Ја ти кажем проверене иформације, ако ти ниси никад разговарао или видео супервизора, има ко јесте.Ti definitivno ne citas sta ti drugi pisu i nastavi tako.
Ја ти кажем проверене иформације, ако ти ниси никад разговарао или видео супервизора, има ко јесте.Ti definitivno ne citas sta ti drugi pisu i nastavi tako.
Hvala na upozorenju, ja vidim da nesto nije u redu i pitam se jel on nas sve Z.Isti problem sam imao sa njim u drugoj Telenor temi. Nadam se da će neko uskoro da reaguje i pobriše dezinformacije.
Ja sam samo televizora video ne "supervizora".🤣🤣🤣Ја ти кажем проверене иформације, ако ти ниси никад разговарао или видео супервизора, има ко јесте.
Друже, нема разлога да се љутиш. Ја желим да ти уштедим време и живце, а ако ти мислиш да ти неко дугује паре и да ти је противправно узео новац, у реду, бори се ако хоћеш. Не разумем што се љутиш јер те подсећам на одредбе уговора које си сам потписао. Ја би волео да могу да те подржим и да ти кажем да си у праву и да су ти узели паре без разлога, али закон је такав. Па ти изволи и провери све што сам рекао.Isti problem sam imao sa njim u drugoj Telenor temi. Nadam se da će neko uskoro da reaguje i pobriše dezinformacije.
Pare mi još nisu uzeli, a kad isteram to što hoću, poslaću ti da vidiš... I veruj mi da sam dobro upućen u odredbe ugovora, a i zakona. (***, struka).Друже, нема разлога да се љутиш. Ја желим да ти уштедим време и живце, а ако ти мислиш да ти неко дугује паре и да ти је противправно узео новац, у реду, бори се ако хоћеш. Не разумем што се љутиш јер те подсећам на одредбе уговора које си сам потписао. Ја би волео да могу да те подржим и да ти кажем да си у праву и да су ти узели паре без разлога, али закон је такав. Па ти изволи и провери све што сам рекао.
Могуће да је њихова одредба противправна, волео бих да то може да се обори. Јави каква је ситуација.Pare mi još nisu uzeli, a kad isteram to što hoću, poslaću ti da vidiš... I veruj mi da sam dobro upućen u odredbe ugovora, a i zakona. (***, struka).
Toliko od mene.
@Semering
@bane_tech
Бане је у праву, ако изузмемо модеме(оне што цврче од пре сто година), код нас је увек била опрема од оператера, што је и нормално.
Искрено не разумем проблем повезивања иза своје опреме кад људи већ нуде мод за то(као што би требали сви).
Ахм пошто сада са уласком Теленора имамо 3 оператера који покривају скоро целокупно тржиште, може лепо да се каже само СББ не да.
Не знам за све, али поједини оператери дозвољавају да се уз њихов рутер набави додатни модем. Мислим да би било некоректно забрањивати људима који имају интернет у кући да нпр. на другом спрату немају домет.Nije u pravu. PTT KDS je jedno vreme dozvoljavao da korisnik koristi svoj kablovski modem. Mislim da je i kod ADSL-a na Telekomu moglo.
Operateri hoce da 'iznajme' ruter i settopbox da bi uzeli pare, pod izgovorom bezbednosti.
Bilo je doduse nekada tih problema sa staaarim DOCSIS (gde je korisnik mogao da 'otkljuca' punu brzinu), ali je to opet lazan izgovor.
U Americi su pokusali da donesu zakon kojim korisnik moze da otkupi terminalnu opremu, ne znam da li su uspeli.
Telenor je mogao da napravi spisak dozvoljenih rutera da je hteo (mada ne vidim potrebu kad je SFP njihov).
Bahatost ide dotle da neki operateri zele kontrolu nad kucnim wifi.
i nije isto bridge mode. jer opet imas dve kutije koje se greju i zauzimaju prostor i traze dva adaptera za struju i vise kablova i imas makar malo vece kasnjenje.
Хвала на детаљном објашњењу. Допао ми се видео као и начин заказивања и процедура која изгледа одлично.Zdravo @Diamond,
Kao što su ostali članovi foruma istakli, Telenor za Hipernet usluge koristi isključivo optičku pristupnu mrežu. Naši korisnici nisu u mogućnosti da dobiju pristup internetu putem koaksijalnog kabla, čak i da želeZa pristup koristimo optičku infrastrukturu Telekoma Srbije. Na temi instalacija Hipernet usluga smo imali slična pitanja, gde smo odgovorili da ne koristimo ni Supernova optičku infrastrukturu, već isključivo optičku infrastrukturu mts-a, kako bismo bili u mogućnosti da našim korisnicima pružimo usluge najvišeg kvaliteta. Takođe, ne koristimo VDSL pristupnu tehnologiju koju koriste drugi operatori, niti HFC, već isključivo GPON, što znači da optičko vlakno ulazi u stan/kuću (FTTH). Na ovom videu možeš pogledati i kako izgleda proces instalacije Hiperneta u domu, gde se možeš pogledati kako tačno optičko vlakno sprovodimo i sakrivamo tako da ga nećeš ni primetiti da je tu.
@Hattala Zamoliću te da mi, zbog zaštite privatnosti, u privatnoj poruci pošalješ adresu za koju dobijaš info da Hipernet usluge nisu dostupne kako bih ovo proverio detaljnije. Što se tiče brzine interneta, verujem da znaš da ćeš putem LAN kabla dobiti brzine koje su definisane paketom, sa minimalnim odstupanjima. Što se WiFi konekcije tiče, naši ruteri emituju signal u frekvencijama od 2,4GHz i 5GHz. WiFi frekvencija od 5GHz će ti dati veće brzine, ali ima manji domet u odnosu na 2,4GHz. Mrežna kartica koju si poslao takođe može koristiti obe ove frekvencije, ali sa druge strane treba obratiti pažnju i na limite samih USB portova, kako na samoj mrežnoj kartici, tako i na uređaju na koji ga povezuješ. Kao što je @poglavicas naveo (hvala na pomoći), sa ovim uređajem bi dostigao brzine definisane Hipernet L paketom, uz niske gubitke koje zavise od jačine signala.
~Dejan
Ponoviću da Telenor pruža Hipernet usluge putem optičke infrastrukture i OTT TV i nemamo u planu korišćenje usluga putem koaksijalnih kablova niti dvb-c standarda.ja bih zeleo koaksijalnu mrezu, odnosno dvb-c televiziju.
Pre instalacije, naši instalateri će prvo ispitati prostiranje signala u samom domu i eventualne interferencije mreža komšija, na čega će odrediti mesto postavljanja rutera. Nakon njegovog postavljanja, vrše se dodatna merenja jačine signala u ostalim delovima kuće i na osnovu njih se korisnicima nudi postavljanje WiFi Satelita, koji će WiFi proširiti do svakog dela kuće/stana. WiFi mreža i lozinka u tom slučaju ostaju iste pa sa korisničke strane nije potrebno ručno birati onu koja ima bolji signal, već se sam uređaj automatski odabrati stabilniju konekciju, u zavisnosti od udaljenosti od rutera, odnosno satelita.Мислим да би било некоректно забрањивати људима који имају интернет у кући да нпр. на другом спрату немају домет.
Netacno. To su dva nacina distribucije signala, a sam kvalitet slike moze biti i losiji i bolji i isti.IPTV (OTT Tv) i DVB-C su nebo i zemlja i ne moze nikad da bude slika kao na DVB-Cu,
Naravno da je kompresovana...slika je pa mozda najbolja u srbiji (nekompresovana).
Ma jok to je tebe neko slagaoKod OTT kad svi navale da gledaju istovremeno bude problema.
Zdravo, koristimo LAN kablove CAT5e.које лан каблове користите?
Ах помислих да сте превидели питање ,-)Zdravo, koristimo LAN kablove CAT5e.
~Dejan
Zdravo,Da li je vas ruter sa Wi-Fi 6 standardom ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari