Ovaj mi izgleda zanimljivo jer moze da sa nabudzi na postojecu instalaciju. Samo me zanima zna li neko cemu sluze x y z zice?![]()
Zemismart Zigbee 3 Phase Electric Energy Meter 63A Smart Power Consumption Monitor Sensor Smart Life App Control
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
U redu mi je da ima jednu L i N kako bi dobio napajanje za funkcionisanje, ali cemu 3+0, a po nekom dijagramu i 4 na osiguracima.
Jao, ja sam potpuno zanemario činjenicu da ovo meri i napon i da je isti neophodan za preračunavanje snage.Najverovatnije se napajanje povezuje na sve tri faze da bi merilo napon na sve tri, radi preciznijeg obračuna snage.
Ja imam ovaj merač i makar kod njega je tako.
Inače, nekako je uspela da mi promakne informacija da je Srbija prešla sa 220 na 230 deklarisanih volti u mreži, baš sam se iznenadio kad sam video očitavanja sa ovog merača:
Voltage a
237.9 V
Voltage b
237.2 V
Voltage c
238.2 V
Ima li neko preporuku za ne previše skup (ukoliko je moguće jeftinije od ikeinog vallhorna koji je 1k din) senzor ljudskog prisustva na baterije na aliju? Takođe vi koji imate više senzora temperature, kako ste rešili ogroman broj upisa na koji upozoravaju ovde https://github.com/pvvx/ATC_MiThermometer ? Kod mene već x godina odlično radi sd kartica (da kucnem u drvo), ali ako je zaista ovakva situacija, verujem da će je upis urnisati vrlo brzo.
Tebi treba nešto ovakvo:Kako može da se reši TA peć? Kao da sam čitao već jednom o tome, ali search ne radi na tako kratke reči pa ne mogu da nađem. Znači, da se punjenje uključuje i isključuje, meri potrošnja i da je zigbee varijanta.
Ništa specijalno, više da se igram kako radi. Potencijalna dva usecase-a su:Da li ti treba senzor pokreta (PIR) ili senzor prisustva? Šta pokušavaš da uradiš sa njim?
Brine me, jer HA koristim na RPi 3B+ sa microsd. Već su nakačene razne periferije i ne izgleda reprezentativno, pa ako moram i externi case sa SSDom još, onda možda da pređem na neki mini pc, ali mi se ne prelazi samo zbog informacije o temperaturi u sobama.Što se tiče senzora tamperature, ne znam zašto te brine previše upisa?
Onda ti treba PIR koji je i jeftiniji. U HA već imaš ponuđenu automatizaciju po templateu (Motion-activated Light). Upaliće ti svetlo i ukoliko nema daljih pokreta, nakon 2 minuta ugasiti ga (sam podesiš vreme u HA). Meni dobro funkcioniše na 3 mesta tako. Naravno moraš da imaš i smart prekidač ili smart svetlo.Ništa specijalno, više da se igram kako radi. Potencijalna dva usecase-a su:
- U kupatilu, jer otac redovno zaboravi da ugasi svetlo kad izađe
- Ispod kreveta, da detektuje kad ustanem preko noći u wc i upali lampu
Onda ti treba PIR koji je i jeftiniji. U HA već imaš ponuđenu automatizaciju po templateu (Motion-activated Light). Upaliće ti svetlo i ukoliko nema daljih pokreta, nakon 2 minuta ugasiti ga (sam podesiš vreme u HA). Meni dobro funkcioniše na 3 mesta tako. Naravno moraš da imaš i smart prekidač ili smart svetlo.
Tebi treba nešto ovakvo:
Ja imam nešto slično za toplotnu pumpu, ali samo za jednu fazu. Bez problema radi satima sa opterećenjem od skoro 4kW na toj jednoj fazi.![]()
Tuya MCB Zigbee Metering Circuit Breaker Smart Life Timer Remote Control Automatic Wireless Interruptor Reclosing Switch TONGOU - AliExpress 13
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comvi.aliexpress.com
Ili možeš da kupiš kontaktor, bilo koji zigbee pametni prekidač i poseban merač (može i onaj neinvazivni). Svo opterećenje će biti na kontaktoru i smart prekidač je samo signal koji ga aktivira.
Onda bolje uzmi normalan kontaktor nego da gledas u pasulj sta je kinez stavio umesto releja od 63A.Za kupatilo možda bolje senzor prisustva a ispod kreveta senzor pokreta.
Finansijski mi dođe skoro na isto? Ni ti kontaktori nisu jeftini, treba mi za 4kW.
Nije do aplikacije. Kako sam iskljucio napajanje koje ide na tuya switch (preko osiguraca) i vratio proradilo sve. Ne znam sta se desilo, da li je struje nestajalo dok nisam bio kuci, nisam upoznat. Ako ce ovako biti posle eventualnog nestanka struje ili cega vec dok nisam kuci, smaranje.Kod mene na Smart Life sve vidljivo.
U kupatiju ti treba senzo rprisusva.Ništa specijalno, više da se igram kako radi. Potencijalna dva usecase-a su:
- U kupatilu, jer otac redovno zaboravi da ugasi svetlo kad izađe
- Ispod kreveta, da detektuje kad ustanem preko noći u wc i upali lampu
Brine me, jer HA koristim na RPi 3B+ sa microsd. Već su nakačene razne periferije i ne izgleda reprezentativno, pa ako moram i externi case sa SSDom još, onda možda da pređem na neki mini pc, ali mi se ne prelazi samo zbog informacije o temperaturi u sobama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari