Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Zato sto je i 32-bitna tek beta - novi engine, nema smisla raditi na oba fronta istovremeno.

Opera 12 je mrtva, nece biti dalje podrske za nju. Tako da je efektivno i ova tema mrtva.

Mislim da ne, jer su i najavili prelazak na Webkit kao novu etapu u razvoju.

Posle obaranja sistema instalirao sam operu 12.15 i prilikom logovanja na yahoo mi je izbacilo opciju da mi zapamti ime i password da bih kasnije mogao preko onog "kljuca" da se ulogujem medjutim u zurbi sam greskom kliknuo da ne zelim nikada da mi zapamti podatke. Da li postoji nekakva mogucnost da to ispravim to jest da ponovo dobijem mogucnost da mi zapamti podatke pa da mogu posle sa jednim klikom da se ulogujem na yahoo?

Mega.co.nz ne radi, bojkotuje 12.15, traži nadogradnju na Next...

Posle obaranja sistema instalirao sam operu 12.15 i prilikom logovanja na yahoo mi je izbacilo opciju da mi zapamti ime i password da bih kasnije mogao preko onog "kljuca" da se ulogujem medjutim u zurbi sam greskom kliknuo da ne zelim nikada da mi zapamti podatke. Da li postoji nekakva mogucnost da to ispravim to jest da ponovo dobijem mogucnost da mi zapamti podatke pa da mogu posle sa jednim klikom da se ulogujem na yahoo?

Idi u password manager, nisam siguran, ali tamo bi trebalo da bude za yahoo, pa obrisi, pa se loguj ponovo.
Ako nije tu idi pod storage, pa izbrisi za dati sajt. Ja sam bio tako zabrljao, ali uopste ne mogu da se setim, kako se to ponistava.

I to te cudi? Ionako reklamiraju Chrome od kad su startovali. 12 ide u penziju, ali ce da zivi dok ovi ne implementiraju opcije u Next.
Pomalo me čudi, radilo je ne tako davno, a Next je u najboljem slučaju nedovršena beta. Valjda im je u interesu da što više korisnika ima pristup njihovom servisu, a ne da nema.

Gmail radi užasno od skoro. Vrlo spore reakcije na komande, vuše se neopisivo. Nije do ekstenzija, pogasio sam ih sve i isto je.

Next je daleko od bete.

Ako mislis na 12, da vuce se strasno, ja je vise ni ne palim.

Dosta mi fali u 15, ali je brza, sa desetak tabova, pali se brze, nego 12 bez ijednog.

Ono, jes', pre je da su alfe... :D

Fali changelog da vidimo sta ovaj update uopste donosi.

Mislim da je ovo jedina izmena koju donosi.

It is possible that a few thousand Windows users, who were using Opera between 01.00 and 01.36 UTC on June 19th, may automatically have received and installed the malicious software. To be on the safe side, we will roll out a new version of Opera which will use a new code signing certificate.

Users are strongly urged to update to the latest version of Opera as soon as it is available, keep all computer software up to date, and to use a reputable anti-virus product on their computer.

Poslednja izmena:
a sta je to navodno automatski intalirano?
primetio sam da me opera gnjavi sa sertifikatom konstantno za mail

a sta je to navodno automatski intalirano?
primetio sam da me opera gnjavi sa sertifikatom konstantno za mail

The attackers were able to obtain at least one old and expired Opera code signing certificate, which they have used to sign some malware. This has allowed them to distribute malicious software which incorrectly appears to have been published by Opera Software, or appears to be the Opera browser.

Nisu precizirali u ovom postu sta taj malware konkretno radi.

Na opera sajtu 15.01 :-D Koja je inace tesko djubre ...

Poslednja izmena:
Kapiram da je jedan lik od celog tima radio ovu poslednju verziju zato i takav changelog :)

da li neko ima problem sa otvaranjem https stranica?
meni nijednu nece da otvori

Radi bez problema na Windows 7 64bit

Da li Opera ima neki add-on ili mogucnost neki tekst koji kuckas da ako slucajno zapuca Opera ili se iznenada ugasi to isto i snimi negde sto si kucao?

Da li Opera ima neki add-on ili mogucnost neki tekst koji kuckas da ako slucajno zapuca Opera ili se iznenada ugasi to isto i snimi negde sto si kucao?

Koliko vidim nema add-on, mozda sam ga preskocio, sama Opera nema tu funkciju.
Ali bi trebalo to gde kucas da ima auto-save, kao sto ovaj forum na primer ima.

Nazad
Vrh Dno