Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pokusaj iz drugog browsera, imao sam isti problem u Firefoxu, uspeo sm u Exploreru.

Nije tačno, možeš imati više valuta na intesa visa internet kartici. Ja konkretno imam i dolare i evre, ne vrši se nikakva konverzija već skine sa valute u kojoj plaćam.

Hvala.

Mada, kad sam izricito trazio, rekli su da ne moze za Intesa visa internet. Verovatno srpska posla, ili ne znaju ili ih je mrzelo.

Kad se setim kad sam placao preko swifta, gledali su u mene kao u shareno tele, napravili konzilijum, pa je nakon nekih
pola sata konsultacija dosla starija sluzbenica pred penzijom i odradila za dva minuta.

Pogrešno ti je rekao. Možeš na kartici otvoriti partiju za drugu valutu. Ja imam za evre i dolare.

Mene je na moj poslat mejl zvala zena iz intezine podrske i rekla da mogu da uplatim i dolare ali da ne preporucuje jer se svakako svi obracuni rade u evrima i imao bih 2 puta konverziju...

Vidim dodali nas i na EBay-u.

Kako misliš dodali nas na ebay kad je i ranije tamo stojalo Serbia?

Jel neko zna tačno, ne mogu da se primaju pare sa drugih paypal naloga (tipa prodaja na ebay) ili ne mogu da se pare prebace na račun u banci?

@Velja
Mislio sam da nije bilo jer si za svaku kupovinu morao da pitas prodavca da li hoce da posalje u Srbiju.

I dalje ne mogu da verujem da sam upravo kao covek kreirao srpski PayPal nalog. Tolike godine cekanja, i sada mi ovo nekako brzo i odjednom, jos ne verujem :)

Odlicno, prosao mi je taj step, ali sad na red dolazi broj kartice.

"Card Type: Invalid debit or credit card type."

MasterCard AIK banke imam, para na racunu ima, broj kartice regularno ukucan, kao i CSC.

Najpravilnije bi bilo + jer 00 nije svuda izlazni kod za inostranstvo (u USA je 011), pa bi 00 moglo u određenim slučajevima biti misleading ;-). Ja sam stavio bez ičega, samo 381, ali avaj, rekao mi da sam na dotičnoj email adresi već registrovao nalog, iako je isti ugašen. Moram da probam sa drugom.

Ja sam upisao telefon 064xxxx pa valjda imaju dialing code Srbije u sistemu...
Srednje ime ne postoji u Srbiji. Pak vam na paypalu nista ne znaci.
Otvorio jutros nalog, visa electron Erste sljaka.

A onaj cetvorocifreni broj gde si dobio?

Imaš ga na izvodu kartice.

Ja sam upisao telefon 064xxxx pa valjda imaju dialing code Srbije u sistemu...
Srednje ime ne postoji u Srbiji. Pak vam na paypalu nista ne znaci.
Otvorio jutros nalog, visa electron Erste sljaka.

pa valjda imaju, ali je normalno da kad strancu daješ fon daješ sa 381 .... zamisli da tebi neko da broj kako ga zovu zemljaci?

Upišeš ime oca.

PAK ne znači PayPalu, ali znači našim poštarima i kuririma, a oni su ipak u lancu, zar ne?

@Velja
Mislio sam da nije bilo jer si za svaku kupovinu morao da pitas prodavca da li hoce da posalje u Srbiju.

Ubačena je Srbija na ebay duže vreme unazad, bilo je muke jedino sa prodavcima koji su insistirali da šalju na paypal, a ne ebay adresu.

Uspeo sam da dodam Visa internet karticu Vojvodjasnke banke, to je poptpuno isto kao i Intesa stoga ko jos nema slobodno moze da je nabavi za Paypal.

Kako misliš dodali nas na ebay kad je i ranije tamo stojalo Serbia?

Jel neko zna tačno, ne mogu da se primaju pare sa drugih paypal naloga (tipa prodaja na ebay) ili ne mogu da se pare prebace na račun u banci?

sudeci po

https://www.paypal.com/worldwide/

Mozes da saljes pare kome hoces ali nalog u Srbiji trebalo bi da moze da prima pare ali ne i da ih skida sa PP na racun u banci ili karticu.(nema Withdraw opcije)

naravno dok se ne proba nista nije sigurno :d

Upravo napravih account i dodah svoju Intesa Visa Internet karticu. Radi. :)

Da ali ako se registrujes na USA ne traze ti +1 pozivni, pa kapiram da je za Srbiju isto. Mada sanse da ce te paypal zvati su otprilike kao da Jordan zaigra u NBA opet...
Ime oca ne znaci ni tvom postaru, a ni paypalu...
Pak upisujes kada kupujes na netu u poljima za to predvidjenim? Na paypalu samo komplikuje buducu vefirikaciju dokumenata ako bude trebala :D

Da ali ako se registrujes na USA ne traze ti +1 pozivni, pa kapiram da je za Srbiju isto. Mada sanse da ce te paypal zvati su otprilike kao da Jordan zaigra u NBA opet...
Pak upisujes kada kupujes na netu u poljima za to predvidjenim? Na paypalu samo komplikuje buducu vefirikaciju dokumenata ako bude trebala :D

PAK upisuješ svuda, i u planu je da zameni ili da upotpuni postojeći sistem, jer je mnogo ulica duplih po gradovima, a i ljudi su stoke i kompleksaši, pa napišu 11000 Beograd, a ulica postoji i u sremčici, barajevu, koteežu i ko zna gde već ne ....

Imaš celu temu o tome na limunu, koliko muke pravi pri dostavi ...

Proveri svoje račune, imaš ga i na MTSovom, Telekomovom, Telenorovom, SBBovom ... verovatno i VIPovom, ali ne primam, pa ne mogu da tvrdim ...

Pogrešno ti je rekao. Možeš na kartici otvoriti partiju za drugu valutu. Ja imam za evre i dolare.

nije problem uplatiti dolare problem je sto oni tvrde da se placanje obavlja iskljucivo u € pa ces imati dve konverzije :O

Paypal ponekad prilikom verifikacije salje SMS na mobilni koji moras da ukucas da bi verifikovao verodostojnost transakcije. Mogu taodje da tre pozovu na telefon i da ti robot izdiktira kod koji ukucavas u polje za verifikaciju tako da nije sve to tako jednostavno.

sudeci po

https://www.paypal.com/worldwide/

Mozes da saljes pare kome hoces ali nalog u Srbiji trebalo bi da moze da prima pare ali ne i da ih skida sa PP na racun u banci ili karticu.(nema Withdraw opcije)

naravno dok se ne proba nista nije sigurno :d

Drugim rečima, može nešto da se proda i da to kupac plati na tvoj PP (ili da ti neko pošalje novac na PP). Tada taj novac može da se koristi za plaćanje pomoću PP, ali ne može da se skine na karticu i podigne?

Mene su zvali, da potvrdim neku malu donaciju;)

@Zmaju
Koju visu iz procredita si dodao? Pitam zbog drugarice koja tu ima neku visa debitnu.

@Ostali

Ako ugasim stari paypal madjarski, otvorim novi srpski, mogu li da ga vezem na postojeci ebay account? Da ne gubim ocene

Samo možeš da SEND, jer smo u toj grupi:

pa jel ja mogu send bilo kome (anyone) to jest nekome iz Gruzije !!!

@Ostali
Ako ugasim stari paypal madjarski, otvorim novi srpski, mogu li da ga vezem na postojeci ebay account? Da ne gubim ocene
Možeš.

Mene su zvali, da potvrdim neku malu donaciju;)

@Zmaju
Koju visu iz procredita si dodao? Pitam zbog drugarice koja tu ima neku visa debitnu.

@Ostali

mozes ako otvoris istim emailom

Pa sta onda nije jasno MagicMasteru :D

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno