Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

MTS 600 Mbps može da ti ponudi samo kroz optičku mrežu. Beše ni Supernova coax internet ne nudi toliku brzinu?

@easyd To je varijaciju na 200 / 400 / 600 Mbps pakete koji su bili u prošlosti za "Hybrid" / WiFi "optiku".

mts i supernova optika je:, 200/200Mbps, 400/400Mbps, 600/600Mbps, 1000/500Mbps
Supernova coax je: 150/10Mbps, 200/20Mbps, 400/20Mbps
mts VDSL je: 20/4Mbps, 50/8Mbps, 100/10Mbps

Orion na optici nudi: 1000/500Mbps, 2000/750Mbps, 4500/1000Mbps
Orion na "Hybrid optici", i "premium wifi" nudi: 250/60, 450/100Mbps, 650/150Mbps

Hybrid optika je:
  • Optika do neke zgrade u blizini
  • Point to point link na 60GHz od tamo do tvoje zgrade
  • Ethernet po zgradi
Glavno za ovaj vid pristupa je da sam PTP link na 60GHz ima ukupan kapacitet od 1000/1000Mbps, pa tu brzinu deliš sa svima u zgradi.
* 60GHz ume da izgubi kapacitet kad pada jaka kiša ili sneg, pa može doći do usporenja.

Premium WiFi je:
  • Optika do neke tačke par kilometara daleko
  • Point to multipoint sektor za više korisnika na 6GHz
  • Klijentski 6GHz uređaj kod korisnika
Glavno za ovaj vid pristupa je da jedan 6GHz sektor na baznoj ima u idealnim uslovima oko 950Mbps kapacitet, pa tu brzinu dele svi korisnici na njemu.

Da uzimam ili Hybrid ili Premium wifi, uzeo bi manji paket, bežao bi od 650Mbps.

Ja par godina nisam video flajere koje dele ovde kod nas (i to kod mene u sanduče nikad nisu ništa ubacili; kad vidim vidim kod komšija). Poslednje što sam video je kad su počeli da podelom na "Gigant" vs ne-Gigant optika ( kad su paketi imali po 2 a ne 3 podverzije [Metro, City, Hybrid]).

Tako da pojma nemam šta ovde nude od postpaid paketa. Ja sam prepaid korisnik ( 500/50 paket).

Ja par godina nisam video flajere koje dele ovde kod nas (i to kod mene u sanduče nikad nisu ništa ubacili; kad vidim vidim kod komšija). Poslednje što sam video je kad su počeli da podelom na "Gigant" vs ne-Gigant optika ( kad su paketi imali po 2 a ne 3 podverzije [Metro, City, Hybrid]).

Tako da pojma nemam šta ovde nude od postpaid paketa. Ja sam prepaid korisnik ( 500/50 paket).
U PA su krenuli od oktobra, i bile su iste cene za 3 paketa kao u BG, ali su brzine bile 250/450/650 i kao full optika, izgleda da su sad opet krenuli u reklamiranje...

Kod nas su dostupni od 2019. Ja prepaid koristim od 16.06.2020. Znači za kad dana 5 godina slavim 😂😂

Posle ukidanja N1 zatražio sam da pređem na čist NET paket (pre sam imao TV i telefon), bez penala. Mislio sam da će se natezati i da ću morati da raskidam ugovor, ali nisu. Ponudili su 1,5GB/0,5GB za 1800 din, 24 meseca (popust važi za sve to vreme), i eto, sad imam to... Uzeo sam i EON van mreže, gledam preko EON aplikacije na Xiaomi box-u - primetno je lošija slika odnosno manji bit-rejt nego kod Oriona, ali šta je - tu je.

da ne bude da ih samo kudimo, da pohvalim Svetozara iz Oriona koji se bavi "tehnickom akvizicijom zgrada" (ako sam se dobro izrazio). Preselio sam se u zgradu gde nema Oriona vec samo SBB coax, covek dosao isti dan kada su mi rekli da nece moci da me prikace direktno i za jedan dan zavrsio sa upravnikom zgrade i vec se radi na povezivanju zgrade (kroz kablovsku kanalizaciju u podrumu) a interno izmedju spratova ce ici kroz kanal u zidu predvidjen za kablove, znaci nece biti onih kanalica izmedju spratova i slicno

Nazad
Vrh Dno