Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

Taj Palit radi na mnogo višim temperaturama po default-u

hehe 80-90% za fan na 8800GT je 3500-3800 rpm ZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ;)

PS: mada ce ovih prvih verzija kartica biti jako malo jer sve nove stizu sa vecim kulerima koji su duplo sporiji sa duplo vecim protokom vazduha...

gledam sad sajt gainwarda imaju extra modele GT-a. 3 vrste razlicitih hladnjaka.

@nikolas - da trenutno je GT best buy samo nije toliko bolji od GTS-a (6 fps-a u Crysis gpu testu). I ja sam mislio mjenjat GTS ali posle testova u crysisu ovde na forumu, odustao sam. Cekam 9*** seriju.

Poslednja izmena:
Ili to ili novi GTS... Steta sto ne mozes da probas i sa nekim drugim kulerom. Kod mene je na 30% MSI OC radio na idle 55 a load 80 a sad sa Arctic Cooling Accelero S1 idle 40 a load 48 i to silent ,)

@Nikolas61:pogledajte samo taj osmeh na slici,kao dete pored novogodisnje jelke,kad otpakuje poklone :D

Svaka pohvala za rezove :wave:

Evo mog skora sa referentnim Palitom, nisam puno cackao jos sam samo probao da dignem core na 750 ali nije prosao 3dmark, pa mi je ovo dosta za 24\7.

sto ne ubrzas fan? Moj GTS se cuje tek na 80-90%. Ja ga drzim na 60% (1600rpm) non stop.

To je zato sto si ti gluv, vec na 60% pocinje da se cuje, na 80% se cuje ko omanji usisivac :D

inace sto se tice menjanja karte, zaboravi crysis, a zamisli recimo prostreet koji ide od 47fps pa navise u 1680x1050 sa 8xCSAA, zatim unreal sa istim tim podesavanjem konstatno na 60fps, pa Test drive unlimited sve max, 1680x1050 4xAA 50-60fps stalno...To tvoja karta sve ne moze, a GT radi to na default brzinama.

@Nikolas61:

Odlicna je karta, klokovi su :zgran:

dobavi jednu 8800gts 512, mislim da ce ti se svideti jos vise :) (Znam da se meni juce jako svidela :p )

Poslednja izmena:
To je zato sto si ti gluv, vec na 60% pocinje da se cuje, na 80% se cuje ko omanji usisivac :D

inace sto se tice menjanja karte, zaboravi crysis, a zamisli recimo prostreet koji ide od 47fps pa navise u 1680x1050 sa 8xCSAA, zatim unreal sa istim tim podesavanjem konstatno na 60fps, pa Test drive unlimited sve max, 1680x1050 4xAA 50-60fps stalno...To tvoja karta sve ne moze, a GT radi to na default brzinama.

@Nikolas61:

Odlicna je karta, klokovi su :zgran:

dobavi jednu 8800gts 512, mislim da ce ti se svideti jos vise :) (Znam da se meni juce jako svidela :p )

aj pomozi oko nabavke jos jednog Palita,da odradim SLI,ako imas :p ;)

:wave:

Poslednja izmena:
Tesko...Samo gainward bi MOZDA mogao preko reda da pokusam da ti nabavim (za novce naravno), a za test bi verovatno bilo izvodljivo ako naletis do NS-a :) Drugar ima kartu pa ako on pristane eto SLi :D (ja pricam o 8800gts 512, cini mi se da ti mislis na 8800gt ?!)

Poslednja izmena:

Malo si ga loopio, a ;) ?
Kakva bre crna buka, na 60% graficka GTS 320MB se uopste ne cuje, na 80% tek se malo cuje.
Samo kada se stavi na 100% se jasno cuje protok vazduha i tada je kao manji usisivac.

Za ovo drugo si delimocno ne u pravu :d.
Da, ne moze sa tako velikim AA, ali moze da odlicno izgura sa AA iskljucenim (a i koji ce ti qrac AA na tolikoj rezoluciji), tako da se opet ne isplati prelazak sa GTS-a 320MB na GT, jedino ako bas neko moze da zameni bez doplate (da nadje nekog neinformisanog i da dobro proda stari GTS), mada ja i tad ne bih menjao, tek za neki GT sa boljim kulerom, a ne ove sa ovim jadnim felericnim kulerima.

Ali ja se jos i igram na 1280x1024, i tu tek nema smisla prelazak sa GTS na GT.
Sto rece Whip, cekamo mi neki 9800GTS, ali ovaj put sa 512MB memorije :D.

Tesko...Samo gainward bi MOZDA mogao preko reda da pokusam da ti nabavim (za novce naravno), a za test bi verovatno bilo izvodljivo ako naletis do NS-a :) Drugar ima kartu pa ako on pristane eto SLi :D (ja pricam o 8800gts 512, cini mi se da ti mislis na 8800gt ?!)

vidim sad da si pricao o 8800 GTS 512mb,popricaj sa drugarom za SLI ,pa se cujemo ;)

Malo si ga loopio, a ;) ?
Kakva bre crna buka, na 60% graficka GTS 320MB se uopste ne cuje, na 80% tek se malo cuje.
Samo kada se stavi na 100% se jasno cuje protok vazduha i tada je kao manji usisivac.

Za ovo drugo si delimocno ne u pravu :d.
Da, ne moze sa tako velikim AA, ali moze da odlicno izgura sa AA iskljucenim (a i koji ce ti qrac AA na tolikoj rezoluciji), tako da se opet ne isplati prelazak sa GTS-a 320MB na GT, jedino ako bas neko moze da zameni bez doplate (da nadje nekog neinformisanog i da dobro proda stari GTS), mada ja i tad ne bih menjao, tek za neki GT sa boljim kulerom, a ne ove sa ovim jadnim felericnim kulerima.

Ali ja se jos i igram na 1280x1024, i tu tek nema smisla prelazak sa GTS na GT.
Sto rece Whip, cekamo mi neki 9800GTS, ali ovaj put sa 512MB memorije :D.

Sad ti meni pricas kao da ja nikad nisam video 8800gts 320 :D Naprotiv, gledao sam je i igrao se na njoj pola godine par puta nedeljno posto je ima moj ortak kod koga maltene svaki dan visim ;) Takodje ju je juce izvadio iz kompa i nabo 8800gts 512 pa smo poredili i testirali. Dakle, dok licno ne probas nema potrebe da se dalje raspravljamo na ovu temu. :)

Buka je subjektivna stvar, meni je intel Box kuler relativno bucan dok je za neke on necujan. A za ovo oko Anti-aliasing-a i ostalog, u to tek necu da zalazim. (ja bez 2xAA ne igram nista, ako loshe radi tako - ostavim igru na stranu za bolja vremena.) Ako krenemo u tu pricu onda mozemo i da kazemo da nema potrebe igrati se na vise od 20fps u 800x600, posto ima ovde ljudi koji i takove stvari tvrde :) Shvati tih 8xCSAA kao pokazatelj performansi u buducim igrama. Tamo gde 8800gt/gts 512 bude mogao tek 2xAA, tvoja karta ce seckati i bez AA.

@nikolas61:

vazi se :) Sinoc smo lumpovali pa ga danas nesto nema :) Dogovoricemo se za dalje preko PM-a

Poslednja izmena:
Sad ti meni pricas kao da ja nikad nisam video 8800gts 320 :D Naprotiv, gledao sam je i igrao se na njoj pola godine par puta nedeljno posto je ima moj ortak kod koga maltene svaki dan visim ;) Takodje ju je juce izvadio iz kompa i nabo 8800gts 512 pa smo poredili i testirali. Dakle, dok licno ne probas nema potrebe da se dalje raspravljamo na ovu temu. :)

Buka je subjektivna stvar, meni je intel Box kuler relativno bucan dok je za neke on necujan. A za ovo oko Anti-aliasing-a i ostalog, u to tek necu da zalazim. (ja bez 2xAA ne igram nista, ako loshe radi tako - ostavim igru na stranu za bolja vremena.) Ako krenemo u tu pricu onda mozemo i da kazemo da nema potrebe igrati se na vise od 20fps u 800x600, posto ima ovde ljudi koji i takove stvari tvrde :) Shvati tih 8xCSAA kao pokazatelj performansi u buducim igrama. Tamo gde 8800gt/gts 512 bude mogao tek 2xAA, tvoja karta ce seckati i bez AA.

Pa nema sta da se raspravljamo, ja imam GTS 320MB, a ne neki moj ortak :d, pa se BUKVALNO ne cuje na 60%, a na 80% tek se jedva cuje.
Jedino ti ako imas usi kao slon, u je.bote kakav trip, pa ti onda na ulicu ne smes da izadjes :p, prokrvarice ti bubne opne od booke ,).

A ovo drugo boldovano: e pa tada cu ja uveliko imati nesto iz najjeftinije high range 98xx (kao sto je GTS 320MB bio kad se pojavio):type:.
A ta kartica ce naravno biti bolja od te dve, uvek do sad bilo, pa ce i tako biti. E sad jedino ne znam koliko ce me kostati, verujem opet nekih 300 evra, kao i koliko je kostala GTS 320MB kad se pojavila.

Poslednja izmena:
za buku potvrdjujem. 8800GT zvrji na 40% a na 60% huce,a na 100% je za mazohoniste ;)
svako ima svoju meru na sta je navikao :)

upravo tako. Mada, pored tog TT 550W nije ni cudo sto mu 80% na GTS-u necujno :D Jedino glasnije napajanje od toga je CM extreme power :D

@zdravko:

Ne razumes ti ali ajde. Recimo da sam kod njega maltne vise puta izvrteo 3dmark nego kod sebe ;) (maltene) A ja nemam 8800gts 320 posto mi se nije dodavalo 100e za brzu kartu od moje posto mi je sve dobro radilo i na ovom radeonu. I sada radi sve dobro sobzirom da ja teram 1280x1024. GTS 320mb kad se pojavila kostala je ~350e (negde cak i preko 400), no, to nije sad ni bitno.

Poslednja izmena:
za buku potvrdjujem. 8800GT zvrji na 40% a na 60% huce,a na 100% je za mazohoniste ;)
svako ima svoju meru na sta je navikao :)

Aman covece jel ti imas oci, ja govorim o GTS 320MB, sve one imaju kvalitetne dual slot kulere, a ne kao te GT, samo cekas kad ce da se otkace od graficke :d.

upravo tako. Mada, pored tog TT 550W nije ni cudo sto mu 80% na GTS-u necujno :D Jedino glasnije napajanje od toga je CM extreme power :D

@zdravko:

Ne razumes ti ali ajde. Recimo da sam kod njega maltne vise puta izvrteo 3dmark nego kod sebe ;) (maltene) A ja nemam 8800gts 320 posto mi se nije dodavalo 100e za brzu kartu od moje posto mi je sve dobro radilo i na ovom radeonu. I sada radi sve dobro sobzirom da ja teram 1280x1024. GTS 320mb kad se pojavila kostala je ~350e (negde cak i preko 400), no, to nije sad ni bitno.

Ne loopetaj, a ti sad kao i znas koliko se cuje TT 550W, a opet ga nemas. A sta imas ortaka kod koga si visio pola zivota a on ima ovaj moj TT.
Daj brate pricas babi kako se trla lan :d.
Kao kad bih ja rekao kako je BMW xyz mnogo bolji od Merzedesa zyx a nisam probao nijedan.
Ma taj radeon odvaljuje od zivota, he he. Daj ti lepo 150 evra za 3850 256MB, pa da vidis kako ce masina da poleti :type:.

Aman covece jel ti imas oci, ja govorim o GTS 320MB, sve one imaju kvalitetne dual slot kulere, a ne kao te GT, samo cekas kad ce da se otkace od graficke :d.

Ne loopetaj, a ti sad kao i znas koliko se cuje TT 550W, a opet ga nemas. A sta imas ortaka kod koga si visio pola zivota a on ima ovaj moj TT.
Daj brate pricas babi kako se trla lan :d.
Kao kad bih ja rekao kako je BMW xyz mnogo bolji od Merzedesa zyx a nisam probao nijedan.
Ma taj radeon odvaljuje od zivota, he he. Daj ti lepo 150 evra za 3850 256MB, pa da vidis kako ce masina da poleti :type:.

ne prijatelju, nemam ga i nikad ne bi uzeo to njesra od 550W iz te krsh serije. Bolje da si uzeo matori chief 420W...Postoje testovi, postoje racunari koji se sklapaju, prodaju, preprodaju itd...Svasta coveku prodje kroz ruke, a i na netu svasta moze da se procita...

I zaobidji me tim cinicnim pljuvanjem...Ti brzinu od 80% na gts-u ne cujes jer ti verovatno ostatak masine urla toliko da ti je i usisivac verovatno relativno tih...Samo to napjanje sto imas se cuje ko dva moja kompa...Naravno ti to ne primecujes, naviko si...

Znas, ja znam recimo da je x550 karta krsh, ne moram da je kupim. Nemam ni juga pa opet znam da je krsh...Kako objasnjavas taj fenomen ? Da taj TT valja uzeo bi njega, a ne LC. (a i LC je krsh, al je bar necujan). Znas, ja se raspitam/probam pre kupovine, imam taj luksuz na raspolaganju ;)

Poslednja izmena:
ne prijatelju, nemam ga i nikad ne bi uzeo to njesra od 550W iz te krsh serije. Bolje da si uzeo matori chief 420W...Postoje testovi, postoje racunari koji se sklapaju, prodaju, preprodaju itd...Svasta coveku prodje kroz ruke, a i na netu svasta moze da se procita...

I zaobidji me tim cinicnim pljuvanjem...Ti brzinu od 80% na gts-u ne cujes jer ti verovatno ostatak masine urla toliko da ti je i usisivac verovatno relativno tih...Samo to napajanje sto imas se cuje ko dva moja kompa...Naravno ti to ne primecujes, naviko si...

Znas, ja znam recimo da je x550 karta krsh, ne moram da je kupim. Nemam ni juga pa opet znam da je krsh...Kako objasnjavas taj fenomen ? Da taj TT valja uzeo bi njega, a ne LC. (a i LC je krsh, al je bar necujan). Znas, ja se raspitam/probam pre kupovine, imam taj luksuz na raspolaganju ;)

Chief 420W, koliko ti pojma nemas, pa svi znaju da posle serije <400W, Chieftec pravi krs napajanja, LC je dosta bolje od njih.

Kakav si ti lik, pa ja sam se raspitivao duze vremena, ali ne od takvih znalaca kao sto si ti ;), uostalom otvorio sam bio temu za kupovinu racunara i na ovom forumu i na SK forumu, i ta tema je dugo bila aktuelna, dakle bas sam se raspitivao. Duze od mesec dana, dok nisam odlucio sta cu.
I na nekim stranim review sajtovima ovaj TT RX 550W je ocenjen kao solidna kupovina (moze da se moduje, tj. da se odstrane suvisni kablovi, ali ja se time nisam bavio, jer su mi lepo smotani u kucistu).
Ti mora da si lood ili si neki teski bolesnik kada mozes da poredis moje napajanje sa LC 550W. Moje kosta ~90 evra, a taj LC 50 evra, dakle cena uglavnom sve govori. I ja ne mislim da je LC krsh, ali za moju konfiguraciju dosta overklokvanu tesko da bi bilo dovoljno :type:. Ali opet sta ja to pricam takvom iskusno znalcu :wall:.
Ma idi begaj... :mad:.

Meni se u kompu najvise cuje zadnji kuler u kucistu koji izbacuje vazduh napolje, sledeci na listi je box cooler na procesoru. Ali sigurno ne vriste. Pa ko moze da ocekuje da danasnji racunari budu necujni, jedino da sam sve komponente uzeo da budu silent, recimo napajanje i graficku, ali takvo napajanje je mnooogo skuplje, a takva graficka je mnoogo sporija/manje raspolozena za OC.

Jel, a kako ti pichi Crysis na toj tvojoj zverini od graficke, jel imas dvocifren broj frejmova :d :D.

E mali, *****avas *****avas (sto bi rekao neki lik iz serije Vratice se rode) :wall:.

Dakle, ne cuje se stari GTS kada mu stavis vent na 80%. Pa ako se ovo moze reci da se cuje, pa kako bi se moglo nazvati buka GT-a na 80%.
Ali ti bi i dalje ta trlas lan bolje od babe, pa trljaj ga kume do zore, ali nisi u pravu jer nemas tu karticu.
Uostalom, neka neko ko je presao sa GTS-a na GT (ima takvih) lepo posvedoci kolika je razlika u buci, i on ce sigurno potvrditi moju tvrdnju da je stari GTS veoma necujna graficka.

@zdravko

lol =) ti ne samo da si ovca, vec si i vuna. =) "Mali" - hahahah =) Procitaj profil od coveka koga zelis da prozivas za godine pre nego sto to uradis. Mozda neces ispasti smesan sledeci put...

RX za 90e :d odrase ti kozu sa ledja =) Overklokovana masina ? Nemam reci, pa moja masina vugli slicno ko tvoja trenutno, ako ne i vise :) Ali ti strucno izracunao da tvoj blago o/c gts i cpu na 3ghz trose vise nego ova moja furuna od ATI-ja koja trosi inicijalno vise od tvoje karte (ovo je downside, ne hvalim se) + sto je drzim na 675/1700 (sa 610/1450), a LC je ladan ko spricer + se ne cuje uopste.

Kakve ima veze sto si ti platio napjanje (koje btw kosta ~65e na par mesta) 90e ? Da si ga platio 150e to bi znacilo da je bolje corsair-a, TT thoughpower i ostalih seasonici CWT napjanja ? Ja sam moje platio ~40e, eto, po tebi to znaci da je gore napjanje od CM extreme power 380 koji isto toliko kosta. Odlicna ti logika.

Sustina je da ti imas napajanje koje je glasno, BOX kuler koji je glasan, i imas jedan ventilator koji se cak i po tvojim standardima cuje (mogu misliti nasta to tek lici), pa nije ni cudo sto GTS na 80% nije glasan. +2db ni ne moze da promeni kompletan utisak buke koji ti izlazi iz kucista...To sam u sali prvobitno i rekao i onda si se ti uhvatio moje "ekspertize" i poceo da loopetas kako tvoja masina trosi vise struje, kako nema starih chiefteka od 420W (a ima 2 kom, iz 98-me i iz 99 ako ne gresim, modeli su HPC 420-202 i HPC 420-302). Inace logicno je da sam se salio sa tom izjavom posto ta napajanja nemaju PCI-E power conn i jos sto sta tako da noramlno da nisu logican izbor, samo ti nisi ukapirao, ali ajde, to je moja greska, ne tvoja.

Inace tvoj GTS je u proseku oko 35% brzi od moje karte, (u igrama, ne u 3dmarku) ali ti si to vec znao :D Kad sam ja ovu kartu uzimao kostala je ko tvoja kad si je ti uzimao, mozda cak i vise. Zato ne moras biti cinican sa tim brojem frejmova. Imas u skoro svim novijim igrama (u temema ovde na benchu, ne na SK forumu) screenshotove sa moje masine i sve igre osim crysis-a (koji nikom ne radi dobro na visokim detaljima) mi rade ili solidno ili odlicno. Rekoh ti vec da upravo iz tog razloga nisam ni kupio 8800gts , pogotovo pre pola godine kad su ondasnje igre SVE radile EKSTRA. Da sam tada imao jos uvek recimo 7600GT uzeo bi GTS. Ja tebe bolje da ne pitam sta si imao u masini kad sam ja kupio 1900xt...Ne bi me cudilo da su te na SK forumu posavetovali da ostanes na AGP-u i da kupis x1600pro AGP. Garant sam blizu, eventualno je bio neki 7600GS/7300GT... ; )

Crysis ne nosim - ne vozim =) Inace je imao dvocifren broj frejmova stalno (dok ga nisam obrisao nakon 2-3 sata), avg je oko 24fps sa svime high u 1280x960, i oko 21 u 1280x1024, otprilike isto kao i sto tvoja karta daje u 1680x1050.
Mislim da bi me vise bolelo da imam kartu kao ti i da i dalje ne mogu da igram Crysis, ups, izvinjavam se, ti imas 17" ekran, i uzivas ko covek u 1024x768 :S:

Jos se ja prepucavam sa likom koji ima 17" CRT monitor i 8800gts i BOX kuler od e4400 i proziva me...Nisam normalan majke mi :wall:

e druze, pisi sta oces, meni je dovoljno da pogledam tvoju konfu i da se smejem tvojim odlukama. Jedino sto ti valja je taj GTS i Dragon, ostalo si sve kupio za medalju :D Godine iskustva a ? :eyebrows: Ili su ti i to predlozili post-budzeri u "Sta da kupim" =) SK forum bolje da nisi pomenuo :smash:

Poslednja izmena:
@ gx-x

Primecivao sam ja tokom boravka na ovom forumu, a tu sam vec duze vreme, da ti volis da se svadjas. E sad nisam nikad ulazio u rasprave, ali sam mogao da sai u tim raspravama cak imao i neke argumente. Sad vidim na licnom primeru da si ti neki zestoko iskompleksiran lik.

1.) Nisam rekao da sam platio 90e, to sam video u Giga..u, platio sam 70e pre pola godine. I da naravno da je bolje od LC-a, ima ljudi koji su potrosace slicne mojim stavili u recimo Frontier sa napajanjem buvljackim od 400W, pa im gura, ali to ne znaci nista. Dokle ce da im (ti) gura, to je pitanje.
2.) E pa gde si platio taj LC 40e, kada svuda kosta 50e, nemoj da ze.jebavas. Znaci kosta vise od tog CM, i zato je i bolje od njega. Dakle ne stavlja mi logiku u usta :smash:.
Znaci govorim o cenam u istoj prodavnici, a ne ti nesto ispod ruke platio 40e, a na nekom drugom mestu taj CM kosta vise...
3.) Daklem, nemam napajanje koje je glasno, i u kucistu imam 2 coolera, jedan napred jedan nazad, ovaj napred koji uvlaci vazduh, se uopste ne cuje, mozda se okrece na manjoj brzini or whatever... Pa sam si nahvalio dRagon kuciste, a sada pljujes po kulerima unutra :wall:.
4.) Kada si ti kupovao 1900xt, ja sam imao Radeon 9000Pro :p.
5.) Tacno nisi normalan, kada kudis box cooler OD E4400, pa majke ti kakav je box cooler od E21x0, od E4300 i ostalih C2Duo procesora, svima je isti :type:. I ne vidim nista lose u box cooleru, poterao je ovaj proc na 3GHz i sta ce mi vise. Uostalom probao sam vise i nece, pa koja je poenta kupovine skupog coolera, kada procesor nece vise da se overklokuje :smoke:.
6.) Cudno i na SK forumu obicno kude bench forum, a ja sam ga jednom prilikom branio od neke decurlije tamo (naravno da ima mnoogo iskusnih likova tamo), da sam ranije znao za tvoje kvalitete, mozda ga ne bih toliko hvalio :d.
7.) Ja u Crysisu uzivam u 1280x1024 high AA off: avg fps 35, min fps 24. Pogledaj temu Crysis benchmark, stavio sam tamo slike koje to dokazuju :type:.
Dakle kada budek kupio neki 19" TFT, igracu se na istoj rezoluciji, 22" sa rez 1680x1050 nema nikakvog smisla na GTS 320MB.
8.) Ne kapiram te bas sta fali mojim odlukama po pitanju izbora komponenata. Ja kada sam kupovao komp pre 6 meseci, tada su na trzistu bili E4300, E4400, E6300/E6320, E6400/E6420 i ostali dosta skuplji modeli (E6700,...).
Para za E6420 nisam imao, jer bi u tom slucaju morao da kupim 8600GTS, kakav bito zaj.eb bio :type:. A nije bilo recimo E2xxx serire, kao ni E6550 na primer.
I sta jos po tebi ne valja, ploca, hdd, memorija, mislim stvarno sve odlicne komponente...

Ja se napisah, u ovo gluvo doba noci, jer ne volim kada se neko osili previse.
Ne mislim da si ***** koji se ne razume u nista, ali zar ne mislis da se ponasas kao da sve znas o ovoj tematici... Podsecas me na naseg kolegu sa ovog foruma (filipenka) koji se pametan i naucen rodio :smash:. Izgleda da si i ti slican.

Laku noc ili dobro jutro ,).

Poslednja izmena:
1. Reko si da kosta 90e, pa sam pretpostavio da si toliko platio

2. Ja HW dobijam po dilerskim cenama posto imam par prijatelja koji drze firme, a i par prijatelja koji rade u velikim firmama.

3. Cuo sam to tvoje napajnje jednom prilikom u jednoj firmi, covek mi je upravo ukazivao na to koliko je glasno. Mozda je to nekom tiho. Ja ne bih stvarno znao, ja sam pre ovoga imao Tagan ultra silent i posle njega mi je sve glasno, samo je pitanje da li je manje ili vise. Ono sto sam ja cuo je na drugom mestu po db, prvi je kao sto rekoh CM extreme power.

4. Eto, znao sam :) Skontao sam da ti je masina relativno nova i da si u jednom momentu sve menjao.

5. Nisu svi Box kuleri isti. I umesto da me kudis i zezas, bolje se spusti malo i eventualno pitaj zasto/kako, a ne opet ovako, tvrdish nesto sto nije tacno. e6xxx serija ima bakarnu bazu na dnu, e2xxx serija nema. Kolko znam ni e4xxx serija nema bakrnu bazu. Kuler je osetno bucan kad digne broj obrtaja preko 1200rpm i to mnogima smeta (pogledaj ranije teme u CPU sobi pa zakljuci sam). Dakle ti tvrdish jedno, a drugi menjaju Box upravo zbog buke. Po meni ona nije strasna , ali kad dodje na 1500rpm poprilicno se cuje kuler. Opet dolazimo do toga da se tebi cuje i kuler iz napjanja + 2 kulera + 8800gts itd itd. I ne zaboravi prvi pasus - nije svuda isti !

6. Ma briga me bas za SK forum :p Iskusni likovi odande su i na ovom forumu.

7. To nije uzivanje, to je mucenje po mojim standardima. Mozda za neki RPG nije, ali min od 24fps koji se cesto desava tesko da se moze u tome uzivati. Do duse (NHF) ti uzivas na 17" CRT-u koji je dosta korisnika kantiralo jos pre 4 godine docekavsi oberucke prihvatiljive cene LCD displeja. Dakle i uzivanje je subjektivna stvar. Neko uziva kad ode na sneg i na skijanje, nekom je to nocna mora. Meni je 17" CRT definitivno nocna mora koja mi je nabila dioptriju.

8. Sam si sebi odgovorio u tacki 5) - Nece preko 3GHz. Nece zato sto si uzeo e4400, a trebao si uzeti (kad vec nisi imao novac za e6xxx, ili nesto drugo, iskreno i nema neke razlike po meni) e4300 posto je sa njime sansa za 380+ FSB mnogo veca i verovatno bi cucao na bar 3200mhz, ako nista drugo bio bi na 3ghz za manje para. ;) (izguglaj e4400 fsb wall i onda e4300 fsb wall i saberi utiske) Sve ovo nema veze ako si ti zadovoljan, ja sam ti samo prebacio za losh/iji izbor.

Po meni jos ne valja: HDD (trebao si seagate uzeti, ili samsung, oba su imali tada bolje modele od 2500KS koji je ok, ali nije bas best buy, sta vise), memorija ti je definitivno najjeftiniji moguci izbor. Znam da radi, to je ok ali ono...zakucan si na 800mhz najverovatnije, mozda 900 ali jako labavo. Ploca ti je ok eto =) (napajanje sam komentarisao i reko sve vec o njemu). X-230 logi ne bih da komentarisem. Bilo koji Altec cak i za manje para bolje svira od toga. (pitao si me pa ti eto odgovaram)

I nisam se ja osilio, vec si mi ti reko da lupam jer je 8800gts 320 na 80% obrtaja fan-a tih. Dakle sam si kriv. (jos si mi posle rekao i "mali zaje..." :S: a kanda sam stariji od tebe ) I ponasam se da znam sve o ovoj tematici jer znam sve o ovoj konkretno tematici. (ne znam SVE, vec pricam konkretno o ovome oko cega se raspravljamo) Kako ne shvatas, zivim okruzen hardwerom i ljudima koji se time bave i zive od toga.

Ono za sta ja jesam kriv je to sto sam direktan i ne volim u ovakvim raspravama da palamudim mnogo. Takodje sam freak za tisinu. Kad u racunaru imas dva ventilatora, jedan 120mm na 800rpm, i jedan 140mm na 900rpm, ni jedan ni druge se uopste ne cuju, onda je 8800gts 320 i na 60% (default) uredjaj koji se cuje i proizvodi neki zvuk.
Na grafickoj mi je IceQ 3 koji se na 21% vrti na 800rpm i ne cuje se. Jedino sto se cuje (i sad ce mi neko drugi reci da sam loood =) ) je HDD, koji je skoro svuda ocenjen kao necujan =) E sad znas kolko mi je tih komp. Al da dodam, 8800gts 320 na 80% se za moj ukus derao u kucistu sa BOX kulerom od e6840, 2x80mm na 7V, chipset kulerom, kulerom od 120mm koji hladi memoriju, 2 HDD-a, sve to u kucistu ko tvom. Kad smo stavili kartu na 80% cak se i gazda pomalo uzbudio iako je navikao na "malo" bucniji komp...U pitanju je gainward 8800gts 320, dakle ista karta kao i sve ostale reference 8800gts 320...

I da, sto se rasprave tice jesam slicina filipenku :p Nazalost, covek se smorio od mene i od jos nekih pa nece vise nista da pise. Eto, od jednog si postedjen =) (sala mala)

Laku noc i tebi. Lepse ces spavati posle iscrpljujuce rasprave. Ja sa druge strane odo da nastavim da radim :S: Spavacu ko zna kad...

Poslednja izmena:
Rayumem te ja za buku. Nocu iskljucim napajanje ka ventilatorima (osim napajanja) i onda se samo cuje kako "zvoni" HDD dok pici download. :D

Poslednja izmena:
5. Nisu svi Box kuleri isti. I umesto da me kudis i zezas, bolje se spusti malo i eventualno pitaj zasto/kako, a ne opet ovako, tvrdish nesto sto nije tacno. E2xxx serija nema. Kolko znam ni e4xxx serija nema bakrnu bazu.

7. To nije uzivanje, to je mucenje po mojim standardima. Mozda za neki RPG nije, ali min od 24fps koji se cesto desava tesko da se moze u tome uzivati. Do duse (NHF) ti uzivas na 17" CRT-u koji je dosta korisnika kantiralo jos pre 4 godine docekavsi oberucke prihvatiljive cene LCD displeja. Dakle i uzivanje je subjektivna stvar. Neko uziva kad ode na sneg i na skijanje, nekom je to nocna mora. Meni je 17" CRT definitivno nocna mora koja mi je nabila dioptriju.

8. Sam si sebi odgovorio u tacki 5) - Nece preko 3GHz. Nece zato sto si uzeo e4400, a trebao si uzeti e4300 posto je sa njime sansa za 380+ FSB mnogo veca i verovatno bi cucao na bar 3200mhz, ako nista drugo bio bi na 3ghz za manje para. ;).

Po meni jos ne valja: HDD (trebao si seagate uzeti, ili samsung, oba su imali tada bolje modele od 2500KS koji je ok, ali nije bas best buy, sta vise), memorija ti je definitivno najjeftiniji moguci izbor. Znam da radi, to je ok ali ono...zakucan si na 800mhz najverovatnije, mozda 900 ali jako labavo. Ploca ti je ok eto =) (napajanje sam komentarisao i reko sve vec o njemu). X-230 logi ne bih da komentarisem. Bilo koji Altec cak i za manje para bolje svira od toga. (pitao si me pa ti eto odgovaram)

Takodje sam freak za tisinu.
Na grafickoj mi je IceQ 3 koji se na 21% vrti na 800rpm i ne cuje se. Jedino sto se cuje (i sad ce mi neko drugi reci da sam loood =) ) je HDD, koji je skoro svuda ocenjen kao necujan =) E sad znas kolko mi je tih komp. Al da dodam, 8800gts 320 na 80% se za moj ukus derao u kucistu sa BOX kulerom od e6840, 2x80mm na 7V, chipset kulerom, kulerom od 120mm koji hladi memoriju, 2 HDD-a, sve to u kucistu ko tvom.

5.) Pa ja sam pomenuo E2xxx i E4xxx seriju da su box cooleri isti. Ok, pomenuo sam i ostale C2Duo box coolere, ali ti pominjes bakarnu osnovu (tu mislis da bolje hlade od ovih drugih, mada je tu razlika sigurno stvarno minimalna), a ja ti govorim o njihovoj buci. Dakle po tome su svi isti.

7.) Ja sam presao celu igru (2x put) pri ovim frejmovima i bilo je igrivo. I nisam lood ili lazov, jednostavno je bilo igrivo.
Prvi put sam presao na 1024x768 AA 2x, i imao sam malo bolji fps, ali ne mnogo bolji.
Tako da je meni dovoljno min 24fps i avg 34.
I kako mozes da kazes da cesto pada na 24, kada je avg za 10 veci. Da je avg npr 28, onda bi bio u pravu.
Uostalom pogledaj fps vlasnika GT-a, pa njima je min fps ispod 20, ali im je avg dosta veliki (~40), tako da im, kao i meni fps retko pada na min vrednost ,).

8.) Pa ja sam se bas odlucio za E4400 posle negativnih iskustava ljudi koji tu tih nedelja pazarili E4300. Ocigledno je to bila neka serija ne mnogo raspolozena za OC.
Uostalom ako E4400 ima manji FSB wall, barem ima veci mnozioc, tako da mu to dodje na isto, don't you think :p. Recimo E4300 9x370=3,33GHz, a E4400 10x333=3,33GHz. Znaci nemaju iste mnozioce da mozes da im uporedjujes samo fsb wall-ove. I da mogu relativno reci da sam zadovoljan, jer radi na 3GHz, ali su mi T dosta velike.
U full loadu zna da predje i preko 75C, tu mislim na Orthos, ali je u igrama T ide do max 70C. Sad ces ti da padnes sa stolice i da likujes, ali meni ovako radi vec 2 meseca stabilno i nijednom se nije resetovao iznenada (bsod, plavi ekran,...), znaci i kada je bilo dosta toplije napolju. Uostalom i sada je toplo jer je kuciste na 1m od vruceg radijatora :type:.
A i razlika izmedju E4300 i E4400 tada kad sam kupovao nije postojala, kostali su isto. Jer su ranije prodavci napunili lager sa E4300 pa su drzali visoku cenu, dok je E4400 tek stigao, pa su kostali isto :type:.

Hdd ne moze biti toliko losiji od Seageta, pogotovo ne od Samsunga. Relativno je necujan, i veoma je hladan, evo T mu je 30C, kad igram nesto ili kopiram nesto veliko, T se popne na 35C. Dakle, ja sam prezadovoljan, ne znam stvarno sta bi dobio sa Seagate-om.
Memorija radi na 900MHz za 5-6-6-19. Pa ipak je ovo value memorija, sta traziti vise od nje, uostalo ko da su timinzi memorije nesto mnogo bitni :smoke:.
Sada mi radi na 750MHz na 5-5-5-17, jer sam stavio 2,5x300 u biosu. Pa mislim isto mi dodje i kad stavim 3x300, samo su mi timinzi malo labaviji, i to je to, uopste se ne oseti recimo u igrama.

Kao sto rece ti si freak za tisinu, pa je sigurno da ne mozes da budes objektivan, pa da pricas da je GTS 320MB bucna kartica, a ni ja nisam bas gloov.
Kao sto vec ranije rekoh, pa sta bi bilo da imas GT u kucistu :smash:.
GT, GTX, novi GTS, sve su bucnije od nje ;).

Ok, evo i whiplasher je potvrdio ono sto sam rekao, ostalo je nebitno, previse smo vec u off topiku ;) Mada mi nije bas jasan, prvo je reko da se jedva cuje na 80% na cega sam ja upravo i reagovo.

:wave:

PS. Tebe verovatno taj ram zeza pa ni ne mozes preko 3GHz, to i BOX kuler. Stavi hyperTX1/2, oborice ti sa tih 75 na 65, pa onda mozes i na vise mhz da teras CPU dok ne dodje opet do nekih 75-76. Nije to puno za te starije e4xxx. (eto vidish nisam pljuvao ;) ) Inace imao sam na umu mnozilac kad sam pricao za CPU. Neretko je na e4400 FSB wall na 340, a na e4300 uglavnom oce preko 380. Fora je sto sa visim FSB ceo sistem radi brze, pa se mnozilac obara dole (ja moj drzim na 8x) da bi FSB isao gore, samim tim se lakse usteluj i memorija. Ako ti je wall na 340 onda i nemas bas mesta za mnogo gimnastike. Ali ok, ako si 3GHz hteo i dobio - bas te briga, potpuno podrzavam to. ;)

PPS. Novi GTS je tisi od starog GTS. Cuo sam i jedan i drugi, ovaj novi se ne cuje maltene uopste na default namestanjima ventilatora, al se greje bas fino, mislim da je 10C topliji od starog GTS-a.

i ja uzeh obicnog palita 8800GT. ukratko, 700/2000Mhz daje 11900 u 2006. ne znam da li da se cigancim do 12k?

Nazad
Vrh Dno