- Učlanjen(a)
- 19.02.2002
- Poena
- 965
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5900X
- Matična ploča
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
- RAM
- 2x16GB Kingston 3200
- GPU
- Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
- Storage
- Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | 2x Kodak 1TB SSD
- Zvuk
- Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
- PSU
- Corsair 850W HX
- Kućište
- Corsair 600T
- Monitor
- Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
- Miš & tastatura
- Logitech G502 | Alienware AW768
- Ostale periferije
- Playstation 5
- Laptop
- HP EliteBook 850 G8
- Tablet
- iPad Air
- Mobilni telefon
- iPhone 14 Pro Max
- Pametni uređaji
- Apple Watch 10
- Pristup internetu
- Optički internet
- Kablovski internet
Nije da ne može dodatno da se opametiPreciscavac svakako ne mozes dodatno da opametis. Ono sto mozes je da stavis na ulaz 230V i da se on prekida i pali, ali time nista ne postizes.
Mislim da su vecina, ako ne svi preciscavaci vec pametni, do duse sa svojim aplikacijama. Mislim da mi home (ako je xiaomi uredjaj) moze da se uveze sa tujom pa bi uz tuya uredjaj mogao da dobijes neku automatizaciju tipa da stisnes fizicki prekidac koji bi pokrenuo scenu koja pokrece preciscavac.
Oni releji su dobri za uredjaje koji rade cim dobiju 230V. Ventilatori, radijatori, svetla. Rade istu stvar kao i prekidaci za dozne, samo sto su manje pametni.
Sam uredjaj mora da bude pametan da bi se full kontrolisao
Ja sam kod sebe napravio automatizaciju u Node-RED, da ako je prozor otvoren i količina PM 2.5 čestica je >50, da mi pošalje notifikaciju da zatvorim prozor.
Sa druge strane, ako je prozor zatvoren i ako je količina PM 2.5 čestica >100, da mi pošalje notifikaciju da otvorim prozore. Ovo se dešava samo kada pržimo nešto u kući, ne puši se inače.
Isto tako, ako je količina PM 2.5 čestica <20 i prozor je zatvoren, podešeno je da ugasi prečišćavač, da sačuva filter.