Šta je novo?

Pajz sad! LAPSUSI

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre nekog vremena jedan ortak je bio uporan u tome da me ubedi da ima CD sa MP3-ovima prepunim virusa:
"Kad pustim neku pesmu sa tog CD-a, čuje se u pozadini kako ti virusi cvrče."
-----
Odem kod nekog lika (stariji čovek) da mu namestim Windows (98-ica je bila u pitanju) - kaže da ne može nikako da koristi Internet. Kad sam došao i video kako pokušava da se poveže na net, mal' nisam umro od smeha:
CTRL+ALT+DEL i onda uradi dvoklik na "Internat" u listi (alat koji služi za promenu kayboard layout-a). Ne znam odakle mu ideja da to radi, valjda je malko pomešao pojmove. :D

Odlican thread, aj da se i ja prikljucim:

1. Na casu informatike u srednjoj profesorka: Neki od vas su sigurno radili u Word-u, Excel-u, Teleshop-u (Photoshop-u)...

2. Na sessionu Starcraft-a jedan drugar igra sa Terranima a drugi mu dobacuje:
"Stavi marince u burek (bunker)..."

3. Sa CS-a, aztec mapa, dugara ubiju i ispadne mu bomba: "Voda je u bombi..."(obrnuto), nakon smeha drugar dobacuje: "Ajmo novu rundu, nakvasila se, nece explodirati.."

Ako se setim jos, saljem...

Boyce je napisao(la):
Znate ono da neki zovu znak "@" majmunsko a, ili majmunce :) ?

U jednoj firmi gde sam radio, dosao je jedan vazan poslovni partner, i gazda je rekao sekretarici da zapise njegovu email adresu. On je poceo da joj diktira:

marjan....majmunce.... (marjan@....)

i ova cura se zbunila i pocela pred njim i gazdom da pise u svesci Marjan majmunce :D Moj gazda kada je video to samo je pocrveneo :D

Hehe, drugarica moja je uradila nešto slično, kada sam joj tražio emajl :D napisala je "username manki email.co.yu" :)

Poslednja izmena:
Dogadjaj od pre tri godine:
Dosao caletov prijatelj da mu narezem par audio diskova...
On onako daje mi prazne diskove i gleda pomalo cudno u skener i pita:a jel' to rezac?

i jos nesto...moj drug Screen Saver zove Screen Server!?!
..ili kad me neko odavno pitao jel imas ovaj novi ej-si-de-si za slike...

Kolko samo imam izvala mojih keve i ćaleta sramota me je da pišem :D

ah da...moj cale stalno mesa pojmove skener i stampac...-Ej,jel mozes nesto da mi odstampas na onaj skener?-Tata,to nije skener to je stampac,zato se tako i zove...-A sta ti je onda ono? (pokazuje na skener)-To je skener.-Pa sta on radi,ako ne stampa?-On skenira slike pa ih ubaci u kompjuter.-Aaa,to,pa jeste.Dobro onda jel mozes nesto da mi odstampas na stampacu?-Moze. :)

meni je jednom koleginica sa posla rekla "ajd' sale pipni se" umesto "ajd popni se na sprat"

inace, imao sam cast da poznajem lika koji je rekao u gimnaziji na casu engleskog "he plays the klavir" i a jos jedan ortak se mogao takmiciti sa njim koji je rekao dzek trbousek isto na casu engleskog. pazite trbousek posto je, jel'te, na engleskom :D

Poslednja izmena:
Ovo bas i nije lapsus ali posluzice:
Igram cs u igraonici 16 na 16. Igram kao teror. U kaunterskoj ekipi ima 3 lika koji se potpisuju: Lepa Lukic, Dragana Mirkovic i Saban Saulic. Posle 10ak minuta, citam ja kako se 2 tipa dopisuju:
"Zile?"
"Kazi."
"***, upravo sam pobio pola estrade!"

ortak me je ubedjivao da mi ne treba internet da bi proverio e-mail :d

Fantasticno...

Dakle...

Vojni rok... Gospodin zastavnik (necu ga imenovati da ne bih zavrsio na vojnoj vezbi) me iscima da mu instaliram XP na mashini.
Odradim to i pravo kuci na vikend. Zvoni telefon u neko sumanuto vreme, gosn. zastavnik - Alo, bre, mali... Mnogo se ti *****avash!!!
Izvin'te, ali nisam siguran da znam o cemu se radi?!?!
Otkad si mi instalirao onaj HOMO (?!?) XP iskacu mi osiguraci po kuci!!!

I sta da kazem gosn. zastavniku na to ?
Probam fino da mu objasnim da to bas i nema veze jedno sa drugim - on vristi preko telefona na mene - Sta ti mislis da sam ja? Sish'o s planinu?!
Na kraju sam ga ubedio da je XP zahtevan po pitanju memorije i da je mozda to u pitanju... i gle cuda kako sam ubacio jos 256MB prestashe da iskachu osigurachi...

A sta je HOMO XP ne saznah, valjda je HOME...

Samo kad sam zivu glavu izvuk'o... :guitar:

Scorpio76 je napisao(la):
Šta je tu čudno?
Ni moj komp 1998. nije "video" interneta pa je na tačno određen dan u godini expresno očistio sve podatke. Imao sam sreću da mi nije bila intelova ploča, mom drugaru je otišao i BIOS :)
Inače virus je bio varijacija Černobil virusa i preneo se običnim exe fajlom (patch za fallout koji je zaražen na drugom računaru)

A spomenuše ljudi i Mikelanđela. Taj virus je inače nakon akcije prikazivao "čuvenu" Mikelanđelovu sliku "crnac u tunelu" :d

Hehehe.... Tako je i meni Cernobil ocistio komplet bios na staroj 486DX2-ci dok sam ja otishao da pokosim dvorishte na sat-dva...
Nedostaju mi ta vremena...

He he he... Odlican topic...

Ja sam obozavao kad mi traze imejl mobilnog telefona (IMEI), kada ne valja flert kabl i sl. I uvek ce mi u secanju ostati devojka koja je trazila SE telefon koji ide skroz u uho (kao ceo telefon je u bubici)...

A jednom me je drugar pozvao i rekao da mu riknjava hard i da nista ne moze da snimi na isti... Kada sam dosao video sam da covek pokusava da sliku sacuva na CD-ROM...

Cesta pojava je i slanje shortkatova na e-mail i ubedjivanje kako je poslat program koji "radi kao zmaj"...

ortak zove da se pohvali kako je skinuo s neta najnoviji tkvajn (tweakUI)
zamislite koliko mi je trebalo da ustanem s poda
:)))

evo i ja da se upisem u listu :D

Ja na casu informatike u prvoj godini. Profesorka nam diktira nesto u vezi hardvera i njihove skracenice. Dosli smo do harda i ona nam kaze da je skracenica HD, ja tu lepo ustanem i kazem joj da je pogresila i da je oznaka HDD. Tu smo poceli da se raspravljamo i ona mi zalupi keca. Sledece nedelje prica nam o stampacima i kako nijedan HP-ov stampac nema vise od 3 tonera..... I ja ponovo ustanem i kazem joj da je pogresila i da u internet caffe-u ima HP-ov stampac sa 4 tonera i na kraju sam joj to dokazao tako sto sam je doveo i pokazao joj..
Boze ko josh nece da predaje informatiku.
Evo jedne ispale iz igraonice.
Igramo CS mapa je bila Aztec i bilo je nekih 20 sekundi do kraja mape i moj ortak pocinje da se dere "ajde restartuj sad ce da ZVONI" . To je bilo par sati posle skole.
Jedan lik u igraonici u WC TFT-u strenght zove "STREJNDZ". Nikako nisam mogao da mu dokazem da se tako ne kaze..
Isto tako jedan lik DRYAD zove LUCY zbog misije X-hero siege gde se ta jedinica zove LUCY

Jedan od najcescih misspelling lapsusa: TOMB RAIDER svi citaju po TOMB RAJDER (maltene po Vuku) a treba TUM REJDER...

TUM=Grobnica
Evo izvoda iz Merriam-Webster recnika:

Main Entry: 1tomb
Pronunciation: 'tüm
Function: noun
Etymology: Middle English tombe, from Anglo-French tumbe, from Late Latin tumba sepulchral mound, from Greek tymbos; perhaps akin to Latin tumEre to be swollen -- more at THUMB
1 a : an excavation in which a corpse is buried : GRAVE b : a place of interment
2 : a house, chamber, or vault for the dead
3 : a building or structure resembling a tomb (as in appearance)
- tomb·less /-l&s/ adjective

Paranoya je napisao(la):
A otkud to da se TOMB cita TUM ?
Eto još neko se, izgleda, upisao u bisere. :p

cura preko tel: ej , ja bi da kucam neki text, gde da to uradim...?
ja: start->acc.->wordpad
cura preko tel: aaa ok! evo ga! vreme pisanja novog romana (times new roman)
ja: hahahhihihih :d

E, ovo nisam nikad cuo do sad....

Prodavao jedan moj drugar lap-top danas i dolazi mu lik da pregleda komp i da ga kupi.
Seli svi i drugar mu prinosi lap-top, kad lik mrtav 'ladan vadi lupu iz dzepa i pocinje da gleda detalje ...
Drugar stao i nema pojma sta da radi - da li da ga izbacuje napolje ili da se smeje, a ovaj ce: "Je li, momci, jeste l' vi ovo nesto prepravljali ili je ovo original?"

M!ST!CX je napisao(la):
da li je moguce??????????strashno.............

Pitajte simpsona_h kako to izgleda povezivati zice, doduse u reziji labradora, ne zeca :)

Pozdrav!

Zove me drug preko telefona i kaže da neće da mu se podigne sistem.
Pitam ga šta je poslednje radio na kompu.

Kaže: "Pa ništa samo sam movovao one fajlove sa C:\ u poseban folder jer su mi smetali, ali ja sam ga nazvao (taj novi folder) SISTEMSKI. :zgran: :wall:

Kad je rekao ono SISTEMSKI, pet minuta nisam mogao da prestanem da se smejem.

druga situacija, isti drugar, isti komp, opet crn ekran. Opet moje pitanje šta si poslednje radio?
"Ništa, menjao rezolucije (imao je tad 14" monitor)."
"I šta si stavio?"
"Pa 1600x1200 i onda mi se restartovalo i sada nemam slike" :zgran:

što vam je sad na računaru (administrator preko telefona pita korisnika kojem računar ne radi kako treba)
korisnik: kalendar od firme

Evo i ja da se upišem, jedan biser koga se uvek rado sećam a bilo ih je mnogo:

Došli ortak (Proximo) i ja god drugog ortaka (inače laika za kompjutere), da mu instalirmo Kaspersky. Imali smo dosta problema iz nepoznatih razloga da instaliramo to, i kada smo konačno završili, kliknem na "Scan Computer", i iz nekog razloga mu se tada stalno javljala poznata poruka:

"This program had performed an illegal operation and will be closed.
If the problem persists, contact the program VENDOR"

E sad, pošto smo i ja i on pomalo bili iznervirani njegovim opaskama i "pametnim" pitanjima, očekivali smo pitanje koje je naravno odmah usledilo:

-Izvini, a šta je to? Šta to piše? Šta to znači?

A Proximo će, mrtav-ladan:

-Kako šta?! Pa lepo, kontaktiraj vendora!

:) :) :D

Meni se to toliko svidelo, da sam drugara koji non-stop visi na internetu i skida najnovije programe i MP3 (a i snabdeva me istim) nazvao baš - VENDOR.

:wave:

Evo jos jednog bisera.
Dok je radio YUInfo kanal, procedura je bila da novinari sve vesti salju u odredjeni direktorijum na fileserver-u. A onda su se vesti odatle povlacile i pustale na "I D I O T U"(komp koji pusta text na malom televizoru u studiju).
3 minuta pred pocetak vesti utrcava novinarka u RC i kaze "Nema moje vesti".
Kolega administrator:"Kako nema ?"
Novinarka:"Ja sam je poslala i nema je."
Kolega administrator:"Gde si je poslala ?"
Novinarka:"U elektronski prostor."
Svi mi u RC:"ZBUNJ!!! AHAAHAAHHAA"

Evo i ja da se upisem u te bisere

Kazem ortaku (koji je skoro nabavio racunar) da mi donese koju igru.Dolazi on sutra dan donosi mi floppy i kaze: "Eto ti tu par igra."
"Ma sta ce mi to covece mislio sam neku nomalnu igru a ne ove sitne zezealice"
" Ma super su igre imas HALF LIFE, Starcraft Age of Empires, mig 29 i jos neka"
Ja ga pogledam i kazem:"To ne moze da stane bre!!!"
On meni:''Kao bre ne moze?Probao sam radi sve ko zmaj!!"
Naravno covek je snimio sve shortcut-ove od igra :)

Jednostavno,posto radim u maloprodaji moram da kazem i neke svoje impresije,
-Jel imate Bluetooth kabl?
-jel imate prazne Divx diskove?
-Lik kupio DVD rezac i vraca se posle 3h u radnju i kaze da nece da mu pusti DVD film;nakon kratkog ispitivanja ispostavlja se da je pokusao sa MicroDVD playerom da gleda DVD
-najbolje kada traze Memory Stick a misle na "UPS" pardon USB Flash Diskove
-usla neka baba i gleda tastature i pita:"Koliko su klavijature?"
-Jel imate DIVX rezac?
-najjache kad neka zhena nije htela da kupi prazne CD-R jer na njima je pisalo 52x a njen rezac je 48x
-Ljudi pitaju jel se original igre krekuju
-ortak je snimio nekom liku igru iz svog Program Files-a,i razbijali su glavu sto nece da radi 2 dana
-Jel imate opticku tastaturu?
-UH OVO MI IDE NA GANGLIJE-STO SVI MISLE DA SVAKI DIGITALAC ILI MP3 PLAYER ILI
NEKO BEZICNO CHUDO MORA JEDNOSTAVNO MORA DA IMA BATERIJE NA PUNJENJE???
-Ili kad pitaju za Bluetooth koliko imam flash memorije?
-Kad ljude pitam koji racunar imaju odgovaraju sa Windows,a kad pitam za operativni sistem odgovaraju sa Pentijum
-Ima frikova koji traze iskljucivo BASF diskove ili diskete
Ako se setim jos napisacu.

Sasa je napisao(la):
Pitajte simpsona_h kako to izgleda povezivati zice, doduse u reziji labradora, ne zeca :)

Pozdrav!

Znam da simps ima labradora, cak smo se i upoznali (ja i labrador :d ), ali ne znam da je povezivao zice? Sta je radila kuca, reci sasa, bas me zanima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno