Zato sam bio prinuđen da novac preko Elance-a šaljem na Skrill pošto ne mogu direktno sa PayPal-a uz proviziju od 9%. A na Payoneer je bilo jedan posto. Pa ti vidi. No to nije ni bitno, ja bih želeo samo da mi je novac siguran, ovako je to mačka u džaku.
Samo sto te prilikom prijema novca banka priupita odakle ti, i vecina ovde zaokruzi "naplacivanje usluge programiranja/dizajna/cega-vec".Može sa Elance direktno na bankovni račun za neku malu proviziju.
Samo sto te prilikom prijema novca banka priupita odakle ti, i vecina ovde zaokruzi "naplacivanje usluge programiranja/dizajna/cega-vec".
Kad tako primis novac, u obavezi si da obracunas i drzavi platis porez na taj prihod u iznosu od 30-40% (u poreskoj se moze dobiti tacna informacija).
Било би добро да Фрееланце послови буду под посебном темом, јер ово је тема о ПП, а банкарска трансакције, исплате и све остало нека учесници отворе другу тему.
Procenat zavisi od vise faktora i tacan iznos se dobija u poreskoj upravi.Porez na dobit - 15%
I meni na PP se otvorile opcije, juce ih nije bilo. I dalje stoji ono da im je zao i ne moze u vasoj drzavi![]()
Bilo bi dobro da se na IT forumu ne koristi cirilica; nama koji ne mozemo da promenimo font za prikaz bi mnogo znacilo(smesno je da na bilo kom PC browseru lose izgleda, dok je na fonu sasvim OK)
A i smesno izgleda ПЦ уместо PC.
Je ne volim kad meni neko trazi/savetuje da pisem cirilicom/latinicom, pa ni ja ne savetujem drugima kojim pismom da pisu...
Procenat zavisi od vise faktora i tacan iznos se dobija u poreskoj upravi.
Ali mislim da tu ima jos poreza i doprinosa da se plati i da na kraju ne izadje manje od 30-40%.
Ако си се нашао увређен због коришћења ћириличног писма или те то вређа на неки начин то је твој проблем, а што се тиче теме лепо пише PayPal, а не Скрил, банкарске трансакције и остала чудеса.
"Не казем да се ненормално види али је тези за цитање. На писи-ју, не мобу је ок". И ово је теби лакше? И мени је екстремно тешко да читам ошишану латиницу, туђице, енглески сленг и амерички хумор на овом форуму па не тражим да се забрани.
ma doso paypal sta se cimate sutra dolazi 100% 10/10
get it
10/10
kao deseti deseti...
@Masic - Nemoj molim te više da prenosiš informacije.
Dal nisi čuo da je Žika Traktor kupio novu gumu od Dževe iz Jahinaca pa se čeka samo specijalni šraf kako bi podesio vibrirajuću osovinu koja sprečava prikolicu sa teretom da preko 1t poskakuje i ljulja levo desno sa sve komšikom iz senika kod Cicija koji je onomad koristio istu komšinku za zamenu freze koja mu pridržavala osovinu da ne padne, a pri tome se sva okupala u ulje od starog FAP kamiona koji je otišao na otpad kod Dula Štangle jer su mu doktori rekli kako neće u skorije vreme imati levi kuk, a kako bi mu stavili do znanja zato i dobio nadimak. Čim Dževe iz Jahinaca dobije deo ostaje samo tehnički detalj sa ključem da se to reši i da komšinka provuče par puta kako bi podmazala sa uljem od FAP-a, sa sve slamkom u kosi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari