Šta je novo?

Opera

Ljudi, pa jel moguce da je ver. 21 i da jos uvek nema bookmark?! Ja sam jos uvek na 12, i pocela je po prilicno da se raspadana, posto verovatno developeri za sajtove vise joj ne prilogodjavaju nista pa vec na mnogo mesta ima raznih falinki.
Kako vi koji ste presli na next. Zar vam ne treba bookmark? Mislim izes speed dial i ovako imam 10 str. tu, necu 100 str. sada prebaciti na sd.

Probaj AntiBrowSniffer dodatak za 12. Pomaže u velikom broju slučajeva nekompatibilnosti.

ja sam presao na stash, vise me nedostaju neke druge mogucnosti ali sta da se radi.

Cekajte, a bookmarks bar?

klik na logo > more tools > bookmark importer > import to the bookmarks bar > par desetina minuta ili sati cut n paste organizacije bookmarka

Pa promenis extenziju extenzije, .crx > .nex (radi i obrnuto)
To ne radi za Hangouts za Operu? Ili se može nekako natjerati da radi?

I kako se inače najlakše dolazi do samih crx fajlova? Inače na svim stranicana sa ekstenzijama (Opera, Chrome, Firefox) nudi direktnu insrtalaciju a ne download crx fajla.

Ljudi, pa jel moguce da je ver. 21 i da jos uvek nema bookmark?! Ja sam jos uvek na 12, i pocela je po prilicno da se raspadana, posto verovatno developeri za sajtove vise joj ne prilogodjavaju nista pa vec na mnogo mesta ima raznih falinki.
Kako vi koji ste presli na next. Zar vam ne treba bookmark? Mislim izes speed dial i ovako imam 10 str. tu, necu 100 str. sada prebaciti na sd.

Ja novu koristim samo kao fancy zamenu za Chrome (posao etc), za sve ostalo tu mi je stara Opera...

ima neka fora za book...javim ti kad dodjem kuci...ne znam napamet....:beer:

Videcu nesto od ovih predloga.

6pack, nisi napisao ili se nisi jos vratio kuci :).

opera je postala browser za penzionere. ukucas adresu i to je to. poneki klp na yt i poneka vest na blicu.

Drugi sajtovi ne rade samo blic i yt..

mislim...

NightCrawler > Version: 21.0.1432.39

Poslednja izmena:
Drugi sajtovi ne rade samo blic i yt..

mislim...

NightCrawler > Version: 21.0.1432.39

opera.jpg

Možda ne radi update iz opere pa mora manuelno da se skine nova verzija

EDIT:
Sad vidim da je kod mene obična opera u pitanju ne next verzija.....

Poslednja izmena:
To ti je obicna opera. Pise Opera 20.00

a i pogledaj crvenu ikonicu ;)

Opera Next je opera_next_logo.png

edit : sad videh tvoj edit

Sta se desava s ovim browser-om ?
Toliko su razvukli, da je do sad mogao ceo sistem da se iskodira - od nule
Sinhronizacija ne radi, bookmark vec 4 mesec ne funkcionise, 70% opcija iz stare opere nema.
Bez ljutnje, trenutno je cisto smece. :wc:

Zdravo, već dugo vremena koristim Operu Next.

Sada sam na verziji

Opera Next 21.0

Version: 21.0.1432.39 - Opera is up to date
Update stream: Next
System: Windows 7 64-bit (WoW64)

U principu sam zadovoljan, ali od pre 15-20 dana, mi se dešava da Opera "neće da upali" iz prve. Moram da idem u Task manager, da joj ubijem proces, pa tek onda počinje sa radom. Rado bih je reinstalirao ali nisam provalio kao da sačuvam Bookmarks iz Opera Speed Dial a, i trenutno aktivne tabove (oko 20 tak).

Šta da radim ?

Meni se to nekad zna desiti mada rijetko i to sa finalnim verzijama jer bete ne koristim, i to ne moram da ubijem jedan proces nego sve Opera procese, a ima ih mnogo, baš mnogo, toliko da se pitam da li mi je lakše resetovati windows ili ubijati jedan po jedan proces. Ne znam zašto ima toliko procesa, ima ih dosta više nego što u Operi ima otvorenih tabova.

Pa to je chromium engine, ako ste nekad koristili Chrome primetili ste sigurno veliki broj chrome.exe procesa. Ne znam kakva je situacija sa novom Operom, kod stare je reinstalacija ili upgrade cuvala i bookmarks i aktivne tabove. Doduse, stara verzija ima i opciju "save session", tako da ne znam cemu je uopste sluzio ovaj prelazak na chromium, kad pola godine ne mogu da nabodu elementarnu funkcionalnost jednog browsera.

Mislim da im fale resursi.

Opera has finally backtracked on its plan to ditch bookmarks after complaints from a lot of users. Since Opera 15 is built from scratch, so to speak, from Chromium source code, thecompany wanted a fresh start and got rid of the features that most people didn't use.
The aforementioned browser version shipped without any support for bookmarks. Instead, it urged users to rely on the more powerful Speed Dial and the new Stash feature.
Those two features combined offered much of the functionality that bookmarks provide in a way that makes more sense.
This wasn't some random decision, based on usage data, as Opera knew that 90 percent of users had never added a single bookmark.
Fali im još ponešto osim resursa.
Malo zdravog razuma izgleda.
Na PC-u ne koristim Operu ali na Androidu da, i pitam se kada li će naći za shodno da ubace funkcionalnost koju ima 100% ostalih browsera :)

Prave browser za nezahtevne korisnike. A njihova baza korisnika su napredni. Efektivno su pucali sebi u noge.

Reinstal je rešio problem. Sada normalno radi. Imam čak i tabove koje sam imao zadnje .

Ovo je izaslo i za Linux ako nekog zanima. Doduse samo u 64-bit i to developer varijanta. Samo .deb paket na sajtu a nalazi se jos u AURu za Arch korisnike. Radi okej.

http://www.opera.com/developer

Skoro sam je deinstalirao, posto mi je samo smrdela po kompu, nikad je nisam koristio, jer je smece. Iskocila mi ona anketa posle deinstalacije, ne da sam ih napusio, nego mi dodje jos jednom da je instaliram, samo da bih je deinstalirao i poslao svoj gnevni feedback.

Vrh Dno