Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Zašto još stoji 0,01 evro nedospelih potraživanja od strane PP na izvodu banke? Status je verified, vraćeno je onih 1,5 evra, iskoristio sam PP za trgovinu.

To nije potrazivanje PayPal-a, vec je to provizija koju banka uzima za placanje karticom u inostranstvu. Vratice ti i to, samo im treba vremena...

Pozdrav

Htedoh uzeti neki Addon za ChrisTV program, izabrao PP, sve proslo ok kao hvala vam, sacekajte 4 do 24 sata, i kaze: "Unfortunately, the PayPal transaction for your order 442594865 failed.
The order can therefore not be completed."

Ne znam da li ima veze sto mi nije verifikovana kartica. Takodje ne znam da li je sad PP povukao kintu sa racuna, u 'sent payments' nema ove transakcije.

Moze mala pomoc.

Nigde ne vidim opciju placanje privatno prijateljima kao sto imam na hrvatskom nalogu.Nekome trebam platiti nesto licno i on mi je rekao plati obavezno pod opcijom za prijatelje ili prvatno.Ja tu opciju ne vidim na Srpskom paypalu.Ovo mi je rekao jer kaze ako nije privatno onda on kada podize ima neke dodatne troskove.

Poslednja izmena:
Moze mala pomoc.

Nigde ne vidim opciju placanje privatno prijateljima kao sto imam na hrvatskom nalogu.Nekome trebam platiti nesto licno i on mi je rekao plati obavezno pod opcijom za prijatelje ili prvatno.Ja tu opciju ne vidim na Srpskom paypalu.Ovo mi je rekao jer kaze ako nije privatno onda on kada podize ima neke dodatne troskove.

Uplati mu 3% ili 4% vise i to je to.

Htedoh uzeti neki Addon za ChrisTV program, izabrao PP, sve proslo ok kao hvala vam, sacekajte 4 do 24 sata, i kaze: "Unfortunately, the PayPal transaction for your order 442594865 failed.
The order can therefore not be completed."

Ne znam da li ima veze sto mi nije verifikovana kartica. Takodje ne znam da li je sad PP povukao kintu sa racuna, u 'sent payments' nema ove transakcije.

Jesi li to uzeo na eBayu ili negde drugde. Ako se ne pojavi za max par sati u listi transakcija sa statusom placeno onda nije povukao lovu sa racuna.

Ne, preko ChrisTV sajta, koji te onda prosledi na Share-it. To sam sinoc uplatio, znaci ako nista nema na PP-u onda se nije ni desila transakcija? Pretpostavio sam da je tako pa sam platio direktno sa kartice, opet ne stize nikakav mejl, covek ne zeli kintu :)

Uplati mu 3% ili 4% vise i to je to.

Upravo tako sam uradio i njemi je dosla provizija od 11 eura na mojih 140 eura i on mi je lepo vratio novac jer kaze nece zlocincima iz paypala da plati 11 eura i ja sad ne znam sta da radim sa tim povracajem koji se vodi kao refund.

Hmmm, vec polako pocinjem da se neriram.
Sa DealExtremea sam porucio neke sitnice i dobio status Fully Shiped jos 18.04.
Naravno, jos nije stiglo na moju adresu.
Osecam da su nasi carinici nasli "licnu primenu i potrebu" u sitnicama koje sam narucvi :(

Otvaraju apsolutno svaku posiljku zbog naplate PDV-a pa se napravila guzva.

Moorhuhn, čekam pošiljku od istog datuma, ali sa tmart.com. 15 dana isporuke je isteklo i ako ne stigne do nedelje (to jest petka), u ponedeljak šaljem mail korisničkoj službi, a u sredu otvaram dispute na PP, ako ne odgovore i ne stigne do mene. Da li je do njih ili do pošte, savršeno me ne interesuje. Preporučujem i tebi istu akciju.

Nemate pravo da cimate paypal za nesposobnost carine ili speditera......

Imam pravo da cimam prodavca koji navede na svom sajtu da je isporuka 3-15 dana. 25+ dana isporuke je preterivanje. I ta pošta koja isporučuje je plaćena da radi svoj posao, a ne da pošiljke idu kao Fileas Fog oko sveta 80 dana, ili da prisvaja, pardon "zagubi" paket koji ja platim.

I onda ce ti prodavac reci znate zbog carine paket moze da kasni do 20 dana.

Upravo tako sam uradio i njemi je dosla provizija od 11 eura na mojih 140 eura i on mi je lepo vratio novac jer kaze nece zlocincima iz paypala da plati 11 eura i ja sad ne znam sta da radim sa tim povracajem koji se vodi kao refund.

Ja amerima placam 3-4%, koliko ko trazi, ili saljem "I'm sending money to family or friends". Sad sam proveravao, 3.7% je na 100$, 3.43% na 1000$.
Moguce da je za neke drzave veca provizija.

Sto se refunda tice, pare ce ti leci na karticu za 7-10 dana. Ne sekiraj se.

Imam pravo da cimam prodavca koji navede na svom sajtu da je isporuka 3-15 dana. 25+ dana isporuke je preterivanje. I ta pošta koja isporučuje je plaćena da radi svoj posao, a ne da pošiljke idu kao Fileas Fog oko sveta 80 dana, ili da prisvaja, pardon "zagubi" paket koji ja platim.

Čekaj, ajde reci mi zar stvarno misliš da ćeš postići time nešto?
Jedino što se može desiti je da kad vide da se iz serbilend ili kako se već kaže žali već treći... peti, kažu dosta, ne šaljemo više u sr...
Pa čak da je u pitanju i Nemačka a ne Kina, šta misliš, Angela će da okrene Dačića i ekipu i da kaže alo bre dosta više, sredite tu vašu poštu ili nema u eu:), mislim možda bi ona to i uradila kad bi se pitala. Ali ne, samo će ta firma da prestane da šalje u Srbiju...

Moorhuhn pošto očigledno nisi u toku, pošiljke iz HK kasne debelo, moja takođe sa dx naručena i "full shipped" krajem marta tek 29. aprila napustila HK, a juče stigla u lepu našu. A od kada je počeo da radi paypal u Srbiji carinjenje ne traje kao ranije dan-dva nego mnogo duže i plaća se pdv bez obzira na vrednost (ako slučajno ni to nisi čuo do sada). Tako da znaš, da se ne nerviraš bezveze jer je velika šansa da je tvoja pošiljka još u aziji:D. A sledeći put dokupi tracking da se ne nerviraš, ne grickaš nokte i ne optužuješ našu poštu bez veze:)

Čekaj, ajde reci mi zar stvarno misliš da ćeš postići time nešto?
Jedino što se može desiti je da kad vide da se iz serbilend ili kako se već kaže žali već treći... peti, kažu dosta, ne šaljemo više u sr...
Pa čak da je u pitanju i Nemačka a ne Kina, šta misliš, Angela će da okrene Dačića i ekipu i da kaže alo bre dosta više, sredite tu vašu poštu ili nema u eu:), mislim možda bi ona to i uradila kad bi se pitala. Ali ne, samo će ta firma da prestane da šalje u Srbiju...

Moorhuhn pošto očigledno nisi u toku, pošiljke iz HK kasne debelo, moja takođe sa dx naručena i "full shipped" krajem marta tek 29. aprila napustila HK, a juče stigla u lepu našu. A od kada je počeo da radi paypal u Srbiji carinjenje ne traje kao ranije dan-dva nego mnogo duže i plaća se pdv bez obzira na vrednost (ako slučajno ni to nisi čuo do sada). Tako da znaš, da se ne nerviraš bezveze jer je velika šansa da je tvoja pošiljka još u aziji:D. A sledeći put dokupi tracking da se ne nerviraš, ne grickaš nokte i ne optužuješ našu poštu bez veze:)
Sam si sebi odgovorio :)

Ja mogu da pritisnem samo prodavca i to preko PP dispute. On neka pritiska koga može, pa će valjda da se upristoji stanje. kao što rekoh, voljan sam da sačekam do nekih 30 dana, što je 100% više vremena sa stizanje pošiljke nego što su naveli. Marko Polo bi ga doneo iz Kine na konjima i magarcima Putem svile...

Mi smo vrlo beznačajno tržište za te kineze (a bogami i sve ostale) da bi pritiskali za nas, a osim toga taj kinez bi možda i stisnuo Angelu kad bi mogao:D

Tako da znaš, da se ne nerviraš bezveze jer je velika šansa da je tvoja pošiljka još u aziji:D. A sledeći put dokupi tracking da se ne nerviraš, ne grickaš nokte i ne optužuješ našu poštu bez veze:)

Ma nije frka, cekacu ja i duze, nista mnogo nisam ni narucio, par sitnica koje se ovde teze nalaze.
Za PDV znam, to jest, samo kada se pojedini proizvodi "made in EU" narucuju on se ne placa. Za HK, Kinu i ostale, regularno ide PDV.

PS. Nisam optuzio postu, vec CARINIKE... i nemam nameru da optuzbu POVUCEM, jer vrlo dobro znam sa kim imam posla.
Necu sada dublje da ulazim u pricu sta su pojedini "trazili" kada su mi se deda i baba, vracali "nacisto" iz Swiss.
A o polupraznim paketima koje sam dobijao dok sam studirao u BGu da i ne govorim. :trust:
Nakon toga su se moji opametili i prestali da rade sve po "zakonu", pa je krenulo slanje po privatnim autobusima ispod tezge.
Das 10e i ne mislis... u svakom slucaju te manje kosta nego da one pijavice otvaraju i vrsljaju po paketu ;)

Vidim da mi je jedan seller odradio refund u $ (na pp nalogu vidi se da je odradio refund) jer nije mogao paket da posalje, to jest paket mu se vratio, da li neko zna kad novac leze ponovo na karticu, jer koliko vidim na kartici nema nikakve uplate i slicno(intesina internet visa).

Imaš li mogućnost da vidiš nedospele obaveze?
Tu bi moralo da bude, bar je meni tako, a imam kartice isto u Intezi, doduše, kreditne su.

Imam, putem korisnickog portala, ali ne vidim ga tu 2 puta, samo jednom, to jest 02.05 gde sam mu platio, na pp stoji refund da je 07.05 odradio, koliko dana treba da prodje da bih ja ovamo video ?

Ne postoji neki utvrđen vremenski period, zavisi od slučaja do slučaja.
Evo meni npr. još uvek stoji u nedospele obaveze nešto što sam platio još 28.04., znači, nije mi proknjiženo.
Računaj bar 5 radnih dana.

Vrh Dno