Pozdrav svima,
Registrovao sam se samo zbog ove teme. Korisnik sam Oriona (paket Trojka plus 500/50 optika) od pre par meseci, suštinski sam zadovoljan uslugom neta, TV mi nije toliko bitan. Dobio sam HG8245Q2 ruter i dodatno sam kupio Laki Core i Spot (Mercku M2, samo Orionov re-brand), jer nisam hteo da razvlačim kablove kroz renoviran stan. Isključio sam skroz wifi radio sa Huawei rutera.
Potvrđujem ono što je
@camopejb napisao, i meni su od sinoć ukinuli pristup ruteru, bez najave, verovatno su pregledali logove i videli da sam se igrao

Za sada Wifi radi preko Laki Core rutera.
Zanima me da li imaju pravo da zaključaju ruter i da ne kažu korisniku bar admin, ako ne žele Superadmin lozinku, jer je krajnje sumanuta ideja da mi neki tamo operater kog čekam 40 minuta da se javi na telefon administrira kućnu mrežu, ili da čekam nekoliko dana da mi odgovore na ticket?
Pre par dana mi se odjednom aktivirao WiFi na HG ruteru sa nekim levim SSID-jem (verovatno su push-ovali nečiji config), ali tada sam se ulogovao i namestio sve kako je bilo. Ako se to sada desi, cenim da ću ih predugo čekati.
Kod SBB-a od kog sam pobegao zbog rastuće razlike cena/kvalitet usluge je bar postojala EON connect aplikacija za osnovna podešavanja rutera.
A s obzirom na to da Orion naplaćuje sve naknadne intervencije pri otklanjanju problema koji nisu nastali njihovom krivicom, ne vidim što ne daju korisnicima pristup ruteru.
Malo sam odužio, ali eto samo prvi post u temi da se i ja malo izjadam