Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

Upravo sam to i u radio i napisao sta sam napisao. Sta ima da racunam izmedju 24 i 25fps ? Izmedju 154 i 155fps ? Isto tako i ti imas znanje, ne treba ti digitron, razliciti su mnozioci, mozda je i memorija na razlicitim setovanjima... (1:1, 10:6 itd itd.) Kada izmedju dve iste karte razlicitog proizvodjaca u 3dmarku postoji razlika od 1-3% onda to uglavnom pripisujemo "statistickoj gresi" ili "blagoj varijaciji...

Da se razumemo, ne kazem ja da 2 ili 4mb cache nije bolje od 1mb cache, jeste, ali retko u kojoj igri. Razlike leze i ociglednije su na drugim poljima/primenama. Vecu razliku u igrama ce (izmedju 1 i 2mb L2) doprineti malo veca freq memorije, bolji odnos, bolja ploca itd. Ja sam prilicno detaljno ispitao tvoju prethodnu tvrdnju da je asinhronih 1066 5-5-5 brze od sinhronih 850 1:1 4-4-4 i razlika je ~<10% u korist 1:1 850, recimo, mark05, 3400mhz, 12940 na 1:1 850 vs 12680 na 1066 asinhrono... Zato ti kazem da je ono iz testova sa linkova zanemarljivo...

Ima li neki program da omogucava iskljucivanje 1MB kesa, onako za testove, pa da lepo provrtim i dokazem ti da razlike ima. Anubis ima istu 3850 kartu, isti taktovi i njemu i meni zibacuje isti rez. u 3DMarku. On na 3.4Ghz sa E2180 ja sam bio na 3.06Ghz sa E4300. Kako to? On kada skine CPU na 3.06Ghz zaostaje za mojim rezultatom., dakle razlike ima. :wave:

sa napomenom da se 3D Mark ne igra, a da Q4 leti i na 7600GT i def procesoru, a WiC-u ne vredi ni procesor sa 4MB ocigledno...
:wave:

Nije sustina da li se igra ili da li nesto leti. razlike ima. Ne primeti se u praksi ali je ima, testovi je mere.

No da predjemo na temu PAlit/Gainward posto su iste karte. Pitam prisutne da li nekome "peva" grafika dok tera npr. 3DMark03, posebno u delovima kada isteruje 2000-3000fps u onim avionima ili iznad vode na pocetku Nature testa kada je fps oko 800? Isto i u GTa kada je izmedju 600-1000fps. Izgleda da se cuje frekvencija zvuka adekvatna broju slika u sekundi, 3000Hz ili 800Hz. Ovo nije glasno, ali se da cuti kada se pridje uvetom grafici.

Poslednja izmena:
vidis, mislim da sam i ja cuo neki tihi zvuk cudnog porekla. moze biti da je to to. cuje se samo ponekad. ja doduse nemam 2003...

vidis, mislim da sam i ja cuo neki tihi zvuk cudnog porekla. moze biti da je to to. cuje se samo ponekad. ja doduse nemam 2003...

Pa u njemu se najvise i cuje. tada je fps. bas visok. Pokusaj sa Pixel Shader testom u 3Dmarku 05 ili 06. tamo bude 500+
nevolja je ako iams ventilatore jer ce ti fino maskirati zvuk. ja iam neke jako spre 12cm na hladnjaka, pa se cuje sve zivo.

Poslednja izmena:
Ne znam sta vi cujete ali ja cim pokrenem neku igru i krene neki 3D prikaz graficka krene bukvalno da "cvrci". Ali me to ne brine. Desavalo se to i na 7900GS i na 8800GTS 320Mb tako da verujem da se to desava cim graficka povuce malo vise struje.
Kad se ventilator stavi na 100% to "cvrcanje" se ne cuje uospte. :d

Poslednja izmena:
ja sam bas sinoc vrteo taj 3d03 i na 2000+ fps nije bilo nikakog pistanja :D
valjda cors vrsi dobro posao daje joj dovoljno ampera :p

@stax jel to malko modovan bios nesto mi cudno pise u imenu 8800GT by goz@.....

Poslednja izmena:
cvrcanje

Ne znam sta vi cujete ali ja cim pokrenem neku igru i krene neki 3D prikaz graficka krene bukvalno da "cvrci". Ali me to ne brine. Desavalo se to i na 7900GS i na 8800GTS 320Mb tako da verujem da se to desava cim graficka povuce malo vise struje.
Kad se ventilator stavi na 100% to "cvrcanje" se ne cuje uospte. :d

Imam i ja taj proble sa Palitom 8800Gt sonic+ npr. kad upalim crysis i kad ulazi pa kad pise EA games, pa crytek tu graficka pisti dok u igrici nista! samo u crysis-u mi cvrci dok u drugim igricama ne!! Napominjem nije nista oc sve na deff!

Poslednja izmena:
@stax jel to malko modovan bios nesto mi cudno pise u imenu 8800GT by goz@.....

To ili je extra, extra komad ili su mu naponi iznad def. Moguce je da Palit na Sonic stavlja nesto veci napon.

bios nije diran....karta je obicna,sa referentnim kulerom,nije sonic;)
nije ni modovana

stigao mi je AS Accelero S1,ali ga jos nisam montirao,nemam vremena...za sada mi je bitno win da podesim sto bolje :)

bios nije diran....karta je obicna,sa referentnim kulerom,nije sonic;)
nije ni modovana

stigao mi je AS Accelero S1,ali ga jos nisam montirao,nemam vremena...za sada mi je bitno win da podesim sto bolje :)

Komad je extra tu nema dileme. Ostali na forumu imaju Palita ali ne ide toliko. Sad jos i mod bIOS-a da mu uradis i stavis to hladjenje ima da istera 800MHz.

Ima li neki program da omogucava iskljucivanje 1MB kesa, onako za testove, pa da lepo provrtim i dokazem ti da razlike ima. Anubis ima istu 3850 kartu, isti taktovi i njemu i meni zibacuje isti rez. u 3DMarku. On na 3.4Ghz sa E2180 ja sam bio na 3.06Ghz sa E4300. Kako to? On kada skine CPU na 3.06Ghz zaostaje za mojim rezultatom., dakle razlike ima. :wave:

Ima program Gorane, zove se brain.dll :p Nalazi ti se u glavi :) Vidish, kao sto i sam znas average framerate se dize i ako min fps ostaje isti, a max fps poraste, sto se uglavnom i desava sa vishe L2 na procesorima. NAravno i min FPS poraste, ali ako malo bolje pogledas all-arround testove videces da je uglavnom max fps taj koji dozivljava "znacajnije" uvecanje tipa 125fps vs 112fps itd. :)

Tako da, obrni-okreni i nije neka razlika ;)

PS. Na 3400MHz CPU score u mark06 mi je 2950, pretpostavljam da je na e4500 3.1GHz isto toliko :p

Poslednja izmena:
Imam i ja taj proble sa Palitom 8800Gt sonic+ npr. kad upalim crysis i kad ulazi pa kad pise EA games, pa crytek tu graficka pisti dok u igrici nista! samo u crysis-u mi cvrci dok u drugim igricama ne!! Napominjem nije nista oc sve na deff!

Isto iskustvo u Crysisu.Cvrci dok sam u meniju sve dok ne krene igra.Jos bih dodao da kako ulazim po razlicitim opcijama cvrcanje se menja.

nije potrebna terasa :p

3dMark06=13824

Extra overclock i grafike i procesora :wave:

Jel mozes da kazes do koliko se greje graficka na tim klokovima u Cryisisu(i na koliko ti je kuler podesen)?

aha, srebrna trojka :) ja volim taj klasican dizajn. hteo sam da uzmem wavemaster-a, ali je skupo ko djavo :(
znas sta sam jos primetio? mi iz generacije u generaciju vozamo jako slican HW :D
sorry za off :S:
Pa da,MSI 7900GTO,Cavalier III,Palit 8800GT... :wave:

Poslednja izmena:
ne znam sta da ti kazem...uz 2xxx je alu, znam posto ga imam. par ljudi mi je reklo (ima po benchu ovde takodje) da su uz e4300 dobili isto alu bazu...Mozda ima i jednog i drugog. Ne bi me cudilo da je neko dobio bakarnu bazu sa e2xxx :S:

elem, zato sam i napisao "mislim" poslednji put kad sam pominjao ovu tematiku :p (poucen iskustvom od ranije :p )

E4500 @ 3.4Ghz, 8800GT @720/2060 13082

Prilozi

• 13082_3400_720_2060.JPG
    13082_3400_720_2060.JPG
    112.9 KB · Pregleda: 77
Prolazi 3d mark 2006 na 750/1800/2200. Ali puca posle svega desetak sekundi u crysis benchmark-u. Da li je nekeo imao slicne simptome ?

Prilozi

• c2d_3400_mark06.JPG
    c2d_3400_mark06.JPG
    154.5 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Prolazi 3d mark 2006 na 750/1800/2200. Ali puca posle svega desetak sekundi u crysis benchmark-u. Da li je nekeo imao slicne simptome ?

Jok, meni odma pukne u 3Dmarku na taktu koji "ne zeli" Ono sto radi 3Dmarkove 03, 05 i 06, vise prolaza radi i krizu.

Jok, meni odma pukne u 3Dmarku na taktu koji "ne zeli" Ono sto radi 3Dmarkove 03, 05 i 06, vise prolaza radi i krizu.

Ali nisu ta dva testa dovoljna da bi se reklo da je graficka stabilna.
Odigraj Krizu 1-2 sata, pa ako en puca/blokira onda je stabilna.

I ja sam bio naguro klokove moje GTS 320MB 660/1600/975 i prosao je dosta puta i 3DMark i Crysis test, ali je blokirao u Guitar Hero 3.
Pa sam vratio na 650/1530(link)/950.

Danas mi stigao Palit. :banana: Odma sam ga stavio na 700/1700/2000, procesor na 3ghz i dobio nesto vise od 11500 poena, milina, za vikend cu probati malo vise frekvencije. :whip:

E mislim da ti se bas mnogo greje ta grafikca!!!!!!!!

Mislim da je bolja Gainward 8800GT 600/900/1500 http://www.gainward.net/product/product_detail.php?products_id=145..

Kod mene radi 705/1000/1755 evo ceo dan u igraonici!!!!!!!!!!!!!
I Q 6600 na 3.150 sinoc sam izbacio neke testove na brzaka nisam snimio ali se max se grejala 41-49 a za procesor 33-39 hayper TX an dafaultu su rezultati bili oko 12k ali izbaci cu veceras slike!!!!!!!!!!!

Ako ima neko nek jos neko proba ako je ovo sve sto Palit 8800Gt sonic moze mislim daj bolja kupovina Gainward!!!!!!!!!!!
Barem moja dva koje sam ja uzeo!!!!!!!

8800GT bi trebalo da idu na 730 bez problema...Kod gainward-a je uglavnom problem sto ako ne uzmes Golden sample imas sanse da si nabo GPU koji nece da se OC kao karte neke druge firme...

Vrh Dno