Да ли могу замолити кориснике који су подесили нивое излазних боја (PC-level 0-255 / TV-level 16-235) да појасне пар ствари:
1. Да ли се довољно одабрати ниво боја само у рендеру (madVR) или је потребно подесити и у декодеру (LAV VideoDecoder)?
2. Како знате да се приказују тачни нивои црне/беле? Ово питам јер ми у већини случајева (када одаберем PC level 0-255) приказује исту слику (подједнако тамну), као и када пустим исти снимак преко ТВ-а (преко његовог USB улаза). Али сам наишао и на пар филмова где ми при том подешавању приказује нешто тамнију слику, при чему се губе детаљи. Мислим да се то зове crushed black:
http://forums.solidsignal.com/auximages/crushed.png
3. На неком од форума сам видео да се спомиње како некомпресовани видео материјал има 0-255 ниво боја. Да ли се то односи само на BluRay / remux варијанте или и обични 1080р видео материјали могу садржати пун опсег?
4. Да ли би неко био љубазан да постави слику тог фамозног DVI подешавања на ТВ-у и да ли се он добија само када се ТВ повеже на DVI излаз графичке? У том случају на који излаз повезујете монитор (имам VGA, DVI, HDMI)?
ТВ је повезан са кантом преко HDMI<->HDMI кабла, видео картица је ATI...
Поздрав
To su sve iste naočare, samo što je 41002 pakovanje od dva komada, a 41001 pakovanje s jednim komadom. Ja sam uzeo 41002 pakovanje.
A za 4100gb ne znam koja je razlika i da li je ima uopšte u odnosu na ove ostale.
Maltene svi filmovi, nevezano da li su BD, mkv itd su u 16-235. Dovoljno je samo da u madvr podesiš tv ili pc levels (u zacisnosti imaš li dvi opciju na tv-u ili ne), a možeš i da šaltaš između tv i pc levels sa ctrl - alt - shift - y. u plejeru preko kojeg gledaš filmove. Ja koristim potplayer-lav-madvr-reclock i to sve super radi.
Tako je, kada ti se prikaže tamnija slika sa gubitkom detalja, to se zove crushed blacks.
Što se tiče tog dvi podešavanja na TV-u, ideš prvo u picture, pa onda u advanced settings i tu treba ispod 16:9 overscan opcije da ti piše "DVI input setting" gde treba da izabereš full, a onda u madvr da izabereš pc levels.
Ako nemaš tu opciju, onda samo u madvr izabereš tv levels i filmovi će ti biti prikazivani kako treba, ali ne i sam desktop, igrice itd, tu ćeš dobiti crushed blacks.
Ukoliko ne možeš da dobiješ dvi input settings, skini ovo http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU, prvo pobriši sve display presete koje on nađe, restartuj računar, pa onda izabereš Panasonic tv i deštikliraš "Include extension block" u donjem delu prozora.
Posle restarta bi trebalo da ti prikaže dvi input settings na TV-u, i onda izabereš full ukoliko koristiš madvr. Za TMT, powerdvd i ostale plejere, moraš da prebaciš na normal, kako bi ti slika bila kako treba.
Jedino sa dvi input settings opcijom na full možeš da dobiješ 0-255 levele za desktop i igrice, itd.
Naravno, o svemu ovome sam već pisao pre nekoliko stranica, tako da si mogao slobodno da baciš pogled malo unazad ili da koristiš search. 😉

Mozes li uslikati da vidim kako izgleda taj famozni burnin, jel se vidi na normalnom programu ili samo na jednobojnoj slici?
I jedno pitanje. Opcija u Setup > other setting > power save on/off. Vidim da ne utice na sliku bila on ili off. Koja joj je svrha onda?
Primjetio sam da mi se vise ne prikazuje onaj Smart Viera logo kad palim tv. Nestao sam od sebe. Jesam li to negdje ugasio u postavkama? Samo se pojavi nakon restarta kad gledam servisni meni. 🙂
Pa to je normalno. Bez panike.Da i ja odgovorim na svoje pitanje, kad se tv ugasi treba proteći određeno vrijeme 20tak sekundi da se skroz ugasi (čuje se zvuk) i tada nakon paljenja se prikazuje onaj Smart Viera logo na startupu, ako ga se ugasi i odmah upali neće biti logoa.
Kada povežem tv i komp hdmi kablom, slika na tv-u kao da je uokvirena crnim ramom debljine 1cm po svim ivicama. Da li se još nekom to dešava? Slika na tv-u je podešena kao extend monitora ali isto je i ako isključim monitor i ostane samo tv kao primarni displej.
Verovatno ti je u drajverima za grafičku karticu (pretpostavljam ATI) uključen UNDERSCAN... Pomeri klizač na 0%, a u televizoru isključi 16:9 overscan (ako je uključen) - tako ćeš imati 1:1 pixel mapping i najbolju moguću sliku.
Postoji li nacin da na analongnim kanalima kad stisnem broj na daljinskom npr 5, odmah prebaci na peti kanal, umjesto da napise 5-, pa cekam citavu vjecnost da presalta. 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari