Šta je novo?

Path of Exile

ima taj neki feeling pogotovo na merciles kad si near death. iako nije HC ono gubitak progressa pogotovo na vecim nivoima zna da zaboli. a realno svasta moze da te ubije.

btw DAS, ranger mi ima 4.63AS :p

ja sam batalio... smara me junački što ne mogu da nadjem item da povežem gemove. onaj smrad dominus me je ubio jedno 20 puta dok ga nisam prešao.

pa sockete povezes sa fusing orbom, a boje im menjas sa chromatic orbom. znas koliko bi ti vremena trebalo da nadjes item koji ima sve boje i veze kako ti zelis, a i da je jos item koji ti treba :)

pa to su najvredniji itemi :)

gledao sam neki lik na streamu je potrosio 2700 fusion orbs da dobije svih 6 socketa povezanih :)

Poslednja izmena:
da li se ovo jos nekome desava? nekad kad idem sa lokacije na drugu lokaciju pukne igra i kaze ovo:
6xk9bbhupxnb6ohfg.jpg

u cemu je problem?

edit: nisam jedini izgleda http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/35767

Poslednja izmena:
meni samo treba max broj soketa po itemu, svi plavi i svi povezani :) ostalo nema veze, jer sve minioni rade.

3 povezana možeš da kupiš čini mi se od 20lvl, 4 povezana od 30lvl... Drugi način je da ti neko kupi pa ostavi u Guild Stash.

Igra baš nije noob friendly, to joj je i najveća mana, mada je možda tako i bolje

ja sam batalio... smara me junački što ne mogu da nadjem item da povežem gemove. onaj smrad dominus me je ubio jedno 20 puta dok ga nisam prešao.

Znam kako je, a i dobar je osećaj kad ga pređeš. A i to super zvuči kad kažem, "prešao sam Dominusa". Šta se stvarno desilo je da sam se bežao kao uplašena devojčica, umro 5 puta i onda ga je neko drugi u grupi ubio. :D

To povezivanje socketa je najteže što postoji u igri. Nemoj to raditi, već jednostavno skupi "parice" i kupi gotov proizvod. Cene su visoke za 6 linkova, ali možeš da skupiš vremenom. I tako barem imaš fiksnu cenu i nečem da težiš. Ono da sam praviš je cirkus... što ja upravo saznajem (pokušavam da obojim i spojim sockete na jednom itemu, spucano ukupno oko 600 orbova do sad). Trebao bi da poslušam svoj savet! Btw - ako hoćeš neki random item sa 5 povezanih socketa, za to verovatno već imaš currency da kupiš.

Rachel Super Starr je napisao(la):
3 povezana možeš da kupiš čini mi se od 20lvl, 4 povezana od 30lvl...

Moj savet je da se ne kupuje ništa samo zato što ima 4 povezana, takvi itemi padaju non stop. Pokupiš prvo belo đubre koje padne sa linkovanim socketima, iskoristi 1 orb of alchemy i vozi to dokle god ne budeš bio primoran da ga promeniš. Ja na lvl 65 i dalje koristim ovo Mage's Vestment po tom principu.

P.S. Osim ako kupuješ kod vendora. Kupi 6 socket item za 1 transmutation, uvali mu ga odmah nazad i dobiješ 7 jewellers orbs :)

Poslednja izmena:
Igra baš nije noob friendly, to joj je i najveća mana, mada je možda tako i bolje

Pa bolje je, tj. ne bi bilo lose da bar ima neki tutorial sta koji resurs radi i kako se dobija. Ali realno PC igraci nisu glupi znaju da izguglaju ili da pitaju :D

@illidan: Super :)
Koji udarac koristis, Frenzy? Ako ga koristis, moj savet - obavezno pokupi sva 3 frenzy charge od pasivnih, uzmi jos jedan frenzy charge od bandit quest-a (moci ce da se respec-uje u sledecem pathc-u), i mozda cak i one unique cizme sto daju jos jedan frenzy charge.
To je max ukupno 8 frenzy charge-ova. E sad Frenzy skill generise frenzy charge po svakom udarcu i na njega dodaje svoj bonus, koji na level 20 / Quality 20 iznosi 18% AS i 12% dmg, dodaj 5% od frenzy charge-a i to je 23% AS po frenzy charge-u, sa svih 8 to mu dodje 184% AS + 96% dmg. Sa dobrim physical oruzjem (radi sa svih tipovima oruzja, ne samo sa range), to je neverovatan bonus :)

Takav attack speed pretpostavljam znači Quill Rain i Explosive Arrow. :)

Moj Ranger nema 4.63 AS, ali ima 120% run speed increase i juče videh ovo party chatu: "Hey, that ranger that runs so fast kills everyone ahead of us and takes all of the loot".
Sledeće što mi je izašlo na ekranu, "You have left the party", šutnuli me :D

@ voka_gsw: Odakle ti 120% run speed increase ?

lol voko :d

da sa quill rain i jos neki AS passive. dosao sam i do Acceleration, ali nema potrebe za sada, moze da se uzme kad se zameni quill rain.
trenutni build mi je u signature

ne mogu ja mape da igram još uvek... mali sam :)

Nisi mali za mape na koje sam mislio. :) Nisam mislio na "end game" mape koje učitaš u onom laboratory. Mislio sam na bilo koju mapu u igri, recimo Ledge, Fellshrine ili gde god provodiš svoje vreme u igri!

Daj da se naoružamo znanjem ovde. Dakle, koliko socketa item može da ima zavisi od tipa itema i od itemlevela (ovo nije isto što i ono kad ti piše na itemu "Requires Level ##") .
Dakle, tebe zanima 4L item. Pošto si na Cruel i prešao Dominusa, item sa 4 socketa (samim tim i 4 linkovana socketa) može da ti padne na bilo kojoj mapi na Cruel ili Merciless težine. Idi lepo na Ledge, ako se pomera - ubij ga - i bilo koji glupi kostur može da ti ispljune item koji tražiš. Ponavljam, nisu retki.

A, da ovo ne bude samo teorija i ako igraš u Standard ligi, onda imaš sreće. Pošto je meni juče pao item sa 5 linkovanih socketa (na Ledge, Merciless težina, ako sam zapamtio). Ono, ako si na standard, javi ako ga hoćeš za dž. Vidi attach sliku uz poruku

Prilozi

• _0000-PoE-5L-ES-chest.jpg
    _0000-PoE-5L-ES-chest.jpg
    188.1 KB · Pregleda: 111
@ voka_gsw: Odakle ti 120% run speed increase ?

Na defaultu imam 80% + vozim 5 quicksilver flaskova. U stvari, mogao bi i mnogo više od 120% jer imam flask koji ima mod za dodatnih +30% movement speed koji držim na drugom liku.

Karui Ward 10%
Foxshade 10%
Lioneye's Paws 20%
Haste
Aspect of the Eagle, Celerity, Harrier i svi oni nodovi desno od Harrier
Quicksilver

Ovaj lik vozim u principu iz *****avanja. Kad sam shvatio da se krećem 100x brže nego moj standardni Marauder, onda sam namerno nabudžio još više da vidim dokle mogu da doguram. Otprilike Ledge mogu da očistim neuporedivno brže nego bilo koji drugi moj lik, samo trčim i spamujem Split Arrow nonstop.

Sad pokušavam da smislim kako da iskoristim ovo. Lik mi je level 55 i trenutno sam sa na act 3 cruel. Najbolja ideja koju imam je da odem na Ledge merciless (level 53), ali da ne dobijem experience level prelazeći ceo act 3... što znači da ne bi imao drop penalty na Ledge... i onda se tamo držim sve vreme. Morao bi da ovo isprobam u praksi da vidim koliko može da se dobije ovako i da li je uopšte isplativo. Ako je neko već probao, nek podeli info!

da da, ok hvala na pomoći :) videću ako se nađemo u igri i ne treba ti taj item da mi daš, baš je dobar :)

još jedno pitanje, da li increased area of effect pasiv deluje na exploziju miniona kad crknu?

kako vi nalazite lokaciju gde je zadatak? ja udjem u reon gde je zadatak ali ne znam kako da nadjem zadatak.u nekim igrama obicno je bio waypoint koji pratis i to je to.ima li ovde tako nmesto?

Nema hint sistem, vremenom ces nauciti gde se sta otprilike nalazi, ali samo za neke posto su vecina ostalih randomized sto se tice lokacija.

kako vi nalazite lokaciju gde je zadatak? ja udjem u reon gde je zadatak ali ne znam kako da nadjem zadatak.u nekim igrama obicno je bio waypoint koji pratis i to je to.ima li ovde tako nmesto?
Igra te tera da istrazujes lokacije, nema onog "prati strelicu" sistema (osim ako nisi bas blizu lokacije/osobe iz kvesta, onda ti pokaze zuti uzvicnik na tom mestu ), pogotovo sto se mape posle 8-15 min resetuju ne samo sto se kripova tice, veci i sto se perpektive tice, pa ti je skoro kao da si na novom mestu.

Poslednja izmena:
e i to za perspektivu mape sam primetio ali sam mislio da mi se prividja ili da sam je nekako zarotirao:(

*** kako samo smara kucanje koda ako "promenis lokaciju" :(

Nazad
Vrh Dno