Meni te aqara za temp./hum., baterije drze preko godinu dana (napolje su uredjaji). 👌Resio sam i Aquara za AAA baterije, nasao ovaj print kucista
Pogledajte prilog 476910Pogledajte prilog 476911
Čije baterije koristiš u njima?
I meni traju godinu i vise u stanu, ali u negrejanom objektu preko zime ni 3 meseca, pa stalno padaju sa mreze.Meni te aqara za temp./hum., baterije drze preko godinu dana (napolje su uredjaji). 👌
Ovo je bazična,da se tako izrazim automatizacija@offline71 , ovo bi trebalo da je bas jednostavno, podesi sve iz grafickog dela, prva opcija u scenama When/Kada stavis pod device/uredjaj senzor vrata, trigger stavi kad su opened, srednju liniju za uslove ne moras postavljati, i u poslednjoj then do/izvrsi uredjaj svetlo to jest prekidac, a akcija turn on.
E tog đavola se nisam setio,ali vredi probatiMozes i na chatgpt ;-)
Pa isto to što sam ti napisao, znači jedna automatika da se upali svetlo sa ili bez uslova na taj prekidač, i za isto to svetlo dodaj istu takvu ako je upaljeno to svetlo da se posle 10sec, 1min i slično tome ugasi, sa ili bez uslova.Ovo je bazična,da se tako izrazim automatizacija,i to mi radi,to nije problem.Problem je što ne mogu da provalim kako da namestim da svetlo radi neko zadato vreme.Probaću što je predložio @component.
E tog đavola se nisam setio,ali vredi probati
Mislio sam da će vezivanje sijalica za sunce tj da se pale i gase sa izlaskom i zalaskom sunca biti mnogo veći problem,namestio za 5 minuta...
Ne mogu,ili bolje reći nemam živaca,toliko da se udubljujem u yaml,ali izgleda da ću morati.
Svakako hvala svima na odgovorima 👍
Rekao bih da su ovi. Ja imam zigbee varijantu, za sada dobro šljakaju.
Sefe ima sondu na kablu od 1 metra.wet senzor je senzor za vodu? Daj sredi to ko čovek, litijum i voda ne idu zajedno. Nemoj da pored poplave imaš i požar u isto vreme. To bi baš bilo ironično.
Nisam razmišljao na pravi način.Umesto,pod Then do,da idem na off ja idem na on,kao treba da se upaliPa isto to što sam ti napisao, znači jedna automatika da se upali svetlo sa ili bez uslova na taj prekidač, i za isto to svetlo dodaj istu takvu ako je upaljeno to svetlo da se posle 10sec, 1min i slično tome ugasi, sa ili bez uslova.
Evo ga primer ove scene ako je neko svetlo uključeno da se posle x minuta ugasi, uz uslov smene dana/noći.
Struja i Aliexpress su zeznuta kombinacija :-(Bolje da se nisam pohvalio, malopre je riknuo jedan od dva.
Telefon ne smem ni da pomenem 🤣Ali uglavnom koristimo telefon
Ja sam za sada uzeo Ikea Rodret,gledam i nije nešto skuplji nego na Aliju.neko Zigbee dugme.
Malo sam se zezao da resim problem sa trajanjem 2032 baterije tokom zime u negrejanim prostorijamaKoje se obilaze par puta godisnje. Aquare na ovoj zimi srču bateriju na 2-3 meseca ( na oko 5 C). One unutra teraju godinu i vise na 2032.
Inace sam se odlucio za ovo jer su mi se najbolje pokazali sto se tice preciznosti, plus imaju displej.
Ima i onih Tuya zigbee okruglih sa AAA baterijom, ali i ovo resava problem.
Pogledajte prilog 476271
Pogledajte prilog 476272
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari