Imam jedno pitanje vezano za problemčiće sa Palit 8800GT Sonic. Naime, karta bez frke prolazi FurMark sa sve onim XtremeBurning modom i bez njega. Temperatura nije prelazila preko 78°C tokom dvadesetominutnog mučenja pri klokovima od 720/1800/2100. GPU/Shader je setovan na link clocks tj. sinhrono klokovanje. Takođe sam to testirao sa dva OC programa - RivaTuner 2.24 i VDO Tool 7.0.
Dakle, do ovog dela je sve u redu, a onda uzeh Ghostbusters. Krenem da igram, temperature su bile, normalno, niže nego pri gnjavljenju preko FurMarka, fan je setovan na dynamic. I sad ključna stvar - u nekom trenutku grafička zabode (zamrzne se ekran) i moram da čekam par sekundi da se vrati u normalu. Što je najgore, nije retka pojava, desilo mi se blizu 10x, a igrao sam malo jače od pola sata. Takođe su framedropovi vrlo učestali, iako igra radi na 50-90 FPS-ova, zna da odjednom padne na 20 na sekund, čisto da zasecne. Dešava se u još par igara, ali je ovde to najizraženije.
Na defaultu ovih problema nema. E sad pitanje, da li je mnogo veliki klok šejdera jer su ipak na +175MHz u odnosu na default klok Sonica i još +125MHz u odnosu na default od referentne 8800GT, što u zbiru daje cifru od 300MHz, a to ne deluje malo. Glavna sumnja su mi upravo šejderi, mada je moguće i da je memorija, ali sam testirao i sa 2050MHz i isti problem je prisutan.