Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

Samo da primetim da svi postujete rezultate u Windowsu Xp, kao platformi?
Videh da neko od Vas koristi ntune. NA kojoj maticnoj ploci?

Ne mogu da vjerujem da si za procesor dobio ovoliko poena.... Ja imam priblizhe rezultate za grafichku, ali za cpu imam skoro 3 puta manje....

Imam jedno pitanje vezano za problemčiće sa Palit 8800GT Sonic. Naime, karta bez frke prolazi FurMark sa sve onim XtremeBurning modom i bez njega. Temperatura nije prelazila preko 78°C tokom dvadesetominutnog mučenja pri klokovima od 720/1800/2100. GPU/Shader je setovan na link clocks tj. sinhrono klokovanje. Takođe sam to testirao sa dva OC programa - RivaTuner 2.24 i VDO Tool 7.0.

Dakle, do ovog dela je sve u redu, a onda uzeh Ghostbusters. Krenem da igram, temperature su bile, normalno, niže nego pri gnjavljenju preko FurMarka, fan je setovan na dynamic. I sad ključna stvar - u nekom trenutku grafička zabode (zamrzne se ekran) i moram da čekam par sekundi da se vrati u normalu. Što je najgore, nije retka pojava, desilo mi se blizu 10x, a igrao sam malo jače od pola sata. Takođe su framedropovi vrlo učestali, iako igra radi na 50-90 FPS-ova, zna da odjednom padne na 20 na sekund, čisto da zasecne. Dešava se u još par igara, ali je ovde to najizraženije.

Na defaultu ovih problema nema. E sad pitanje, da li je mnogo veliki klok šejdera jer su ipak na +175MHz u odnosu na default klok Sonica i još +125MHz u odnosu na default od referentne 8800GT, što u zbiru daje cifru od 300MHz, a to ne deluje malo. Glavna sumnja su mi upravo šejderi, mada je moguće i da je memorija, ali sam testirao i sa 2050MHz i isti problem je prisutan.

pa moguce nikad se GPU ne tera na limit, nije on ni blizu otporan kao CPU, a moze da bude i napajanje jest da imas cors ali ko ce ga znati, komponente koliko si ti nategao znaju bas da povuku iznad limita....

Uf, poslednje bih pomislio na napajanje... :) Mada šta znam, ništa nije nemoguće. Tebi hvala i, naravno, voleo bih da čujem još neko mišljenje. :)

Uf, poslednje bih pomislio na napajanje... :) Mada šta znam, ništa nije nemoguće. Tebi hvala i, naravno, voleo bih da čujem još neko mišljenje. :)

skini malo klok sa 720 na 700, a shadere probaj da ostavis naklokovane. AKo bas sumnjas teraj ih an 1750, oni se i onako klokuju u skokovima.

Poslednja izmena:
Trenutno je držim na 700/1750/2000MHz. To je onaj "klasičan" OC za ovu kartu, nevezano za to o kom modelu se radi. Za sada je rock stable, kao što je zimus bio pomenuti klok.

Mislim da trebas da probas sa manjom brzinom za memoriju. Ja sam svoju 8800GT klokovao i na 745 za jezgro ali mi je tada temperatura ogromna. Sada je na 730 i temp je max 80. Memoriju nisam dizao iznad 2040 i tako mi radi stabilno

Vrh Dno