Šta je novo?

Pajz sad! LAPSUSI

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skupio jedan ****** kintu i otvorio 'najbolju igraonicu u gradu', pa mi se hvali konfiguracijama: procesori na 2000, ram na 256, graficka na 5200.....:)

Aman ljudi, u pitanju su lapsusi, ne sve shto vam je delovalo interesantno u zivotu...

Sa druge strane, sada su neki pocheli da izmishljaju. Za jedno 20-30% stvari mogu da se opkladim da se nikada nisu ni dogodile...

Ne smaraj. Prosto ne verujem da je neko toliko smoren u zivotu, da sad ovde izmislja kojekakve gluposti ne znam ni sam zasto. Mada opet, ima nas raznih sto potvrdjuje i ovaj Thread :) Ja verujem ovim primerima, jer svaki dan se susecem sa ovakvim "teskocama" na poslu.

Inace, samo od jutros trazen mi je "haj vaj" kabl (ispostavlja se da je to firewire kabl, kako je dosao do haj vaj pojma nemam), i trazen mi je kompjuter za "ovog malog", ali da nema ove "trepcuce" (kao treptaj) igrice, jer cuo je da te ne valjaju... ove ostale mogu ali trepcuce ne, to nikako ;)

Setio sam se jos par stvari:
Dolazi ortak u skolu i hvali se kako je kupio novi komp, ja ga pitam koji je komp kupio, a on odgovara "Beli"

Na casu informatike svi igraju neke igre i zvoni za kraj, svi izlaze napolje gase kompjutere ali je jedan ostao i dalje ukljucen sa igrom Mario, proverava profesorka kompove i vidi marija i tek ce na to: "Jao deco kako je sad da izadjem iz ovog"

Jedan moj ortak je ubedjen da ce se igre brze ucitavati ako bude pritiskao desnu strelicu

Ima toga jos, samo ne mogu da se setim :)

Pa sta da vam kazem kad je moj ortak stvarno izbrisao ceo Program Files jer mu je bilo potrebno mesto na hardu,i posle se cudio sto vise nije radio :D :d

Poslednja izmena:
J Lo je napisao(la):
Drugo, cuo sam od lika koji radi u Pazovi sa kompovima. Donosi mu matori racunar i zali se: Radi on dobro i sve, ali mnogo trosi disketa. Kako trosi koji moj, misli se on. Kad god mu ubacim, njemu nikad dosta?! Naravno zaboravili su coveku da ugrade floppy, bila je samo rupa, a u kompu 20-tak diketa

Skoro identicna stvar se desila kod mene u servisu - pre 2 nedelje kad je u servis dosla jedna radna stanica iz jedne firme u kojoj smo po otvaranju zatekli 10-ak disketa.
Fora je bila da je u pitanju bilo neko krsh kuciste koje nema floppy ali ima napred na masci stilizovan prorez iza kojeg bi trebao da stoji FDD - u koje su dame zaboravljajuci gurale diskete - pa se nakupilo vremenom. :d

Znate ono da neki zovu znak "@" majmunsko a, ili majmunce :) ?

U jednoj firmi gde sam radio, dosao je jedan vazan poslovni partner, i gazda je rekao sekretarici da zapise njegovu email adresu. On je poceo da joj diktira:

marjan....majmunce.... (marjan@....)

i ova cura se zbunila i pocela pred njim i gazdom da pise u svesci Marjan majmunce :D Moj gazda kada je video to samo je pocrveneo :D

SANELA HAHAHAHAHAHHA

Par textova lica zaposenih u racunararskoj trgovini koji mi trenutno padaju na pamet sada... gomilu sam potisnuo u legende :)
Aj nekako ljude i razumes, nisu skolovani, nove tehnologije, ali brate kad prodavci ne znaju sta prodaju onda je to tuga... a i oni iskusno retko otvaraju usta da se ne provali koliko pojma nemaju

*da, rekao je covek da mu instalirate Ha eR operativni sistem
*Rambo pad 2 nemamo (trazen Logitech Rumblepad2)
*C-R-N? Koji je to proizvodjac? (trazen trazen bilo koji cdrw samo da je crn)
*Korisnik: Da li moze da se winxp na talijanskom bilo koji nacin prebaci/doplati za srpski ili engleski?
MS tehnicka podrska: To vam ne bi znao reci... pozovite sutra

za @
crnogorci govore 'ludo mamunche'... pokidah se dok mi je diktirao mail

Poslednja izmena:
Sve od jednog istog lika!

Hoću da mi instaliraš mail.

Šta ovi ne stave krek odma tu (oficijelni sajt) sa programom, već treba da se *****avam da ga tražim?

Vidi ti koja je to produkcija! Kakav Vlada Georgijev?

Koliko x je ovaj monitor, 16?

Prodaje dvd rezač posle 30 dana i kaže: ma kakvo dvd ripovanje, ja sam to prevazišao!

Prodaje komplet opremu za wireless lan i kaže: ma kakav internet, ja sam to prerastao.

Sad ću da kupim original Intela, ipak je Intel plug and play.

Ovaj Sempron je takvo govance, sad ću da kupim Amd!

Pa prilicno dugo se u halooglasima mogao procitati i onaj
racunarske konfiguracije s ugradjenim internetom
a sad ima i nekih tipa
CLUSTER server, 8 Quad 850 Opteron servera, Tyan S4882, Sc850 700+350W, Corsair 128GB RAM, 8 TB SATA, Qlogic NIC fiber optic, Windows 2003 Server 64

nego....kupi gospodja za sina MSI fx5200 i posle 3 sata dolazi ljuta. Kaze "prodali ste mi graficku bez drajvera!"
Otvorim ja kutiju , u njoj par cdova izmedju ostalih i cd sa drajverima. Ubacim u komp, otvorim explorer i dodjem do foldera drivers. U njemu gomila foldera sa oznakama verzije drajvera (30.81, 44.52, 46.77......)
Kaze gospodja
"eto vidite. nigde nema moje kartice"
Razjasnimo se mi nekako da moze bilo koje ali kaze ona
"probala sam ja to vec al mi je komsija programer rekao da oce da mi instalira virus"
Posle se ispostavilo da je virus ustvari ono upozorenje u vezi nepotpisanih drajvera kod xp-a.....

Citalac: Kada instaliram igru kompjuter me pita da upisem neki kod? Kakav je to kod i gde mogu da ga nadjem?
Redakcija: Kod se nalazi odstampan na omotu CD-a i morate ga pravilno ukucati pri instalaciji igre.
Citalac: Na omotu pise samo VERBATIM i to nije dovoljno slova za sva polja.
Redakcija: !?!

Ovakva pitanja su se mogla pročitati na elitesecuritiju u sobama koje se bave Windowsom... meni je izgledalo da ko god nauči da ukuca adresu u IE, on prvo ode na ES da postavi neko glupo pitanje...

-Zove me lik i pita da li mogu da mu reinstaliram win?
Kazem mogu nije problem.
-A jel MORA da se otvara, imam garanciju, ne smem da ga otvaram?!
-----------------------------------------------------------------------
Lik donosi skoro kupljen racunar u servis i kaze:
-Ne radi mi windows kako treba.
Kako ne radi? Sta se desava?
-Ne ucitava kako treba.
-?!?!?!?

Povezu kuciste i kada je krenuo boot screen sa onim crvicem sto trci i zapinje, kaze "Eto, vidite"

----------------------------------------------------------------------------------

Slucaj u istoj prodavnici:
-Moitor mi je pokvaren.
Kako?
-Jedan deo ekrana mi je osvetljeniji nego ostali!
Ukljuce monitor i kada je win dosao do welcome screen-a, pocne lik da upire prstom u gornji levi cosak, "Evo, ovde jel sam rekao da ne radi?"

----------------------------------------------------------------------------------

Ima svakakvih...

dr.Tiristor je napisao(la):
-Moitor mi je pokvaren.
Kako?
-Jedan deo ekrana mi je osvetljeniji nego ostali!
Ukljuce monitor i kada je win dosao do welcome screen-a, pocne lik da upire prstom u gornji levi cosak, "Evo, ovde jel sam rekao da ne radi?"

Ima svakakvih...

Ovo je vec klasik.
:D :D

par ljudi mi je "krstilo" na svoje BlueTooth kao tutblu ili blut tut :D

Kada ES bude proradio postovacu link kako bih vam dokazao ako neko ne veruje da me je profesorka racunara ubedjivala da su photoshop i adobe photoshop razliciti programi.Tada sam otisao na ES i zalio se :) .
A jedna druga profesorka racunara je svaki put govorila OPET PAO SISTEM,kada bi neko resetovao kompjuter na dugme,a onda ona primetila na monitoru scan disk.
Desilo se pre 2 godine.Profesor elektronike je rekao nesto kao: 250w je sasvim dovoljno za kompjuter,sve sto je vise od toga je *******cija.(jedan drug)-Profesore ja kuci imam 400w (smeska se zadovoljno).(prof)-Ma daj,pa sta ce ti to...sta,sta,jel imas 2 procesora ?
Jedan drug je trebao da se umrezi sa jos jednim likom,ali nije imao mreznu kartu.Bas tad kad smo pricali o tome ja sam mu prchkao nesto oko kompjutera i video da ima integrisanu mreznu.-Pa bre ti imas integrisanu mreznu ! -Ne seri da imam! -Imas stvarno -Uuuuu extra,pogledaj jel imam jos nesto u kompjuteru

Tony je napisao(la):
U neko doba prosle godine, kada je ram bio jezivo skup, usao sam u prodavnicu (ada computers, spens) i pitao jednu devojku sto je tamo radila za cenu ram memorije. Rekla mi je, zacudjeno, da ona ne zna sta je to, upitavsi me pritom da li mislim na usb memoriju posto samo takve memorije imaju :).
aaaaa skroz sam zaboravio na legende iz Ada Computersa na NBGu. Stvarno su svi odlični momci, ali što njima puca paja to je strašno...
Mika, magacioner, čile od nekih 50god, po difoltu uvek nadrkan... ulaze kupci i pitaju ga za neki Čajna digitalac, a on pošto naravno nema nikoga pošto vataju zjale okolo uzima ulogu komercijaliste i kreće u neviđeno objašnjenje... ja umirem... i na kraju ga pitaju da li ima optički zum, a kad on kaže Ne , ljudi ono "Eeee baš nam treba optički zum" i odu. A kako su preko vrata Mika krene da psuje i besni kako zna i :"Koji će im k***c optički zum, čobani jedni mame im ga n****em, kad mogu da se približe 2 koraka umesto da pale taj zum"

Druga scena, ulazi stariji bračni par koji hoće da kupi računar, dolaze do vrsnog komercijaliste koji ih posadi u fotelju i da dva A4 papira na kojem se nalazi spisak komonenti na lageru i kaže koji će te računar... ljudi zbunjeno gledaju one papire ništa im nije jasno, a baja se smara okolo.

Inače u toplim danima ispred radnje je uvek sto za kojim sede njih 5 i piju pivo čitavo radno vreme.

Jedan od kompjuterskih legendi je i Vjetrović Dragan iz Bel-a. Za njega se vezuje najveći broj bisera, ali one koje sam ja mogao da čujem lično su
"Šta će tebi dečko 512mb memorije? Evo ti 256 i to ti je dovoljno, a ne da mami i tati izbijaš pare iz džepa..." - kanda je neko poneo kućnu situaciju na posao?:D
Vjetrovićev prijatelj posalo sina da donese komp na servis i on diže komp sa poda, a u kućištu čuješ jedan šraf kako se kotrlja, a onda Vjetrović mega instant dijagnoza..."Uuuu sine pa ti si spalio procesor..." -prorok nagoveštač?

Vjetroviću poslao si Canonov toner umesto HPov za Šabac...
"Ma nema veze sve je to isto..." -toner je toner

Wele je napisao(la):
Vjetrovićev prijatelj posalo sina da donese komp na servis i on diže komp sa poda, a u kućištu čuješ jedan šraf kako se kotrlja, a onda Vjetrović mega instant dijagnoza..."Uuuu sine pa ti si spalio procesor..."
:D :D :D :D :D :D
ajde postuj jos tog Vjetrovica kad te molim...

100% istina
Sad se setih ! Verovali ili ne,ja sam od '94 do 96' koristio mis naopkao.Naopako ? :zgran: da naopako.Kabal je bio sa moje strane,a takodje i dugmici,tako da sam levo,odnosno "desno" dugme pritiskao dlanom.To mi uopste nije predstavljalo problem,ali navikavanje na suprotno kretanje strelice od pomeranja misa,je trajalo nekoliko dana.Te dve godine mis sam koristio samo za igranje Incredible machine-a,imao sam neki krsh od kompjutera (286 cini mi se).
Bio sam mali a nikog nije bilo da mi pokaze kako se koristi mis :d .

Samo nastavite. Pošteno sam se nasmijao. I ja sam doživljavao dosta ovih standardnih jezičkih, ali ovi sa čičom za optički zoom i tako to, to su scene.

Jaran ima radnju sa mobilnim telefonima. Da vidite tu scena. Ja nakon pola sata od smjeha otjeram sve mušterije. A on hladan mrtav, asimilirao se.

A sjećam se par kurseva pa ide tipa: "Idete na Fajl - save as(nije sejv as, nego baš ovako)!" i tako to bukvalno čitanje.

Hehe, jaran koji radi u IT servisu kaže za torbicu sa cd-ovima: lopata :D

Ma nije to nista......
I godina sedmi cas (naravno) informatike, svi nervozni, profesor pita jednog mog drugara, inace sa sela koji je tek dosao u grad ( i sa sobom povukao simpaticni gornjomilanovacki naglasak) i nema pojma o kompjuterima....

Profesor:" 'ajde napravi folder", i ovaj napravi folder....
Profesor: "ajde sad izbrisi taj folder", i lik ga izbrise......
Profesor: Pa, dobro, dobro 'ajde sad izprazni kantu (naravno Recycle Bin)....
Moj drugar skace i vice ( sa naglaskom): "A STO JA PROFESORE, GDE JE KANTA, GDE JE KANTA....."?!!, i okrece se i skace po ucionici trazeci pravu kantu za djubre.......

Onda je profesor odsetao do katedre, duboko uzdahnuo, i rekao ..:"Ajde kuci"....

Obicno u I/O portu u SK-u se s'vremena na vreme mogu pronaci pravi klasici, pa ih onda Kuzma sputi sa punim srcem. :) ti su mi najdrazi....
Ili ovaj lik iz Digitala sto je pitao redakciju kako da ubode DDR2 u NF3 plocu.......

Posle par minuta dogovaranja sa buducom musterijom oko izboras maticne ploce on ce meni "Jeli a kolko ta tvoja plocha ima ulaza?"
STA RECI?!?!?!?

Kod uličnog prodavca dolazi lik i pita: imate li prazne DeVeDe CeDeove sa 8 iks?

Ili na jednoj knjižari ispisan kraći izbor artikala između ostalog stoji "prodaja praznih CD diskova"!

i ovaj je doobar. Dolazi lik gleda u mašinu za brojanje novca i pita me: A koliko si platio taj laserski ink džet štampač?

pita me lik: Imaš li KOREL DRAJV?

Ovo nema veze sa računarima ali je dobro, na trafici piše "Imamo mobilne dopune"

setiću se još bisera!

Prica mi drugar zimus kako ga je ortak molio da dodje do njega "jer je nesto cackao u onom bijonsu", pa ne zna da vrati setovanja. :D Ovaj je prvo mislio da se zeza, al' lik je ozbiljno permutovao bios u bijons. :D

Wele je napisao(la):
A kako su preko vrata Mika krene da psuje i besni kako zna i :"Koji će im k***c optički zum, čobani jedni mame im ga n****em, kad mogu da se približe 2 koraka umesto da pale taj zum"

Vjetrovićev prijatelj posalo sina da donese komp na servis i on diže komp sa poda, a u kućištu čuješ jedan šraf kako se kotrlja, a onda Vjetrović mega instant dijagnoza..."Uuuu sine pa ti si spalio procesor..." -prorok nagoveštač?

:D :D :D :D

Pošto radim u servisu imam toliko toga na dan da jednostavno se ne trudim da ih pamtim, a i ne volim se smijati ljudima koji se ne bave time, ali zato ove 'druge' prosto obožavam. Lik koji ubedljivo drži prvo mesto je lokalni 'heroj ulice' koji komšijama, eto, rado pritrči u pomoć kad treba preinstalirati Windows-e, e sad to je samo po sebi lepo, da on negde nije pročitao kako je instalacija Windows-a uspela tek kad za ikonicu dobije gitaru, pa sad zamislite lika koji x puta preinstalira Windows dok ne dobije gitaru. :)

Jedan lik kada je prvi put video moj komp reče: Dobar ti je ekran, a što će ti ovoliki procesor? (mislio na kućište)...

"Prodajem nov digitalni aparat, ful oprema, kutija, dobro ocuvan..."
Oglas koji je dugo isao na nekoj televiziji

Wele je napisao(la):
Mika, magacioner, čile od nekih 50god, po difoltu uvek nadrkan...

Ovo je za ne kompjuterski svet (da.. i to postoji) lapsus... kao sto su vama ti njihovi..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno