Ja muku mucim sa njima od kada sam presao na 1000/200. Godinama unazad nisam imao kod njih ovakvih problema kao sada.
Da se ne ponavljam previse, pre par dana prijavim podrsci problem da mi download varira vec danima od 350-800mbps, dodje prekjuce momak iz podrske da proveri, prvo sto je uradio je to da je odmah zamenio Eltex ont za Huawei HG8245Q2... Poveze ga prvo na moj pc, izmeri brzinu, ista prica. Poveze ga na svoj laptop, upali speedtest, izmeri vise puta, kod njega jos gora situacija. Od 300-550... Prijavi dalje podrsci, oni mu javili da me obavesti da ce doci drugi kolega za dan-dva da izmere direktno sa CCR Mikrotik uredjajem. Dodje danas kolega, prikaci sve (momci su inace super ali ovi iz dalje podrske su katastrofa, cekali smo citavih sat vremena da se neko od njih smiluje i prebaci mu Huawei ONT u bridge mod radi merenja preko CCR-a), krene da meri i krene da prikazuje konstantno 950-1000mbps. Kaze meni da je to to, protok je u redu, a ja i dalje imam problem. Pritom, preko 5G wifi je jos veci krs u pitanju, ranije dok sam imao 500 mbps paket preko wifi mi je konstantna brzina bila 485-490 mbps... Nek mi neko objasni kako je sad to moguce, i kako je uporedo pala brzina i preko lan-a i preko wifi-a, s' tim sto je preko wifi-a kad je bilo sve ok islo do 610 mbps uvek, a sada jedva nesto vise preko 300...
Prosto da covek ne poveruje sta se desava sa njima, ja samo znam da necu stati da ih zivkam dok mi ne rese sve ove probleme, ne interesuju me price 'mi smo izmerili preko aparata imate konstantu punu brzinu', jer su u tom trenutku mogli da napucaju brzinu i podese svasta dok traje merenje da bi me jednostavno skinuli sa dnevnog reda.
I da, tu nije kraj mojim problemima.... Nakon odlaska momka koji je merio brzinu, pola sata nisam imao net dok nisu vratili ont iz bridge moda, nakon toga ne mogu ni da pristupim njemu preko 192.168.100.1 da promenim barem wifi naziv i sifru, nego moram da zovem njih da to rade.
Uzas zivi, ali prica ce se nastaviti...
Edit: Zaboravih da napomenem da se identicne stvari desavaju i pre promene ont-a, dakle prelazak na 1000/200 paket, prvih 3-4 dana sve radilo kako treba (Eltex ont tada, speed test 940/195 preko 5G wifi 620/195, posle toga nastaju problemi), nakon 3-4 dana krecu problemi i prica iz posta koji ste procitali upravo.