Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da, to bi bilo idealno, ali mislim da nece moci da mi salju u EUR, provericu. Hvala na odgovorima 🤝

Da, to bi bilo idealno, ali mislim da nece moci da mi salju u EUR, provericu. Hvala na odgovorima 🤝
Pa dobro.... Dobra stvar po tebe je što je USD baš ojačao u odnosu na EUR pa kakva god da bude konverzija biće bolje nego dok je odnos bio 95:120 din za USD:EUR.

Sto ne bi lepo podigao USD?
Ti očigledno ili ne koristiš PayPal ili ne živiš u Srbiji.

Probaj da objasniš srpskim bankama da se tvoj račun zove DEVIZNI račun i da na njega možeš primati sve devize sa kojima se zvanično posluje u Srbiji, i da to nije EUR račun na koji možeš primati samo upalte u EUR, i da ne moraju da kovertuju uplate u drugim devizama u EUR (što rade jer im se to isplati).

Znam da su sad omogućili da se rade podračuni za razne devize, ali ne verujem da se išta promenilo nabolje, ako grešim, izvinjavam se.

Ja koliko sam upoznat, moze samo EUR da se podize. Negde moze da legne u USD ali se ne podize u USD. Razmisljam nekom logikom da ako ti neko uplati kuvajtski dinar, ne moze da se ocekuje od banke da ti isplati u toj valuti ili da ima sve valute sveta. Jeste da je dolar prisutniji, ali koncept je isti. Sta znam..

Da li je neko bio u situaciji da mu ne prolazi verifikacija,potvrda prilikom logovanja?
Juce sam obavio dve kupovine preko paypala i sve je proslo bez problema.
Danas ne mogu da se ulogujem, dodjem do koraka kada treba da mi posalje sms za verifikaciju, ispise ispravan (delimican) broj telefona i nakon moje potvrde da mi se posalje SMS na taj broj izadje obavestenje "Sorry, we couldnot confirm it's you". Ne dobijem SMS.

Ti očigledno ili ne koristiš PayPal ili ne živiš u Srbiji.

Probaj da objasniš srpskim bankama da se tvoj račun zove DEVIZNI račun i da na njega možeš primati sve devize sa kojima se zvanično posluje u Srbiji, i da to nije EUR račun na koji možeš primati samo upalte u EUR, i da ne moraju da kovertuju uplate u drugim devizama u EUR (što rade jer im se to isplati).

Znam da su sad omogućili da se rade podračuni za razne devize, ali ne verujem da se išta promenilo nabolje, ako grešim, izvinjavam se.
ja imam multivalutni racun i legla mi je uplata u valuti USD bez konverzije
istina je da nisam probao da podignem, eno stoji na racunu.
Capture.JPG

Kako je najbolje podizati novac sa PP koji stize u valuti USD?
Zamoliš support da ti promene valutu kartice
Dear PayPal support,
Can you please change card currency for Visa debit card ending xxxx from EUR to USD?
i posle na zadnjem koraku nema očajne PayPal konverzije. To što povučeš u USD će kao i ranije preneti Visa pa ćeš na kraju dobiti evre, onoliko koliko je približno i u dolarima.

Zamoliš support da ti promene valutu kartice

i posle na zadnjem koraku nema očajne PayPal konverzije. To što povučeš u USD će kao i ranije preneti Visa pa ćeš na kraju dobiti evre, onoliko koliko je približno i u dolarima.
Hvala. Pogledacu tacno kako je i sta je, pa cu im poslati email. 🤝

Hvala. Pogledacu tacno kako je i sta je, pa cu im poslati email. 🤝
Chat je u gornjem desnom uglu. Zaobiđeš prva dva bot pitanja sa „No" i u toku radnog vremena (ponedeljak-petak od 9 do 17h) im pošalješ upit. Van tog intervala svakako nećeš moći da im se obratiš, već čekaš ponedeljak ujutru posle pola 10.

Imam na Visa postanskoj internet kartici oko 300 dolara...koja mi je najpovoljnija varijanta po mene da dignem taj kes,a da me sto manje oderu na kursu?
Znaci koju varijantu podizanja da primenim kod njih,a posle cu ja svejedno to prebaciti u dinare?
Koliko sam razumeo kolegu sa foruma mogu me isplatiti u dinarima ili u evrima...sta je najbolje po mene?

Da li je neko bio u situaciji da mu ne prolazi verifikacija,potvrda prilikom logovanja?
Juce sam obavio dve kupovine preko paypala i sve je proslo bez problema.
Danas ne mogu da se ulogujem, dodjem do koraka kada treba da mi posalje sms za verifikaciju, ispise ispravan (delimican) broj telefona i nakon moje potvrde da mi se posalje SMS na taj broj izadje obavestenje "Sorry, we couldnot confirm it's you". Ne dobijem SMS.

Ovo se upravo i meni desava....ne mogu da se ulogujem na paypal,zato sto traze potvrdu da sam to ja.....pa mi kao posalju verifikacioni kod koji nikad ne stigne do mene.....(?!)

Da li neko ima ideju kako da se ulogujem na paypal ili da kontaktiram njihov help centar?

Ovo se upravo i meni desava....ne mogu da se ulogujem na paypal,zato sto traze potvrdu da sam to ja.....pa mi kao posalju verifikacioni kod koji nikad ne stigne do mene.....(?!)

Da li neko ima ideju kako da se ulogujem na paypal ili da kontaktiram njihov help centar?
Ako neće verifikacija putem SMS servisa probajte preko mobilne aplikacije PP
Imate i mogućnost slanja verifikacionog koda na mail
Uvek ima više načina

Moraš kontaktirati centar i obaviti live razgovor (oni će te zvati iz Irske)...

pp ne radi. jasno ko dan da je to namerno.

u usa je u toku kamapanja delete paypal. imaju oko 50k dnevno zahteva za gasenjem racuna. deonice pale 5mlrd uz to gomila propratnih problema

mislim da namerno pokusavaju da podizanje onemoguce na svaki moguci nacin. ne rade kartice, verifikacioni loopovi, verifikacioni kodovi ne stizu, pa stigne par, resetovanje lozinki. itd itd itd

sacekaj par dana. ne cackaj jer nije do nas vec oni kao imaju teh probleme.

Šta je ovo, i meni je stiglo sinoć?
Vidim da nisam jedini

Screenshot_2022-10-19-10-23-08-25_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg

Mislim da ipak jeste paypal, kada kucas u google ovo "paypal st. louis us" videces da je i drugima van nase zemlje tako skidano.

Ali nisam nasao sta je u pitanju.

prvo sam pomislio da je google pay, ali lepo pise paypal...
uz sve to meni ova kartica nije default na paypal-u, tako da je u pitanju neka provera validnosti kartice.

Ljudi koliko se cekamda mi legnu pare na Visa Postanske sa PP?
Sutra je vec 4. dan i nista

Ljudi koliko se cekamda mi legnu pare na Visa Postanske sa PP?
Sutra je vec 4. dan i nista
Trebalo bi da ti legne posle 2 dana, meni u UniCredit legne uglavnom posle dan-dva. Nisam nikad cekao duze od 2 dana. Najbolje je da kontaktiras banku pa vidis sa njima u cemu je problem.

Vrh Dno