Pa jedino da mi screenshotuješ podešavanja.
U listi tunela pogledaj da li se konektor vodi kao aktivan.
Ja sam uzeo Gledopto za 15ak evra na Aliju, zigbee. Napajanje ide u njega, a izlaz u LED.Hteo bih da postavim led trake (jednobojne) na spusten plafon i da imam mogucnost dimovanja istih uz odredjene dodatne zahteve:
1) on/off i dimovanje mogu da se obavljaju i fizicki preko (istog) tastera na zidu i remote preko telefona
2) zeleo bih da zadrzim postojecu modularnu zidnu galanteriju (Aling Conel)
Video sam da Oblo Living ima kompatibilan modul:
Smart dimmer - for the perfect lighting of your home
Smart dimmer will allow you to remotely control your lights or set light ambiance.You can easily replace existing switches with smart dimmer.www.obloliving.com
Medjutim nemam pojma da li ovaj dimmer moze da se koristi sa dimabilnim led driverima ili isti zahtevaju neke specijalne dimere.
Svaki predlog je dobrodosao.
Zavisi od vrste tastera. Ako taster funkcioniše kao prekidač (ima diskretnu ON i OFF poziciju, odnosno zatvara i otvara kolo), onda može. Ako taster šalje signal nekom drugom kontroleru koji onda pali i gasi svetlo, verovatno ne.pozdrav, imam jedno pitanje. Da li na Sonoff modulima mini, zbmini... moze na mesto prekidaca da se poveze taster. imam na kuci 50 tastera za rasvetu od nekog starog marmitek sistema pa je pitanje da li moram menjati tastere tj stavljati prekidace.
hvala unapred na odgovoru.
Da, znam za slicne varijante. Meni je Miboxer Zigbee kontroler rezervna opcija ako ne uspem da nadjem resenje za ovo sto sam zamislio. A izgleda da takvo resenje ne postoji, pa cu na kraju morati da se zadovoljim sa tim.Ja sam uzeo Gledopto za 15ak evra na Aliju, zigbee. Napajanje ide u njega, a izlaz u LED.
Evo vec godinu dana radi bez da je ispao sa mreze. Veza je preko Home Assistanta.
Prekidac sam uzeo u Ikei, Rodret zigbee, i podesio ga za on/off/dimovanje.
Ukoliko ti je LED do 30w, mozes i da uzmes samo IKEA zigbee driver i Rodret, ne treba ti Home Assistant ili sl. Samo se upari prekodac sa drajverom za 10 sekundi i sve radi.
Evo upravo pokazuje 0% baterije na tuya termometru i ne update-uje vise temperaturu ni grafik. Eneloop baterije, oko mjesec dana. Ne znam kako tebi mjesecima?Imam 7 takvih od kojih jedan stoji napolju (nadkriven, na terasi). Svima sam stavio punjive Eneloop baterije i rade bez problema već mesecima. Mislim da još nisam punio baterije otkako sam prve stavio.
nazalost ne imam modularnu za 4 polja i tu su mi dva dimera i dva prekidaca. originalni italijanski su trajali 7-8 godina i vise se ne prozvode. nadao sam se da postoji neko smart resenje
nisu mada su kompatibilni u doznama. Prekidaci koji su mi crkli zamenio sam Gewiss-om. Orgiginalni dimeri su izgledali kao taster i u zavisnosti koliko dugo ga drzim pritisnut menja jacinu osvetljenja. Jedan pritisak gasi ili pali na prethodnu jacinu.Da nisu ti italijanski možda Gewiss?
Da odgovorim sam sebi, mozda i drugom pomogne.Preko noci je automatski apdejtovan addon zigbee 2mqtt u HA.
I vidim svi zigbee uredjaji su mi offline.
Pokrenem ga u adonsima, ali se automatski ugasi. Restartovan ceo uredjaj, opet isto.
Prethodna verzija je perfektno radila, sada je najnovija 2.0.0-1
Jel ima jos neko problema, neko resenje?
Jes da nije za ovu temu,ali moram da pitam...Koji su ti to italijanski prekidači/dimeri,pošto ako se dobro sećam prvi koji su se pojavili kod nas,modularni,su Ave i Gewiss tamo negde krajem 90-tih?nisu mada su kompatibilni u doznama. Prekidaci koji su mi crkli zamenio sam Gewiss-om. Orgiginalni dimeri su izgledali kao taster i u zavisnosti koliko dugo ga drzim pritisnut menja jacinu osvetljenja. Jedan pritisak gasi ili pali na prethodnu jacinu.
@component koji su ti wi-fi osigurači,mislim na proizvođača,kako su ti se pokazali?Nakanjujem se da poručim sa Alija ali sumnjam u kvalitet.Treba mi samo za bojler zbog praćenja potrošnje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari