Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Ni on nece da se instalira, ali bas me briga ne koristim ga. Verovatno je nesto sistem prso, ali za sada sve radi pa necu nista dirati.

Da li i vama kada ukucate neki pojam na google i zatim odete na vam prikazuje kao slike i sto se vise odaljavate od vrha tj sto vise slika ucitava Opera sve jace i jace pocinje da secka? Takodje kada otvorim neciji YT kanal, koji ima puno video snimaka, i kako klikcem "load video" sto je vise slika ucitano Opera sve vise trokira. Jel postoji bilo koji nacin da ovo ublazim?

Zna li se kad ce izaci neka beta? Ova 12.15 verzija je bas usrana.

Zna li se kad ce izaci neka beta? Ova 12.15 verzija je bas usrana.

Sve verzije 12 su nikakve. Ne zna se, apsolutna tisina. 14 Beta je trebalo da bude do sada, ali odlazu, valjda u junu?
Ako imas Android telefon, mozes da isprobas 14 Betu. A za desktop kasni, i kasni. Ali je tako bilo i sa 12.

Da li i vama kada ukucate neki pojam na google i zatim odete na vam prikazuje kao slike i sto se vise odaljavate od vrha tj sto vise slika ucitava Opera sve jace i jace pocinje da secka? Takodje kada otvorim neciji YT kanal, koji ima puno video snimaka, i kako klikcem "load video" sto je vise slika ucitano Opera sve vise trokira. Jel postoji bilo koji nacin da ovo ublazim?

Ne desava se, rekao bih da nemas dovoljno memorije, ali onda vidim da imas 8GB, tako da nije do toga. Probaj bez ekstenzija, mozda si ubacio nesto bagovito u Operu.

A mozda koristi 32-bitnu? A opera je single process.

Jel ima nesto na internetu gde opera ne secka, mala sala, ali istinita.

Ne desava se, rekao bih da nemas dovoljno memorije, ali onda vidim da imas 8GB, tako da nije do toga. Probaj bez ekstenzija, mozda si ubacio nesto bagovito u Operu.

Imam samo 2 ekstenzije, probao sam bez njih. Mada mi se ovo i ranije desavalo i to odma od reinstalacije. 64bit je verzija. Mozda sam nesto ceprkao po podesavanju mada ni nema tamo nesto bog zna sta za ukljuciti/iskljuciti.

Izasla 14 finalna za android, bazirana na Webkitu, Blink verzija, ce se naknadno izbaciti.
Ostaje, negde mesec, dva, za desktop, bar se nadam, a beta bi bilo lepo da izadje sada i odmah.

Ja sam neki dan, posle 10tak godina batalio operu :( Ova verzija 12 je stvarno previše kilava...

Ja se drzim, krace doduse oko tri godine. Sve vise koristim 64-bitni Firefox Nightly. I da ima adekvatan Speed Dial, bacio bih Operu, to me drzi, jer me to i privuklo.

Ja sam prešao na chrome, i poprilično bolje radi, mislim da ću se sad teško vraćati. Inače sećam se da sam u ranijim pokušajima da pređem na chrome nalazio dobre ekstenzije za speed dial i mouse gestures...

Ja nisam nasao zadovoljavajuc Speed Dial. Ako neko zna konkretno, neka mi kaze.

Speed Dial za Chrome (u mom slucaju Comodo Dragon), je veoma dobar.
Ne mogu da nadjem za FF, a za njega bih preferirao.
A Opera bi mogla da pozuri, jer cak ni ovaj sajt i forum ne rade dobro. Narocito pocetna strana, koja nije poravnana.

Loša je nova opera za Android, ali mora tu još mnogo da se pegla, stock Android browser i dalje kida :)

Nije losa, ima nedostatke, ali nije losa.
Taj ''stock'' je prakticno Chrome, koji svaki proizvodjac malo prilagodi svom uredjaju.

Ne mogu da nadjem gde se podesava da se klikom otvara tab otvara u background-u. Na laptopu mi se nekako samo podesilo, pa mi se vrlo dopalo, jer uglavnom svaki link inace otvaram u pozadini, a ovo je i bolje nego middle click. Jel zna neko gde je ?

Bas sam trazio i nisam nasao, ali mozes mouse gestures da koristis za to.

Ma ovo je elegantnije, mouse gestures koristim samo za new tab i back, mora da je nesto banalno, jer se na laptopu namestilo "samo od sebe". Nema ni na Tamilovom blogu, a u pretrazi ne izlazi to sto trazim :(

Meni YouTube radi dosta loše na 12.12 i možda na još nekoj starijoj 12.x verziji. Kad učita jedan dio i kada kliknem negdje unutar njega ne krene odmah od tog trenutka nego čeka i čeka pa tek onda krene, a prije nije bilo tako. Ima li rješenja?

To je do YT, do 360p buffer-uje normalno, od HD iz nekog razloga nece. Frustrirajuce zaista.

Ovo na šta ja mislim nije do YT jer ista stvar radi u Chrome kako treba, a tako je nekad radilo i u Operi.

Prvo sto sam primetio, to je, da ne radi Opera link. Drugo, nema bas previse ekstenzija (Adblock npr.), trece - nema vise desni taster>Block content/Edit site preferences, cetvrto - lepo izgleda.
Dosta toga je iz korena promenjeno, slabo se snalazim jos uvek. Videcemo sta ce biti od svega ovoga :)

Mousegestures rade MNOGO bolje
skrolovanje na srednje dugme je mnogo losije ... kao na firefox ili chrome ...

Poslednja izmena:
Otvorio sam novu temu :)

Zasto bre nema 64-bitna verzija?

Nazad
Vrh Dno