Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Pitanje, vidim po net-u da nije moguce na CN verziju X9 pro staviti global, ali mi covjek prodaje isti takav, sta je mogao uraditi i da li se to smije kupiti?

Juče mi stigao iz Švajcarske Oppo Find N5 global, kupljen tamo. Ima snimanje razgovora i srpski jezik. Kako je moguće da global verzija ima opciju snimanja razgovora?

Možda glupo pitanje, ali ako novi oneplus 15 može da se prebaci sa kine na global (koliko vidim po kp oglasima) odnosno sa colorOS preflešuje na oxygenOS i sve radi normalno (osim što nema esim) zašto to i oppo 9 pro ne može?

Mislim da ne može da se otključa bootloader.

Samo se nadam da će China verzije ostati iste što se tiče podrške za Google, Android auto i Gpay, jer može lako da se desi neka fora, evo vam global verzije, tamo vam radi sve...i da prestane podrška za China only modele.

1772654174794.png

🤨

Oba uredjaja bice odlicna. Meni se licno svidja 35mm i zato mi je vivo za nijansu bolji.

Pa ne znam ali ovoliki bump nije bio na prošlogodišnjem modelu koji je imao 1in senzor, tako da ili je zbog 35mm ili zbog novog 200mpx tele senzora.

Pa ne znam ali ovoliki bump nije bio na prošlogodišnjem modelu koji je imao 1in senzor, tako da ili je zbog 35mm ili zbog novog 200mpx tele senzora.

Fora je u tome sto je cak i telephoto senzor 1/1.28"

Kome se ne svidja grba ima Pixel 10a. Ravan kao daska. I kvalitet hardvera je sigurno slican. 😉

Meni zaljenje na grbu na camera flagship telefonima toliko nema smisla. Ako ti je prioritet kamera, grba mora da postoji, ako nije, imas X drugih telefona.

Jedno je grba, a drugo izraslina u visini još jednog tela telefona (x200 ultra). Znam ja da je to odličan kamera phone (najbolji) ali treba to staviti u, i izvaditi iz džepa.

Pa jesi probao da izvadiš iz džepa neki od tih Ultra modela sa grbom?

Oba uredjaja bice odlicna. Meni se licno svidja 35mm i zato mi je vivo za nijansu bolji.
Ok je 35mm ali ne uvek, i vremenom može da smeta. Po mom mišljenju, bolje je imati glavni modul kamere (1'' senzor) sa 23mm, 28mm, 35mm opcijama nego 35mm i uzdati se u krop/zoom sa ultrawide kamere.

Poslednja izmena:
Kolka god da je grba, manja je od bilo kog compact aparata vrednog poređenja.

Ne može bez grbe. To sam prihvatio kao deo nužnosti za ono što dobijamo. Ipak fizički hardver mora da postoji, čak je ovo i ludilo šta sve može da uradi kamera od maltene jednog centimetra. Videćemo kad budu izašli, svakako će oba telefona biti brutalna. E sad, to oko 35mm, ne znam kako se pokazalo sa x200 ultra. Ko ima iskustva, neka piše.

Fora je u tome sto je cak i telephoto senzor 1/1.28"

Kome se ne svidja grba ima Pixel 10a. Ravan kao daska. I kvalitet hardvera je sigurno slican. 😉

Meni zaljenje na grbu na camera flagship telefonima toliko nema smisla. Ako ti je prioritet kamera, grba mora da postoji, ako nije, imas X drugih telefona.
Ako kupujem šporet, hoću bre da ima ravnu ploču! 😆

Isti main senzor ide i u Vivo i Oppo, lytia 901. Vivo ce da ima super strasnu UW i 35mm wide, dok oppo ide sa losijom UW i 24mm wide.

Neko ima x9 pro cn i kako mu se dopao telefon?
Koristio ga sat vremena, odnosno podešavao ga, ne nađoh mu manu. Uklonio kineske aplikacije i podesio sve da nema nekih breeno ai gluposti, jer je korisnik tinejdžer (bratić) koji je na x9 pro prešao sa iPhone, naravno uz moj blagoslov. Inače sam mu kupio navedeni uređaj na tradingshenzen second hand sale, 16/512gb, samo otvorena kutija, 740e sa dostavom u HR. Telefon je po meni čista 10ka, i verovatno ću sa trenutnog op13 u dogledno vreme preći na x9 pro.
E, da, baterija je kod korisnika u drugom danu bila na 45%, a klinac ga nije štedio sa raznim lajvovima, četovima i ostalim gen z app 🙂

Ok je 35mm ali ne uvek, i vremenom može da smeta. Po mom mišljenju, bolje je imati glavni modul kamere (1'' senzor) sa 23mm, 28mm, 35mm opcijama nego 35mm i uzdati se u krop/zoom sa ultrawide kamere.
Meni nije jasno zašto niko ne fura 28mm main, to mi je nekako idealno za mobilni. Mislim da je iPhone neko vreme gurao tu priču pa odustao. Ja bih recimo na x9u i x300u išao sa uw16-24mm, main28-50mm i tele 70-135mm i to sve sa velikim otvorima blende. 😎

Mislio sam da probam ove godine Oppo, baš sa ultra modelom, ali nisam oduševljen kamera logikom. Okej, nesumnjivo je da će telefoto i glavna kamera da budu vrhunske ali ovaj 10x mi je gimmick, predugačko za često korišćenje, uz to mali senzor sa jako uskim otvorom blende biće neupotrebljiv u mraku, vrlo verovatno da u auto modu noću neće ni moći da se koristi noću, da se uopšte neće ni paliti. Bolje da su zadržali logiku sa 3x i 6x senzorom ili da su izbacili ovaj drugi telephoto a pojačali UW, bio mi kompletniji pack, ali ***, na rivjuima će dominirati na 100x zoom, a to privlači pažnju i prodaje telefone

Nazad
Vrh Dno