Pa dobro ako si spreman da platis koliko god za fejk patike kako god. Ja nemam problem da nosim obicne najke ili newbalance za 3000, i pre cu njih nositi nego fejk supreme 97 koje plate preko 8999 dinara
Posto se mesas u nesto sto očigledno ne razumeš da ti objasnim "normalne" patike su patike koje se prave u milion kopija, znaci nisu off white supreme ili sta god. Izadji kod nas na ulicu i videces svaki drugi klinac nosi neku limitiranu seriju patika koja nikada nije ni stigla do nas ili ako jeste kostaju 30 hiljada. E sada posto se "pravis pametan" kompleksasi su oni koji daju puno para da kupe fejk da bi nosili tu limitiranu fejk seriju kada za te pare mogu kupiti normalne kvalitetne patike. Nadam se da kontas ba
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Polaziš od loših premisa, a onda i genralizuješ i zato su ti i zaključci takvi kakvi jesu...
Prvo si odredio cenu koju bi neko trebalo da da za patike, što je bez ikakve logike. Ili jesi za kopije ili nisi i cena tu ništa ne menja.
Ako jesi za kopije, onda je cena krajnje lična stvar (platežna moć pojedinca, kao i koliko te patike SUBJEKTIVNO vrede dotičnoj osobi).
Drugo, status "normalne" patike ne zavisi od broja primeraka istih, već od udobnosti, kvaliteta i izgleda istih. Valjda je i ovde jasno da je ogroman deo subjektivan. I opet cena ne igra ulogu.
Treće, nije kompleksaš neko ko nosi takve patike kao što nije ni onaj što nosi iste te patike ali original. Kompleksaš je onaj koji ih ne nosi zbog patika već zbog pokazivanja statusa, nezavisno od toga da li je on (status, kao ni patike), pravi ili lažan.
Deca koju pominješ ih većinom nose jer im se sviđa izgled (besne boje), a kopije istih zato što nemaju ili ne žele da daju (ili bace) pare na original, pri čemu žrtvuju gore navedene stavke u većoj ili manjoj meri.
- Da se meni dopadnu patike od 100.000€, uzeo bih kopiju (za sumu koju ja smatram da je meni opravdana u zavisnosti od toga koliko mi se dopadaju patike i koliko su kvalitetne i udobne) i bez problema bih nosio, pri tome bi me bilo baš briga da li neko misli da imam ili nemam para, kao što i mene baš briga šta drugi nosi i ne procenjujem ga na osnovu toga.
Ako ćeš tom logikom, da mogu kupite (te tvoje) "normalne" patike za manje para, isto možeš da kažeš i za ostale originalne od X cene, gde mogu da kupe neke druge originalne koje koštaju manje od X.
- Ili kad/ako kupi lepe patike, a neudobne i/ili bez adekvatne potpore (sve sa memorijskom penom ili đonom od 2mm). Taj je onda još veći "kompleksaš", jer zbog pokazivanja pred drugim kompromituje prave vrednosti?!
A veruje mi, to je daleko veći problem od "kompleksa".
Problem nije u njima i ne možeš generalizovati da je neko kompleksaš. Daleko je veći problem u tome što drugi (pa i ti) procenjuju ljude i etiketiraju ih na osnovu odeće.