Šta je novo?

Path of Exile

Misli na svoj password koji mora da kuca svaki put kad promeni IP.

tj PoE posalje kod na tvoj mail kojim unlock nalog za kucanje passworda. slicno kao Authenticator kod battle.net

Da li se nekome desava ili mu se desavalo da dobija "an unexpected error occured" i da fasuje disconnect svakih 5-10 min i tako ceo dan a da mu pritom nije do internet konekcije? Od juce ne mogu da sastavim vise od 5-10 min, par puta sam uspeo na 20tak min, a da me ne izbaci. Kostalo me do sad sigurno 2 levela s obzirom da igram merciless i da me svaki put ubiju kad dobijem dc.

meni nije

PoE me u pocetku nije nimalo privlacio,a davao sam mu sansu tri puta!Sada me prosto odusevljava kada sam naucio samo osnovu ove igre,a ima da se uci jos dosta!Nije mi samo jasno zasto je ova igra F2P kada pruza toliko toga i koliko ce jos developer-i ubacivati sadrzaja!Svaka im cast!

PoE me u pocetku nije nimalo privlacio,a davao sam mu sansu tri puta!Sada me prosto odusevljava kada sam naucio samo osnovu ove igre,a ima da se uci jos dosta!Nije mi samo jasno zasto je ova igra F2P kada pruza toliko toga i koliko ce jos developer-i ubacivati sadrzaja!Svaka im cast!

Jeste F2P ali to ne znaci da developeri ne dobijaju pare, naprotiv.
Po meni bi svaka igra trebala ovako da se placa - probas igru i ako ti se svidi platis. Slazem se nece svako da plati ali kada vec kod nas postoji takva svest da ljudi placaju 'iako ne moraju' kako je tek onda na zapadu ili u bogatijim zemljama.
Kod klasicnog sistema placanja, postoji osnovni problem - platim igru i ispadne da je djubre i ne svidja mi se - zasto sam ja ovo platio kad to nije ono sta sam ja mislio da placam ?

Uzimaju oni solidne pare putem kozmetickih mikrotransakcija. Pre nego sto je krenula open beta u januaru, bio je podatak da je preko 1000 ljudi uplatilo paket od 1000$, to je milionce samo od njih :) A gde su ostali koji su placali manje ali kojih ima daleko vise, a gde su oni koji su uplacivali za vreme open bete..

Ono sto se meni svidja kod GGG jesu dve stvari:

- iako je u pitanju mali tim (barem bio do open bete), i dalje ostaju pri tome da za pare ne moze da se kupe stvari cime bi direktno pojacao lika u igri
- iako je igra teska (videcete kasnije kad treba da se placaju mape da bi se levelovalo i kad treba mnoogo exp za level a kad pogines skinu ti 10%), ni u jednom patch-u nisu odradili globalno slabljenje mobova (kao sto su u D3 uradili nekoliko puta)

Ono sto se meni svidja kod GGG jesu dve stvari:

- iako je u pitanju mali tim (barem bio do open bete), i dalje ostaju pri tome da za pare ne moze da se kupe stvari cime bi direktno pojacao lika u igri
- iako je igra teska (videcete kasnije kad treba da se placaju mape da bi se levelovalo i kad treba mnoogo exp za level a kad pogines skinu ti 10%), ni u jednom patch-u nisu odradili globalno slabljenje mobova (kao sto su u D3 uradili nekoliko puta)
To se i meni jako dopada pogotovo ova prva stavka!Svi su jednaki i samo igrom i pukom srecom moze da napreduje!Sto se tice druge stavke to je i oteralo veliku vecinu igraca iz D3 u PoE!Bilo je zanimljivo dok svako nije izlevelovao jedan,eventualno dva lika i tu je doslo do zasicenja!Jedino ekspanzija moze da ih izvuce,inace D3 ode u zaborav!Najbitnije je postalo to ko koliko ima DPS-a i koliko brzo ubija,a ne dali ce uspeti da prezivi pojedini pak elita!Nema nikakvog izazova,dok je ovde izazov na svakom koraku,barem za mene!

Poslednja izmena:
Ja bih voleo kada bi na neki odredjeni period, dodavali novi act, ili barem nove kvestove, na taj nacin bi igra zadrzala igrace na jako duge staze i developeri bi bilo sigurni da ne bi moglo da dodje do zasicenja od repetativnog ponavljanja jednih te istih actova/oblasti.

Ja bih voleo kada bi na neki odredjeni period, dodavali novi act, ili barem nove kvestove, na taj nacin bi igra zadrzala igrace na jako duge staze i developeri bi bilo sigurni da ne bi moglo da dodje do zasicenja od repetativnog ponavljanja jednih te istih actova/oblasti.
GGG je rekao da ce da dodaju jedan akt godisnje u igru, akt 4 je vec u izradi.
Izmedju ostalog mini content patch na svakih par nedelja (balance changes, novi itemi, i novi skill gemovi)... verovatno sada gomilaju content da counteruju RoS koji ce nesumnjivo da kopira mnoge ideje i sisteme od PoE (ne govorim ovo u negativnom kontekstu, to bi bilo dobro da urade ako hoce da D3 malo ozivi)

Inace bas zbog tog zasicenja je i Diablo3 propao i zato su ove lige koje postoje u PoE genijalne ... posle nekoliko meseci dolazi nova liga, svez pocetak za sve igrace i casual i nolajfere, sa malim (ali bitnim promenama igre i pravila) promenama (kao sto su domination i nemesis lige).
Svez pocetak uglavnom vrati ljude u igri i ucini igru ponovo zanimljivom... zato je d2 mnogo bolji od d3. Ocigledno je da to Blizard devovi nisu razumeli, dok GGG jeste i zato su tu gde jesu trenutno :)

Poslednja izmena:
Meni je samo konfuzno sta raditi nakon predjenog mercilessa, poceo sam pre par nedelja i vec sam merc act 2 i za sad mi ide bez problema. Kontam da cu za nedelju dana maks da predjem i merciless. Neko mi rece igras/pravis mape medjutim nijedan deo za mapu ili bilo sta slicno mi nije ispalo a da igram ispocetka merc mi nije izazov.

Mape tu i tamo dođu na Merciless kako napreduješ. Posle uvek ima nešto da se radi, grind za currency, bolju opremu, 6L Kongor's Undying Rage, pa drugi likovi, da se isproba neki drugi skill, pa onda opremiš njih. U momentu ludila, možda si i odlučio da bi mogao i da igraš lika sa Flicker strike. Onda se ložiš da ćeš da stigneš do lvl 100 i igraš za xp. Kad vidiš da ne ide, onda odlučiš da se vratiš nazad i voziš nekog od svojih sporednih likova... onaj Lightning Arrow ranger ti je dovoljno dugo tavorio na lvl 31.

Onda se smoriš solo i hoćeš party da igraš i tu onda imaš potpuno nove izazove:

1) Da ne zaspeš koliko je lako
2) Da ugrabiš onaj beli item, pre svih ostalih, kad padne sa 6s i već brojiš svoje jewellers orbove koji te čekaju kod vendora
3) Da što pre uđeš kad vidiš da ima slobodno mesto u party sa nazivom tipa "culler 430% MF", i da posle ne znaš gde da potrpaš sve iteme, inventar nikad manji se nije činio...

Onda ulaziš u random party na Act 1 Normal i pokloniš nekom random lvl 7 rangeru onaj svoj peti Silverbranch koji ti ne služi ničemu i osećaš se veoma dobro. To je tvojo dobro delo za danas. Onda uđeš u drugi random party i pomogneš im da ubiju Merveila i oni ti se dive, ****te, ladno si ubio jednim udarcem ;) Tvoj Marauder sa nekim levim žutim Imperial Maul ipak nije toliko loš koliko si mislio..

Poslednja izmena:
voka bas dugo nije pisao na forumu :)

@voka osvezio si mi dan sa ovim postom!:pSuze su mi isle na oci!

Meni je samo konfuzno sta raditi nakon predjenog mercilessa, poceo sam pre par nedelja i vec sam merc act 2 i za sad mi ide bez problema. Kontam da cu za nedelju dana maks da predjem i merciless. Neko mi rece igras/pravis mape medjutim nijedan deo za mapu ili bilo sta slicno mi nije ispalo a da igram ispocetka merc mi nije izazov.

Dosta ljudi stekne utisak da je igra lagana dok ne dodju na Act 3 Merciless i dok ne pocnu mape. Naravno, na stranu ljudi koji imaju srece (znamo o kome se prica :p) pa da im je gear savrsen, ali vecina nema.

hihihihi

Svako ko misli da je igra lagana pozivam ga na Hardcore (Nemesis). ;)

[kiselogrozdje]Glupi Kaom's[/kiselogrozdje] :) Gimmeh! Gimmeh! Gimmeh! :)

Ne znam da li je neko vec video ili cuo za ovaj program, ali ce svakome ko planira da prodaje veliki broj itema mnogo pomoci. Nemam vremena da konkretnije objasnim klip, ali neka bude da taj program skenira vase stash tabove u igri, vi chekirate tabove koje zelite da prodajete nakon ceka program ispise kodove za forum post u kome je vec sortirao gear na unique, iir/iiq, armor itd, itd, a sve to je u spoilerima i ne pravi nikakvu zbrku. Vredi pogledati.
http://www.youtube.com/watch?v=HyxV2cM3YWE

Jedan razlog je +500 life, drugi razlog je što ljudi i dalje misle da kad ga kupe da dobijaju staru verziju..

Juce sam smuljao neki kombo: leap strike + blood magic + increased attack speed + life leech + multistrike i moram priznati da je preterano OP. Plus uz to ona aura sa cursom, blood rage i warlords mark i bukvalno gg na mercilessu. Samo drzim levi klik i skakucem ko retard - a u slucaju da mi treba neki single target dmg stavim heavy strike umesto leap-a.

Lepo si ti vezao tih 5 komada jos juce sta ti sve pada izneverovao sam :D I exalted kao slag na tortu :d

inace sam na a3.. tj dosao do a3 i to je to.. zid :D

A ne ne, ovo imam odavno na chestu koji sam sam kraftovao 4 red + 1 zeleni - sve linkovano. Imam i onaj 2h od 5 vezanih red gemova al to nece niko da kupi. To za exalted sam se *****avao :))))

Pero, moras da levelujes, osecam da nisi ni 60ti lvl a vec si akt 3.

[kiselogrozdje]Glupi Kaom's[/kiselogrozdje] :) Gimmeh! Gimmeh! Gimmeh! :)

Ne znam da li je neko vec video ili cuo za ovaj program, ali ce svakome ko planira da prodaje veliki broj itema mnogo pomoci. Nemam vremena da konkretnije objasnim klip, ali neka bude da taj program skenira vase stash tabove u igri, vi chekirate tabove koje zelite da prodajete nakon ceka program ispise kodove za forum post u kome je vec sortirao gear na unique, iir/iiq, armor itd, itd, a sve to je u spoilerima i ne pravi nikakvu zbrku. Vredi pogledati.
http://www.youtube.com/watch?v=HyxV2cM3YWE

Probao... Radi solidno. Ali imam jedan problem. Uopste mi ne prekizazuje standard iteme tj neki bow, kao ni neki evasion rare chest. Jel se vama to desavalo?

Nazad
Vrh Dno