Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Može neko da mi ispiše ukratko kako se nabavlja telefon preko tog sajta tradingshenzen? Ili da mi da link gde je već objašnjeno?

Nema carine za EU, za Srbiju vec ne znam. Link.

Može neko da mi ispiše ukratko kako se nabavlja telefon preko tog sajta tradingshenzen? Ili da mi da link gde je već objašnjeno?
Preko tih sajtova ne možeš da poruciš da ti stigne u Srbiju, a čak i da možeš odrala bi te naša carina, međutim ukoliko imaš nekoga u EU možeš da platiš svojom karticom a da staviš adresu tog nekog iz EU. Ukoliko imaju u EU skladištu, telefon ti stiže na adresu za par dana, ukoliko ide iz Kine onda oko 10ak dana.
Posle ti taj neko donese u Srbiju i to je to.

Za Srbiju najbolja opcija AliExpress, sa carinom i pdv oko 870€ a uz mnogo sreće može se proći i bez dažbina.
Ko može poručiti u EU, tradingshezen je top opcija. Ja sam par telefona poručivao u HR, bez dodatnih troškova, ide redovna cena i oko 30€ dostava.
Na navedenom sajtu ima i opcija secondhand sale, u suštini prodaju telefone koji su vraćeni (iz nekog razloga) a bukvalno novi, i jeftiniji 50-100€ i idu sa EU skladišta, brza dostava.

Telefon mnogo dobro izgleda i lepo leži u ruci. Poredio sam ga malo sa Magic 8 pro, i lepši mi je Oppo.

Prilozi

• IMG_20251221_175358.jpg
    IMG_20251221_175358.jpg
    170.7 KB · Pregleda: 153
  • IMG_20251221_175357.jpg
    IMG_20251221_175357.jpg
    153.6 KB · Pregleda: 154
Naravno da je lepši kada nema ringlu pozadi preko celih leđa. 🙂 ( x200u, x200pro, x300 pro, honor magic 8 pro itd itd)
Mislim da je x9 ne pro još lepši, šteta što su mu osakatili selfi kameru i što main kamera nije ista kao na pro.
Inače već kod naših mađara može da se uzme za 800e

Telefon mnogo dobro izgleda i lepo leži u ruci. Poredio sam ga malo sa Magic 8 pro, i lepši mi je Oppo.
Lepši je oppo od magica ali trebalo bi da magic bolje leži u ruci, jer je i uži a i zaobljeniji. Jedino ne znam kako su izbalansirani po pitanju težine. Možda je magic više top heavy.

Ako neće on donesi ga meni 🙂
Cenim da je oko 800-900e tamo ?

Tako nekako

Prilozi

• IMG_20251221_175526.jpg
    IMG_20251221_175526.jpg
    116.8 KB · Pregleda: 138
Pošto ništa nema od novih flip telefona sledeće godine osim samsunga (koji će verovatno da ažurira bateriju za 100 mAh i da prodaje kao novitet) gledam x9 i vivo x300x jer ringlu pozadi na ultrama ne bih verovatno mogao svarim. X9 na Wondamobile 1000$cad slična cena i za x300. Vuče me baterija veća za 1k mAh, dizajn kamera pozadi, sve ostalo je manje više slično čini mi se.
@desp koliko je x9 tu?

Što se tiče x9 možda i najbolji review. Ima AI prevod na engleski.
Što se tiče x9 VS x300, mislim da je x300 mnogo bolja kupovina.

Što ti je mnogo bolji x300? Izvinjavam se na off-topic.

Displej koji ide do 1hz, boje kamere ( verovatno sve ), USB 3.2 vs USB 2.0.

X9 ima prednost u većoj bateriji i većem ekranu.

X9 mi nije compact, X300 može da prodje kao compact, posebno za današnje compact telefone.

Naravno, zavisi od ukusa, ali ta "ringla" pozadi meni uopšte ne deluje loše na Vivo X300, naprotiv. Naročito kad se uzme u ruke. Koliko mi je poznato, Oppo ima bolji softver na global telefonima.

Da li postoji neka znatna razlika izmedju EU i CN verzije sem u ceni od 200e?Vidim da u perf. samog uredjaja ne,kapiram da je stvar u software-u..?

Za esim uzmeš fizičku karticu i posle sve radi kao da imaš esim, ja platio 15e, radi odlično, ubacuješ profile za esim koliko hoćeš.
Ono što stvarno čini razliku je to što na global nećeš imati kineske gluposti i aplikacije, što nećeš imati snimanje razgovora i što kamere neće biti istog kvaliteta.

I ako imaš WearOS sat, na kineskom romu neće raditi.

Za esim uzmeš fizičku karticu i posle sve radi kao da imaš esim, ja platio 15e, radi odlično, ubacuješ profile za esim koliko hoćeš.
Ono što stvarno čini razliku je to što na global nećeš imati kineske gluposti i aplikacije, što nećeš imati snimanje razgovora i što kamere neće biti istog kvaliteta.
koji e sim si uzeo? esim me?

Ja sam čekao v3, kao neograničen broj profila, sećam se da je bila pretprodaja tada za 15$, čekao sam mesec i po da izrade i pošalju.

I to radi bez problema kao da imaš esim?

Nazad
Vrh Dno