Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Orion je odlican ako ti radi, ako ti ne radi ne daj boze nikom, al tako je kod svih, tako ZlOrion jase dalje
Kad mi je SBB isekao vlako jer mesto komsijino moje su presekli (on prelazio na sbb) ZlOrion je trebalo 3 dana da posalje ekipu na teren da splajsuje kabal u zgradi, kad su nesto pojebali sa dodavanjem nove opreme u zgradi imao sam packet loss dobrih 5 dana i jahanja teh pordrske svaki dan
Verovatno mislis da si jedini korisnik na toj lokaciji sa problemom, pa ti cekanje ne dolazi u obzir.
Kada se broadband internet uvodio u Srbiji, aktivno 2006 sa mass pojavom aDSLa (ne racunam na WiFi, BGW, TNET, VERAT, YuNET, YUBC pre 2006), uvodjenje je teklo ovim tokom:

Prvo su net uvodili oni kojima to stvarno treba, kojima je to posao/profesija
Zatim njihove komsije, jer su culi ima onaj tamo, hocu i ja.
Malo posle toga, komsijine komsije... jer kako komsa X da ima, a ja da nemam.

Druga su vremena sada, nešto slabiji ping ili ne dolazi ekipa dva sata nakon poziva i provajder je ZLO.

Uveo skoro Orion adsl u vikendici, koristim ga samo za stream eona. Preko dana rafi odlično ali zato posle 6 sati kreće pakao. Brzina pada uz prekide od 30 sekundi na svakih 2-3 minuta. Planiram ovih dana da zovem podršku ali bih u startu voleo da znam ima li šanse da se takve stvari isprave, tj. da li je neko imao sličnćan problem a da ga je rešio?

Dok je aDSL u pitanju, vise je problem Telekom (infrastruktura) nego Orion.

Veoma malo je to verovatno, s obzirom da je naknada za neosnovanu prijavu smetnje Telekomu ~30 eura, a da je mali broj tih prijava dozvoljen u sklopu ugovora, ako se dobro secam 10 do 1000 zakupljenih ADSL portova.

Vise se isplati dokupiti protok ukoliko je potrebno, a uglavnom nije jer je protok od 1 Mbit/s na 3 korisnika u zbiru za ADSL sasvim ok u proseku.

Verovatno mislis da si jedini korisnik na toj lokaciji sa problemom, pa ti cekanje ne dolazi u obzir.
Kada se broadband internet uvodio u Srbiji, aktivno 2006 sa mass pojavom aDSLa (ne racunam na WiFi, BGW, TNET, VERAT, YuNET, YUBC pre 2006), uvodjenje je teklo ovim tokom:

Prvo su net uvodili oni kojima to stvarno treba, kojima je to posao/profesija
Zatim njihove komsije, jer su culi ima onaj tamo, hocu i ja.
Malo posle toga, komsijine komsije... jer kako komsa X da ima, a ja da nemam.
Ne bih znao preskocio sam celu tu pricu sa dial up sam odma presao na optiku jos 2005te, doduse nije bila fiber to home u to vreme vec preko wifi.

Jel' neko uspeo da poveže Orion email sa Windows Mail appom ?

Ne može edit ***.
Podesio sam, mogao bi Orion da sredi malo taj pop3 horor, da predje na IMAP, ako ne to onda barem da namesti ovaj pop3 da bude nešto sigurniji.

Mislim da je to boljka svih domaćih provajdera.
Jednostaavno su webmail servisi poput GMail, Yahoo, MSN, Proton itd... preuzeli primat u upotrebi i onda kod naših provajdera vlada qrtz0bolja.

Izgleda nema ništa od arena sport premium kanala na Orionu? Restartovao sam uređaj i dalje ništa. Na Supernovi ubačeni i vrti se drugi program.

Nije bilo ništa ni od 6, 7 i 8... Gov... ubacili odmah sve utakmice bolje na premium (mislim na mts/arenu)... Moraju nekako da naplate englesku ligu pa će vrv da naplaćuju posebno kao paket svima koji nisu na mts-u

Nije bilo ništa ni od 6, 7 i 8... Gov... ubacili odmah sve utakmice bolje na premium (mislim na mts/arenu)... Moraju nekako da naplate englesku ligu pa će vrv da naplaćuju posebno kao paket svima koji nisu na mts-u
Ono što stoji na sajtu Arene Sport-a jeste da su rekli da će ti premijum kanali biti dostupni svima kod svih operatera u Srbiji. Nisu pominjali naplatu kao paket. Jedino ako Orion se odluči za to. A kada sam zvao Orion rekli su da ne znaju kada će biti pušteni. Imam utisak da me taj operater nije baš najbolje razumeo šta sam ga pitao , jel je kao papgaj ponavljao istu rečenicu.

Prvo oni treba da prodaju kanale operaterima pa tek onda operateri nama

Ne vidim nigde na sajtu informaciju o broju HD kanala i koji su... Kako vam se čini kvalitet istih?
Takođe, postoji li neka mogućnost da kao kod EONa gledam TV i na Windows laptopu?

Poslednja izmena:
Cao ljudi, jedno kratko pitanje: Jel neko uspeo da instalira Google Play na Laki Box?

Nije da mi treba za aplikacije, to mogu i peske (niti bih nesto posebno instalirao na ovaj lesh :) ), nego sam poceo da koristim Tasker i Autoinput za laksu navigaciju u Spotify, pa mi treba GPlay za verifikaciju licence (da mogu normalno da koristim apps koje imam kupljene, a ne da se dovijam alternativnim metodama :) ).

Hvala

Danas treba da uzmem optiku, pa ako moze samo neko 100% da mi potvrdi da Eon radi na njoj 🙃

100% eon radi na Orion optici :)

Cao ljudi, jedno kratko pitanje: Jel neko uspeo da instalira Google Play na Laki Box?

Nije da mi treba za aplikacije, to mogu i peske (niti bih nesto posebno instalirao na ovaj lesh :) ), nego sam poceo da koristim Tasker i Autoinput za laksu navigaciju u Spotify, pa mi treba GPlay za verifikaciju licence (da mogu normalno da koristim apps koje imam kupljene, a ne da se dovijam alternativnim metodama :) ).

Hvala
Mislim da je to neizvodljivo obzirom koliko je "osakacen" operativni sistem na njemu (rekao bih namerno)

Edit: Radi i Supernova Tv po tvom bez ikakvih problema - za one kojima trebaju premium Arene

Da li su se nekom pojavili Arena premium kanali, s obzirom da na sajtu tvarene piše, da će biti dostupni kod svih operatera koji u svojoj ponudi imaju arena kanale?

Kolega koji je uveo Orion u subotu kaže da ima sve Arene (možda puštaju sve kod novih korisnika, onaj premijerni mesec kada je sve uključeno),
ja sam resetovao STB kod mene i dalje samo Arene 1-5 :-(

Kolega koji je uveo Orion u subotu kaže da ima sve Arene (možda puštaju sve kod novih korisnika, onaj premijerni mesec kada je sve uključeno),
ja sam resetovao STB kod mene i dalje samo Arene 1-5 :-(
Toga se i ja plašim. Hteo sam danas kod tašte da ubacim Orion i da joj maznem tv app, ali ću sačekati. Hvala na odgovoru

Mislim da je to neizvodljivo obzirom koliko je "osakacen" operativni sistem na njemu (rekao bih namerno)

Edit: Radi i Supernova Tv po tvom bez ikakvih problema - za one kojima trebaju premium Arene
I meni se cini. Ja sam jutros, jos pre nego sto sam pitao, uspeo da instaliram sve 4 apps - Google Account Manager, Google Services Framework, Google Play Services i Google Play. Naravno, to nije proradilo (nisam ni ocekivao iz prve :) ) jer GSF ima konstantni force close od koga ne moze da se radi nista na boxu, sve dok se ne smiluje da umre skroz nakon sto stoti put kliknem na "close app". Ovo je verovatno prouzrokovano mojim pogresnim odabirom apps za ovaj cpu, etc. i ne bih ovo ni pisao, nego pisem jer sam primetio nesto zanimljivo. Dok je instaliran Google Services Framework, aplikacija (glavna jelte) Orion TV ne moze da se koristi. Kad se pokrene Orion TV, krene da se ucitava, pa ubrzo izadje na home screen, bez ikakvog onog "close app" pop up-a (samo izadje). Kako deinstaliram GSF, Orion TV app radi normalno (ne treba ni restart).

Recite mi za orion tv smart app, na koliko moze istovremeno uredjaja da se gleda?

Mislim da u teoriji mogu 3 ili 4.
Ja koristim 2.

Tamo kada udjes na portal gde prijavljujes/brises uredjaje imas 5 slotova, kod mene su 2 popunjena za 2 laki boksa i ova tri mogu da menjam kako hocu. Jedno vreme sam imao 2 telefona i smart tv app a sada imam 1 telefon i 2 smart tv app

Znaci na orion tv app za sada nista od Arene 6,7,8 i Arena premium 1,2,3?

Meni na mail odgovorili da će uskoro biti dostupni premium arene na orionu samo mole za malo strpljenja. Nisu napisali da li će biti u nekom posebnom paketu ili u osnovnom....

Ja sam na sbb-u, ali orion smart app radi neuporedivo bolje i stabilnije od iris smart app, zato pitam...

Nazad
Vrh Dno