E moj CAR-e ... nemoj gubiti vreme na ovom forumu i još misliti da ti takav vid sarkazma leži.
Ako ti tako kazes - onda vazi.
I ono nije bio sarkazam uopste, zaista sam tako mislio. Tebi, ocito je, SSD ne treba.
Da skratim, ako nemaš šta pametno da predložiš, ukažeš, poučiš druge (na osnovu 11. godišnjeg iskustva tj. boravka na ovom forumu), onda bolje idi odigraj igricu ili eventualno
dodaj još nešto u potpisu od komponenti PC konfiguracije, čisto da budeš glavna njuška i cenjena faca ovde na forumu.
Pa dao sam ti pametan predlog... ne moze pametniji za tebe.
Evo citiracu ga ponovo:
"Nemoj da si frustriran... pazari lepo HDD. Koj' ce ti SSD".
Nego, meni nije jasno kakav ti problem imas sa mojom konfiguracijom. Sta je u pitanju - ljubomora, zavist, frustracija... nesto cetvrto?
Sta si ti uopste trazio tamo, sto si gledao sta meni pise pod "Moja masina", sta to tebe ima da zanima?
BTW. AHCI mod nema veze sa ubrzanjem SSD-a. Tu se vidi koji si ti stručnjak.
Ovo si utvrdio - kako... na osnovu tvog ogromnog "znanja"?
Stvarno bih voleo da znam. Posto je urnebesno.
Gde si to otkrio u Futuremark-u, na Anandtech sajtu?
Pa, ako te bas interesuje - upravo ovde:
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=505&Itemid=38
Znas, mene kad nesto interesuje, nije mi problem da preorem citav net kako bih se dobro informisao... a ne da sedim na guzici, postavljam glupava pitanja i izvodim jos gluplje zakljucke dok cekam da mi neko odgovori.
Uostalom, kupi vise taj SSD, pa ga probaj prvo u IDE modu, izvrti par testova... onda prebaci u AHCI (naravno, pritom dodji ovde jos 7-8 puta da pitas kako se prebacuje iz IDE u AHCI, posto ti puca plavi ekran svaki put), pa opet provrti te iste testove. Pa nakon toga dodji nazad, da opet prosipas "znanje".
BTW, nakon sto dobro iscitas sve sto pise na onom sajtu sto sam ti vec linkovao... trebalo bi da sednes i procitas i ovo:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?248018-Instalacija-SSD-a
Ne bi bilo lose bar 2-3 puta... cisto da se lepo slegne.
Zahvalio bih se ostalima na vremenu i objašnjenjima. Verujem da je brži i uveriću se vrlo skoro. Jedino me još zanima koja je razlika izmedju SSD-a proizvedenog u 34nm i onog proizvedenog po "novoj" tehnologiji u 25nm za koga kažu da ima slabije performan i rok trajanja? Ako je tako, da pojurim 34nm modele i koji bi to bili ako imate predstavu? Tj. da li su unazad nabrojani modeli iz ove teme izradjeni u 34nm ili 25nm tehnologiji?!? Već kada trošim novac, ne bih da ih potrošim na osnovu komentara osoba poput @Car i sl. gubljenika vremena ....
Evo ti i jednog konkretnog odgovora, da naucis koja je razlika izmedju 34nm i 25nm -
www.google.com.