Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Ako nekome treba , imam neki kontakt u centrali, pa eto za forumase...
Moze da pomogne narocito kod novih korisnika. Ja npr nisam bio nivi korisnik a dobio sam preko 50% popust na novi ugovor svih 24m.

Uzeli bi oni da imaju viska tih uredjaja, ali ih nemaju...

Ne znam kako se tebi isplati da placas 400din vise za nesto sto mozes kupiti za 50eur

Ja ne mogu, ali oni mogu(na veliko).
Hteo sam da kupim svoj ruter, da dodam, ali mi je preveliko zagušenje da držim dva uređaja na polici pa sam odustao.

Epilog:

Sad me je zvala g-đa/ica Tamara koja se čula sa višim instancama i eto, "iskočila" je mogućnost da se ruter zameni za WiFi6 model, pa sam pristao. Iskreno 400rsd je ništa, spram blagodeti da ne slušam supružnika kako se svaki čas žali da joj je telefon otkačen sa mreže.

Mogao bih i ja da zahtevam taj wifi6 ruter. Jesi li zvao ili poslao mail? @disha_m

Sad me je zvala g-đa/ica Tamara koja se čula sa višim instancama i eto, "iskočila" je mogućnost da se ruter zameni za WiFi6 model, pa sam pristao. Iskreno 400rsd je ništa, spram blagodeti da ne slušam supružnika kako se svaki čas žali da joj je telefon otkačen sa mreže.
Koji si to ruter imao koji je ispadao sa wifi?

I onaj obican huawei nikad nije pukao wifi, mada u svakom slucaju vredi kupiti svoj ruter pre nego davati svakog meseca provajderu novac za njihov.

Nema sigurno ali reklamiraju takve brzine kao optički net.
Imaju bazne stanice na visokim objektima, onda mi na kuću nešto nakače i odatle kabl do rutera.
Pitam da li to neko koristi i kakva su iskustva.
Javi rezultat… ja trazim alternativu supernovi u blizini. Pitaj radnike gde su im bazne stanice :)

Koji si to ruter imao koji je ispadao sa wifi?

I onaj obican huawei nikad nije pukao wifi,
Huawei HG8245Q2 na 5 GHz konstantno ima problema sa određenim telefonima, tipa sa celom serijom / generacijom 9 Xiaomi telefona, sa iPhone...
Na "Ćomi" se to manifestovalo tako da iako ti na telefonu vidiš WiFi ikonicu i kao konektovan je realnost je da na telefonu nemaš pristup internetu dok se ručno ne diskonektuješ pa rekonektuješ (tako što ugasiš pa upališ WiFi).
Problem se dešava kad telefon bude u mirovanju duže od određenog vremena i vaaaljda beše ima neke veze sa WPA Group Key rotacijom.

Onda neka bude da nismo primetili jer nemamo te telefone.

Mada ja svakako imam svoj ruter jer njihov ne može da pokrije to što mi treba.

@bakara
Shaman ti je objasnio u čemu je problem, baš kao što je naveo, na 5GHz, moraš stalno da restartuješ wifi na telefonu jer ti internet nije dostupan iako ikonica kaže da je sve ok.

Ja imam mi9t i imao sam identicne probleme sa ovim Huawei HG8245Q2. Kada sam ga zamenio za ovaj noviji wifi 6 ruter problemi su nestali. Tako da to je isina za te rutere i 5GHz mrezu.

@bakara
Shaman ti je objasnio u čemu je problem, baš kao što je naveo, na 5GHz, moraš stalno da restartuješ wifi na telefonu jer ti internet nije dostupan iako ikonica kaže da je sve ok.
Ja sam taj problem imao na xiaomi mi 11 na yettel optici, rešio tako što sam ručno podesio google dns. Nema drugog rešenja, i sa drugim ruterom se isto ponašao telefon, stavio i moju opremu xiaomi mesh ax3000, ista stvar.

Zanimljivo, nisam znao za taj problem, ali cu zapamtiti za ubuduce.
Ali zar to nije onda do telefona problem a ne do rutera?

Verovatno ruter koristi neki nekompatibilni kanal za telefon.
ne znam sta drugo moze biti problem

Pa ako je više desetina telefona i više od jednog proizvođača onda teško da se može reći da je problem do telefona a ruter kao bezgrešan 😂😂😂
I nije ni problem sa WiFi channel-om.

Imam i dalje bag u glavi da ogranicavam upload na torrentima jos od doba kad sam koristio ADSL, jel to kod optike nema nikakve veze ako limitiram up da ce down ici brze?

Pa ako je više desetina telefona i više od jednog proizvođača onda teško da se može reći da je problem do telefona a ruter kao bezgrešan 😂😂😂
I nije ni problem sa WiFi channel-om.
Nemam razloga da ne verujem da je tako kao sto pricate.

kcerka ima problem sa honor telefonom koji tako nekad gubi konekciju sa nasim dlink ruterom,
uvek sam mislio da izmislja ili nesto radi pogresno posto niko drugi ovde nema problem sa wifi konekcijom

ocigledno je to ta kompatibilnost izmedju telefona i rutera u pitanju, a ona jedina ima honor.

Mozda bi honor bolje radio sa huawei ruterom, on je njihov 😂

Mislim da problem sa ruterom ima veze sa čipsetom telefona, i žena i ja imamo Motorole, kod mene sve ok, njen malo malo ispada.

Pre će biti sa wifi čipom pošto ja i kćerka imamo isti čipset (snapdragon) i kod mene nema problema

Ni slučajno ZLOrion (klasični) WiFi.
Можеш ли да наведеш највеће проблеме са њима уколико се користи класични ВиФи приступ?

Планирам након истека УО код СБб-а да откажим све услуге и уведем само интернет јер ми ТВ и фиксни не требају више. Од осталих провајдера за нет могу само АДСЛ што није опција… Орион базна станица је је удаљена око 1.3км од мене са добром оптичком видљивошћу.

Ima previse varijabli, dovoljno je da kisa/sneg/vetar poremete konekciju i ti si bez interneta.
Kabl je uvek bolji od bezicnog prenosa.
Cak i da ti dobro radi danas, ne znaci da neces imati problem 3 od 7 dana u nedelji.

Ja znam iz prve ruke da je ova njihova "fejk optika" dobra, ali kod drugara je zgrada sa antenom bas blizu i njih je malo u zgradi.
Obican Wifi bi trebao da je bas beton..

Ćao svima!

Istekao mi ugovor sa Yettelom, razmišljam o prelasku na Orion zbog lošeg iskustva sa Hipernet TV-om. U fazi sam "iskazanog interesovanja", da im pošaljem broj upravnika zgrade, pa ako je sve OK da se uvede usluga u roku od 2 sedmice...

E sad, cena za Dual Hypersonic od 2.600 dindži mi je duplo povoljnija, sa duplo većim brzinama u odnosu na Yettel, pa me zanima u čemu je kvaka? Čitajući poslednjih 10-20 strana topica, izdvojio sam problematiku:

1. da li je "prava" optika uvedena u zgradu
2. fiksna (garantovana) cena tokom trajanja ugovora (ako sam dobro shvatio?)

O čemu treba da vodim računa prilikom dogovaranja, tj. gde se kriju zamke, jer na papiru ponuda deluje superiorno?

Kakvo je TV iskustvo kod Oriona?

Hvala unapred!

Ja sam godinama a to je bar 10 godina drzao wifi pristupnu tacku kod mene. Cak sam i sa orionom tada saradjivao (to je tada bilo strasno lose iskustvo 😁 pa smo se brzo rastali )
kupio opremu i postavio kod mene u kraju i delio komsiluku

Ne mogu da kazem da je ikada bilo problema sa signalom opremom i bandwithom, sve je to radilo kako treba, osim u slucaju neke grmljavine kada je moguce da se neki deo opreme na nekoj od strana osteti pa smao offline dok se to ne sredi...

Mada danas su brzine mnogo vece, zahtevi i ocekivanja korisnika su takodje veci jer je i intrnet postao zahtevniji.
Tako da siguran sam da je danas oprema bolja nego pre desetak godina i sve to mora bolje da radi ali ne treba ocekivati velike brzine i onda se moze dobiti to sto se ocekuje.

Mene danas zvali da zakažu dolazak. Kuća.
Pozdrav,
Ima li kavih novih informacija? Gde su bazne stanice (interesuje me za Matija Huđi naselje i centar grada u SM)?
Mene su danas zvali, jer sam se ranije interesovao za dostupnost giga mreže.
Ponudili mi 650/150 (+tv + tel... ako hoću...) uz montiranje male antene "veličine čokolade" na prozor ili krov... Operaterka mi reče da će mi to reći instalateri...
20 meseći 50% popust + 4 meseca puna cena uz mogućnost ranijeg produžetka UO po ceni sa popustom...

Pozdrav,
Ima li kavih novih informacija? Gde su bazne stanice (interesuje me za Matija Huđi naselje i centar grada u SM)?
Mene su danas zvali, jer sam se ranije interesovao za dostupnost giga mreže.
Ponudili mi 650/150 (+tv + tel... ako hoću...) uz montiranje male antene "veličine čokolade" na prozor ili krov... Operaterka mi reče da će mi to reći instalateri...
20 meseći 50% popust + 4 meseca puna cena uz mogućnost ranijeg produžetka UO po ceni sa popustom...
Na silosu je jedan, to su mi potvrdili zbog moje lokacije. 5 ih ima u gradu.

Na silosu je jedan, to su mi potvrdili zbog moje lokacije. 5 ih ima u gradu.
Hvala na odgovoru. (y)

Znači, zbog okolnih zgrada ne gine mi 20-ak metara kable do krova zgrade... :).
-Može li se uzeti statička IP adresa?
-Kakvi su sa "P2P file sharing" :cool:
-Imaju li kancelariju u SM, ili je sve u Telekomu?

Hvala na odgovoru. (y)

Znači, zbog okolnih zgrada ne gine mi 20-ak metara kable do krova zgrade... :).
-Može li se uzeti statička IP adresa?
-Kakvi su sa "P2P file sharing" :cool:
-Imaju li kancelariju u SM, ili je sve u Telekomu?
Iskreno, nemam pojma na pitanja jedan i dva a poslovnicu nemaju.

Ima li neki nacin da se odmrzne tv aplikacija na lakiju bez restarta uredjaja ? Naime desava se nakod budjenja da nekad ne moze da se klikne na aplikaciju dok se ne restartuje uredjaj..

Nazad
Vrh Dno