Šta je novo?

Path of Exile

:) video sam dual totem templara kako sa dva ona sto bacaju munje prolazi kroz merciless kao kroz hello kitty igricu... dal je moguce da toliko dmg prave ti totemi, koliko ih baci toliko nema nista. sad cu da igram templara *** samo zbog toga.

ono sto su mogli ovde da urade je da stave bolje opise pasivnih skilova na onaj tree. ovako , ko zna koliko sam ja korisnih skillova preskocio samo zato sto nisam znao sta konkretno poboljsavaju (Maximum power charges , sam recimo video da je odabran u dosta buildova ali pojma nemam sta to tacno radi).

pa povecava ti te chargove koji ti daju bonus sto ih vise imas. recimo na marauderu svaki charge daje 5% elemental resist i 5% phys, moyes da ih stakujes do 9 koliko sam video, i tad si prilicno tanky. problem je sto se prave tako sto moras da ubijes monstera koji je pod kletvom i tad ima tipa 20% sanse da ti napravi charge koji traje 10 sec. u prevodu truba. zato idem ja na dual totem build. fu everything

Taj sa totemima mora da ima neke support gemove vezane za te toteme, nisu oni baš toliko jaki, makar ne do nekog 30-og nivoa, nisam siguran za kasnije...
Inače, party je zakon, 1 tenk i 1 snajper je najbolja kombinacija. :)

EDIT: samo da obavestim ljude koji su prestali da igraju zbog pucanja servera da je problem rešen!

Poslednja izmena:
imas dobar gear, nije ni bitan build ili znanje kako igras.

Yes, kako da no! :D

U PoE i kod gear moras da gledas dve strane - jedna su atributi koje daje item a druga su socketi. Uklopiti obe strane je jako tesko. Pa onda sledi prava kombinacija gemova u soketima. Sve to uz dobro rasporedjene pasivne skilove. Tu su jos i flaskovi, quality orbovi itd...Ne moze nikako da bude kao D3, moras oko mnogo vise stvari da se za*ebavas.

:) video sam dual totem templara kako sa dva ona sto bacaju munje prolazi kroz merciless kao kroz hello kitty igricu... dal je moguce da toliko dmg prave ti totemi, koliko ih baci toliko nema nista. sad cu da igram templara *** samo zbog toga.

Mogu da ti linkujem na desteine slicnih build-ova koji tako sabijaju, ali treba doci dotle ;)

isto bear in mind da ti posveceni likovi , se trade-uju konstantno , dobar deo njih su i sami u grinding games-u (pa normalno demonstriraju sta se sve moze u njihovoj igri) tako da je faktor srece (verovatnoce za dobrim itemom) kod njih sigurno uvecan.

Ja sam recimo nivo 37 cini mi se , skoro sve vreme nosim iteme koji mi povecavaju verovatnocu za item rarity za oko 50% i dobijao sam samo smece.
Imam 1 unique shiled (jako korisno za moj dual vield build) i gomilu rare itema koji ako imaju dobre odbrambene sposobnosi , imaju njesra magic properties ili obrnuto. Znam da ne mozes imati sve , ali da je barem tu negde 50/50. Cini mi se da su mnoooogo bolji itemi bili dok je igra bila u closed alphi/beti stagod.

Yes, kako da no! :D

U PoE i kod gear moras da gledas dve strane - jedna su atributi koje daje item a druga su socketi. Uklopiti obe strane je jako tesko. Pa onda sledi prava kombinacija gemova u soketima. Sve to uz dobro rasporedjene pasivne skilove. Tu su jos i flaskovi, quality orbovi itd...Ne moze nikako da bude kao D3, moras oko mnogo vise stvari da se za*ebavas.

Mogu da ti linkujem na desteine slicnih build-ova koji tako sabijaju, ali treba doci dotle ;)
ma to ja kazem. ako imas iteme koji imaju max broj soketa i koji su svi medju sobom povezani, koji daju bonuse samo na ono sto tebi treba i imaju maximalne bonuse za tvoj lvl, nije bitno ni kako igras ni koji ti je build. to sam mislio pod "dobar gear". dakle kad imas godlike opremu mozes da facerollujes. doduse tako je sa svim igrama.

pa povecava ti te chargove koji ti daju bonus sto ih vise imas. recimo na marauderu svaki charge daje 5% elemental resist i 5% phys, moyes da ih stakujes do 9 koliko sam video, i tad si prilicno tanky. problem je sto se prave tako sto moras da ubijes monstera koji je pod kletvom i tad ima tipa 20% sanse da ti napravi charge koji traje 10 sec. u prevodu truba. zato idem ja na dual totem build. fu everything

Mislim da je 6 charge-ova jedne vrste maksimum.
Ta kletva se zove Warlord's mark a postoji jos jedan skill - Enduring Cry. Radi tako sto kada ga aktiviras taunt-ujes sve oko sebe i dobijes instant endurance charge-ove u zavisnosti od toga koliko si ih taunt-ovao.

Kako vam se igra sada ponasao posle ovog poslednjeg patcha?
Meni se sad sve totalno tripuje, em sto mi se cini da je nekako tezina jos povecana(igram na cruel), em sto sam evo do malo pre 3-4 puta zaginuo tako sto mi se karakter bukvalno zaglavi u mestu i kripovi ga ubiju iz par udaraca, pritom ni jedan od njih nema niti cold damage niti stun mogucnost, prekjuce sam igrao, bez tog patcha istu oblast, malo sam budzio lvl, manje sam resavao kvestove, i ubijao sam kripove dosta lakse, teze nego na normal, naravno, ali ovo se sad ponasa kao da igram diablo 2 na hell tezini. Pritom to "stun-ovanje" karaktera me izludjuje, ne mogu da pobegnem, a dopuna healtha iz bocica ne pomaze (i ako su najvece bocice u pitanju).
Taman sam se ponadao da cu malo da uzivam u igri kad ono zaginuo sam 3-4 puta, u roku od 5 minuta i iznervirao sam se i alt+f4
pritom sam Templar 40 lvl

vidite ovo: http://www.poeex.info/

ako neko naleti na portal gem, hocu da kupim jedan. hvala.

edit: ja sam uzeo onaj skill da ne mogu da me stunuju

uuuuu ovaj enduring cry radi bas tako kako si ti napisao, to je bolje nego ova kletva drljava, uzecu njega. bas da probam

edit: eeeeee ovo je vec nestoooo! sa ovim enduring cry skillom se laganeze prave chargovi. i sto je jos bolje, kad jednom napravis max broj onda lepo je dovoljno samo jednog moba da zakacis sa shoutom i on ti resetuje timer. tako da realno mozes stalno da ih imas na sebi. a znace podosta, iskreno sad sam manje squishy :) pomesao sam malopre skill sa immortal call :) zato sam se zbunio bio

Poslednja izmena:
Koliko vidim, portal dzem i ne gotive ljudi bas nesto zbog kast tajma...

Ja sam nakupio jedno 18 gemova koje drzim u inventoriju,veliku vecinu ne planiram da ih koristim, pa ako neko bude zainteresovan mozemo se naci u igri veceras (ne mogu sad da pisem spisak gemova) pa da napravimo neku trgovinu :D

imam ja jedno tridesetak gemova.

a portal gem je dobar kad farmuujes iteme koje oces da prodas vendoru, pa da besplatno dodjes u grad. necu ga koristiti da pobegnem iz guzve...

Je l' planiraju neku aukcijsku kucu ili tako nesto za laksu trgovinu? Ova varijanta sa chatom je smor...

Je l' planiraju neku aukcijsku kucu ili tako nesto za laksu trgovinu? Ova varijanta sa chatom je smor...

Mislim da ne, ali to bi bio spas...
Pokreni temu na PoE forumu, podržaću te sigurno! :)

Sto? :) Ima neku draz...moras malo vise da se pomucis da bi prodao...

@ed_hunter: Dobra je kletva Warlord's mark, krades helt i manu, dobijas endurance charge-ove i plus ti se brze popunjavaju flasice. Sto ne koristis i jedno i drugo i tako non stop imas i charge-ove i life i mana steal? :)

a jeste 100 spellova sad da bacam :D ja bi to sto prostije, sednem da igram da odmorim mozak, ne da ga zamorim :D lvlujem ja sve gemove, jer imam mesta u opremi, pa cu videti sta cu koristiti, lvlujem i immortall call....

Šta da radim sa gem-ovima koji nikome ne trebaju? Imam ih makar 50... :(

Nadam se da nece ubaciti aukcijsku kucu, posto je to jedan od velikih razloga trenutne situacije Diablo 3. Ovaj sistem je isti onaj sistem koji se koristio u Diablo 2 (tj. trade kanal, forumi i sl.) i radilo je bez problema.

Šta da radim sa gem-ovima koji nikome ne trebaju? Imam ih makar 50...

Mozes da pravis resistance ringove sa vecim ilvl-om i onyx amulet sa +10-20 to all attributes izmedju ostalog. Cuvaj sve gemove koji imaju quality, cak i ako ti ne trebaju ili ako su cesti. Sa njima kasnije pravis GCP ako treba. Cuvanje ovih ostalih ekstremno cestih gem-ova (posebno onih sto dobijamo na <10 nivou) nema smisla.

EDIT: I zamalo zaboravih, cesto se mogu prodati obicni gemovi za alchemy ili chaos, zavisno od toga koliko je kupac upoznat. Ovi vredniji gemovi, tipa support, mogu za par chaosa cak. Chain da ne pricam, on je verovatno najskuplji za sada.

Poslednja izmena:
Mozes da pravis resistance ringove sa vecim ilvl-om i onyx amulet sa +10-20 to all attributes izmedju ostalog...

Šta da radim posle sa tolikim prstenjem koje ima da se kupi za ~ 3 scroll-a? :)

... skoro sve vreme nosim iteme koji mi povecavaju verovatnocu za item rarity za oko 50% i dobijao sam samo smece...
Ja sve vreme nosim:
http://i.imgur.com/ewjozGr.jpg
i protiv Boss-ova, i nije da dobijam nešto extra (čitaj unique) ali dobijam mnogo rare-a koje skoro uvek ne vrede ništa (malo socketa, bonusi bez veze)...

Inače, da vidite koliko neke stvari "vrede", makar u HC ligi:
http://i.imgur.com/nj0Lyrh.jpg
http://i.imgur.com/uN5wkXo.jpg

Poslednja izmena:
a kako se skupljaju te mape i kako se otvaraju? to tek kad zavrsis mercyless?

inace kako pretvoriti orb of alteration ili orb of transmutation u nesto opipljivije sto se moze trejdovati za item, tipa orb of alchemy ili chaos orb?

Poslednja izmena:
a kako se skupljaju te mape i kako se otvaraju? to tek kad zavrsis mercyless?

inace kako pretvoriti orb of alteration ili orb of transmutation u nesto opipljivije sto se moze trejdovati za item, tipa orb of alchemy ili chaos orb?

uuu, dug je put do toga:
http://en.pathofexilewiki.com/wiki/Currency#Vendor_Prices_Chart

iLvl prstena od vendora != ilvl prstena koji ispadne iz mapa sa najvecim nivoom tj. Iron Ring koji se kasnije kombinuje. Ako se ne bavite craftovanjem, onda vam to nista ne znaci.

Ne razumem šta si hteo da kažeš, jel možeš malo opširnije kad budeš imao vremena?

Ne razumem šta si hteo da kažeš, jel možeš malo opširnije kad budeš imao vremena?

Ovo je jedno od najkonfuznijih stvari u igri, sto pokazuje da PoE nije za casual igrace. Naime, ilvl odredjuje dve stvari (za neupucene, ilvl je broj koji se dobija /itemlevel komandom ili drzanjem alt i gledanjem itema u trade kanalu):

1) ilvl odredjuje koje prefikse i sufikse item moze da dobije tokom rollanja (npr. da li armor moze da dobije Chaos resistance, Elemental Weapon Damage kod belta, itd.)
2) ilvl isto odredjuje minimalne i maksimalne vrednosti prefiksa/sufiksa koji se dobijaju tokom rollanja itema

Lista svih prefiksa uz potreban ilvl:

http://www.pathofexile.com/item-data/prefixmod

Lista sufiksa:

http://www.pathofexile.com/item-data/suffixmod

Ne znaci da najveci ilvl daje uvek najbolje stvari, to sve zavisi od onoga sto je tvom karakteru potrebno odnosno koji statovi su potrebni za tvoj build i tvoj stil igre. Npr., ilvl 4 Quicksilver flask moze da ima samo of Heat suffix, tj. Dispels Freeze And Chill. To vecini nama nije potrebno posto zelis nesto drugo od Quicksilver, ali dajem kao primer, sto znaci da nikad ne treba da rollas ilvl 4 Quicksilver posto ces trositi orbove uzaludno.

E sad sto sam spomenuo u vezi vendora i mapa. Vendori uvek prodaju isti ilvl iteme, mozda ima malo odstupanja ali ne verujem. Posto je merciless najveca tezina, merc act 3 vendor ce ti imati najveci ilvl iteme za prodaju, u ovom slucaju prstenje, ali u slucaju da zelis bolje prstenje, moraces da radis mape sa mnogo vecim nivoom dropova. Npr., mapa lvl 75 ce dropati od BELIH monstruma ilvl 75, od PLAVIH monstruma ilvl 76 i od ZUTIH monstruma ilvl 77, sto ce biti mnogo vise od vendora i mnogo bolje za kraftovanje u vecini slucajeva.

EDIT: Zaboravih da napomenem, kad se kraftuje, koristi se ilvl itema koji ima najmanju ilvl vrednost. Npr, ako stavite 7 Iron Ring prstenja i jedan Rare Paua prsten kako biste dobili Rare Amulet, i ako svi ti Iron Ringovi imaju ilvl domet od 42-52 a Paua prsten ima 32, novodobijen amulet ce imati ilvl od samo 32.

Poslednja izmena:
Ok, skapirao sam kako da vidim koji je lvl item (klik na item, pa kucate u "Local" chatu:
ali i dalje ne kapiram šta mogu da očekujem od "belog" itema kad ga "krstim" sa Alch-om?

ja brate ne mogu da se udubljujem u to toliko, cekam da mi padne nesto... inace, stigao sam do piety na cruel tezini i odvalila me riba. cak sam i koleta preziveo i sve ocistio tamo od onih karakondzula, ali piety me samlela... pih...

ja brate ne mogu da se udubljujem u to toliko, cekam da mi padne nesto... inace, stigao sam do piety na cruel tezini i odvalila me riba. cak sam i koleta preziveo i sve ocistio tamo od onih karakondzula, ali piety me samlela... pih...

Ubijaj one plave/crvene krugove koje spawna i nikad nece preci u tu buffed formu. Tesko je ubiti obe vrste krugova, ali u zavisnosti od tvog builda/skillova, izaberi onu formu koja ti najvise smeta i stalno ubijaj te krugove kad ih spawna. Osim toga, uvek mozes da probas public grupu, iako ce verovatno neko ninjati loot ali makar se vise neces nervirati oko nje.

Nazad
Vrh Dno