Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

Buka >>>???<<<

daj recite malo o tom kako kazu bucnom kuleru na referentnoj karti.... jer i ja iscekujem palita referentnog pa da li treba da se doda tih 20 evra zbog kulera...U pitanju nije dizanje taktova jer se obe dizu identicno vec me samo buka interesuje...ili je vama stigla referentna sa novijim kulerom od 7.5 cm i 16 propelera....????? Pozdrav

dobili smo obicnog palita sa sonic kulerom ;)
jos nesto: probao sam 725/2050Mhz i zakucala je u 3D Marku. ostaje na 700/2000Mhz i ja hepi :)
jos da vidim kako se krecu T i da li ima potrebe da se ubrzava kuler pod 3D load-om.
toliko od mene.
inace, na 33% karta je necujna.

Ok, evo i whiplasher je potvrdio ono sto sam rekao, ostalo je nebitno, previse smo vec u off topiku ;) Mada mi nije bas jasan, prvo je reko da se jedva cuje na 80% na cega sam ja upravo i reagovo.

:wave:
off
Na 60% (1600rpm) se stvarno ne cuje i kad pridjem skroz blizu karte. Medjutim ako pojacam samo za 10%, tj na 70% karta pocinje da se dere. Na 80% ne bih mogao sjediti kraj kompa ni 5 minuta.

i ja uzeh obicnog palita 8800GT. ukratko, 700/2000Mhz daje 11900 u 2006. ne znam da li da se cigancim do 12k?

To je to, ja sam izvukao oko 12500 u 3dmark06. Dovoljno ti je da igras crysis u 1440x900 sa very high(max) detaljima i da fps ne pada ispod 20, najcesce je 25-35 ili high sa 30+ uglavnom...

hmm, nije mi jasno kako si nakarikao 600 markova sa 100Mhz brzim pentiumom :trust:
ali naravno, nemam razloga da ti ne verujem :)
btw. ja igram u 12x10. ne mirisem wide monitore ispod 22" (optimalno 24") :)

hmm, nije mi jasno kako si nakarikao 600 markova sa 100Mhz brzim pentiumom :trust:
ali naravno, nemam razloga da ti ne verujem :)
btw. ja igram u 12x10. ne mirisem wide monitore ispod 22" (optimalno 24") :)

Pogledaj na 37 postu, ono je ipak na 720\2100, verovatno bi isto bilo na 700\2000 kao i kod tebe. 12x10 je skoro isto sto i 14x9. Moj je 22" ali tesko crysis u native...

moguce. 100Mhz za procesor i 20/100Mhz za kartu su mozda napravile tih 600 markova.
edit: a i veci ti je fsb. sve u svemu - zacin C (600 markova)!
pozzz

Poslednja izmena:
Malo je offtopic,izvinjavam se unapred...
Imam jednu molbu...Vidim da koristite razne programe za overclock i razne programe za testiranje i pratjenje rezultata i situacije.Ako vam nije teshko napishite koje SVE programe koristite,ja cu ih sam natji na netu.Trazio sam na forumu da nadjem,ali nisam se snashao.Ako ipak ima negde na forumu,uputite me tamo.Hvala... :)

dovoljna ti je riva 2.06 za sve...

@zdravko

lol =) ti ne samo da si ovca, vec si i vuna. =) "Mali" - hahahah =) Procitaj profil od coveka koga zelis da prozivas za godine pre nego sto to uradis. Mozda neces ispasti smesan sledeci put...

RX za 90e :d odrase ti kozu sa ledja =) Overklokovana masina ? Nemam reci, pa moja masina vugli slicno ko tvoja trenutno, ako ne i vise :) Ali ti strucno izracunao da tvoj blago o/c gts i cpu na 3ghz trose vise nego ova moja furuna od ATI-ja koja trosi inicijalno vise od tvoje karte (ovo je downside, ne hvalim se) + sto je drzim na 675/1700 (sa 610/1450), a LC je ladan ko spricer + se ne cuje uopste.

Kakve ima veze sto si ti platio napjanje (koje btw kosta ~65e na par mesta) 90e ? Da si ga platio 150e to bi znacilo da je bolje corsair-a, TT thoughpower i ostalih seasonici CWT napjanja ? Ja sam moje platio ~40e, eto, po tebi to znaci da je gore napjanje od CM extreme power 380 koji isto toliko kosta. Odlicna ti logika.

Sustina je da ti imas napajanje koje je glasno, BOX kuler koji je glasan, i imas jedan ventilator koji se cak i po tvojim standardima cuje (mogu misliti nasta to tek lici), pa nije ni cudo sto GTS na 80% nije glasan. +2db ni ne moze da promeni kompletan utisak buke koji ti izlazi iz kucista...To sam u sali prvobitno i rekao i onda si se ti uhvatio moje "ekspertize" i poceo da loopetas kako tvoja masina trosi vise struje, kako nema starih chiefteka od 420W (a ima 2 kom, iz 98-me i iz 99 ako ne gresim, modeli su HPC 420-202 i HPC 420-302). Inace logicno je da sam se salio sa tom izjavom posto ta napajanja nemaju PCI-E power conn i jos sto sta tako da noramlno da nisu logican izbor, samo ti nisi ukapirao, ali ajde, to je moja greska, ne tvoja.

Inace tvoj GTS je u proseku oko 35% brzi od moje karte, (u igrama, ne u 3dmarku) ali ti si to vec znao :D Kad sam ja ovu kartu uzimao kostala je ko tvoja kad si je ti uzimao, mozda cak i vise. Zato ne moras biti cinican sa tim brojem frejmova. Imas u skoro svim novijim igrama (u temema ovde na benchu, ne na SK forumu) screenshotove sa moje masine i sve igre osim crysis-a (koji nikom ne radi dobro na visokim detaljima) mi rade ili solidno ili odlicno. Rekoh ti vec da upravo iz tog razloga nisam ni kupio 8800gts , pogotovo pre pola godine kad su ondasnje igre SVE radile EKSTRA. Da sam tada imao jos uvek recimo 7600GT uzeo bi GTS. Ja tebe bolje da ne pitam sta si imao u masini kad sam ja kupio 1900xt...Ne bi me cudilo da su te na SK forumu posavetovali da ostanes na AGP-u i da kupis x1600pro AGP. Garant sam blizu, eventualno je bio neki 7600GS/7300GT... ; )

Crysis ne nosim - ne vozim =) Inace je imao dvocifren broj frejmova stalno (dok ga nisam obrisao nakon 2-3 sata), avg je oko 24fps sa svime high u 1280x960, i oko 21 u 1280x1024, otprilike isto kao i sto tvoja karta daje u 1680x1050.
Mislim da bi me vise bolelo da imam kartu kao ti i da i dalje ne mogu da igram Crysis, ups, izvinjavam se, ti imas 17" ekran, i uzivas ko covek u 1024x768 :S:

Jos se ja prepucavam sa likom koji ima 17" CRT monitor i 8800gts i BOX kuler od e4400 i proziva me...Nisam normalan majke mi :wall:

e druze, pisi sta oces, meni je dovoljno da pogledam tvoju konfu i da se smejem tvojim odlukama. Jedino sto ti valja je taj GTS i Dragon, ostalo si sve kupio za medalju :D Godine iskustva a ? :eyebrows: Ili su ti i to predlozili post-budzeri u "Sta da kupim" =) SK forum bolje da nisi pomenuo :smash:
Nemoj da se ljutiš ali ti si ko onaj Mile Kontraš (Vruć vetar):D. Pozdrav

Rayumem te ja za buku. Nocu iskljucim napajanje ka ventilatorima (osim napajanja) i onda se samo cuje kako "zvoni" HDD dok pici download. :D

Kako iskljucis napajanje ka ventilatorima ?

Na auto setovanju za fen u riva tuner-u pod testom ati tool-a (one dlakave kocke :) )
8800GTS 320MB se greje do 85 stepeni a ventilator ubrza i do 90%. Ventilator se cuje ali nije strasno...Meni se to i svidja jer imam osecaj da imam turbinu u masini :) a kad stigne 8800GT bice jos zesce uzbudjenje...Nasao sam neinformisanog sa puno para pa cu jos i da zaradim na zameni :) ....vec sam pokupio avans :) ... e sad dok god je taj zvuk ... zvuk vazduha...nema nikakvih problema e kad pocne da nervira sa nekim zrcanjem ... podmazacemo ili cemo prosto kupiti kuler...ili cemo je dotle vec zameniti...poenta moga teksta je...sve je to relativna, sporedna,beznacajna, smesna tema u koju ste me bogami dobro ubacili....Ja pored glave imam akvarijum sa pumpicom za vazduh....ne znate vi sta je buka...ove karte su melem za tu pumpu ... sta cu ... ako se pobunim supruga ceme udaviti u isti akvarijum ... :) :) :) ..... Pozdrav !!!

Kako iskljucis napajanje ka ventilatorima ?

Na auto setovanju za fen u riva tuner-u pod testom ati tool-a (one dlakave kocke :) )
8800GTS 320MB se greje do 85 stepeni a ventilator ubrza i do 90%. Ventilator se cuje ali nije strasno...Meni se to i svidja jer imam osecaj da imam turbinu u masini :) a kad stigne 8800GT bice jos zesce uzbudjenje...Nasao sam neinformisanog sa puno para pa cu jos i da zaradim na zameni :) ....vec sam pokupio avans :) ... e sad dok god je taj zvuk ... zvuk vazduha...nema nikakvih problema e kad pocne da nervira sa nekim zrcanjem ... podmazacemo ili cemo prosto kupiti kuler...ili cemo je dotle vec zameniti...poenta moga teksta je...sve je to relativna, sporedna,beznacajna, smesna tema u koju ste me bogami dobro ubacili....Ja pored glave imam akvarijum sa pumpicom za vazduh....ne znate vi sta je buka...ove karte su melem za tu pumpu ... sta cu ... ako se pobunim supruga ceme udaviti u isti akvarijum ... :) :) :) ..... Pozdrav !!!
Sve hladim vodom, CPU, GPU... samo iskljucim napajanje ventilatorima od 12cm koji hlade hladnjak za vodu. Bude tisina, bas tisina.

Evo mog 3DMark06 rezultata.

Zanimljivo da sam dobio skoro 200 pena vise od Chinaskog koji ima 200Mhz brzi procesor.Mislim da je 1Mb L2 kesha usko grlo sa C2D,kao sto je uostalom i 2.

Prilozi

• 3DMark06.JPG
    3DMark06.JPG
    99 KB · Pregleda: 116

Zanimljivo da sam dobio skoro 200 pena vise od Chinaskog koji ima 200Mhz brzi procesor.Mislim da je 1Mb L2 kesha usko grlo sa C2D,kao sto je uostalom i 2.

Kakvo usko grlo :), ja imam 12500 sa 1mb kesha.

Chinaskog je zaintrigirao tvoj skor pa je odlucio da provrti mark jos 1 :)

rezultat je 11929 naspram tvojih 12168.
SM2 je 5364 naspram tvog 5733
SM3 je 5657 naspram tvog 5710
CPU je 2711 naspram tvog 2636

kako ovo rastumaciti? :trust:
procesor mi je navodno jaci, dok sam u SM2 testu solidno iza, a i nesto sam slabiji u SM3 testu.
prvo sam pomislio kada sam video tvoj skor da te procesor vadi, ali izgleda da to nije to. zaista ne znam otkuda ti veci SM2 za nepunih 400 markova i SM3 za 50?
ali dobro. poenta je da imas nekih 150-ak markova vise. kako - ne znam!
ali to nije bitno, htedoh reci ono sto sam uvek tvrdio, a to je da 1MB kesa ne utice puno na performanse u igrama (ako i uopste u bilo kojoj aplkaciji) u odnosu na 2 ili 4MB.
dakle, razlika je oko 1% u tvoju korist. neka je klok za klok i 2-3% (ali u 3D Marku) i neka je u odnosu na 4MB cak i do 10%, klok za klok (u 3D Marku). ovo potvrdjuje da za igracku masinu (a cini mi se i za bilo koju drugu) je prepuna kapa Pentium DC @ ~3Ghz :smash:

Chinaskog je zaintrigirao tvoj skor pa je odlucio da provrti mark jos 1 :)

rezultat je 11929 naspram tvojih 12168.
SM2 je 5364 naspram tvog 5733
SM3 je 5657 naspram tvog 5710
CPU je 2711 naspram tvog 2636

kako ovo rastumaciti? :trust:
procesor mi je navodno jaci, dok sam u SM2 testu solidno iza, a i nesto sam slabiji u SM3 testu.
prvo sam pomislio kada sam video tvoj skor da te procesor vadi, ali izgleda da to nije to. zaista ne znam otkuda ti veci SM2 za nepunih 400 markova i SM3 za 50?
ali dobro. poenta je da imas nekih 150-ak markova vise. kako - ne znam!
ali to nije bitno, htedoh reci ono sto sam uvek tvrdio, a to je da 1MB kesa ne utice puno na performanse u igrama (ako i uopste u bilo kojoj aplkaciji) u odnosu na 2 ili 4MB.
dakle, razlika je oko 1% u tvoju korist. neka je klok za klok i 2-3% (ali u 3D Marku) i neka je u odnosu na 4MB cak i do 10%, klok za klok (u 3D Marku). ovo potvrdjuje da za igracku masinu (a cini mi se i za bilo koju drugu) je prepuna kapa Pentium DC @ ~3Ghz :smash:

"Podbacujes" u SM2 testu jer je tu procesor, kod GT1, jako bitan. kako podizem CPU tako mi i rezultat prosecnog broja slika u sekundi drasticno raste bas u GT1. Eto objasnjenja.
Kod mene je:
SM2 5913
SM3 5761
CPU 2844

Poslednja izmena:
sta je GT1?
ok, verujem :)
sve u svemu, kao sto rekoh, ne vredi placati procesor sa 2MB kesa 25% vise za par % vise u Marku (mozda i u igrama, mozda i ne, ali verovatno da) ili x% vise procesor sa 4MB kesa za 10-ak % veci fps. jednostavno, isuvise je mali dobitak za pljunute novce :smash:

sta je GT1?
ok, verujem :)
sve u svemu, kao sto rekoh, ne vredi placati procesor sa 2MB kesa 25% vise za par % vise u Marku (mozda i u igrama, mozda i ne, ali verovatno da) ili x% vise procesor sa 4MB kesa za 10-ak % veci fps. jednostavno, isuvise je mali dobitak za pljunute novce :smash:

GT1 = Game test 1

-off-
Jel palit ima neke veze sa xpertvision, jer su obe karte istog izgleda?

Vrh Dno