Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ako bi neko sa Paypal-om (ako je moguće iz Beograda zbog lakše transakcije) bio ljubazan da izvrši jedno malo plaćanje (ispod 10€), bio bih mu veoma zahvalan (plaćam i proviziju). Ako kršim neko pravilo, neka mi moderatori premeste post u oglase, pošto se dvoumim da li je ovo za "kupujem" oglase :)

Ne mogu da editujem post, ali da se zahvalim forumašima na pomoći, nadam se da ću uspeti danas popodne da završim to sa MagicMasterom.

Hvala još jednom svima na pomoći :)

Koja kartica odnosno račun su mi neophodni kako bi ih povezao sa paypal nalogom?
Dakle otvaram nalog u državi koja zvanično ima paypal pa samo ne kapiram koji tip kartice mi treba.

Poslednja izmena:
Ako otvaraš potpuno regularan PayPal nalog (imaš mesto prebivališta u toj državi i dokumenta kojima to možeš da dokažeš) kartice koje su podržane od strane PayPal-a su: Mastercard, Visa, Discover i American Express.

Koja kartica odnosno račun su mi neophodni kako bi ih povezao sa paypal nalogom?
Dakle otvaram nalog u državi koja zvanično ima paypal pa samo ne kapiram koji tip kartice mi treba.

...a ako si u USA onda mozes dodatno da linkujes Checking ili Savings account

Ja sam otvorio paypal na Svajcarsku, bez verifikacije kartice, stizale su mi uplate uredno sa sajta za online zaradu. Nekoliko puta po 20ak dolara, pa sam par puta i na nekoj igri osvoji po 10ak dolara, a dobio sam i sa paypal adrese jedne osobe nekih 15ak $ i sve to koristio za kupovinu na dhgate i dealextreme i donacije na XDA. Sve proslo bez problemo. Jos mi aktivan nalog. I da, adresa mi je srpska, samo drzava ne.

Iz ovoga vidim da ne bi trebalo da bude problema ali bolje da pitam pre nego sto se upustim u ovo, shatroghistro ili bilo ko ako ima nesto da doda, svi saveti su dobrodosli.

Da li je moguce napraviti paypal nalog i ne povezivati ga sa karticom uopste, ili ne raditi tu verifikaciju kartice, posto ne planiram ni da povlacim pare na samu karticu sa pp, niti da saljem pare sa kartice na pp. Uplatilac bi mi bio Blizzard (Diablo :)), a pare koje legnu bih trosio na stvari na internetu, to sad ne mora da je ebay posto bi uglavnom kupovao novi hardver i odecu, sa adresom stizanja u Beogradu?

Druga solucija: ako je nemoguce baratati sa pp bez ikakve kartice/bez verifikacije kartice, da li ortak u Danskoj moze da izvadi karticu na njegovo ime, poveze je sa pp koji je reg. na njegove podatke, a ja da je koristim odavde za porucivanje raznih stvari, naravno meni da stize sve u BG? Ako je prvi primer nemoguc, onda me zanima koja kartica je najlaksa za vadjenje i najbezbednija (da ne mora da se povezuje ni sa kakvim racunima koje on ima, primanjima, minusima itd)?

Fokus na prvo pitanje posto je drugo linearno teze, komplikovanije i ilegalnije, ako je 200% nemoguce e tek onda druga opcija dolazi u obzir :).

Ja sam PayPal nalog otvorio sa Intesinom Visa Internet karticom 2010. godine, negde krajem oktobra. Adresu sam lupio, drzavu stavio kao Hrvatsku i sve radi bez ikakvog problema. Sledece godine, ortak uzeo istu takvu Visa Internet karticu i probao da se registruje, medjutim njemu PayPal provalio da je kartica is Srbije!

Evo meni i dan danas PayPal funkcionise savrseno, kupujem stvari sa eBay-ja i ostalih prodavnica, primam novac, saljem novac. Imam sigurno preko 100 transakcija, problema nikada nisam imao. U banci su mi rekli da nikakve uplate ne mogu da primam na Visa Internet karticu, medjutim evo..primio sam 5-6 puta po nekih 20 dolara, jeste da traje desetak dana, ali pare se uredno pojave na racunu... :d

Sto se tice PayPal-a u Srbiji, trebao je da bude 2006., pa 2007...ista prica se vuce sve do danas, gde kazu da ce 2013. biti.

ja koliko znam ,ne mozes da placas nesto preko PP ako nemas verifikovanu karticu, jer placas tako sto ti se pare skinu sa kartice a ne sa PP.... Meni Bosanska kartica ,sa adresom u Srbiji radi, i nemam problema, povlacio sam stotine dolara nikad problema

^
Pa procitaj sta sam citirao od coveka.. on kaze da su mu stizale pare bez verifikacije oO. Sta sad :p?

"Ja sam otvorio paypal na Svajcarsku, bez verifikacije kartice, stizale su mi uplate uredno sa sajta za online zaradu."

Kome da verujem sad :D.

pa stizale su mu sigurno na PP,ali ne i na karticu, za karticu treba posle mesec dana da legne samo ili da ti uradis withdraw koji cekas 7 radnih dana da ti legne na karticu.... Ja kad sam probbao da platim nesto preko PP,sitno nesto oko 1Euro je bilo, pare su skidali sa kartice koja je povezana za PP,a ne sa samog PP-a... a povlacio sam silne pare i uvek ide na karticu.... ne mzoe da non stop bleji na PP!

Pa procitaj sta je lik napisao.
Facts:
Kartica mu nije verifikovana;
Primao je pare na PP/karticu, ako je na pp kako je mogao da placa tim ISTIM parama nesto drugo? Ako su stizale na karticu kako kad nije verifikovana?

Reci mi kako da izvadim Bosansku karticu ako sam drzavljanin Srbije?

ok, sam komentarisao na postove shatroghistro-a , a znam iz iskustva ,kao sto sam vec rekao moja iskustva i znanja, pare ne stizu odmah na karticu koja je povezana za PP jer kad se kartica poveze sa PP automatski se povlaci 1.95$ sa nje i ona postaje verifikovana, znaci drugih nacina nema! I svakog prvog u mesecu PP povlaci sam sa PP naloga na karticu! i placanje se vrsi samo sa parama sa kartice

untitled.PNG
Obratite paznju na crveno uokvireno.... o tome ti pricam

a to za Bosnu odes u Bosnu, rajfajzen i otvoris nerezidentni racun devizni i trazis karticu i picis... Ja sam tako uradio....

Prilozi

• untitled.PNG
    untitled.PNG
    16.4 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Uf sad si me tek zbunio :p. Najbolje bi bilo covek da se javi i da objasni sta je hteo da kaze, mozda je i on pogresio... vasi postovi su kontradiktorni, a ja koji nikad nije bio ulogovan niti pokusavao da povezuje bilo sta ne znam kome da verujem sad :).

Za Bosnu cu videti ako mi ne ostane nijedna druga laksa opcija. Reci mi samo ako povezem sa tom karticom izvadjenom u Bosni to je 100% fully functional, mogu da kupujem/prodajem i povlacim pare i dizem u banci bez problema? I koje su provizije kad bi recimo hteo da dignem te pare kod nas? Znaci koliko pp naplacuje povlacenje na karticu i koliko banka naplacuje da ja to dignem u Srbiji, i sta to pp povlaci pare svakog prvog?

sednes u bus/kola, odes do bosne/hrvatske i uzmes NEREZIDENTNI DEVIZNI racun u banci(otvara se sa pasosem, pozeljno da je banka pripadnik Intesa grupe, npr PBZ banka u hrvatskoj)
karticu dobijas za 2 nedelje, uplatis 10 evra na racun pre nego sto napustis drzavu u kojoj si otvorio racun
otvoris PP nalog sa adresom koja ti pise na kartici i naravno sve podatke gledas sa kartice
za verifikaciju ces najverovatnije morati zvati banku telefonom da ti kazu cetvorocifreni br na naznaci racuna
svakog 1.og u mesecu PP ti salje pare sa PP naloga na karticu(tipa PP ti podigne 1.95$ radi verifikacije 30.septembra, 1.oktobra ti salje pare na karticu koje obicno lezu 5 dana kasnije)
relativno vazna stvar: pare sa te kartice mozes podici na intesinim ATMovima BEZ SKIDANJA DODATNE provizije (zato je pozeljno birati intesa grupu)
ja imam otvoren devizni racun u hrvatskoj, tamo sam otisao 2-3 puta samo da overim neke papire, zadnji put sam bio pre mozda godinu dana, karticu koristim sasvim normalno za podizanje kesa ovde ili placanje preko PPa
jedini problem bi ti bio da ti sam uplatis kesa na tu karticu

ok, sam komentarisao na postove shatroghistro-a , a znam iz iskustva ,kao sto sam vec rekao moja iskustva i znanja, pare ne stizu odmah na karticu koja je povezana za PP jer kad se kartica poveze sa PP automatski se povlaci 1.95$ sa nje i ona postaje verifikovana, znaci drugih nacina nema! I svakog prvog u mesecu PP povlaci sam sa PP naloga na karticu! i placanje se vrsi samo sa parama sa kartice

Pogledajte prilog 97394
Obratite paznju na crveno uokvireno.... o tome ti pricam

a to za Bosnu odes u Bosnu, rajfajzen i otvoris nerezidentni racun devizni i trazis karticu i picis... Ja sam tako uradio....

Druze to ne vazi za svaku zemlju. U eu, nemacka svajcarska engleska spanija holandija svedska mogu da drze funds na paypal racunu koliko god zele i da koriste taj funds kada pozele. To sto ti pricas vazi za: bosnu, hrvatsku sloveniju i mozda jos par zemalja koje nemaju full podrsku paypal-a. Ne ubedjuj ljude jer to sto pricas je u neku ruku dezinformacija.

sednes u bus/kola, odes do bosne/hrvatske i uzmes NEREZIDENTNI DEVIZNI racun u banci(otvara se sa pasosem, pozeljno da je banka pripadnik Intesa grupe, npr PBZ banka u hrvatskoj)
karticu dobijas za 2 nedelje, uplatis 10 evra na racun pre nego sto napustis drzavu u kojoj si otvorio racun
otvoris PP nalog sa adresom koja ti pise na kartici i naravno sve podatke gledas sa kartice
za verifikaciju ces najverovatnije morati zvati banku telefonom da ti kazu cetvorocifreni br na naznaci racuna
svakog 1.og u mesecu PP ti salje pare sa PP naloga na karticu(tipa PP ti podigne 1.95$ radi verifikacije 30.septembra, 1.oktobra ti salje pare na karticu koje obicno lezu 5 dana kasnije)
relativno vazna stvar: pare sa te kartice mozes podici na intesinim ATMovima BEZ SKIDANJA DODATNE provizije (zato je pozeljno birati intesa grupu)
ja imam otvoren devizni racun u hrvatskoj, tamo sam otisao 2-3 puta samo da overim neke papire, zadnji put sam bio pre mozda godinu dana, karticu koristim sasvim normalno za podizanje kesa ovde ili placanje preko PPa
jedini problem bi ti bio da ti sam uplatis kesa na tu karticu

To se trazi, hvala na infoz :). Nece biti problema posto ne planiram nista da uplacujem na tu karticu ;). Reci mi samo ovo znaci da cu morati 2 puta da idem do Bosne/Hrvatske u roku od 2 nedelje da prijavim i podignem karticu, kao kada sam vadio ovde intesa internet? :/ I sta znaci dodatna provizija? Kolika je provizija od paypala do kartice pa do automata i mojih ruku?

Druze to ne vazi za svaku zemlju. U eu, nemacka svajcarska engleska spanija holandija svedska mogu da drze funds na paypal racunu koliko god zele i da koriste taj funds kada pozele. To sto ti pricas vazi za: bosnu, hrvatsku sloveniju i mozda jos par zemalja koje nemaju full podrsku paypal-a. Ne ubedjuj ljude jer to sto pricas je u neku ruku dezinformacija.

na sta konkretno mislis iz mog posta?? ja sma samo objasnio kako moj PP nalog funkcionise i kako sam ja povlacio pare i sta sam sve citao po netu i sam doziveo kada sam povezivao karticu sa PP nalogom...

To se trazi, hvala na infoz :). Nece biti problema posto ne planiram nista da uplacujem na tu karticu ;). Reci mi samo ovo znaci da cu morati 2 puta da idem do Bosne/Hrvatske u roku od 2 nedelje da prijavim i podignem karticu, kao kada sam vadio ovde intesa internet?
da, minimum 2 puta, ja sam se zeznuo pa nisam stavio da mi izvestaji stizu na mail(sto moze a nisam znao, procitao tek kasnije), takodje neces moci da radis online proveru racuna jer je za to potrebno otvoriti rezidentni racun koji koristi lokalnu valutu(npr u HR kunski racun) a to ne mozes otvoriti jer ne zivis tu

I sta znaci dodatna provizija? Kolika je provizija od paypala do kartice pa do automata i mojih ruku?
koliko se secam PP skida proviziju prilikom transakcije kad kupujes/prodajes(nisam koristio skoro pa sam zaboravio, pise tamo kod njih, bilo je valjda oko 2-3%) i naplacuje skidanje novca sa PP na karticu SEM prvog u mesecu kad oni rade tu transakciju free
kada koristis stranu karticu u nasoj drzavi naplacuje se 2-5e transakcija + provizija u procentima + promena valute, koliko tacno nemam pojma jer ni na jednoj banci ti to ne pise, drugim recima oderu te :D, ja sam sasvim slucajno video da Intesina grupa ne naplacuje neke stvari (skinu i oni malo, ali to je ok, jer me kosta vise put do HR za podizanje kesa nego da mi dignu 3-4e na 100e)

ja kada povlacim pare sa kartice na Rajfajzen automatima oko 1000 cak ni toliko mi oduzmu od ukupne sume koju dizem, za transakciju iz KM u dinare i koriscenje automata... Ako withdraw pare pre prvog u mesecu onda ti PP uzme 5dolara. znaci povlacis 150 dolara , u stvari ces povuci 145$ pa kad to prebace u KM/HK pa onda iz KM/HK u dinare tu ti naplate kolko sam i napisao u prvom delu posta :) i odrzavanje racuna u Bosni je 1.99 km mesecno i izvestaj ti stize najkasnije 5og u mesecu

Koje podatke i zemlju staviti kad se pravi Paypal nalog na Entropay karticu?
Za nekog ko je sa pravim podatcima vec imao nalog i blokiran je zbog neslaganja adrese (nikakve prevare nisu bile ukljucene).

Dal je moguce da niko ne zna?

Za Entropay koristis sve tacne podatke ukljucujuci i Srbiju, dok za PayPal isto sve tacne podatke sem zemlje, gde unosis Bosnu ili Hrvatsku ili Sloveniju.

Zar ne treba staviti fake adresu istu? Kao i telefon iz te zemlje? Tako sam ranije imao nalog.

Da ali nisi shvatio celu pricu, ja sam vec imao sa nasom karticom Paypal nalog, sa pravim podatcima sem zemlje.
Ne mogu da pravim 2 naloga sa pravom adresom na Paypalu? Izvalice me.

Aha, tek sada sam ukapirao. Neko drugi bolje da ti kaze, ja zaista ne znam.

Ma probacu sa nekom adresom od burazera, i stavim Hrvatsku, valjda ce raditi.
Jel i dalje 5% uzima entropay za prebacivanje novca?

Cuo sam da traze verifikaciju adrese posle odredjenog vremena, tipa da se salje racun od struje telefona itd sa tvojim imenom na racunu.
Kako to resavaju oni koji imaju otvoreni nerezidentni racun u bosni ili hrvatskoj ?

Vrh Dno