Šta je novo?

Pajz sad! LAPSUSI

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Wele je napisao(la):
Vjetrovićev prijatelj posalo sina da donese komp na servis i on diže komp sa poda, a u kućištu čuješ jedan šraf kako se kotrlja, a onda Vjetrović mega instant dijagnoza..."Uuuu sine pa ti si spalio procesor..." -prorok nagoveštač?

Ovo gotovo sigurno nije lapsus ili glupost već klasična prevara! I nisu jedini koji se tako ponašaju više puta sam bio svedok kada navodno ljudima crkavaju procesori, hard diskovi i još što šta, zatim se odradi reinstalacija win-a i naplati navodno zamenjena komponenta! :mad:

Dolazi tip da reklamira refilovani kertridz za neki ink jet i kaze:
Sta ti je ovo bre, odstampao sam pre 5 meseci samo 5-6 listova i sad nece da stampa?
A vlasnik (mrtav 'ladan) na to:
A koliko si ti mislio da moze? Pa vidis li kolicka je ta kantica bre?
Da ste samo videli facu tipa koji je dosao da se zali :eyebrows:

Mene moj dobar prijatelj zove i pita: jel moram onaj bichkup (ch - kao Chachak ;) ) svaki dan da klikcem?

Tip (po zanimanju sudija) pita me: jeli, koliko ti traje baterija na tom tvom lap-topu? Ja mu kazem: nesto vise od dva sata...
Kakav krsh, pa moja nokija "drzi" pet dana bez problema :S:

Isti tip me pita kako da kopira neke predmete (dokumente iz worda) na UPS??? (mislio je na usb flash).

Stariji covek zove i kaze da ima problema sa racunarom.
Ortak iz radnje mu kaze da otkaci sve kablove i donese racunar u radnju na pregled jer je verovatno virus u pitanju. Covek posle par minuta zove i kaze: ima jedan debeli kabl koji nece da se odvoji. Ortak mu kaze da moze to i da slobodno malo snaznije povuce (racunajuci da je kabl napajanja u pitanju). Stari donosi posle pola sata racunar sa pokidanim :wall: VGA konektorom. Umesto konektora iz kucista su samo virile zice.
Sva sreca u nesreci je bila da je konektor bio integrisan na ploci, nista drugo (osim njega) nije stradalo. Onda mu je ugradjena graficka i stvar opet radi.

Verovatno su već svi prodavci doživeli:

- Pošto su vam optički miševi?
- Od toliko do toliko dinara.
- Aha. A ovi sa kablom?
- :S: .

Poslednja izmena:
Evo jedne sveže budalaštine koja je danas imala premijeru:

"A šta je to trojanac, neki antivirusni program?"
:wall:

Scena od pre tri godine: kod nas u skoli odrzava se obuka za AutoCAD - Crtanje u ravni i posto su dolazili predavaci iz YuCad-a pomislio sam da odem i ja malo na kurs kad vec mogu da ga odslusam.
Kako sam vec posedovao neko prethodno znanje iz CAD-a dogovorio sam se sa predavacem da sedim nazad i da tako imam laksi pregled svih polaznika i da mu signaliziram ako neko ima problem jer ti sto ne znaju obicno od sramote cute i sta se sledece desava...

Predavac kaze: nacrtacete jedan proizvoljan pravougaonik nisu vazne dimenzije...
Ja gledam ispred sebe u coveka koji je skroz izasao iz CAD-a na desktop i koji bezuspesno pokusava da razvlacenjem kursora napravi pravougaonik. Dakle ladno je uzeo covek da kursorom selektuje - misleci da ce tako dobiti to sto se trazilo :D

Posle toga smo uveli obaveznu proveru osnovnog poznavanja rada na racunaru da se ne bi dogodilo da za "polu-specijalisticki" kurs pojavi neko ko ne zna ni u Windowsu da se snadje.

Zamislite - crta covek pravougaonik na desktopu - a AutoCAD nije ni upaljen! E stvarno ima bisera...

Prica iz vremena dok sam pomagao u servisu jedne firme koja prodaje racunare.
Dolazi lik i kupuje tada aktuelni GeForce 4 MX440 sa 64 mb memorije. Sutradan, poprilicno besan, zove i kaze da smo ga prevarili - kao digne se sistem i 5-10 min nakon toga jedan deo slike pozeleni i masina se zakuca. Naravno, sve bi to bilo ok da mi pre prodaje nismo probali karticu.
I sav pun sebe, lik dolazi i vraca nam "pokvarenu" karticu i drsko trazi novu. Ubrzo smo skontali da je problem do pregrevanja - cim se kartica malko zagreje, masina prsne a kasnije smo shvatili i zasto - lik je podigao radni takt GPU-a i memorije do nebesa :) jer eto, tako mu je ortak rekao da moze :D Na njegovu zalost, i posle vracanja taktova u normalu, graficka se tripovala (ocigledno ju je bio ostetio) i samo je bez reci napustio servis :)

I ovo je prilicno sveze:
E šta da radim onaj Kaspersky mi prijavljuje da je našao nekog SPARTANCA!!!
:D :D :D

Prosle godine od moje drugarice klinac dobio komp za novaka pa posto sam trebao da instaliram neke programcice bio sam tamo bas u momentu kad je bilo SVECANO PALJENJE.
Posle jedno pola sata ulazi baka u sobu i gleda kuciste i monitor i kaze "sve je to lepo sine babino al' zatvori prozor vladaju ovi virusi pa da ga ne napadne nesto"

........

mikser je napisao(la):
Prosle godine od moje drugarice klinac dobio komp za novaka pa posto sam trebao da instaliram neke programcice bio sam tamo bas u momentu kad je bilo SVECANO PALJENJE.
Posle jedno pola sata ulazi baka u sobu i gleda kuciste i monitor i kaze "sve je to lepo sine babino al' zatvori prozor vladaju ovi virusi pa da ga ne napadne nesto"
........
hahahha baba je zakon....hahaha zatvori prozor.....virusi...
:D :d :d :D :d :d :D

Negde u vreme vladavine PII neki moj drugar kupi mashinu,i ja odem kod njega malo da se igram.Kroz pricu on meni kaze kako ce jednom u godini iskljucivati komp iz struje(rekao mi je i datum,davno bilo) jer je tad dan svih virusa ili svetski dan virusa ili tako nesto,pa da se ne zarazi.Naravno,ne moram da napominjem da njegov komp nikad nije "video" internet.

Znas kako, bilo je virusa koji su pravili pichvajz na odredjeni datum... ;)

p.s. Ko je rekao Mikelandjelo? :p

psaras_pa je napisao(la):
Negde u vreme vladavine PII neki moj drugar kupi mashinu,i ja odem kod njega malo da se igram.Kroz pricu on meni kaze kako ce jednom u godini iskljucivati komp iz struje(rekao mi je i datum,davno bilo) jer je tad dan svih virusa ili svetski dan virusa ili tako nesto,pa da se ne zarazi.Naravno,ne moram da napominjem da njegov komp nikad nije "video" internet.

I dan-danas narod spominje "odredjeni" (niko ne zna koji) datum kada svi poznati i nepoznati virusi napadaju kompove, bez obzira postoji li konekcija na net ili ne!

6. mart Mikelandjelo :D

6.mart???...Mikelandjelo???...WTF???

hahaha virusi...jedan lik kome sam danas formatirao hard zbog virusa (decko koji ima komp 9 meseci i zna samo da pokrene kasperski od pre neki dan,i zna da nareze disk),prica mi kako je cuo neko skicanje svinje kada je kasperski nasao virus,i pita me uzudjeno:JEl to bio neki mnogo strasan virus kad se tako culo ?!

E kad je meni prvi put "zaskicao" kaspersky isprepadao sam se strasno.....posto mi je slucajno pojacalo bilo odvaljeno na max ja stavio scan i zaboravio na njega gledam TV i kad je skiknuo umalo nisam doziveo srcani udar..cela soba se zatresla:D .....zvuk je stvarno max neprijatan,od tada kada skeniram obavezno isljucim pojacalo(topla preporuka svima) ;)

Znaci ovaj monitor koji sam kupio kod njih(LG 1730B)da ne pomisljam da ga (ne daj boze pu...pu)reklamiram ako mu se nesto desi .....ima da me "odshrafi" :D :d

Izgleda da si "prespavao" eru 286-ica... :d

Kad ces da mi narezes one mrzove sto si obecao? (mrz = mp3)

Posle ogromne oluje krecu da zovu wireless korisnici...
-Sve je otislo dodjavola, ne radi nam...
-Okej, ajde da probamo da pingujemo uredjaj na krovu, kucajte...
-Sta bre da pingujem kad se antena sa sve odzakom srusila u dvoriste?!

dobar deo radnog mi veka sam proveo kao tech support i slicno ali jednostavno nemam snage da pisem, pokusavam da zaboravim... ovo napisah jer mi je za mrzove i dalje skroz neverovatno, a ovo za wireless mi je najdrazi poziv koji sam dobio :)

Ma Mikelandjelov rodjendan, virus pod imenom Stoned je brisao sve podatke na hardu. :)

Ajde kad su svi pisali da i ja dodam...
Zove me drugar jedno prepodne (pre 4-5godina) i kaze:
- Hteo sam neshto da te pitam, poshto sam jutros uzeo da chistim misha, a znam da se ti razumesh u to, a i vec si chisto misha...
- Ajde pitaj
- Pa znash kako u mishu kad ga otvorish postoje ona 2 valjka koje kuglica okrece
(da napomenem da se radi o mishu sa kuglicom, poshto smo sad u eri optichkih mishova :) )
- Da...
- Ono pod 90 stepeni jedan u odnosu na drugi
- Da...
- Pa kad sam chistio izgleda da sam skoz syebao gumicu na jednom, ali na drugom valjku je skroz ostala chitava ko nova, pa sam hteo da te pitam gde ima da se kupe te nove gumice za misha.
- ...???... HAHAHAHHAHA ahaahahhhahahhehehehehhahhahh *tup*
(e ovo tup je moje padanje sa stolice)

shta cesh, prljavshtina se skupila, a chovek prvi put chistio misha... :D

Izgleda da si se i ti upisao u lapsuse :D :d

Naravno,ne moram da napominjem da njegov komp nikad nije "video" internet.

Šta je tu čudno?
Ni moj komp 1998. nije "video" interneta pa je na tačno određen dan u godini expresno očistio sve podatke. Imao sam sreću da mi nije bila intelova ploča, mom drugaru je otišao i BIOS :)
Inače virus je bio varijacija Černobil virusa i preneo se običnim exe fajlom (patch za fallout koji je zaražen na drugom računaru)

A spomenuše ljudi i Mikelanđela. Taj virus je inače nakon akcije prikazivao "čuvenu" Mikelanđelovu sliku "crnac u tunelu" :d

Pazi sad ovo.
Zove zena u servis i pita:Da li bih mogli da dodjete kod mene kuci da mi pospajate zice iz racunara koje mi je zec pregrizao??? :wall:
Bas mi ga je bilo zao kad sam ga izbacila iz kuce. :wall: :bottle:

zokis je napisao(la):
Pazi sad ovo.
Zove zena u servis i pita:Da li bih mogli da dodjete kod mene kuci da mi pospajate zice iz racunara koje mi je zec pregrizao??? :wall:
Bas mi ga je bilo zao kad sam ga izbacila iz kuce. :wall: :bottle:
da li je moguce??????????strashno.............

Dobro je da komp nije bio upaljen inace bi zec bio pecen :)

Inace ovo pise u avgustovskom broju Mens´ Health-a: .... kao i prethodne godine, worldwide sponzor je samsung, a oficijelni gejming racunar, kao sredstvo postizanja vanserijskih rezultata je Pakom. ....

Oni ocigledno misle da je Pakom marka ili model racunara. Oh my god!!!
:mad: :S: :mad: :S:

Poslednja izmena:
Dok sam radio u Megatrendu kao sistem administrator, prilazi mi jedna od sekretarica koja btw izgleda sjajno i kaze mi mrtva ladna:
- Kad ces da mi stavis groma?, pri tome me hvata za ruku i vodi u potpuno praznu kancelariju.
Mojoj sreci nije bilo kraja :eyebrows: , sve dok nisam ukapirao da ona u stvari hoce da joj instaliram winamp. :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno