je i ponudio alternative PP-u za primanje novca! :)

Ali ova izjava da su zemlje zaliva dobile jos maja 2011. opcije -LOL!

hahaha ma on nas samo zeza taj lik iz pp-a
Currently, PayPal accounts in Serbia can send payments. In order for PayPal to remain compliant with the local and international financial regulations, the feature to receive money is not yet available for PayPal Serbia. To receive money, you may:

- Contact your buyers and make arrangement if they are will ling to send you money through money orders or check.
- Look for another payment processor that is available in Serbia and that would allow you to receive payments.
ne nudi on alternative nego podje**va kao sta ce vam taj paypal ko da ne zivite u normalnoj zemlji i nemate drugi nacin da primate novac za usluge koji se koristi u celom svetu i opste je prihvacen.

oh wait

Pitanje za korisnike paypala , danas sam otvorio nalog s uneo podatke kartice i skinulo je 300din , zanima me da li ce skidati svakog meseca ili sta ? vidim da sada treba da potvrdim karticu i da ce skinuti 1.5e i posle provere ce ih vratatiti na paypal nalog , posle toga da li postoje neki troskovi?
hvala

Nema troškova posle toga.

Zdravo ljuti potrebna mi jedna informacija vezano za placanje preko PayPal-a.

Imao sam jednu transakciju jos u martu ove godine i danas sam slucajno pogledao u detalje transakcije i izvalio sam da mi je vrsena dupla konverzija novca??? Platio sam u evrima i vrsena je konverzija iz dinara u evro pa opet iz evra u dinar. Inace koristim Visa internet karticu Banke Intese koja je vezana za EUR i na PayPal nalogu EUR je stavljen kao primary currency.
Jako sam besan jer necu da mi banka obracunava konverziju po njihovom lopovskom kursu.
Dakle kada sve sracunam i pogledam arhivu, na dan 5.mart.2014 godine, kurs evra je bio 116 dinara, a meni uradjena konverzija po kursu od 121 dinar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evo i slike http://www.dodaj.rs/?j/nY/Z5250sM/untitled.jpg

E pa prijatelju, tesko da ces moci da nateras banku da ti racuna kurs iz menjacnice :)
Salu na stranu...
Ako ti je kartica vezana za devizni racun (evre) i imas evre na racunu, i placas u evrima, ne bi trebalo da ima bilo kakve konverzije... Ako nisi imao evre, nego dinare na racunu, doslo bi do konverzije dinara u evro po "lopovskom kursu"... Ali ne vidim razlog za tu konverziju iz evra u dinare... Jesi li siguran da je doslo do te konverzije?

Poslednja izmena:
Za pay pal vezi kreditnu karticu najbolje amex kad vec imas intesine kartice i nema problema.

Zdravo ljuti potrebna mi jedna informacija vezano za placanje preko PayPal-a.

Imao sam jednu transakciju jos u martu ove godine i danas sam slucajno pogledao u detalje transakcije i izvalio sam da mi je vrsena dupla konverzija novca??? Platio sam u evrima i vrsena je konverzija iz dinara u evro pa opet iz evra u dinar. Inace koristim Visa internet karticu Banke Intese koja je vezana za EUR i na PayPal nalogu EUR je stavljen kao primary currency.
Jako sam besan jer necu da mi banka obracunava konverziju po njihovom lopovskom kursu.
Dakle kada sve sracunam i pogledam arhivu, na dan 5.mart.2014 godine, kurs evra je bio 116 dinara, a meni uradjena konverzija po kursu od 121 dinar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evo i slike http://www.dodaj.rs/?j/nY/Z5250sM/untitled.jpg
100 puta receno u threadu, ides u podesavanja, i stavis da ti obracunava u evrima a ne u domacoj valuti, pisano hiljadu puta.

mislim da sam nasao, jel to ovo?

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Ovo bas i nije tipican PP copy/paste e-mail... cak je i ponudio alternative PP-u za primanje novca! :)

Ali ova izjava da su zemlje zaliva dobile jos maja 2011. opcije -LOL!

Isti email koji sam ja dobio pre par nedelja, samo je ime lika iz supporta promenjeno :D sa istim ponudama za alternative paypalu :)

^ To je. Kako je bilo podeseno u vreme placanja? Inace, na Visa Internet moze samo strana valuta, evri jedino imaju smisla jer se kroz njih vrsi svako placanje. Dolari = konverzija. (Ovo vazi za Intezu, ali i skoro sve druge.)

Za ove nedoumice, slobodno pozovi Intesa kol-centar, 24/7 za opciju kartica, izuzetno su upućeni, dace dobar savet.

Ok hvala, znaci postoji resenje, *** nisam bas mogao citam 285 stanica i to jos iz neke 20xx godine :)
Jos samo kad bih znao gde se to podesava :)

Nisi ni morao, s obzirom da je još jedno 2 miliona puta rečeno da je sve napisano na PRVOJ STRANICI TEME !

I to ne bilo gde, vec odmah na pocetku PRVOG posta na prvoj strani :)

Nije jos pocelo primanje para na pp kod nas?

Pitanje ("Imam jedno gluuupo pitanje"), kad nam neko uplati pare na pp i one leze na nasem pp nalogu da li mi mozemo tim sredstvima na pp nalogu da platimo nesto drugo, robu ili uslugu putem ebay, da ne cekamo 30 dana plus dani do prvog u narednom mesecu (sto moze biti i 59-60 pa cak i 61 dan)?
Dakle prodamo bubreg, lova na pp nalogu, platimo kucu u Detroitu (onu sto glupi nemac oglasava za telefon) i to sve bez ikakvog cekanja i ogranicavanja?

Ja iskreno mislim da mi nećemo moći da držimo novac na paypal računu, već ako nam i puste uslugu primanja novca, kao i u slučaju plaćanja, novac mora da legne na račun banke.
Nisam siguran, ali nama je valjda i dalje zabranjeno po zakonu o deviznom poslovanju da imamo račun otvoren u nekoj drugoj zemlji, pa zbog toga.
Sa druge strane po istom zakonu nama je dozvoljeno isključivo trgovanje u dinarima, a paypal nema interes da uvede dinar kao opciju, tako da mislim da je to najveća kočnica što i dalje nemamo uslugu primanja novca.
Pretpostavljam da ako bi Narodna Banka uvela evro kao dodatno sredstvo plaćanja da ne bi bilo više prepreka za primanje novca, pa čak i na ovaj krnji način kao sa plaćanjem što ide preko banke, tako da ne verujem iskreno da će se nešto promeniti u skorije vreme.

Ne znam, nisam pametan, ovo je samo neko moje mišljenje o trenutnoj situaciji.

Nisi obavesten, reseno je to...

Izmene koje smo mogli svi da pročitamo na PP su tek sad omogućile HR korisnicima da koriste PP Balance za plaćanje, dosta vremena je proteklo i nisu imali tu mogućnost i pored opcije za primanje novca nisu mogli da plaćaju sa PP Balance, što je izmenom pravilnika od 08.10 to urađeno. Info

Odgovor na moje pitanje sta se desava, direktno paypal-u.

"Serbia accounts should be currently able to receive and withdraw funds. Regards^MA"

Ne razumem..

Da stvar bude jos konfuznija oni mi traze pp adresu da provere sta je problem kao da sam jedini..

Poslednja izmena:
Pa daj im, baš da vidimo u čemu je problem.

Our technical team is now looking to make all features available which should be soon. We appreciate your patience. ^MA

?? Da li nisu bili svesni problema ili su medjusobno neupuceni

Bice ovo LOL...
B92: "Mazi7 doneo PayPal u Srbiju" :D

Our technical team is now looking to make all features available which should be soon. We appreciate your patience. ^MA

?? Da li nisu bili svesni problema ili su medjusobno neupuceni

Ovo isti odgovor kao kad pitas Google zasto ne mozemo da kupujemo aplikacije iz Srbije :D

Nazad
Vrh Dno