Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Iskljucivo uspravno posto je ekran pretpostavljam lako lomljiv samo iz tog razloga....

Kako se barata teletextom na ovom tvu? Ima li onaj fazon prikaza više stranica, popolovljen ekran itd?

Jedno offtopic pitanje. Uskoro se selim pa bih trebao da prevezem moj plazma tv na udaljenost od 50 km. Jel ono beše da se plazme ne smeju voziti položeno? Ako se voze uspravno da li je bitno da li su okrenute na up side up ili up side down?

Ja kad sam preuzimao moj rekli su mi da je samo problem da se vozi položeno na ekran jer onda težina ekrana nema oslonac.

Btw, imam originalnu kutiju od p50st50. Mogu da pozajmim ako treba.

Mene kopka dugme STTL. To dugme, kada pritisnem, udje u teletext i automatski je na strani 103. Zna neku pravu funkciju ovog tastera?

Pa jel' pise nesto u uputstvu?
Mozda je za Subtitles - neki kanali emituju subtitlove putem teleteksta. Bivsi BBC Prime napr. je tako emitovao titlove na nekoliko jezika. Mogli su da se prate preko SBB analogne kablovske.

Pozdrav

P.S.
STTL ukljucuje titlove za DVB signal, a za analognu TV prebacuje na Teletekst Favorite Page. Pise u uputstvu, bar za G30 seriju.

Poslednja izmena:
Ne kontam memorisanje favorit stranica na ttx u uputstvu, moze li neko pojasniti.

I kako da pokrenem eksterni srt titl preko mediaservera i dlna? Jel to moguce? Imam kamaru filmova na kompu ali ni ja jednom ne vidi titl preko option dugmeta, a titlovi su uredno u istim direktorijima sa filmovima.

Da li mozete da mi kazete sta drzite pod settings->advanced za intelligent frame creation i film cadence detection za sd i za hd kanale a i preko kompa u 1080p kad se pusti film...kod mene je cadence na on a frame creation na max da ne bi bilo trzanja u slici...

Film cadence držim uključen, IFC mi je za TV na min (malo popravlja false countouring, a ne donosi soap opera efekt), retko kad moram da ga podignem na med ili max, kad se na nekom sadržaju baš preterano javlja false countouring... ali generalno držim na min.

Što se tiče kompa, IFC je naravno uvek isključen, jer je potpuno nepotreban. Filmovi idu nativno u 24p, a pošto se slika osvežava na 60hz, već ima dovoljno motion smoothinga, ifc tu samo stvara soap opera efekat... dakle, uvek držim na off.

ok za tv na min mi je ok...ali za film sa kompa mi 60hz stvara problem posto mi secka slika...osim ako stavim 24hz za osvezavanje i ifc isto na max onda mi je sve tecno ...probano sa dosta playera i codeca ....

Ne sme da ti secka slika na 60Hz. IFC je softverska interpolacija frejmova i ona sama po sebi treba da ostane isključena za 24p filmove, inače dolazi do teškog soap opera efekta koji uništava sliku potpuno (mada ima i onih kojima se to i sviđa, ali to su veoma retke zverke). Ja držim na 60Hz, jer mi je na 24Hz false countouring preteran (nebitno koji sadržaj se pušta, i na BD-ovima je meni negledljivo), pa zato držim na 60Hz, gde taj minimalni motion smoothing ubija false countouring i umesto njega stvara minimalan i jedva primetan motion blur umesto njega, što je mnogo, mnogo gledljivije. Uključivanje ifc-a pored toga je po meni čista televisa papazjanija.

Nešto ti tu nije u redu. definitivno.

Ako ti samo povremeno secne, to je onda verovatno do toga što gpu ima problem s puštanjem 24p materijala pri 60Hz osvežavanju, pa ti onda slika povremeno secne da uhvati zvuk, kako ne bi ispali iz sinhronizacije.

Probaj reclock. Rešava taj problem kompletno i efikasno.

Poslednja izmena:
Stigao mi par cvika iz Koreje za 3 dana (Fedex 🙂), onih Samsungovih 4100, rade perfektno, moram li ih svaki put uparivat, gasit i sl, kako to ide? Imam li u postavkama negdje da vidim koje su cvike trenutno uparene?

Poslednja izmena:
Moraš svaki put da ih uključiš na dugme, a one se same isključuju kad nema 3d signala na TV-u.

Ne znam samo što si ih poručivao čak iz Koreje, kad ovi s KP donose iz HU pakovanje od dva para za 25 evra, što je džabalesku... jedino ako si još jeftinije prošao kojim čudom.

Poslednja izmena:
Oko 25€ sam ih i platio, skupa s brzom postom, malo i jeftinije. 🙂

Kada drzis dugme za paljenje na cvikama mozes videti njihovo stanje baterije na TV, pojavice se u donjem desnom uglu. Pridji blize tv-u ako se ne pojavi.

@kobayashi maru ...Evo ovako dosta sam gledao po forumima sta pisu experti u vezi 1080p60hz...Sto se tice blue ray filmova vecina ih je u 1080p24hz i logicno je da se i panel stavlja na native 24hz inace ima judder-a sto sam i primetio.Sve sam probao da bi ih izbegao bukvalno sve stavke ali nisam uspeo i kada sam naisao na forumima sta kazu ljudi a i kako meni odgovara to je postavka tv-a na 24hz...i nema nikakvih seckanja....nadam se da ce se i drugi ljudi ukljuciti u diskusiju posto mi treba jos saveta u vezi kako da se postigne najbolja slika na ovoj savrsenoj plazmi...Svaki komentar pozeljan...

Kako uvalit srt titl u 3d film na usb stiku? Imam srt u folderu filma ali na option ne vidi titl iako su istog imena.

Oko 25€ sam ih i platio, skupa s brzom postom, malo i jeftinije. 🙂

Pa ok si prošao, to je otprilike ta cena.

@kobayashi maru ...Evo ovako dosta sam gledao po forumima sta pisu experti u vezi 1080p60hz...Sto se tice blue ray filmova vecina ih je u 1080p24hz i logicno je da se i panel stavlja na native 24hz inace ima judder-a sto sam i primetio.Sve sam probao da bi ih izbegao bukvalno sve stavke ali nisam uspeo i kada sam naisao na forumima sta kazu ljudi a i kako meni odgovara to je postavka tv-a na 24hz...i nema nikakvih seckanja....nadam se da ce se i drugi ljudi ukljuciti u diskusiju posto mi treba jos saveta u vezi kako da se postigne najbolja slika na ovoj savrsenoj plazmi...Svaki komentar pozeljan...

Čekaj, smeta ti judder na 60Hz, ali ti ne smeta IFC na max? :trust:

Ako malo bolje pogledaš po stranim forumima, videćeš da veliki broj ljudi na st50 filmove gleda na 60Hz, uprkos tome što filmovi uglavnom nativno idu u 24p. Ukoliko ti katastrofalan false contouring ne smeta na 24Hz, a smeta ti judder na 60Hz, onda slobodno stavi ifc na max i uživaj.

Ali... ukusi su različiti.

Svakako, ni na 24Hz sa isključenim IFC-om ne bi trebalo ništa da ti secka (u smislu preskočenih frejmova-klasičnog seckanja kao na igricama itd, ako to podrazumevaš pod seckanjem na tvom TV-u, a ne sam judder).

Meni lično kombinacija potplayer-lav-madvr-reclock ili TMT 5 sve na 60Hz najviše odgovara i ništa mi ne secka. Jednostavno, tv po meni bolje hendluje motion 24p sadržaja na 60Hz jer ublažava false countouring koji je daleko gori i od najgoreg juddera.

Upravo podeseno kako treba ipak si kobayashi bio u pravu.Kada sam malo bolje procitao tvoje zadnje logicne komentare skapirao sam o cemu se radi i najzad uspeo potplayer x64 da nateram da radi kako treba(CUDA).Hvala jos jednom kobayashi i da kazem finalnu rec da sam prezadovoljan sa ovim tv-om bar za sada.Sad sam na oko 200 sati ali mislim da jos necu da radim kalibracione postavke jos odredjeno vreme bar jos 200 sati...sta ti mislis o tome?

Ljudi ima li iko rješenje kako da preko DLNA čitam subtitlove na ST50, mkv fajl.

Dakle, radi se od 3D filmu od 25 GB, side by side, 3D subtitlerom uradio fino titl, uvalio ga MKV mergeom u mkv, svi playeri na kompu ga uredno prikazuju, a ST50 neće. Sav trud uzalud.

Znam da nije moguće prikazivati eksterne .srt preko DLNA, ali ni interne da ne vidi player na televizoru, to ne mogu da svarim nikako. Kako da pogledam ovaj film, kad ne može ni na stick da stane?

Jel ko pametan, ja ostadoh bez ideje.

probao sam sve i svasta. jedino mi preko laptopa radi 3 d prevodi. na zalost nigde nisam nasao resenje za usb ili dlna 3 d prevode.

Sva bit je da se na kraju zaljepi ovaj .sup fajl iz 3DSubtitlera za sliku, jedino tako, ali ne znam cime.

Upravo podeseno kako treba ipak si kobayashi bio u pravu.Kada sam malo bolje procitao tvoje zadnje logicne komentare skapirao sam o cemu se radi i najzad uspeo potplayer x64 da nateram da radi kako treba(CUDA).Hvala jos jednom kobayashi i da kazem finalnu rec da sam prezadovoljan sa ovim tv-om bar za sada.Sad sam na oko 200 sati ali mislim da jos necu da radim kalibracione postavke jos odredjeno vreme bar jos 200 sati...sta ti mislis o tome?

Ja sam te postavke odradio tek posle jedno 600 sati.

Koji renderer koristiš i koje dekodere za potplayer?

Koristim built in CODA decoder(nvidia),color space YUY2 i ITU-R BT 709 i region wide(0-255) i za sada sve radi savrseno osim taj blagi judder na 60hz kome sam se iskreno navikao i uopste mi vise nesmeta,bas kao sto si i ti naveo u prethodnom postu...Najverovatnije da cu i ja sacekati minimum 600 sati za kalibraciju ipak...Jel mozes da opises kad si odradio kalibraciju koliko se i u cemu poboljsala slika...

Nazad
Vrh Dno