sto ne ubrzas fan? Moj GTS se cuje tek na 80-90%. Ja ga drzim na 60% (1600rpm) non stop.
To je zato sto si ti gluv, vec na 60% pocinje da se cuje, na 80% se cuje ko omanji usisivac
inace sto se tice menjanja karte, zaboravi crysis, a zamisli recimo prostreet koji ide od 47fps pa navise u 1680x1050 sa 8xCSAA, zatim unreal sa istim tim podesavanjem konstatno na 60fps, pa Test drive unlimited sve max, 1680x1050 4xAA 50-60fps stalno...To tvoja karta sve ne moze, a GT radi to na default brzinama.
@Nikolas61:
Odlicna je karta, klokovi su :zgran:
dobavi jednu 8800gts 512, mislim da ce ti se svideti jos vise(Znam da se meni juce jako svidela
)
To je zato sto si ti gluv, vec na 60% pocinje da se cuje, na 80% se cuje ko omanji usisivac
inace sto se tice menjanja karte, zaboravi crysis, a zamisli recimo prostreet koji ide od 47fps pa navise u 1680x1050 sa 8xCSAA, zatim unreal sa istim tim podesavanjem konstatno na 60fps, pa Test drive unlimited sve max, 1680x1050 4xAA 50-60fps stalno...To tvoja karta sve ne moze, a GT radi to na default brzinama.
Tesko...Samo gainward bi MOZDA mogao preko reda da pokusam da ti nabavim (za novce naravno), a za test bi verovatno bilo izvodljivo ako naletis do NS-aDrugar ima kartu pa ako on pristane eto SLi
(ja pricam o 8800gts 512, cini mi se da ti mislis na 8800gt ?!)
Malo si ga loopio, a?
Kakva bre crna buka, na 60% graficka GTS 320MB se uopste ne cuje, na 80% tek se malo cuje.
Samo kada se stavi na 100% se jasno cuje protok vazduha i tada je kao manji usisivac.
Za ovo drugo si delimocno ne u pravu :d.
Da, ne moze sa tako velikim AA, ali moze da odlicno izgura sa AA iskljucenim (a i koji ce ti qrac AA na tolikoj rezoluciji), tako da se opet ne isplati prelazak sa GTS-a 320MB na GT, jedino ako bas neko moze da zameni bez doplate (da nadje nekog neinformisanog i da dobro proda stari GTS), mada ja i tad ne bih menjao, tek za neki GT sa boljim kulerom, a ne ove sa ovim jadnim felericnim kulerima.
Ali ja se jos i igram na 1280x1024, i tu tek nema smisla prelazak sa GTS na GT.
Sto rece Whip, cekamo mi neki 9800GTS, ali ovaj put sa 512MB memorije.
Sad ti meni pricas kao da ja nikad nisam video 8800gts 320Naprotiv, gledao sam je i igrao se na njoj pola godine par puta nedeljno posto je ima moj ortak kod koga maltene svaki dan visim
Takodje ju je juce izvadio iz kompa i nabo 8800gts 512 pa smo poredili i testirali. Dakle, dok licno ne probas nema potrebe da se dalje raspravljamo na ovu temu.
Buka je subjektivna stvar, meni je intel Box kuler relativno bucan dok je za neke on necujan. A za ovo oko Anti-aliasing-a i ostalog, u to tek necu da zalazim. (ja bez 2xAA ne igram nista, ako loshe radi tako - ostavim igru na stranu za bolja vremena.) Ako krenemo u tu pricu onda mozemo i da kazemo da nema potrebe igrati se na vise od 20fps u 800x600, posto ima ovde ljudi koji i takove stvari tvrdeShvati tih 8xCSAA kao pokazatelj performansi u buducim igrama. Tamo gde 8800gt/gts 512 bude mogao tek 2xAA, tvoja karta ce seckati i bez AA.
za buku potvrdjujem. 8800GT zvrji na 40% a na 60% huce,a na 100% je za mazohoniste
svako ima svoju meru na sta je navikao![]()
upravo tako. Mada, pored tog TT 550W nije ni cudo sto mu 80% na GTS-u necujnoJedino glasnije napajanje od toga je CM extreme power
@zdravko:
Ne razumes ti ali ajde. Recimo da sam kod njega maltne vise puta izvrteo 3dmark nego kod sebe(maltene) A ja nemam 8800gts 320 posto mi se nije dodavalo 100e za brzu kartu od moje posto mi je sve dobro radilo i na ovom radeonu. I sada radi sve dobro sobzirom da ja teram 1280x1024. GTS 320mb kad se pojavila kostala je ~350e (negde cak i preko 400), no, to nije sad ni bitno.
Kod mene je na 30% MSI OC radio na idle 55 a load 80 a sad sa Arctic Cooling Accelero S1 idle 40 a load 48 i to silent ,)
Aman covece jel ti imas oci, ja govorim o GTS 320MB, sve one imaju kvalitetne dual slot kulere, a ne kao te GT, samo cekas kad ce da se otkace od graficke :d.
Ne loopetaj, a ti sad kao i znas koliko se cuje TT 550W, a opet ga nemas. A sta imas ortaka kod koga si visio pola zivota a on ima ovaj moj TT.
Daj brate pricas babi kako se trla lan :d.
Kao kad bih ja rekao kako je BMW xyz mnogo bolji od Merzedesa zyx a nisam probao nijedan.
Ma taj radeon odvaljuje od zivota, he he. Daj ti lepo 150 evra za 3850 256MB, pa da vidis kako ce masina da poleti :type:.
ne prijatelju, nemam ga i nikad ne bi uzeo to njesra od 550W iz te krsh serije. Bolje da si uzeo matori chief 420W...Postoje testovi, postoje racunari koji se sklapaju, prodaju, preprodaju itd...Svasta coveku prodje kroz ruke, a i na netu svasta moze da se procita...
I zaobidji me tim cinicnim pljuvanjem...Ti brzinu od 80% na gts-u ne cujes jer ti verovatno ostatak masine urla toliko da ti je i usisivac verovatno relativno tih...Samo to napajanje sto imas se cuje ko dva moja kompa...Naravno ti to ne primecujes, naviko si...
Znas, ja znam recimo da je x550 karta krsh, ne moram da je kupim. Nemam ni juga pa opet znam da je krsh...Kako objasnjavas taj fenomen ? Da taj TT valja uzeo bi njega, a ne LC. (a i LC je krsh, al je bar necujan). Znas, ja se raspitam/probam pre kupovine, imam taj luksuz na raspolaganju![]()
Gde se moze u Srbiji uzeti taj hladnjak i koliko kosta. I ja bi montirao tako nesto na istu karticu.
7. To nije uzivanje, to je mucenje po mojim standardima.
5. Nisu svi Box kuleri isti. I umesto da me kudis i zezas, bolje se spusti malo i eventualno pitaj zasto/kako, a ne opet ovako, tvrdish nesto sto nije tacno. E2xxx serija nema. Kolko znam ni e4xxx serija nema bakrnu bazu.
7. To nije uzivanje, to je mucenje po mojim standardima. Mozda za neki RPG nije, ali min od 24fps koji se cesto desava tesko da se moze u tome uzivati. Do duse (NHF) ti uzivas na 17" CRT-u koji je dosta korisnika kantiralo jos pre 4 godine docekavsi oberucke prihvatiljive cene LCD displeja. Dakle i uzivanje je subjektivna stvar. Neko uziva kad ode na sneg i na skijanje, nekom je to nocna mora. Meni je 17" CRT definitivno nocna mora koja mi je nabila dioptriju.
8. Sam si sebi odgovorio u tacki 5) - Nece preko 3GHz. Nece zato sto si uzeo e4400, a trebao si uzeti e4300 posto je sa njime sansa za 380+ FSB mnogo veca i verovatno bi cucao na bar 3200mhz, ako nista drugo bio bi na 3ghz za manje para..
Po meni jos ne valja: HDD (trebao si seagate uzeti, ili samsung, oba su imali tada bolje modele od 2500KS koji je ok, ali nije bas best buy, sta vise), memorija ti je definitivno najjeftiniji moguci izbor. Znam da radi, to je ok ali ono...zakucan si na 800mhz najverovatnije, mozda 900 ali jako labavo. Ploca ti je ok eto =) (napajanje sam komentarisao i reko sve vec o njemu). X-230 logi ne bih da komentarisem. Bilo koji Altec cak i za manje para bolje svira od toga. (pitao si me pa ti eto odgovaram)
Takodje sam freak za tisinu.
Na grafickoj mi je IceQ 3 koji se na 21% vrti na 800rpm i ne cuje se. Jedino sto se cuje (i sad ce mi neko drugi reci da sam loood =) ) je HDD, koji je skoro svuda ocenjen kao necujan =) E sad znas kolko mi je tih komp. Al da dodam, 8800gts 320 na 80% se za moj ukus derao u kucistu sa BOX kulerom od e6840, 2x80mm na 7V, chipset kulerom, kulerom od 120mm koji hladi memoriju, 2 HDD-a, sve to u kucistu ko tvom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari