Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Vidim da se NB dosta nosi i cena boli glava maltene ko Dzordanke.
Ne znam dal vrede toliko nekada sam nosio jos pocetkom 2000ih jedan ili dva para NB i posle toga ih nesto nisam ni vidjao previse
Patike jesu skuplje, ali ja udobnije a pritom da odgovaraju mom jako širokom stopalu, nisam uspeo naći. Svaka preporuka za njihove patike (bilo koji model).

Ja ove skecers sto nosim za sada odgovaraju stopalu, koje jeste sire, meni ribok klasik napravio na desnom stopalu kurje oko, i to sam nosio mesec dana patiku i bese neki koncert 4h stajanja i cao , od tada kozne moram da probam

8.000 i nije bas jeftino kako za nase plate tako i za njihov kvalitet koji nude za tih 8.000din !
Kupovao sam patike i od 20.000 na akciji (redovna cena 25.000), pa su mi trajale samo po 1000-1200km (do 4 meseca)... Naspram tih ove su jeftine, a generalno kvalitet patika što se tiče dugotrajnosti nije kao na nivou pre 10-15 godina.🙂 Recimo krajem srednje škole kada sam redovno išao i na basket, patike su mi trajale i po 2 godine, danas ni blizu toliko ne traju, čak i bez deranja na basketu.

Kupovao sam patike i od 20.000 na akciji (redovna cena 25.000), pa su mi trajale samo po 1000-1200km (do 4 meseca)... Naspram tih ove su jeftine, a generalno kvalitet patika što se tiče dugotrajnosti nije kao na nivou pre 10-15 godina.🙂 Recimo krajem srednje škole kada sam redovno išao i na basket, patike su mi trajale i po 2 godine, danas ni blizu toliko ne traju, čak i bez deranja na basketu.
Dosta nam prodaju stari lager, patika koja je stajala u magacinu 2-3 godine ima upola kraći vek od one koja je proizvedena pre 6 meseci... takvi se materijali koriste...

Goretex membrana mora da se odrzava. I to grejanjem. Patike je najbolje zagrejati fenom, ali ne do mere da se istope, vec da bude topao vazduh. Sa spoljasnje strane posle nekog vremena repellent sloj popusti i onda sve ostaje na goretexu. Ja generalno patike ne perem, jednom nedeljno ih isprskam alkoholom iznutra. Obavezno da se ostave patike da se osuse posle duzeg nosenja, pogovoto goretex koji ne dise bas najbolje.
Sto se tice patika, najvise sam nosio Adidas iako je i tu bilo dobrih promasaja (proslogodisnja Terex serija je bila krajnje odvratna i neudobna, pa su se od zimske sezone 2024 popravili). Probajte Merrell, veoma udobne na prvo nosenje i ne zahtevaju break in period. Probajte, iznenadicete se. Cak i hajking modeli.
Reebok sam nosio kao klinac Aztrek iz 1993, i ponovo kupio isti model posle 25 godina (nostalgija :) ) Cudo kako su se nekada pravile patike za trcanje.
On Cloud sam cekao dugo da se pojave, i onda sam probao 10 modela i totalno se razocarao.
NewBalans je dobar brend, ima kvalitetnih modela, ali mi dizajn nije po ukusu.
Hoka OneOne - patike namenski pravljenje za trcanje. Jedan jedini model sam nasao koje mogu da se koriste za setnju i to je bio Arachi 6. Izdrzale godinu dana, nema smisla kupiti ih po punoj ceni. Sve ostalo iskljucivo trcanje, i cena je opravdana ako ste trkac.
Brooks, po meni bolji od Hoke, ali nisam stigao da ih isprobam na duzi period, pa ne znam koliko su dugotrajne. Meni su Adrenalin i Glycerin modeli bili najbolji.
Posle XY godina, sve vise se vracam koznim modelima (koliko god je moguce da imaju sto vise koze u odnosu na vestacke materijale), i tanji djon, po mogucstvu zero drop heel-toe.
Nisam trkac, ne volim da trcim, ali sam skontao da sa svim ovim mambo dzambo mekanim djonovima smo samo upropastili sebi stopala, kolena, kukove i kicmu.
Znam da svi pokusavaju da nadju nesto sto je najudobnije za nosenje, ali mekan djon nije dobar. I u pocetku je tesko da se covek navikne, ali posle nekog vremena celo telo bude bolje.

Interesuje me sta ti smeta kod On Cloud?
Imam 3 para i bukvalno ne znam koja je bolja i udobnija...
Imam Cloudnova X, Cloudhorizon waterproof i Cloudstratus.

Poslednja izmena:
Dosta nam prodaju stari lager, patika koja je stajala u magacinu 2-3 godine ima upola kraći vek od one koja je proizvedena pre 6 meseci... takvi se materijali koriste...
Ima i toga, a i projektuju ih da traju kraće nego pre, nekoliko stotina milja uglavnom budu bez greške, posle kreću znakovi habanja.

@idijanac
Verovatno je mislio na to da veoma udodbne patike sa mekanim đonovima smanje aktivaciju brojnih mišića u stopalima pre svega, pa posle nekoliko godina mišići I tetive oslabe toliko da mogu da se jave bolovi nakon duge šetnje ili trčanja. Zato ja planiram da uskoro kupim neke barefoot patike, pa da šetam u njima 3x nedeljno da bih ojačao stopala...
Kad smo kod barefoot obuće, ako neko ima predlog za online kupovinu kod nas, neka stavi link.🙂

Jel ima neko iskustva sa Philippe model?

to sam i ja primetio, secam se 2015. kupim u Djaku neki Ribok kao za setnju/trcanje, tek posle dve godine su pukle napred gde se savijaju prsti, normalno lub je nastradao prve godine. Dao sam ih ocu koji je laksi od mene, generalno cuva mnogo bolje obucu od mene i on ih je secao jos godinu dana, bukvlano su se na kraju raspale ali to je secanje u sumu(pecurkar) u bastu kada se navodnjava basta. Kaze sladje nije iznosio neke patike.
Posle tih patika kupio jos 3 - 4 para u narednom periodu uvek Ribok, svaki par trajao sve krace
Kada smo supruga i poceli da se zabavljamo 2018. kupila neke Nike, dan danas ih ima malo su napred pukle, normalno gde se presavijaju, lub otiso, nosi ih tako kada se setamo, jer su joj udobne, nije ih skidala u obe trudnoce jedino u njima nisu je bolela stopala. Posto imamo jednog kasvetnog obucara u Nisu on za popravku trazi 1500 ili 2000 sto se ne isplati jer su pati placene 3500-4000, posle tih patika je kupila jos 4 ili 5 pari (Nike, Adidas) slicnog modela sve su brzo pukle. Uglavno Planeta, Sport Vision i Nsport.

Sta se desava sa trzistem patika kod nas, kraj proleca je i izbor patika je bas los? Ni tike, ni buzz nemaju neki izbor.

Interesuje me sta ti smeta kod On Cloud?
Imam 3 para i bukvalno ne znam koja je bolja i udobnija...
Imam Cloudnova X, Cloudhorizon waterproof i Cloudstratus.
nosim Cloudsurfer evo jos malo pa godinu dana, stvarno udobna patika, ali ono sto nervira je da skice dok hodas, prvih meseci sve bilo ok i onda odjednom pocele da se cuju, znam sta je problem, kao moze da se resi da isturpijas rupe da napravis hrapavo, medjutim to traje nekoliko dana i opet po starom, nije strasno ali malo nervira :) ono sto je meni gore, a to sam imao i sa asics i sa nike i sa adidas i sa the north face, je da pukne platno iznad pete od nosenja, i evo ni godinu dana vec je puklo… jedino gde mi to nije puklo cak i posle par godina je kod Salomon, pa sledece uzimam ponovo Salomon, S/Lab Genesis model

Drze se jos dobro bez ikakvih ostecenja Asics Metaracer i The North Face Summit Sk, ali njih ne nosim svakodnevno, vec su za run/trail run

Sta se desava sa trzistem patika kod nas, kraj proleca je i izbor patika je bas los? Ni tike, ni buzz nemaju neki izbor.
Mislim da je ekonomski tigar malo popustio.......nema se para :)
nosim Cloudsurfer evo jos malo pa godinu dana, stvarno udobna patika, ali ono sto nervira je da skice dok hodas, prvih meseci sve bilo ok i onda odjednom pocele da se cuju, znam sta je problem, kao moze da se resi da isturpijas rupe da napravis hrapavo, medjutim to traje nekoliko dana i opet po starom, nije strasno ali malo nervira :) ono sto je meni gore, a to sam imao i sa asics i sa nike i sa adidas i sa the north face, je da pukne platno iznad pete od nosenja, i evo ni godinu dana vec je puklo… jedino gde mi to nije puklo cak i posle par godina je kod Salomon, pa sledece uzimam ponovo Salomon, S/Lab Genesis model

Drze se jos dobro bez ikakvih ostecenja Asics Metaracer i The North Face Summit Sk, ali njih ne nosim svakodnevno, vec su za run/trail run
OK sve razumem. Sto se mene tice Cloudnova X je odlicna "sunjalica" za laganu svakodnevnu setnju.
Cloudhorizon Waterproof je hiking patika, tako da je malo tvrdja, ali besprekorno drzi stopalo i ne popusta ni u jednom trenutku.
Cloudstrautus je sjajna patika za trcanje....
Realno mislim da imam iskustva sa patikama, jer sam u mladjim danima trenirao jako ozbiljno atletiku, a zadnjih mnogo godina igram ozbiljan rekreativni tenis.

Za to platno, prica mi drug kada je kupovao Makserice pre 15+ godina ono se nacne tek druge godine, zadnja dva para makserica posle par meseci mu to platno osteti.
Da li je do manje kvalitetnog materijala ili to sto ko zna koliko stoje u magacinu ko zna

Za to platno, prica mi drug kada je kupovao Makserice pre 15+ godina ono se nacne tek druge godine, zadnja dva para makserica posle par meseci mu to platno osteti.
Da li je do manje kvalitetnog materijala ili to sto ko zna koliko stoje u magacinu ko zna
Reciklirani materijali koji imaju kraći životni vek, nosio ih ili ne... Još se proizvođači hvale da su im patike od recikliranog smeća.

Треба купити један пар и носити свакодневно, кад се распадне, јово наново. Овако , са више пари стоје у орману, неношене, кад их узмеш, оне већ отпочеле саморазградњу.

Tako je uzeo neke Puma kožne ST runner valjda model. Zaboravio na njih stajale 2 godine u kutiji. Nosio ih nekih 10 dana i počela da puca koža na sve strane, ne liče ni na šta.

Za petu ima samolepiv dodatak, sunđer, na AliE. Može time da se sanira na patikama gde to puca. Pomeraju se tu, ne zaključavaju dobro petu i to je problem.

To na peti se od trenja platno ishaba, logicno, ja ne mogu da nosim patiku ako nije dobrano stegnuta tako da mi je u tom delu minimum labavo ali opet dolazi do trenja a na svemu se stedi sto ne bi i na tom platnu, pocepa se ranije pa onda aj kupuj druge i tu su proizvodjaci zadovoljni.

To na peti se od trenja platno ishaba, logicno, ja ne mogu da nosim patiku ako nije dobrano stegnuta tako da mi je u tom delu minimum labavo ali opet dolazi do trenja a na svemu se stedi sto ne bi i na tom platnu, pocepa se ranije pa onda aj kupuj druge i tu su proizvodjaci zadovoljni.

Izguglaj fotku ili video za Runners loop ili lace heel lock, možda pomogne.

Ima neko iskustva sa replay patikama?
Vidim u rangu su sa new balance, jel su udobne?

Izguglaj fotku ili video za Runners loop ili lace heel lock, možda pomogne.
sada kada razmislim, sve koje su ostecene su normalne pertle, osim Salomon koje koriste njihov speed lace sistem, moguce da to bolje drzi nogu da se ne pomera i ne ostecuje materijal :)

Ja danas obuo Asics Gel Lyte III Winter Pack i svi mi hvale nove patike, a kupio sam ih 2015. godine. :D Ne nosim ih često, ali sam svejedno baš iznenađen time koliko su kvalitetne.

Treba noga za Lyte III, kalup je baš specifičan. Inače asics nosim 10,5US(44,25) a Lyte III mi je i 45 mali tj uzak, plus zbog visokog risa se nazire čarapa gore kroz onaj razdvojeni jezik. Inače baš ima lepih verzija te patike.

Ima neko iskustva sa replay patikama? Vidim u rangu su sa new balance, jel su udobne?
Evo već ne znam koji par zaredom gazim :) Jesu udobne, ali ne svi modeli, tako da ipak moraš da probaš - naizgled isti model, a totalno različita udobnost (barem meni)... Ono što mi se ne sviđa, a spominje se ovih dana, je što mi se čini da svaki novi model sve kraće i kraće traje... OK, nosim ih svaki dan po ceo dan, prelazim u njima dosta, ali da se bukvalno raspadnu posle 2 godine, to se nisam nad'o :ROFLMAO: Zato ih jurim i kupujem samo po sniženjima...

• Like
Reagovanja: s5p
Evo već ne znam koji par zaredom gazim :) Jesu udobne, ali ne svi modeli, tako da ipak moraš da probaš - naizgled isti model, a totalno različita udobnost (barem meni)... Ono što mi se ne sviđa, a spominje se ovih dana, je što mi se čini da svaki novi model sve kraće i kraće traje... OK, nosim ih svaki dan po ceo dan, prelazim u njima dosta, ali da se bukvalno raspadnu posle 2 godine, to se nisam nad'o :ROFLMAO: Zato ih jurim i kupujem samo po sniženjima...
Gde ih najcesce ulovis na snizenjima, u kojim radnjama? 😀
Koji modeli su ti bili najudobniji?

Treba noga za Lyte III, kalup je baš specifičan. Inače asics nosim 10,5US(44,25) a Lyte III mi je i 45 mali tj uzak, plus zbog visokog risa se nazire čarapa gore kroz onaj razdvojeni jezik. Inače baš ima lepih verzija te patike.

Čudno, ja nosim 45 i savršene su mi sve Asics u tom broju koje sam probao i nosio.

sada kada razmislim, sve koje su ostecene su normalne pertle, osim Salomon koje koriste njihov speed lace sistem, moguce da to bolje drzi nogu da se ne pomera i ne ostecuje materijal :)

Probaj heel lock.
Na prvu deluje kao da nema razlike, ali onda shvatiš da jako lako zapravo pretegneš pertle.

Uzeo klincu sad, mnogo lepše uživo i extra udobne.

1000024890.png

Kupih u Dajhmanu nekos redstvo penu sa cetkom za ciscenje ovih mojih zutih patika ali ono ni da primirise da ocisti.
Ima li neko predlog sta probati jos
Negde sam nesto zakacio i normalno nije vise zuta nego maloz elenkasta boja :)

Nazad
Vrh Dno