Šta je novo?

Operation Flashpoint 2

Mislim da je igra u nekoj ranoj fazi izgledala bolje. U klipu tip igra na konzoli i vidi se spawnovanje objekata, ali i bolja grafika i efekti i pored loseg kvaliteta snimka, kao i nepodnosljivo nizak fps.
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1553208&postcount=63

Elite Bastards Review

flashpointscorecard.png

Poslednja izmena:
Mislim da je igra u nekoj ranoj fazi izgledala bolje. U klipu tip igra na konzoli i vidi se spawnovanje objekata, ali i bolja grafika i efekti i pored loseg kvaliteta snimka, kao i nepodnosljivo nizak fps.

A ja mislim da je taj snimak prevara kao i sve ostalo sto su postovali u vezi grafike. Zasto to mislim? Pa zato sto ne verujem da je neko lud da toliko poboljsa engine, izbaci piss filter, ubaci mnogo bolje teksture da bi se na kraju vratio na pocetak (EGO engine kakav smo videli u GRIDu). Ako misle da taj poboljsani engine cuvaju za buducnost (novu generaciju konzola) tek su se onda zeznuli. :D

A ja mislim da je taj snimak prevara kao i sve ostalo sto su postovali u vezi grafike. Zasto to mislim? Pa zato sto ne verujem da je neko lud da toliko poboljsa engine, izbaci piss filter, ubaci mnogo bolje teksture da bi se na kraju vratio na pocetak (EGO engine kakav smo videli u GRIDu). Ako misle da taj poboljsani engine cuvaju za buducnost (novu generaciju konzola) tek su se onda zeznuli. :D

Verovatno su videli da konzole to ne mogu da izguraju bez obzira na optimizaciju, pa su skresali sve zivo i portovali na PC.

A da im nije trailere radio Crytek, u menopauzi između dve krize :d

Evo igrao sam nekih pola sata,45 min i evo mojih prvih utisaka u vezi ove igre:
Kao prvo nema nikakve veze i ne treba je porediti sa Arma 2 ili ćete u startu biti razočarani.Ovo nije nikakava ultra realna simulacija,ali je sigurno vredi igrati.
Ako bih je poredio sa nečim, najpre bih je nazvao GRAW u prirodi.

GRAW u prirodi + efikasne komande i pametni saborci = obavezno igranje :cigar:

Ako je tako OK !

Iako sam ocekivao... nesto spektakularno... korak napred u evoluciji ratnih pucacina...
Lozili su nas mesecima... pa nisu valjda sve one screen-ove doradjivali u Photoshop-u ???

I ja sam očekivao žešću igru a ono malo bolji prosek.
Ima dosta više trčkanja nego pucanja.I odmah igraj na hard core.
Sada sam u trećoj misiji,i sad mogu reći ladno da je GRAW bolji od ovoga,i to prilično.

Poslednja izmena:
Odigrao sam prve dve misije i mogu da kazem da igra i nije tako losa. Bar nije zahtevna i fps je uvek preko 40, ali su svet, oruzja i AI poprilicno pojednostavljeni u poredjenju sa ArmA-om 2. Igra je na pola puta izmedju BF2 i ArmA-e, a na trenutke cak podseca i na Modern Warfare.:) Razlika izmedju Hardcore i nekog nizeg nivoa tezine je u HUD-u i vremenu potrebnom da vas neprijatelj pogodi. Na nizim nivioma ce meci zvizdati oko vas i bacati vam zemlju u lice dobrih 10-ak sekundi, kada je i vreme da se pomerite. Naravno, ako je neprijatelj na par koraka od vas, pocistice vas bez uzaludnog trosenja municije. Na hardcore nivou nemate ovoliko vremena i nakon samo par hitaca jedan ce sigurno zavrsiti u mesu ako na vreme ne zauzmete zaklon ili pocistite tipa koji vas rostilja. Ako hitac nije fatalan pascete na zemlju i zvacete docu da vas zakrpi, sto funkcionise kao u ArmA-i. U drugoj misiji, kada gadjam neprijatelja na 50 metara sa puskom sa night vision optikom, imam utisak da ga svako zrno pogadja u nogu. Pomalo nervira i vreme potrebno za zamenu oruzja ili bacanje granata i detoniranje eksploziva.

Jel lici imalo na prvi Ghost Recon?

Nope.
Izvini, misliš na Ghost Recon,ne na GRAW.
Pa,šta znam,ovde ima više neprijatelja i veće su mape,a po dinamici su tu negde.
Bolji mi je i Ghost Recon.

Poslednja izmena:
Steta. Prvi GR mi je i dan danas omiljeni takticki shooter.

Edit: Ako je tako onda cemo da probamo. Ako mi nije smetalo zutilo u FC2 nece ni ovde. :)

Poslednja izmena:
Nije da je baš ne vredi igrati,ali nekako je mlaka,nedorečena.I ako je zaobiđeš ne gubiš,a i ne gubiš ni ako je igraš.
I kao što rekoh,igraj odmah na HC,expert je baš običan.

EDIT: E da....zvuk je sjajan,šunjanje kroz noć,sova,zrikavci,lavež u daljini...to je dobro urađeno.
Čak i onaj dim o kome su tupili na par trailera nije onakav kakav su prikazivali.
Pazi kako su paceri lepili bele rade po livadi

Prilozi

• bele rade.jpg
    bele rade.jpg
    208.6 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Nema da brines, ja svaku igru pocinjem na najvecem dostupnom nivou tezine.

I sad... ako ste zavrsili sa povracanjem, kazite mi - sta ce nam ATI 5870 ili nV300 ?

Da igramo Stalkera ili Il2-Sturmovik ?

Posast zvana "console" se zapatila gore od svinjskog gripa... kad pomremo - preradice nam grobna mesta na Orlovaci "to suite console" :S:

Ako su, posle svega, ladno pos***i brend OFP, to je dno dna... ispod toga nema.

Treba uvesti "console free" certifikat u PC gaming... kao "Zdrava hrana" u marketima.
Vanredne mere, spaljivanje DVD-ja po trgovima...

Poslednja izmena:
Pa nisu sj Operation Flashpoint,on se pretopio u Armu, a neko se setio u Codemasters da poseduju tu licencu pa aj da mu ga daju malo po....pa kako ispaden,ispadne,vadiće se na to kako nemaju iskustva.
Voleo bih da čujem priču za vađenje oko faila grafike.

Ocekivao sam ovakvu patku sto se tice grafike. Secam se na nekim forumima da su konzolasi koristili "screenshotove" iz Dragon Rising-a kao primer da konzole ce imati grafiku ispred Crysis/Warhead :D

Nego jel neko probao MP? Posto me single ne interesuje.

Poslednja izmena:
Pa nisu sj Operation Flashpoint,on se pretopio u Armu, a neko se setio u Codemasters da poseduju tu licencu pa aj da mu ga daju malo po....pa kako ispaden,ispadne,vadiće se na to kako nemaju iskustva.
Voleo bih da čujem priču za vađenje oko faila grafike.

Nema sta da pricaju. Pa i FC2 je imao doradjene screenshotove. Secam se one cuvene slike sa helikopterom iznad vode. Pa to je izgledalo bolje nego u stvarnosti. To je danas ko dobar dan.

Poslednja izmena:
Jeste to postala praksa,ali koga će da navuku?
Nas što nas igra košta koliko košta,ili onog koji treba da da 30/50e i čeka review ko ozeblo sunce,i čuči po forumima i gleda screenshots onih koji su nabavili igru kao i mi.
Možeš nekog da izj jednom,dva puta ali tri puta....i posle kukaju slaba prodaja.

Marketing je cudo...
Gledam PC IGN ... preplavili sajt reklamama OFP2 - a nigde nema zvanicnog review-a ?

( ... da ne kvare "first week sales" )

Ili im je problem da nabave primerak ?
:D:D:D

Poslednja izmena:
Codemasters je jednostavno zagrizao previše. Nisu do sada imali iskustva sa ratnim FPS igrama, a pogotovo ne sa vojnim simulacijama kakav je bio prvorođeni Operation Flashpoint od BIS. Kako nisu imali udjela u izradi prvog OF te im je pravno ostalo samo ime, ***a htjeli su to da unovče masno. Ali očito je da nisu poduzeli prave korake. Nisu trebali koristiti Ego Engine - od Dirta, trebali su imati PC dev tim i na kraju bolje bi igra bila prihvaćena da su je jednostavno drukčije nazvali.
I definitivno su trebali smanjiti sa marketingom, jer zadnjih mjeseci na svakom traileru je onaj cvikeraš kao drogiran samo ponavljao: "Locked and loaded, prepare to be dropped into the most immersive open world combat experience of the year, stunningly realistic conflict with unprecedented levels of detail, OFP DR recreates the lethality, tension and adrenaline of real war like never before, as close to war as they'll ever want to get,Think you’re ready? Are you ready? Will You Be Ready to Fight? Are YOU ready? Are YOU ready?" Još je u onom zadnjem traileru počeo mahat oružjem" :D :D - previše brate.

Poslednja izmena:
"...its a tired port built by people trying to be a bit of BF2, COD, and GRAW.... and failing miserably.

The sfx are lame, the graphics are washed, and considering the hype and video build up were SO impressive the gameplay is actually tepid and weak. Todays game companies are more concerned with consoles than PC and it shows most clearly right here. Im not saying their focus is right or wrong on doing that, but trying to please everyone ends up pleasing no one."

Poslednja izmena:
I definitivno su trebali smanjiti sa marketingom, jer zadnjih mjeseci na svakom traileru je onaj cvikeraš kao drogiran samo ponavljao: "Locked and loaded, prepare to be dropped into the most immersive open world combat experience of the year, stunningly realistic conflict with unprecedented levels of detail, OFP DR recreates the lethality, tension and adrenaline of real war like never before, as close to war as they'll ever want to get,Think you’re ready? Are you ready? Will You Be Ready to Fight? Are YOU ready? Are YOU ready?" Još je u onom zadnjem traileru počeo mahat oružjem" :D :D - previše brate.

Hahahahhaha . .ali kad je izvadio onu pusku pomislio sam da ce da izroka kamermana :d

Poslednja izmena:
Igra je zesci ocaj. Dodjoh do neke kuce, iukokah dvojcu neprijatekja, a oni se tresu "ko Dajc na leru".
Ko voli da pesaci u igri i odmara oci na zelenisu, prava igra.

Ovo me podseca na Far Cry - Far Cry 2. :)

S tom razlikom sto Far Cry 2 ima bolju grafiku od Dragon Risinga. Inace nije mi jasno kako onom Borisu Vorontsovu nije palo na pamet da skine piss filter sa FC2. Nije valjda da je to nemoguce izvesti. Mada siguran sam da je u slucaju OF2 to lako izvesti posto vec postoji fix za isti engine.

Ovde grafika ne izgleda toliko lose..

k9j9tc.png

qq9tlz.png

2ppes9e.png

258cpe8.png

^Hm...dobra ideja...staviti crvenkastu plasticnu kesu na glavu i igrati na TV-u...i grafika vise ne bude losa:D

Vrh Dno