Šta je novo?

Path of Exile

nije tacno da jurim samo damage skillove, ja sam i d3 igrao kao cist tenk. pokupio sam sve health nodove koje sam mogao i sve hp regeneration. citao sam dosta o tome kako je armor u ovoj igri irelevantan kada imas preko 500 hp po sec regen i da su onda poeni investirani u armor baceni, tako da nisam investirao u armor bonuse. problem je sto mi je gear malo shitty :D ali da mi je ok dps, ok je. 1 shotujem trash na act3 cruel sa lvl52 herojom. 2 ili 3 shot sa aoe spellom. samo treba da fixujem defense. ma i ova igra je gear check kao diablo, imas dobar gear, nije ni bitan build ili znanje kako igras.

Armor je bitan.... Čitao si možda da mobovi koji jako udaraju lupaju žestoko i preko ogromnog oklopa to je tačno.... Ali zamisli šta se onda događa kada nemaš Armor.... One shot :)..... Inace Armor je op protiv swarmer mobova jer što manje damage nanose a češće te biju Armor je jači.
Tj radi u oba smera.
Sve u svemu 3 stvari su bitne.... Resistance, Armor (ili evasion), life (ili energy shield).

ma ne nerviram se :) napravicu badass summoner dual totem witch HAHA

Ako ti znas sta hoces od igre onda stvarno svaka ti cast, ti si ko ona zaba sto je videla da se konj potkiva pa hoce i ona tako i ti prvo si uzeo vesticu pa si onda video da drugi razbijaju sa marauder a onda si video da je templar isto tako zanimljiv za igru pa sada hoces i njega. Jel ti znas kojeg lika hoces da budzis ili ides na to da hoces da ih imas sve?

Inace ja sam do danjeg batalio igru. Jer ovo nije igra ako ja treba da razmisljam na svakom koraku hocu sa ovim skilom biti jaci ili ce da me ubijaju iz jednog hita ili da se nerviram oko opreme znaci svaki pogresan skil koji bi uzeo ili stavio je macka u dzaku, jednostavno nije to za mene, meni licno treba igra koja ce da mi drzi paznju i da me ne nervira a ovo boga mi je stvaralo vecu nervozu nego sto sada igram D3 i ponavljanje jednog te istog acta po ko zna koji put.

Sve u svemu 3 stvari su bitne.... Resistance, Armor (ili evasion), life (ili energy shield).

Razmisljam se da prebacim sav Evasion u Armor sa Ranger-om, trenutno samo level 60. Nugi je danas objasnjavao kako evasion mehanika radi i nije bas po mom ukusu. Flicker mobovi i "swarmeri" su smrt za rangera i tu evasion ne pomaze, osim ako se igra u grupi a nemam taj luksuz trenutno.

Prešao sam Piety na HC.
Nemojte mi čestitati, cena za bezbolan prelazak je bila 1 Chaos Orb. :)
Sutra to mora da se "otplati"... :)

Malo bolji sajt sa receptima: http://www.templeofexiles.com/recipes
A new item based off the ingredients.

Recipe 1:
5 Items of the same base type and rarity creates a new item based off the sum of the ingredients. If you have 5 items, you can potentially create 1 new item. If you have 6 items, you can potentially create 1 of 6 new items (just swap items out to create the 5 different combinations of 5 items). It is possible to obtain a 6 socket linked item with this recipe. The more items you have, the more potential recipes there are.

Poslednja izmena:
Ako ti znas sta hoces od igre onda stvarno svaka ti cast, ti si ko ona zaba sto je videla da se konj potkiva pa hoce i ona tako i ti prvo si uzeo vesticu pa si onda video da drugi razbijaju sa marauder a onda si video da je templar isto tako zanimljiv za igru pa sada hoces i njega. Jel ti znas kojeg lika hoces da budzis ili ides na to da hoces da ih imas sve?

Inace ja sam do danjeg batalio igru. Jer ovo nije igra ako ja treba da razmisljam na svakom koraku hocu sa ovim skilom biti jaci ili ce da me ubijaju iz jednog hita ili da se nerviram oko opreme znaci svaki pogresan skil koji bi uzeo ili stavio je macka u dzaku, jednostavno nije to za mene, meni licno treba igra koja ce da mi drzi paznju i da me ne nervira a ovo boga mi je stvaralo vecu nervozu nego sto sada igram D3 i ponavljanje jednog te istog acta po ko zna koji put.
batalio si igru, ucini nam uslugu i batali da pratis temu i postujes u njoj :D

Sta se desi kad se respec pointom uzme nazad node koji je u lancu? Da li se u tom slucaju vrate i poeni koji idu iza a koji vise nisu povezani?

^^Mada jeste covek donekle u pravu za ovu zabu i potkivanje konja , gde mislim na igrace u globalu.

Bas tamo kod stasha obicno kada se logujem u igru , vidim jedno 5 maraudora potpuno indeticnih. *** , igra nudi tolke varijacije a svi idu oprobanim receptom. Sto je najzesva fora , igra jos nije "igra" vec beta , nedovrsena , sa bugovima , i sa jako malo sadrzaja (barem kada je storyline u pitanju).

Ja se jesam zeznuo dosta oko skilova , ali to nije problem , jednostavno ako ne mogu nesto da predjem , invite-ujem u party nekog od boljih igraca i za cas "uklonimo" problem :)

cekaj bre, a kako znas da su ti marauderi identicni? kako im vidis skill tree? ako mislis da nose isti armor, a koji ce armor da nose kad u igri ima samo jedan- dva armora za maraudera na low lvl?

nisam ja nikakva zaba, i nisam ne znam ni ja sta. imam dva heroja koja igram, vesticu i maraudera, ko ce da mi zabrani da igram sa vise heroja, dosadi samo jedan. sta vas briga kako ko igra?

Razmisljam se da prebacim sav Evasion u Armor sa Ranger-om, trenutno samo level 60. Nugi je danas objasnjavao kako evasion mehanika radi i nije bas po mom ukusu. Flicker mobovi i "swarmeri" su smrt za rangera i tu evasion ne pomaze, osim ako se igra u grupi a nemam taj luksuz trenutno.

Nemam pojma za rendžere mada kao nugi kaže ondak ne može da bude loše.. Inace dobro je imati evasion ali samo ako imas zverski armor preko toga :)

U PoE se igranje sa vise heroja jako "isplati" jer sa svakim sledecim je igranje lakse s' opremom iz stasha koja je ispala prethodnim likovima. Ja se razmisljam da bukvalno svaku klasu redom igram do sledeceg nivoa tezine...

cekaj bre, a kako znas da su ti marauderi identicni? kako im vidis skill tree? ako mislis da nose isti armor, a koji ce armor da nose kad u igri ima samo jedan- dva armora za maraudera na low lvl?

nisam ja nikakva zaba, i nisam ne znam ni ja sta. imam dva heroja koja igram, vesticu i maraudera, ko ce da mi zabrani da igram sa vise heroja, dosadi samo jedan. sta vas briga kako ko igra?

NIsam mislio na tebe jer pojma nemam sta ti radis i koje buildove rokas :) ali sam video znaci ista oruzja, isti armori , ma sve isto. Cak i kada se joinujem u neki party , iste magije koriste.. Za skill tree vec ne znam ali se kladim da ni on ne odstupa previse od oprobanog obrazca.

NIsam mislio na tebe jer pojma nemam sta ti radis i koje buildove rokas :) ali sam video znaci ista oruzja, isti armori , ma sve isto. Cak i kada se joinujem u neki party , iste magije koriste.. Za skill tree vec ne znam ali se kladim da ni on ne odstupa previse od oprobanog obrazca.

Da, i ja bi smeo da stavim opkladu, jer ljudi "grindaju" tuđe "build"-ove... Ne znam gde je tu uživancija...
Recimo moj Varvarin (1150 hp, lvl39 trenunto) ima surov "evasion" i "resistance", armor uopšte nemam. Što se napada tiče, opet surov dps, brzina kretanja +30% +dodatni gem za brzinu napada a oružije ima "skill" da ne može da promaši + ima "culling strike".
Igram tako što ili uletim u gomilu i 1-2 "shoot"-ujem sve sa Sweep-om, ili izdvojim "melee" od snajpera (jer sam dovoljno brz) pa prvo sredim melee pomenutom metodom a sa snajperom (mage-om) lako izlazim na kraj kad smo 1 na 1.
E sad što ja ovo napisa?
Pa zato jer do pre ~ 3 dana nisam ni znao da ima gooomila uputstava za razne "build"-e a ovo moje je ispalo "slučajno" (prilagođavao sam se trenutnom oružiju i oklopu) i verujem da je jedinstveno da ne kažem unikatno... Drugim rečima, "alone" sam kroz sve to prošao, za "tutorijale" nisam ni znao već sam se oslanjao na iskustvo iz D2 LoD i ovde u igri stečeno...

Želja mi je da napravim dobrog "Shadow"-a ali već pola meseca nemam blagu predstavu kako a ne pada mi na pamet da igram po nečijoj šemi, a i Ranger mi se sve više sviđa samo i dalje imam utisak da ne može sam da prelazi pojedine nivoe i to me odbija da ga "gradim", prvenstveno jer ste svi vi u Default ligi a ja jedini predstavnik BENCH-a u HC ligi... :D P.S. nemam sa kim da igram u party-u...

Poslednja izmena:
jesi u pravu za ovo.

igra daje siroki izbor, a ne samo jedno te isto. zato mi se i svidja. dragan je pricao kako to ne valja, i kako sam ja budala sto isprobavam razne stvari, njemu treba samo brainless kliktanje sa dve magije.

edit:
ne bih ja igrao u hc ligi, jer malo malo pa umrem zbog laga ili seckanja igre... :(

Poslednja izmena:
Sinoc sam napravio maraudera na HC. Razmisljao sam o Rangeru ali mi je previse glass cannon build sto trenutno koristim u Default, moram da smislim nesto bolje i to najverovatnije Elemental Damage + LA pre nego sto nerfaju. Ako imas viska itema, kupicu na veresiju. :p

pa o tome se radi.... ne izgines zbog toga sto ne znas da igras nego zbog toga sto nemas srece, zezne te lag, ili sta vec... dobro je sto se ne gube heroji permanentno, nego te prebaca u obicnu ligu... eto sad mozemo da igramo zajedno... mani se vise tog hc-a dok ne dodje lansiranje igre, ovo je sad bagovito previse....

Eno i na zvanicnom forumu qkaju na trgovinu :D

Nego je l' se razlikuju dropovi u HC? Mislim je l' ima neki jak razlog za taj mazohizam ili je fora samo u qrcenju? :)

Eno i na zvanicnom forumu qkaju na trgovinu :D

Nego je l' se razlikuju dropovi u HC? Mislim je l' ima neki jak razlog za taj mazohizam ili je fora samo u qrcenju? :)

Nema razlike u dripovima mada možda će postojati neki unique itemi kao nagrade itd mada ništa bitno za prosečnog igrača.... Ono što je glavna razlika jeste da je market na hardcore u nekom srednjem stanju razvoja i tu stoji dok u normalu je već u end game fazi razvoja a to je zato što postoji odliv igrača sa hardkora i gube se vrhunski itemi retki gelovi i karakteri uopšte pa to treba nadomesti dok u default se to ne dešava..
Tako da se cene razlikuju i mislim da će se razlika vremenom povećavati, trenutno je relativno mala :)

Poslednja izmena:
batalio si igru, ucini nam uslugu i batali da pratis temu i postujes u njoj :D

Ja samo kazem da ti ne znas sta hoces od igre! Nije tu pitanje koji skilovi ili sta nego si ti video da je marauder dobar pa si brze bolje batalio vesticu pa krenuo na njega a posle pises kako je templar dobar pa ces i njega da uzmes da grindas. Jel ti znas sta zelis od igre ili ides i gledas sa cime ljudi igraju pa onda mastas kako bi ti lego jedan takav heroj. Mesto sto provodis toliko vremena gledajuci tudje likove bolje pokusaj da stvoris nekog svog unikatnog lika pa da neko onda tebe kopira.

A drugo ja nisam napisao da sam trajno napustio igru nego do danjeg dok se neke stvari ne srede u igri. A temu cu da pratim i da komentarisem jer hocu da budem u toku sa desavanjima.

A kada budem krenuo da je igram onda cu da guram svoj build a ne tu da idem na proverene fore. Trenutnu vesticu koju sam jos zapoceo kada je bila closed beta sam samo nastavio da igram i pratio sam moj logicni izbor pasivnih skilova i gemova, verovatno dosta pogresno ali sam mogo da igram ali me je nerviralo to sto me je server malo malo pa izbacivao pa nisam imao zivaca da ponavljam destinacije.

Poslednja izmena:
greska. ja nisam krenuo da igram maraudera zato sto sam video da neko ima dobrog maraudera pa sam uzeo da kopiram. nego sam uzeo da vidim kakav je i igrao sam onako kako sam ja hteo, video da sam se zezno i vratio se na vesticu. da nisam s**** maraudera ne bi se ni vracao na vesticu vrv. uglavnom ja igram onako kako mi se oce. hocu da probam dual totem, interesantno mi, ali za to treba templar, ne mogu sa marauderom. zato hocu i templara. a ti gledaj svoja posla.

greska. ja nisam krenuo da igram maraudera zato sto sam video da neko ima dobrog maraudera pa sam uzeo da kopiram. nego sam uzeo da vidim kakav je i igrao sam onako kako sam ja hteo, video da sam se zezno i vratio se na vesticu. da nisam s**** maraudera ne bi se ni vracao na vesticu vrv. uglavnom ja igram onako kako mi se oce. hocu da probam dual totem, interesantno mi, ali za to treba templar, ne mogu sa marauderom. zato hocu i templara. a ti gledaj svoja posla.

A jel, sada gledaj svoja posla a kada ti nekome solis pamet onda je to ok. Stvarno si smesan koliko si jadan.

01.02.2013., 20:01

vestica je najbolji summoner iz vise rayloga... prvo svi summoning nodovi su joj najpristupacniji. drugo, sumonovanje zahteva prilicno mane, iako se cini da nije tako, posto minioni dosta umiru. tako da ako se pravi summoner najbolje je da se uzme vestica i da se ide preko mana nodova do minion nodova i kupi se samo to... taj specre... njega nisam ni uzeo, izabrao sam arc umesto njega za quest reward... al sam se totalno smorio kad mi je posle dropovao arc, al ko je mogao da zna...

kako mi se svidja ovo sto mozes svasta da radis. moj heroj je nesto izmedju nekromansera, sorserke i paladina u d2. summonuje, cepa chain lightning i vozi auru :D NICE

02.02.2013., 14:31

meh, odustajem polako od summonera... ne zna se ko koga bije, a one shotuju me... idem na maraudera, neki tanky build...

I sada ti meni reci da znas sta hoces od igre. Ja sam bar na neko vreme prestao da igram da sagledam cinjenice iz vise uglova dok kod tebe to nije slucaj. Ti se verovatno vodis ovom logikom: kud svi turci tu i mali celavi mujo.

vlado navrati nekad u diablo :p

Ja evo juce prvo gledao nekoliko sati tutove na YT i savete kako napraviti lika i neke cake, fore, na koje nisam obracao paznje sa prvim likom, pa sam posle napravio shadowa, prethodni lik mi je bio Templar 40lvl, sada sam uzeo Shadowa i trenutno sam 15, ali u HCu, pametnije sam poceo da koristim passive skilove i mogu vam reci da cu za koji lvl biti jak skoro kao moj templar duplo vecem levelu, koristim bow koji sam zbudzio sto fire sto cold damageom i koristim fire arrow, tako da mi je dps sada preko 50, mogu da podizem skeletore i zombije, tako da imam dodatnu pomoc, sto mi je sasvim dovoljno da bez vece muke lesim mobove, fakticki sada mi je mnogo lakse da igram nego kad predjem na templara na cruel tezinu.

Ovo mi je passive tree
https://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgYAAv4V5yaVLEZCw1VLXfJte3OzjDa1SNVP3nffhPBr_5M=

imate li neki savet/kritiku, sta je bolje da budzim sta ne, itd. ?
Ja sam oduvek voleo obozavao rpgove, ali nikada nisam posvecivao toliko vremena grindajuci, craftujuci, bio sam malo ozbiljniji casual igrac, predjem igru i obrisem, LOD je bio jedina igra koju sam igrao na svim tezinama.

ed_hunter lol, ja sam mislio da si ti mnogo matoriji lik :D

Poslednja izmena:

A drugo ja nisam napisao da sam trajno napustio igru nego do danjeg dok se neke stvari ne srede u igri.

Sta da srede? To sto ti pogresno rasporedis pasivne skilove?

Znaci u sledecem patch-u ce ovo da bude jedna stavka patch notes-a:

- fixed a bug that was allowing Dragan.P to sometimes make a mistake when choosing passive skill. Now he will allways take the right skill when ever he levels up.

:D

Ja evo juce prvo gledao nekoliko sati tutove na YT i savete kako napraviti lika i neke cake, fore, na koje nisam obracao paznje sa prvim likom, pa sam posle napravio shadowa, prethodni lik mi je bio Templar 40lvl, sada sam uzeo Shadowa i trenutno sam 15, ali u HCu, pametnije sam poceo da koristim passive skilove i mogu vam reci da cu za koji lvl biti jak skoro kao moj templar duplo vecem levelu, koristim bow koji sam zbudzio sto fire sto cold damageom i koristim fire arrow, tako da mi je dps sada preko 50, mogu da podizem skeletore i zombije, tako da imam dodatnu pomoc, sto mi je sasvim dovoljno da bez vece muke lesim mobove, fakticki sada mi je mnogo lakse da igram nego kad predjem na templara na cruel tezinu.

Ovo mi je passive tree
https://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgYAAv4V5yaVLEZCw1VLXfJte3OzjDa1SNVP3nffhPBr_5M=

imate li neki savet/kritiku, sta je bolje da budzim sta ne, itd. ?
Ja sam oduvek voleo obozavao rpgove, ali nikada nisam posvecivao toliko vremena grindajuci, craftujuci, bio sam malo ozbiljniji casual igrac, predjem igru i obrisem, LOD je bio jedina igra koju sam igrao na svim tezinama.

Moras da objasnis sta zelis pa cu ti reci da li mozda mozes da poboljsas/optimizujes pasivne skilove.
Rekao si da koristis bow a vidim da si stavio na spell damage i cast speed sto u tom slucaju nece da ti znaci nista. Ako ides na bow, bolje pokupi 3x projectile damage noda tacno desno od shadow starta i onda nastavi gore kako si krenuo.

ma pusti, nisam ni mladjan :D
Znaci u sledecem patch-u ce ovo da bude jedna stavka patch notes-a:

- fixed a bug that was allowing Dragan.P to sometimes make a mistake when choosing passive skill. Now he will allways take the right skill when ever he levels up.

:D
pazi, kapiram ja njega, nije on stara garda koja je gurala lvl 99 u diablu 2.... navikao je na d3, a tamo nema greski, mozes svake sekunde da resetujes skillove i da isprobavas svasta... nije ni to lose, ali upravo to je ono sto ce mnoge odbiti od poe, ako zelis drugi build sa istim likom, moras da reroll-ujes.... poe je vise d2 style... old skool :D

Vrh Dno