Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Neko je pitao gde je opcija za plaćanje u naznačenoj valuti...

cifra.png

Posle toga se odbija iznos u naznačenoj valuti.

capture2.png

Plaćam sve svoje račune u životu pa neću ni ovaj da propustim (pogotovo ne na tuđu štetu). Nego nisam znao proceduru. Naručujem sve na adresu roditelja pošto često nisam kući pa mi je ovako lakše. Da sam bio prisutan pitao bih poštara u vezi carinskog papira pa bi situacija bila izbegnuta. Ovako matori platio koliko mu je ovaj rekao i uzeo paket. Slike mi poslao preko vibera pa sam tek onda primetio da nešto ne štima (do sada nisam nikada ništa naknadno plaćao prilikom sitne kupovine iz Kine).
Znači da zaključim, ukoliko nisam zadovoljan iznosom carine, poreza, da ne preuzimam paket nego?

Poslednja izmena:
jesu te vise cepnuli ali ***, najverovatnije ce postar da dodje po pare ali ako ne seti se podseti ga ti, ako nista drugo bar ces svoj obraz da osvetlas u njegovim ocima.

Moze refund (povrat novca u sl. da roba nije dosla, ostecena i sl.) ali koliko ja znam ne moze uplata tebi kada ti nesto prodajes ili primas uplatnu (poklon).
Proveri ti to jos koji put da ne budes zahebana strana.

Beograd -- Narodna banka Srbije odbila je predlog Pejpala da se u Srbiji dozvoli plaćanje preko tog servisa u valutama sa kojima on inače radi, saznaju “24 sata”.

Kod:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=01&nav_id=772337

NBS je odbila da se placanje unutar Srbije preko PP vrsi u stranoj valuti.

Najozbiljnije, imao sam gomilu transakcija na ebayu koje su istaknute u dolarima ali na checkoutu regularno naplacuje u dinarima.

Mislim da to pre ima veze sa ebay-om nego pejpalom. Danas sam platio neke stvari na 3 razlicita sajta (Finska, USA) i sve je prošlo u €...

Ali ovde je poenta da ne moze da se prima novac preko PP. Sto se placanja tice to nije problem.

Ovde se mešaju dve stvari.

Srbiji ne smeta da ulaze devize u zemlju. To već svi znate, koji povlače pare.

Srbija ne dozvoljava ono što je napisao deda mrsoje:
NBS je odbila da se placanje unutar Srbije preko PP vrsi u stranoj valuti.

Znači, kao što meni niko ne može da uplati devoze na moj devizni, a dinare može ko hoće, tako traže i od PPa.

MIslim da je zato PP i ubacio dinare, i neke transakcije se vrše dinarski preko PPa, tj. PP trebuje dinare sa računa.

Mislim da će ovo brzo da se uhoda.

Ovde svi pomisle odmah na povlačenje para iz inostranstva, ali ljudi koji se bave time misle malo šire, ako dozvole primanje para, to onda znači da će meni neko iz Srbije moći da plati na moj srpski PayPal, a u devizama.
E , TO gledaju da izbegnu, jer se time krši zakon, jer je kod nas dinar platežno sredstvo.

Da kad neko ovde kupi grafičku od nekog člana, da može da mu plati PPom, ali u dinarima.

Jos mi nisu vratili 0,76 evra koje su mi uzeli pre 10 dana prilikom registracije.

@MagicMaster

Ako je to problem, zasto jednostavno ne izdaju naredbu ovdasnjim bankama da primaju uplate u devizama na PP racun, a dozvole da to moze samo iz inostranstva? I eto resenja.

Ne znam da li se zezas, ali, sada i jeste tako. Mozes da primis uplatu u devizama iz inostranstva. A sta ce na PayPal racun, tu se nasa drzava i nase banke nista ne pitaju.
PayPal treba da omoguci primanje dinara, sto je vec uradio , postoji dinar u opcijama.
Mislim da ovi sa vestima kasne, ili da ne rade sinhronizovano, ili nasi opet narabvno nemaju pojam o planovima PayPala.
posto su uveli dinar, i na racun ti stize potrazivanje u dinarima, sad nemaju smetnji, softverski, od sutra mogu da puste da srpski PagPal i prima pare.... samo da hoce.

Poslednja izmena:
Da su to oko dinara, tj. domace valute uveli samo kod nas , pa ajde da se tvrdi da to ima neke veze sa primanjem, ili unutrasnjim placanjem unutar zemlje ili nesto slicno.

Nego je samo zbog procenta od 4 % u tacki 3. mi i Gruzija. U tacki 2 . za 57 drzava , sve neke Africke i Azijske neke leve osim par Azijskih bogatijih , kojima je isto ovo uvedeno samo je njima Provizija 3,5 % znaci 0.5 % manja nego kod nas pa su zato izdvojeni u posebnu tacku promena User Agreement-a .

Tako da ovo nema veze ni sa cim osim sa Dranjem i novim marzama koje poskupljuju placanje.

Poslednja izmena:
Uopšte nije bitno kome su uveli, i zašto su uveli, bitno je da je ubačen naš dinar. I da kada bi ja nekome sada poslao invoice u dinarima, da on primi u dinarima, i da plati u dinarima, i meni dinari legnu na accaunt. Nema nikakve konverzije jer nema ni raznih valuta, kada bi se sve obavilo u dinarima. Naravno, ostaje samo PP Fee, kao i za svaku valutu.

Samo zavisi od njih da li hoće to da omoguće.

Dinar nije uveden i nikada nece biti uveden. Postoji spisak koje su zvanicno podrzane valute od strane PP i Dinara tu naravno nema kao sto nema ni valute DNR Kongoa kao najsiromasnije zemlje na svetu koja je jedna od ovih 57 zamelja sa novom provizijiom od 3,5 %.

Koje su valute zvanicno podrzane mozes da vidis i na svom nalogu imas meni iz koga biras valutu , naravno ni traga od Dinara, cak ni Kuvajtskog :D

Ni meni, ali su mi isto tako ukrali 374US$, dobro ne "oni", al preko PP/eBaya je isla kradja.

Kako je to moguce da se desi preko njih !??? Sta se desilo, pricaj.

Sto se tice tih 0,76, ocigledno je to neka jednokratna provizija koju uzima PP, znam da je ranije bila varijanta skinu ti 1,5e pa ti vrate za dan, dva.

Navodno vracaju tih 1,5e ali skidaju neke dve provizije kod aktivacije kartice, i uvek jednu ne vrate. Sad sam zaboravio kako bese, ali znam da su me dva puta *****ali...valjda idu na to da niko nece da ih smara za dolar dva.

kako se obracunavaju takse?svuda pise da su takse oko 4%, a na kraju kad se resabere ispadne 20%....jel moze neko da malo pojasni situaciju sa tim taksama?
Drugaru u usa je lik iz nemacke uplatio 20 evra a njemu stiglo 15, svuda se pominju ove takse od 4 % a ovo je 20% pa me zanima sta je u pitanju

Imaš minimalni deo, i imaš procentualni deo.

Isto kao kad na bankomatu dižeš pare, u nekim bankama je 300 dinara minimun, pa ako dižeš i 1000, oni će ti zaračunati "usluguu" 300 dinara.

Tako je i ovde.

Pogledaj kod njih na sajtu, šta i kako.

Vrh Dno